Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 z kvasnic

 

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
CO2 z kvasnic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 13:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Moucha
tak to ja pouzil ty nejlevnejsi Tesco kvasnice. Pouzivam je na chleba do domaci pekarny a jsem s nima spokojen. Rano uz sake bublalo do bezpecnostni lahvicky, ale do akva jeste nic. Bud zpetny ventil vyzaduje vyssi tlak nebo chorvatska lahev od mleka spatne tesni a ja budu muset vyrobit novou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 13:07 Rakvista Re: Moucha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 13:00 Rakvista Re: Moucha
Frutana spol.s.r.o
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:58 Rakvista Re: Moucha
To bych teď musel hledat pytlíček abych znal výrobce smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:55 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: rakvisti
jsou to DR.Oetker? nebo jiny vyrobce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:52 Muž dimmur [283] Re: Moucha
a co jste mel jako bezpecak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:43 Rakvista Re: Moucha
Jednou jsem jí vyzkoušel a výsledek byl spíš horší než lepší.Ale je to jen moje zkušenost s živnou solí.Teplota byla akorát,mohli to být staré kvasnice co to u mě způsobili.To je totiž další věc která ovlivní rychlost startu a intenzity kvašení,další je kde a jak je obchodník skladuje.Tady má vlhký barák což taky ovlivňuje kvalitu.A to posoudit mohu protože když mám kvasnice od jinud tak 2-3hodinky a kvasí,pokud od místního tak možná druhý až třetí den se začnou projevovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:31 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: rakvisti
ja tu zivnou sul pridal do klasickyho voda+cukr a to byl elent (v mistnosti 35°C a bezpecak psoukal kazdejch 10min)
baleni vinnych kvasinek bejva ruzne, nejcastejsi jsou od firmy Vinka (klasicky papirovy sacek), ale mohou bejt i tekuty v lahvicce nebo vakuovany (a ty jsou i podle odrud vina)

obecne se zivna sul dava jen tam, kde to hur kvasi, treba do boruvkovyho vina
zivna sul vždy obsahuje dihydrogenfosforečňan amonný
ve zbytku se uz jednotlive baleni od ruznych vyrobcu lisi (thiamin, přípravek ze sušených buněčných stěn, celulóza, dusičnan draselný atd.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:25 Rakvista Re: rakvisti
Živná sůl pro kvasinky bude dobrá pokud se nepoužije tolik cukru,ale něco jiného(brambory,rýže,chléb...atd.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:22 Rakvista Re: rakvisti
a ještě k tomu ventilu ze zapalovače (plnitelný má dva) jako jehlový ventil bych si uměl představit ten nahoře ze kterého jde plyn a následně oheň.Spodní se plnění musí zatlačit aby se otevřel takže spíš ten ve spodní bych si dokázal představit jako pojistný ventil proti přetlaku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:17 Rakvista Re: dimmur
Ta je k ničemu,teda aspoň mě to nijak nepřišlo jako kdo víco.Ty vinné kvasnice začnou pracovat i bez toho..dokonce mi přišlo že i líp.Než když jsem to jednou vyzkoušel.Kvasit viditelně to začne cca 2-3hod. do rána to bublá.Pravda záleží na teplotě a taky na potřebném tlaku k profouknutí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 12:01 Muž dimmur [283] Re: rakvisti
jeste jsem nasel zivnou sul pro kvasinky, s timto mate nekdo zkusenost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:33 Muž dimmur [283] Re: rakvisti
ten ventil ze zapalovace jsem cetl, ze je jako jehlak, me se jedna o pojistku....
nekde jsem cetl autoventilek pro bezdusove pneu....nemate nekdo s timto zkusenost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:29 Rakvista Re: dimmur
ještě jsem takový problém neměl,ale co jsem tu někde četl tak se používá plnící ventil do zapalovače,mě to přišlo moc pracný. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:26 Muž dimmur [283] Re: rakvisti
a toto funguje jako pojistny ventil proti roztrzeni pretlakovane lahve?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:20 Rakvista Re: dimmur
je jen jedna obchodní velikost pokud vím 0,6g
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:18 Rakvista Re: dimmur
spětný ventil od Tetry,odsávačku na hleny(slouží i jako počítadlo)a škrtítko na vzduchování něco podobného zverimex.topfirma.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:15 Muž dimmur [283] Re: rakvisti
jeste jaky ma obsah ten 1 pytlicek? aby nemeli ruzna baleni a nebyl ohen na strese :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:13 Muž dimmur [283] Re: rakvisti
a co pouzivate jako pojistku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:11 Muž trnorep [43] Re: dimmur
V dobre drogerii
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:09 Rakvista Re: dimmur
V obyčejné drogerii,v nějaký řetězcové je budou mít nebudou a nebo v obchodě s potřebama pro vinaře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 08:59 Muž dimmur [283] Re: rakvisti
ok, kde sezenu vinne kvasnice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 08:41 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Moucha
Zákon minima znám a mám ho rád. Já ho chápu asi takto: přiměřeně rybiček (=minimum živin) + slabší osvětlení + větší množství pěkných nenáročných rostlinek = krásné akvárium, které mi dělá jen radost a vyžaduje minimální péči.
A o to se teď snažím v té třístovce. Jen jsem si říkal, že ten CO2 by mi mohl malinko pomoct s rozjezdem růstu kryptokoryn, mj. i tím, že by měl malounko snížit pH. No a při tom že bych si mohl vyrobit dobré saké :-) Saké bude určitě. Jestli bude dobré se uvidí - nepamatuji si přesně recept, jak jsme to kvasili na vojně, ale recept, co jsem použil, je dost podobný, jen je tam trochu víc druhů koření. Uvidíme, jaký bude výsledek - jak v akvárku, tak v kvasné lahvi :-) Tak, jak jsem to namíchal, by to mělo kvasit 6 týdnů, tak jsem zvědavý.... podle mne je tam ještě málo rýže a málo cukru. Uvidím, jak to půjde, a když tak v příští dávce přidám ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 08:32 Rakvista Re: dimmur
Vinné kvasnice kvasí pomaleji a celkem stabilně,na 5l ti bude stačit 1pytlíček,,podle výrobce,záleží na tom jak brzo chceš "výkon"...osobně dávám 1pytlíček na skoro 2l,cukr nejdřív rozpustím v horké vodě cca kolem 250g,zredukuji aby zhoustnul,vychladím,přeleju a doplním vlažnou vodou.1x za tři týdny jim vyměním cca 0,5l vody.Takto mi to posledně jelo skoro 10týdnů v kuse.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 08:29 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: dimmur
no ja mel primo hydrostatickej zasobnik se s bezpecakem, ale tedka huz jedu na bombu...

zakladni receprik je na cca 1L kvasu (do 1,5L PET)
1-3g susenych kvasnic, 200-300gr cukru a dolejt do litru, ale nekteri davaj az 500gr cukru
dost zalezi na teplote, mozna je lepsi mit vic vasnejch nadob a ty postupne menit... ja mel tri flasky a kazdy tejden jsem do jedny namichal novou varku.... tim se castecne vyrovnal nestabilni prubeh kvasnyho procesu, al tohle se tu probiralo tolikrat....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 08:18 Muž dimmur [283] – 5 l nadoba
Chystam se dodavat burcak do akva a cely system jsem si vytvoril z 5 l nadoby. Kolik bych mel pro zacatek namichat /kvasnice, cukr atd/, radeji bych mensi reakci nez vesti, postupne si to budu upravovat dle sebe a potreb akva....

jeste mam dotaz k pojistnemu ventilu, jaky pouzivate?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.05.2012 07:27 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: malyLibor
vis on ten Tilman v akvarku moc neplati.... ja na tu tabulku kaslu a snazim se pH drzet nekde kolem 7-6,8, rozumne prihnojuji a dost svitim
protoze muzes mit CO2 kolik chces, ale kdyz mas malo svetla ci malo zivin tak ti kytky stejne lip neporostou..... je to znamy zakon minima (taky se tomu rika limitni faktor)

stejne jako kvas muzes mit cukru kolik chces, ale kdyz to rozmichas do skutecny destilky, tak ti to moc kvasit nebude.... i ty kvasinky potrebuji ruzne prvky pro stavbu svyho tela, jako ostatne vse zive
proto ruzne kvasy (obilne, bramborove, ovocne, apod. ,aj z peciva) kvasi lip nez klasicka voda s cukrem, proste maj vic zivin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2012 22:04 Muž malyLibor [5371] - Asie – No tak to jsem si dal
To jsem si zas jednou dal.
Tak jsem si předevčírem vyrobil plastovou láhev na kvašení burčáku a jako vedlejší produkt mi to mělo dělat CO2 do akvárka. Furt tady všichni melou o jeho důležitosti, tak jsem si řekl: "Libore, jsi šikovný kluk, dokázal jsi sestavit skříňku akvasetu Denerle bez větších problémů, dokonce jsi dokázal vymyslet, sestavit a zprovoznit i Hamburger mattenfilter, tak pro tebe nebude nic těžkého vyrobit flašku, v které se to bude kvasit tak, aby z toho bylo něco užitečného a navíc to dodalo do akvárka ten tolik vychvalovaný kysličník uhličitý".
Inu, dokázal jsem si, že mám pravdu a flašku vyrobit zvládnu. Pak jsem se dočetl, že lepší je udělat ještě jednu, průchozí, která slouží jako filtr čehosi, co vzniká při kvašení a zalepuje to difuzér. No, z chemie jsem míval jedničky a obzvláště biochemie a kvasné procesy mi na střední docela šly, přesto netuším, co že to tam může vznikat, ale nešť. Vyrobím tedy i tuhle věcičku. Hlavně jako pojistku. Už jsem zažil na vlastní kůži, co dokáže kvasný proces, je-li rychlejší, než očekáváme, a jsem přesvědčen, že rybky ani rostlinky by neměly radost z alkoholu uvnitř akva. A jak jsem řekl, tak jsem i učinil - pojistná láhev je vyrobena a silikon schne.
Co dělat, než dostatečně zatvrdne? No to je jasné Umístíme hadičky. Tak jsem tedy natáhl hadičky a připevnil difusér. Profi, od nějaké super firmy, z lipového dřívka. Jenže, sviňa, plave. A co včil? No co by. Má to být umístěno někde u výpusti filtru, tak hadičky zachytíme nahoře o rampu a svedeme ji nenápadně rožkem akva dolů, kde fifusér připevníme ke dnu kamínkem. Jak jsem řekl, tak jsem vykonal.... jenže ouha. Difusér s hadičkou plnou vzduchu jsou dobří plavci. Inu, co se dá dělat. Dáme větší kamínek. Ještě větší. A ještě. Nakonec se to napočtvrté podařilo. Sláva.
Co teď? Silikon je sviňa líná, neschne a neschne. Tak jdem na chytré fórum prostudovat nějaká relevantní vlákna. A hele, biokvas. Pěkný název, třeba se tam dozvím něco nového a praktického. A není to dlouhé...
Až dosud bylo vše dobře. Ale za otevření toho vlákna bych si nakopal. Až do té chvíle jsem se těšil, jak si budu vyrábět saké a jako vedlejší produkt budu foukat rostlinkám tak prospěšné CO2. Ale v tom atraceném vlákně jsem našel jeden pitomý odkaz - www.akvarko.cz/… A jak už jsem zvídavej, tak jsem si ho rozklikl a přečetl. A to jsem neměl dělat za nic na světě. V pohádkách poznátě, když zloduch či zlobaba špatně radí princi či hloupému Honzovi něco, co mu nepřinese nic dobrého, ale tady se to poznat nedá. Tento odkaz je tak vychvalovaný, že si ho člověk prostě z hlouposti otevře a pak je zle.
Stalo se to i mně. Po přečtení první části článku jsem byl rozpačitý. Moudří a zkušení mi doporučují začít bublat a přidávat ten skvělý kysličník, ale proč? Pouhé kouknutí do tabulky jakéhosi Tillmana mi ukazuje, že mám kysličníku dostatek. No, asi ten Tillman nebyl akvarista a přece necouvnu teď, kdy už mám vyrobenu láhev i filtrační láhev, nastudované recepty na saké, přepočítané na dvoulitrovou láhev.... Kdepak, jdu do toho. Ale přečtu si druhou část, tam určitě moudře autor poradí, jakou náplň si namíchat. Jojo, snyku, zlatý oči.
Kdybych čekal návod na to, jak si vyrobit kvalitní a chutný burčák, byl bych velmi zklamán. Ale zklamán jsem i tak. Druhá část článku se nevěnuje výrobě kvalitního burčáku, ale vysvětlování toho, proč tímto způsobem CO2 nevyrábět a že je vlastně nejlepší CO2 ani do akvárka nepřidávat. Sakra, a je to tady. A já to říkal pořád. No ale co včil? Když už mám vše vymyšleno, vyrobeno, přichystáno? No nic. Rybky v akva skoro žádné, snad je tedy změnami pH nebudu nijak stresovat a přeci si aspoň vyzkouším, jestli to opravdu funguje, jestli se sníží pH a zvýší CO2 a hlavně - jestli to saké bude tak dobré, jak jsme dělávali v kanystru od destilky na vojně. Tak šup do flašky rýži, lžičku kvasnic, nějaký ten cukr, tymián, zázvor, muškát, skořici, vanilku, hřebíček a nové koření, zalít 1,5 litrem vody a zašpuntovat. Uvidíme, jestli začne bublat dřív, než uschne silikon na fitru. Snad to nebude příliš bouřlivé Inu, jsem zvědav na ráno a poté za 6 týdnů na stáčení saké. Ono se vše nesmí brát moc vážně a člověk se musí občas pokusit brát život s úsměvem.
A tak tedy Oishii desu!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 13:24 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: rogallo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 10:29 rogallo – ....
a kolko stoji take jedno naplnenie flase a kolko vydrzi ...pre moje akva
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 10:21 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: rogallo
no regulece se dela pomoci ventilu/skrtitka, mas dost velkej objem.... ja mam minicka.... (i do 12L, pomoci zvonu)
dulezita vec je pH, KH (uhlicitanova tvrdost), zpusob rozlousteni, a samozrejme mnozstvi rostlin/svetlo/hnojeni (pro odhad spotreby)

pro tak velkej objem uz bych opravdu uvazoval o bombe.... no nic se nestane kdyz si prozkoumas tuhle sekci fora rybicky.net/forum/s25 vsecko se to tam probiralo...

a pro tebe urcite bude platit pravidlo radsi min, nez vic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 09:56 rogallo – ...
tak budem mat 160l .....ja sa stim rad pobavym len mi ide o to aby som to mohol dako regulovat lebo raz sa mi stalo ze som otravil celu nadrz tak nechcem robit dalsie chyby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 09:47 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: rogallo
nic krome nejakyho zasobniku ci expanzky ti nezajisti +- staly tlak
proste pokud produkce poklesne, poklesne i tlak a kdyz nemas nic co by ten ubyten zadotovalo....
proste mysli... je to jen prosta fyzika, ovsem netusim kolik ti je a jestli mas na to dost vedomosti... o sikovnosti nemluve, nez urazky...

ja si s tim hral tri roky a nakonec i z casovych duvodu jsem sel do bomby

mel jsem zasobnik o objemu cca 12L co2 pod tlakem cca 0.7 m vodniho sloupce, bublal jsem na tri flasky (kazdy tyden v jedny menil napln, takze i ta produkce se vyrovnala)

navic netusim jak velkou nadrz mas, jakou vodu mas,zkratka kolik co2 potrebujes... proste jen vestim a to je na h...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 09:22 rogallo – ....
ale ten my nezaisti rovnomerne prepustanie plynu..ten mi ho iba zastavy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 09:20 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: rogallo
problem je ze vlastni kvasny proces ma kolisavy prubeh, ale asi jsi myslel bezpecnostni ventil (treba ventilek od kola)... ruzne reseni se tu uz probiraly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 09:15 rogallo – ...
ale myslôel daky ventil alebo co aby som to mohol regulovta napr bublinka za sekundu aleo nwm aby bol daky rovnaky prijem CO2 do akva aby to nekolisalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 08:52 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: rogallo
zkousel jsem to, na principu spojenych nadob, bohuzel se mi pak zacal tvorit sirovodik, at jsem delal co jsem delal, ten smrad se nedal vydrzet, ale fungovalo to vic jak rok, nez to zaclo blbnout....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2012 17:55 rogallo – .....
ahojte chcem sa spytat ci je daky sistem aby s pet flase napustenej kvasicami dal regulovat privod CO2 do akva...tak aby od zaciatku do konca kvasenia bolo rovnake mnostva vpustene do vody ...samozrejme aby to nebuchlo :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 13:26 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Roxy
1) zkontroluj tesnost (slinou ci jarovou vodou)
2) nejakou dobu trva nez se kvasnice aktivuji a zacnou produkovat plyny
3) dalsi cas trva nez se tekutina nasyti plyny a soustava se natlakuje

me nekdy trvalo i tri dny nez se zacal plnit zasobnik (tj. mnozstvi produkovanych plynu prevysilo mnozstvi plynu davkovanych do akva)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 11:32 Žena FelidaeS [61] Re: Roxy
Ono to pár hodin trvá, než se vytlačí bublinky až do akva....a ještě jestli ti to neuniká u víčka....máš-li hadičku ve víčku řádně utěsněnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 11:04 Žena JaninaH [0] - Miniakvária
Co dělám špatně? Ani bublinka, ani ťuk :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.05.2012 10:37 Žena FelidaeS [61] Re: Sid
Tak nechci se hádat se zkušenějším :o), tak kávová lžička je samozřejmě maximum, myslela jsem, že určo ne půlku pytlíčku, já to tam sypu od oka, asi to ani ta lžička nebude. Na lžičku to někdo psal přede mnou. Tím, že to sypu již od oka, věřila jsem asi lžicče.:o) Regulujeme rychlost a množství kolečkem na hadičce. Tak jsem si od Vás vyfásla mínus body.... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 10:23 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: FelidaeS
...půl sáčku je hodně. Stačí asi zarovnaná kávová lžička...
I zarovnaná kávová lžička bude na takové akva mnoho. Já bych na začátek víc, jak polovinu vámi udávaného množství, (t.j. cca 1,5-2ml), nedoporučoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.05.2012 10:19 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Drahoš .
...ty kvasnice jsi měla nasypat cele...
Radíte špatně! Postupovat podle vás znamená v podstatě jistotu průšvihu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 10:16 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Drahoš .
S teplou vodou při přípravě "kvasnicovače" musíte opatrně! Hrozí vytlačení části obsahu PETlahve do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 09:57 Muž souky [617] - RostlinyRe: Roxy
když za kvasnou petku přidáš ještě jednu malou jako počítadlo bublin, tak se nemusíš bát, že ti to vlítne do akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 08:54 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: FelidaeS
jen te doplnim, ze kazdy si ten recept musi doupravit sam, podle svych podminek a pozadavku, navic se ty podminky se meni i behem roku (např. teplota)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.05.2012 08:49 Žena FelidaeS [61] Re: Roxy
Jak už tu někdo psal, půl sáčku je hodně. Stačí asi zarovnaná kávová lžička. Když se dá hodně, reaguje to rychle, ale taky dlouho nevydrží. Ta kávová lžička reaguje pozvolna a láhev vydrží déle(přitom dostatečně). I díky necelého hrnku cukru je to tak ekonomičtější. Jinak budeš pořád burčák dělat furt. Už to máme vychytaný a krásně to funguje. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 08:47 Žena JaninaH [0] - MiniakváriaRe: Mejlan
Kupodivu jsem to všechno pročetla, přemýšlela jsem o tom už delší dobu, protože rostlinám se u mě moc nedaří, od té doby co jsem vyměnila dno a přestěhovala je z menšího aqua sem. Když toho teď část uleji a naředím teplou vodou bude to mít šanci ještě bublat? Zatím se neobjevila sebemenší bublinka a obsah už je tak cm od hadičky ... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2012 08:43 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
když to pojede tak to dlouho trvat nebude 4dny až6 ja jsem neměl na to nervy a koupil si co2 od Rataje

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 54

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51433x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9474?od=1651