Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kvalitní jehlový ventil na CO2

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Kvalitní jehlový ventil na CO2
jehlové ventily od camozzi a další věci ohledně CO2 z tlakové lahve
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: dravec
500 kočkopsů?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec
Zdravim prosim o radu. Naplnil som co2 flasu a tlak na vystupnom vetile je nizky - cca 500 (do pocitadla sa bublinky nedostanu) oproti 2000 ked vsetko fungovalo tak ako ma. Kde je chyba?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: HonzaH
jo, už vidim ty grafy. Mě stačí, co mám, s atomizéry, které je trošku problém protlačit, to stejně reguluje pozvolna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HonzaHRe: matlala
Když koukneš do datasheetu jehláku ( www.tech-con.cz/… ), tak uvidíš, že se tím menším dá regulovat menší průtok na stejnej počet otáček jako u většího průměru a malej průtok je přesně to, co já potřebuju(menší akva).
On má menší závit lepší regulaci? Myslíš výstupní a vstupní závity? ty jsou snad fuk, regulační hřídelka je stejně stejná. Nevím, dlouho jsem s panem Bílkem nemluvil. Mě to doma funguje výborně, jen jsem mel problém s netěsností redukčáku u budíku a na vstupu.
Objednáno. Pan Bílek mi velice ochotně a rychle poradil. Jenom jehlák jsem vzal s M5 rozměrem kvůli jemnější regulaci. Až to budu mít vše pohromadě, tak dám vědět, jak to celý vypadá :)
Díky
obrázek ilustrační, je to jen tělo a k tomu musíš vybrat správnou cívku, dělají an různé napětí + konektor. Nejlépe, když se zeptáš přímo jich. Konkrétně Petr Bílek to se mnou dlouho řešil a dali jsme dohromady produkty vhodné pro Akvaristiku.
bilek@tech-con.cz a můžeš napsat, že tě posílá Petr Matula, měl by vědět
už sem to našel :)
Ale nechápu jednu věc.. Ten ventil www.tech-con.cz/… (A321-1C2) má vlastní cívku, ne? K čemu teda ta druhá cívka?
jo, někde jsme psal, je nehřející, malinký a skládá se postupně tělo, cívka, konektor, celkem mě vyšel na 1100, ale kvalitativně je to špička a netopí jak všechny ostatní, nebzučí a je rychle rozebratelný a dá se snadno vyčistit, když to něj něco vletí-mě třeba kousek těsnícího vlákna a teflonky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HonzaH
Jestli se můžu zeptat. Dá se v Tech-conu taky vybrat EMV vhodný pro akva? Díky za případnou radu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: riso
ten jehlák je takřka to samé co má tech-con za 150, pak redukčák ten sám mrkni na aukro, já sehnat se dvěma budíkama (tělo je stejný jak tvoje, jen u tvýho není vyvrtaná nebo je zaslepená díra a nanometr z lahve) a vyšel na 550 s dopravou.
Tolik k menší úspoře, jinak spojovací materiály má i tech-con, ně nejvíce poradil Petr Bílek od nich, už jsme nějak daly do kupy co je pro akvaristiku OK, takže ví, co má akvaristům nabízet, rád poradí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - riso Re: Kyselka
Ja jsem to poskladal takhle:

Tlakova lahev:

pozarnitechnika.eu/…

1440 Kc

Redukcni ventil:

www.horaky-pb.cz/…

655 Kc

Jehlovy ventil:

www.akva-tera.cz/…

353 Kc

System funguje perfektne, nejsou potreba zadne redukce, vsechno to do sebe zapada jak rikadla Josefa Lady smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Moucha
trošku draho
já flaška skoro nová 1550 s náplní 6kg
redukčák 500
jehlák RFO nebo RFU už nevim 1/8" za 200
vsuvky a výstupy na hadičku cca všechny a nit byla doma, ale stejně jsem to přetěsnil na redukčáku lepidlem, utíkalo to přes nit.
Volitelně pak, to nemůžeš počítat do standartu, je EMV a ten vyšel na 600 + 200 cívka + 100 konektor a kabel, ale jaká cívka přesně už z halvy nevim. Aspoň má max 30°C a nevrčí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Kyselka
redukcak s redukci cca 800,-
bomba 2kg 1800,- (repas jde sehnat za cca 1000,-, ale ja to mam v kanclu tak jsem potreboval novou)
jehlak RFO 383-1/8 se sroubenim za cca 390,- (sroubeni: spojka přímá 1/8" , plus prime nastrckove tusim ze S6510 6-1/8)
teflon snura cca 100,- , teflon tesneni par korun

je to kupovany pred pul rokem, ceny se trosku zmenily
redukcak Micro, dva manometry - 780,-kc
redukce cca 250,- nebo vymenit prevlecnou matici 112,- (argon ma W21,8, CO2 ma zavit G3/4)
RFO 383 - 1/8 - 207,45kc
2501 1/8 - 16,80kc
S6510 6-1/8 - 33,60kc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KyselkaRe: Moucha
a celková cena z komponentů včetně láhve (velikost/objem)? díky za info
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: dravec
no ja jsem to koupil v nekolika obchodech primo v Praze....
redukcak zde svarecskepotreby.cz/…
maj i co2 flasky, ja si flasku koupil radsi novou u kovosluzby www.kovosluzba-hp.cz na Pruběžný ul., kde je i plnirna a zadara mi daly i par tesnenich

a pro jehlak jsem si zajel na cernej most, kde ma zastoupeni camozzi www.tech-con.cz je to v areálu Xaverov, maj i potrebny sroubeni i nastrckovy spojky na hadicku

vzal jsem ssebou i redukcak a primo v prodejne vyzkousel sroubeni,
potrebny tesneni jsem sehnal v zelezarstvi u Rouska, kde maj i tesnici snury

nastrckova spojka mela tesneni primo na tele, jehlak ma u zavitu vybrani na tesneni (dal jsem tam teflonovy), jen spoj sroubeni/redukcak jsem musel tesnit teflonovou snurou (nouzove se da na dno zavitu v tele redukcaku kousek PVC hadicky jako dosedaci tesneni)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec Re: Angusss
Ja som vsetko zohnal tu: fish.aquaristic.net/…
cize pasku, redukciu aj ventil. Super obchod s nemeckou presnostou a rychlostou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Angusss
budes asi potrebovat kus sroubeni, mezikus / pripadne redukci..... chce si to zkontrolovat zavity a taky poridit tu tesnici snuru
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angusss – jehlovy ventil a redukcni ventil
Zdravím všechny, omlouvám se, pokud to tu již padlo, ale je možné zapojit Ratajův jehlový ventil www.akva-tera.cz/… na klasický redukční ventil např. tento aukro.cz/… ? Děkuji moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: dravec
Myslím, že teflonová páska je to, čo potrebuješ, ako píšeš obtočiť a našrubovať a nie na silu. Potom vyskúšať ponorením do vedra s vodou a hotovo. Netreba sa báť
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: dravec
jj přesně tak
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec Re: matlala
objednal som si aj teflonovu pasku. staci to obtocit okolo zavitu a tak nasrobovat? alebo aky je postup?
buď teflonová páska, nebo nejlepší je to vlákno, ale stojí víc, raději se zepttat nějakého instalatéra,. zda má trošku navíc.
Zdravim, prave som si zakupil ihlak www.sklorex-akvarium.cz/…
Chcel by som sa opytat ako to nasrubovat do EM ventilu, ci to treba nejak tesnit, alebo staci jednoducho nasrubovat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xedos Re: dravec
Mám je obědnané, dojdou mi příští týden, tak dám vědět.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec Re: Moucha
Pravdepodobne Azia.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: dravec
otazkou je kdo je vyrobce a jaky jsou jeho parametry....
Co hovorite na takyto ihlovy ventil (pripadne ma ho niekto)? : www.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec Re: Prasan
Vystaveny maju AMAS ako uvidis foto na stranke a poslu ti Rataja za rovnaku cenu. Vraj su to uplne rovnake ventily mi vravel majitel e-shopu. Avsak Rataj stoji cca do 15€, v nemecku 12,90€, takze ak pridam nejake hnojivka alebo iny tovar, kupa zo zahranicia sa mi vzdy vyplati... Ak som SK, neostava mi nic ine len spekulovat ako kupit si lacnejsie v CR,PL alebo inde v EU. Bohuzial.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Sid Re: dravec
Zkuste kontaktovat Matlalu nebo Ondru Sladkého - ten "umí" i Slovensko a třeba vám udělá zajímavější nabídku. :-)
www.akvaristikapolesovice.cz
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: dravec
Neviete niekto, kde na SK by sa dal zohnat tento ihl. ventil?
www.sklorex-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Moucha
přesně, maji i jeden v těle jako ty akva za 150 označen 2820 nebo v klasicke automatizační kostičce za 200-RFO, obosměřný RFU nebrat, propouští víc kvůli konstrukci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: matlala
navic u camozzi je sirsi nabidka ruznejch provedeni
já bych šel spíše do levnějšího camozzi, kvalita je stejná ne-li lepší, jemné to je dostatečně, mám doma 3ks.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec Re: Silent
Diky, a z tych dvoch je ktory lepsi AMAS (shopakva.sk) ale bo ten od RUWAL (RAtaj)?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: dravec
Používám ten od Rataje. Je to ventil od firmy Ruwal a nemám s ním nejmenší problém. Tlak i nastavení drží stabilně a jde opravdu jemně nastavit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: dravec
Tu naozaj platí, drahší= kvalitnejší, ten polský sa rozlaďuje
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec – ihlovy ventil
Zdravim ma niekto skusenosti s tymto ihlovym ventilom?
www.aquariumsklep.pl/…
Ja ho mam na sete z PL a mam pocit ze je to jedine slabe miesto supravy. Tak sa chcem opytat ci vam to slape alebo ci sa pozriet po niecom novom.
Edit: Alebo pre aky dobry ihlak sa rozhodnut?
nasiel som zatial taketo:
www.shopakva.sk/… alebo od Rataja shop.rataj-spk.cz/…
vopred diky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: David
jo, používám. Jsou dobré, dobrá italalská značka. Mám doma v provozu 1 a 2 budu dávat po neděli,až budu mít hasičák a redukčák.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: David
Když to chceš našroubovat rovnou do redukčáku tak proč si nevybereš www.tech-con.cz/…
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidRe: matlala
Ještě mám možnost ten jehlový ventil od Rataje vrátit a objednat u tech-con. Bude asi lepší, když bude sedět než to spojovat hadičkou...
Tento nevypadá špatně www.tech-con.cz/…
Používá ho někdo ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Usine
přesně tak, taky to tak mám, když tak mají i hadičky do 10 a 20 bar, taky je od nich používám, poradí. V kontaktu jsem s panem Bílkem. Jsou velice ochotní. Skládám od nich už 2. sobě a 3. CO2 kámošovi.
Pokud nepotřebuješ velký tlak tak to propoj hadičkou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidRe: Usine
Hledal, nemají ten co potřebuju a nejde ani poskládat :-(
Tady jsi hledal? www.tech-con.cz/…
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - David – redukce
Ahoj, mám jehlový ventil od Rataje - vnější závit R 1/8 a v redukčáku je vnitřní G 1/4. Nedaří se mi sehnat vhodnou redukci. Nevíte někdo co s tím ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Těhňajs
Půjde. Mám taky takový.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TěhňajsRe: Silent
takže do tohoto redučáku to také půjde, že ano? odkaz na redukční ventil: aukro.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Těhňajs
Ten jehlový ventil má vnější závit který na fotce jakoby nebyl. Při objednávání mně to taky zmátlo tak jsem mejnul Ratajovi a po jeho ubezpečení že ventil lze namontovat do běžných CO2 redukčáků jsem ho koupil a nelituji toho.
jehlové ventily od camozzi a další věci ohledně CO2 z tlakové lahve
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent…

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [3] 4

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 9413x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8490-kvalitni-jehlovy-ventil-na-co2?od=101