Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 z kvasnic

 

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 15 Přejít na další stránku   1  
CO2 z kvasnic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 15:59 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: zervan
Preto sa tam ešte dorába ovzdušňovací ventil ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 08:02 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: DrChila
Pokiaľ plyn bude obsahovať aj niečo iné ako CO2 (čo pri kvasniciach áno) a nebude to rozpustné, tak sa to bude hromadiť v tom reaktore.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 07:54 Muž Jurdas [37] Re: DrChila
Jo už to jede díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 07:33 Muž ondralomnice [81] Re: DrChila
Jooo bezva palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.02.2014 07:32 Muž DrChila [243]
Tak oprava teď doufám že to půjde
youtu.be/…

Když tak youtube.com a hledat: Aquascape Equipment Setup
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 07:31 Muž Jurdas [37] Re: DrChila
Taky mi to píše ,že to nejde otevřít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 07:13 Muž ondralomnice [81] Re: DrChila
no tak nvm. nejde otevřít že to video neexistuje stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 07:04 Muž DrChila [243]
www.youtube.com/…
Tady má te inspiraci pro 100% rozpouštění CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 19:26 matus13 Re: DrChila
dal som tam uz filter ale chcem si zohnat lipove drievko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 19:24 Muž DrChila [243] Re: matus13
Ze začátku to běží pomalu pak cca den 2 se to rozběhne normální rychlostí. Pokud použiješ to co je v návodu tak při nějakých 24°C budeš mít bublinku 2 za sekundu.
A co si budem povídat přes kamínek vzduchovací to pouštět je lepší to vůbec nedělat:)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 19:01 matus13 Re: deck
a prosim ta cim to moze byt mne vybehne tak 1 bublina za cca 10-15 sec. co som dal malo kvasnic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 18:32 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: matus13
No já to teda pouštim přímo a problém se žádný neprojevil. Lepší než vzduchovací kamínek, je přez cigaretový filtr. Čim jemnější bublinky, tim se CO2 víc rozpustí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 17:56 matus13
velke bubliny mi idu mam to cez vzduchovaci kamen a nevadi ze to mam napriamo z flasky hned do aq?nemalo by to ist este cez jednu flasku s cistou vodou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2014 16:45 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: TomaPetra
takový lidi miluju.... nic si nenastuduju, naseru to tam a pak se divim.... jinak ta skalára bude nejslíš jen přidušená.... ale zase v akvaristikách vás maj rádi... zvyšujete jim tržby...

uličitanová tvrdost, alkalita, KNK4,5 - maniakva.sweb.cz/…

a taky tě bude zajímat tenhle článek rybicky.net/clanky/588-idealni-napln-do-co2-kvasinkovace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 16:43 Muž TomaPetra [1] Re: TomaPetra
jinak ok , díky, pročtu to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 16:41 Muž TomaPetra [1] Re: Moucha
co to prosím je? nejsem až tak zkušený akvarista, takže plno věcí ještě nevím :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 16:39 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: TomaPetra
jakou máš alkalitu? cím rozpouštíš? stejně budeš experimentovat, protože to každýmu kvasí jinak a každé akva má jinou potřebu přidávání co2

jo a hlavně si pročti tohle vlákno... najdeš tam odpověď na 99% tvých otázek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 16:28 Muž TomaPetra [1] Re: amrtin
no spíš by mě zajímalo , jak přesně namíchat ten burčák. Protože jsem namíchal podle videonávodu na youtube a asi jsem si zrovna vyhledal špatné video. můj poměr podle návodu byl 7g droždí,250 g cukru a 1,5 litru vody. a jak to dopadlo? pH spadlo na 5,3 a odnesl to jeden sklalár, co je trochu pomatenej , takže ted pouštím vzduchování co to jde. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 16:23 amrtin Re: TomaPetra
Informací sice poskrovnu,ale k tomu co chceš slyšet,tak je to správně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 16:11 Muž TomaPetra [1]
Může mi prosím někdo přesně poradit jak na postup toho burčáku?
Mám 2L petláhec, v druhé menší jen čistou vodu na profiltrování CO2 ( je to správné? )

Akvárko mám o objemu 200L. děkuji za rady
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.02.2014 08:55 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Aforte
cim dáš kamínek hloub do akva tim vyssi tlak na nej pusobi a tim vyssi tlak je potřeba aby bublal ..... takze zkontrolovat tesnost soustavy
to že trvá než ti to začne "bublat" protože:
1) kvasnice se musí přejít do aktivního stavu a začít se množit; dá se podporit teplotou a výživou
2) musí se nasytit kvas vyprodukovanými plyny (převaha je co2)
3) musí se vytvořit dostatečný tlak, aby byl překonán hydrostatický tlak v akvariu/počítatdlu bublin apod.

pokud projdeš toto vlákno tak pochopíš, že kvasný proces je nerovnoměrný a má svůj charakteristický průběh, který je ovlivňován mnoha faktory (hlavně teplotou a živinamy - cukry/škroby, dusík, fosfor atd.), častý problém je se živinami, proto často kvasný proces skončí dřív než se vyčerpají cukr/škrob, či než stoupne výrazně obsah alkoholu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 23:35 Muž DrChila [243]
a s chlorem a nebo bez chloru? :-D tot otázka.. a pro lidi co mají CO2 a mají kamínek pouze. Tak se nato vyprdněte hoďte tam buď lipové dřívko a nebo skleněný difozor. Měl sem kamínek měsíc to bylo v aqua a nic se nedělo. Po týdnu se skleněným difuzorem sem žasnul jak najednou kytky začli růst před očima. Začli vypouštět mračna bublinek O2 při řádném svícení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 22:16 Muž Aforte [570] Re: MonterMonty
Vím, proto dávám vlažnou. Ani né studenou, ani ne vřelou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 22:13 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Aforte
taky ta voda na rozmíchání nesmí bejt moc horká, kvasnice se takzvaně spálí a nefungují pak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 22:10 Muž Aforte [570] Re: Johan
Teplotu z kohoutku řekněme vlažnou. Na špičku nože.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 21:56 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: Aforte
Jak cukru jen na oko? 250 g cukru, 1-2 ml sušených kvasnic a 1,5 l vody (na 2 l petku). To kdy to začne bublat je dost závislé na teplotě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 21:52 Muž Aforte [570]
Cukru dávám jen na oko. Máme váhu do kuchyn, která to ovšem nezměří. Musí se koupit lepší. Je pravda, že kamínek je úplně vespod nádrže. To může být problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 21:33 amrtin
Já vodu na rozpouštění cukru i kvasnic převařuju(zbytek do petky už normálně studenou z kohoutku) a zřejmě dělám dobře,zatim mě drží každá várka skoro dva měsíce a reakce začíná po pár hodinách.Droždí používám kostkové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 21:32 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Aforte
teplota kvasu , difuzor moc nízko v akva , může ti to někde unikat , možností je spousta , někde tady najdeš i vlákno s testováním burčáku a poměry míchání , moc kvasnic je taky naprd , brzo se spotřebuje cukr a reakce končí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 21:25 Muž souky [617] - RostlinyRe: Aforte
asi málo kvasnic, jakej máš recept? a teplotu okolí?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 21:19 Muž lukasleibelt [84] Re: NIKO
Jako další dávku ji zkusím a pak uvidím, posoudím a dám vědět potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 21:13 Muž NIKO [527] Re: lukasleibelt
Hodně věcí,teré mají značku EU,není kvalitních!!! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 21:09 Muž Aforte [570]
Mám dotaz. Dělám CO2 z kvasnic. Vždy mi začne reagovat až za dva dny. Čím to může být? Hodně místa pro vzduch v láhvi? Mám dát výše vodu? Málo kvasnic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 21:02 Muž lukasleibelt [84] Re: NIKO
Toto droždí je vyrobeno v EU. Přesnou zemi bohužel neuvádějí, ale posílám ti jejich stránky
www.lesaffre.cz Není to reklama!!!!! hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 20:58 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Jjapan
nikdy jsem to nezkoušel ale klasické droždí prý plesniví ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 20:39 Muž NIKO [527] Re: lukasleibelt
Vyrobeno v EU!Kde???Hmmmm!Vyrobeno v Itálii,Španělsu,nebo dokonce v Polsku???Kvalita???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 20:25 Muž lukasleibelt [84] Re: Jjapan
Děkuji za reakci. Sušené droždí jsem kupovaldr. Oetker a to droždí mám fala, kupoval jsem droždí to nejdražší, co tam měli. Kvalita je kvalita
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 20:14 Muž Jjapan [207] - Raci, krabi, krevetkyRe: lukasleibelt
Zkus příště udělat kvas z normální drožďové kostky(doporučuji firmu FALA) je to zvláštní, ale opravdu je u sušených kvasnicových kultůr problém donutit difuzor bublat u dna. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 20:08 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: romi
bude to trochu věší polovina z 5g.ja to davam uplně od oka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 20:07 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: DrChila
Používám jakékoli sušené , né prošlé a zatím bez problémů , buchty doma taky kynou pravda , ale možná jsem to namíchal slabé , takové ty Tesco 10g bublaly snad jen deset dní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 20:04 Muž DrChila [243] Re: lukasleibelt
Ono taky nejsou kvasnice jako kvasnice.. Já měl taky jedny a vůbec nic to nedělalo:-D asi nejspíš ani buchta by nevyběhla potom:-D
a pak sem se naučil kupovat jeden druh co funguje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 20:00 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: lukasleibelt
Každej jednou začal .. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 19:57 Muž lukasleibelt [84] Re: MonterMonty
Děkuji velmi. Jsem v co2 z kvasnic začátečník potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 19:55 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: lukasleibelt
slábne kvasná reakce , dej to výš a at to bublá třeba do proudu z filtru, roznese to po akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 19:50 Muž lukasleibelt [84]
Ahoj, vytvořil jsem co2 z flašk na bázi kvasnic. Dva dny bublal v hloubce 40cm v pořádku a najednou mi v této hloubce nebublá, a když ho dám např. do skleničky, tak začne bublat do 1min. Čím by to mohlo být. Dal jsem 300g a 4g sušených kvasnic na 1,75l palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 10:40 Muž visek [76] - Tetry
musis si sestelovat.byl jsem u kolegy a ten mi vsechno vysvetlil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 10:40 Muž DrChila [243] Re: malyLibor
pH se mi nezměnilo ani v 90 literech tak proč by se měnilo v 250L. Rozdíl mezi biokvasem a CO2 čistým asi znáš ne? Biokvas nevyprodukuje tolik CO2 při stejnym počtu bublinek za sekundu jako čistý CO2 z bomby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 10:39 Muž souky [617] - RostlinyRe: malyLibor
podívej se na parametry vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 09:54 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: DrChila
Mohl bys vysvětlit, proč ve 250ti litrovém akváriu neucítí změnu pH, když dělá CO2 z biokvasu? To by mne tedy opravdu dost zajímalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 09:53 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: cejpa
Taky mám set na CO2, dokonce automatický, s kontrolerem. Bomba mi leží u postele rok, kontroler a ostatní součásti jsou v krabici u postele, nikdy jsem to pořádně nerozjel, poté, co jsem viděl, jak to kamarádovi vyzabíjelo akvárium plné rybek a krevet během dvou hodin, co jsme byli na burze... Kdepak, tohle svinstvo mi už do akvárka nesmí.
Dělám CO2 ze Saké a hladinu pH mám celkem stabilní, což je pro mne důležité. Dělám z jedné dvoulitrové láhve, jako difosor používám lipové dřívko ukotvené matkou na dně v Liaporu pod rozstřikovací rampou, takže ty bublinky, kterým se podaří vyplavat skoro k hladině jsou strženy proudem vody a proplují celým akvárkem až k hamburgskému filtru... takže většina se jich cestou rozpustí.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [15] ...... 54

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51433x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9474?od=701