Kvalitní jehlový ventil na CO2
Ale jak tam ten jehlák namontuji, protože to vypadá, že ten od rataje má jen vnitřní závit a na redukčním ventilu bude také vnitřní závit, nebo se mýlím?
Tenhle jehlový ventil od Rataje má závit R 1/8“ a mám ho namontovaný v běžném redukčním ventilu Mestriner
www.horaky-pb.cz/… a už dva roky šlape jak hodinky. Drží stabilní průtok plynu velmi dobře.
Nemáte náhodou někdo zkušenosti s jehlovým ventilem, který jsem dal Tragett ? Potřebuji vědět. jak se namontuje na redukční ventil. Je k tomu potřeba ještě nějaký závit, nebo tak něco?
a co si ten zavit premerit a hledat podle rozmeru??? i zavity se ridi normami
Myslíš že bych mohl také znovu malovat?
A co ten bezpečnostní ventil,hodil by jsi nějakou ídeu pls

Dělat jehlák k burčáku bez bezpečnostního ventilu je dost nebezpečná věc.

Tak jsem ho objednal, zitra si jedu pro upravenej redukcak a pak budeme laborovat co s tim

Tenhle ventil který se dá zamontovat do těla redukčáku jsem nesehnal v žádném kamenném obchodě široko daleko. Nakonec jsem ho objednal u Rataje a je perfektní. Jemná regulace a hlavně co nastavím tak drží.
Tak schvalne uvidime co a jak, to me zajima

kde jinde nez u rataje se to da koupit? nejaky kamenny obchod? prolezl jsem jich mraky a nikde nic ...
Budíky mám jiný, ale šroubení bývá stejné.
To je veci ze jsem z toho jelen ... ja to rozsroubovat nemuzu, protoze sem ten ventil odvezl do jedne dilny na vymenu matek a pretesneni.
Hamidol: ty mas ale jiny budiky nez ja, tak snad je to stejny... objednam ten jehlak a uvidime co a jak, pak budu asi resit tu redukci
Vyšroubuj celý ten jeden vývod s kulovým kohoutem z těla ventilu-podle velikosti závitu-obvykle tam bývá 1/8 pak už snadno zjistíš, jestli je třeba redukce nebo ne...Já používám běžně jehlové ventily a nástrčné šroubení, dá se sehnat zde:
www.ingstuksa.cz/… případně i odkazované jehláky Camozzi se dají sehnat u nás přez dovozce za cca 200,-Kč bez šroubení...Pozor je třeba dát na to jaké hadičky použiješ-nástrčné šroubení jde jedině na tvrdé PE/PU hadičky, na měkké silikonové je lepší převlečné...
mno ja nevim ja jim rikal ze mam redukcak, ten je na lahvi a potrebuju jehlak na ten redukcak, a bylo mi receno, ze tam asi bude treba redukce. tak nebude?

Jestli nemysleli redukci mezi redukční ventil a láhev?
jeste prosim prosim tu redukci?

Jo.

Já žádnou redukci nepotřeboval. Vyšrouboval jsem původní výpusť, našrouboval jehlák a bylo.
U toho Rataje je to ten posledni? za tech trista neco?
Podle vyjadreni kohosi na infolince tam bude treba nejaka redukce

a pokud mi reknete nekdo jaka to bude, jdu do nej

Ahoj rybickari, mam tento redukcni ventil na co2, akorat se dvema vyvody (ano, z restaurace) a potreboval bych k tomu nejaky jehlovy ventil, ale uz sem objel pul mesta a nikde nic, nebo stal 4.000Kč ... poradite mi nekdo neco prosím? kde bych mohl koupit online, Baumax, Hornbach a dalsi velke obchody nic nemaji ...
Je to skutočne muzeálny kúsok no aj ja som zohnal takýto redukčák. Našiel som si na nete najbližšií zvarservis a vymenia nový za poplatok a je to lacnejšie ako kupovať. Ja som spokojný no ,musím ťa upozorniť, že nastavovanie správneho dávkovania ti dá trochu zabrať (mne to trvalo cca.12 hod.

)
Je to muzeální kousek a používat ti ho moc nedoporučuji. Nevydrží věčně a rádi utíkají. Tlak nastavuješ tím spodním šroubem. Pokud točíš doprava tlak se zvětšuje a naopak. Další uzávěr na výstupu je jen kuličkový a ne jehlový a z tím počet bublin nenastavíš.

Ma niekto nejake skusenosti s tymto ventilom pre co 2 flasu? dole sa nastavuje tlak ... na vystupe je tiez jeden ventil .... neviem ci je to ihlovy alebo redukcny alebo aky ? lebo tym na vystupe neviem velmi nastavit pocet bubliniek pohnem 1 mm do lava a uz ide pomerne dost vela ....
jehlák 5 Kč/5minut je super nápad, já ho používám u 3 akvárek(i ve 20litrech) a reguluje to super, chce to jen trochu šikovné ručičky a 5 minut času
www.akvarko.cz/… ked chces nieco kvalitnejsie tak kukni sem
www.profizoo.cz/…
ja bych radeji volil variantu aj s ukazatelom tlaku,pre pohodlnejsi chod

Edit: nasiel som aj tu
www.aquato.org/… dikas za typ.Chtěl bych se ještě zeptat jestli je potřeba koupit nejdřív ten redukční ventil s manometrem a do něj se pak zapojí ten jehlový? nebo jsem to pochopil blbě?
Jaké máte skušenosti s ventily?Potřebuju pokud možno co nejkvalitnější provedení a na ceně mi jaksi nezáleží.Potřebuju jej pro Ca reaktor a tam musí být ventil poměrně přesný a hlavně trvanlivý.Porucha by mi odpravila AQ do věčných rybyšť

.
Caute pozeral som po nete ventili a odporucili mi za nizku cenu ihlovi ventil cca 250sk v cyklo obchode ktori sa pouziva na hustenie CO2 do pneumatik mate nikto stim skusenocty??alebo jaky by sa dal kupit lacno ihlovi ventil??
Přidat reakci
1 ...... ...... [4]
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 9413x