Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bílé tečky

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Bílé tečky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.12.2018 01:22 Muž Valhala [3] Tečky
Tak jsem toho Otíka zachránil - díky za radu s trpělivostí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2018 10:10 Muž Valhala [3] Re: Anthrax
Děkuji za info, vyfotit se bohužel nedá, je jako torpédo. Pokračuji s léčbou dál a již je na něm pouze jedna tečka, budu to hlídat. Ve filtru uhlí nepoužívám - pouze keramiku bio molitan a filtrační vatu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 21:59 R Muž Anthrax [4739] Re: Valhala
Chtělo by to fotku...
Pokud je to skutečně krupička. Myslím, že v návodu EXITu píšou, že můžeš léčbu protáhnout i pátý den. Udělal bych to. Nebo máš nějaký důvod tu léčbu ukončovat?
Krupici jsem teda léčil zatím jen dvakrát ale v obou případech se léčba EXITem začala projevovat až čtvrtý, pátý den..
O filtru toho moc nepíšeš. Tak se pro jistotu zeptám, aniž bych tě chtěl nějak podceňovat. Nemáš tam aktivní uhlí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 21:39 Muž Valhala [3] – Asi krupička
Ahoj , jsem trošku bezradný.

Jeden nový Otik má bílé tečky, spíše průhledné a ohodnocené jako krupička. Jsou na bocích, hlavě a na ploutvích , celkem tak 5-8x. Jiné rybky jsou v pohodě, a on je také veselý a pořád při chuti. Tečky mění po každém návratu z práce svou polohu - některé zmizí a jiné se objeví někde jinde. Dnes jsem začal 4-den aplikovat exit a jeho partnera eshu 2000. Vše je podle návodu a bohužel beze změny. Začínám věřit že se jedná o zachycené mini vzduchové bublinky, nebo nezdolná forma krupičky která postihla pouze tuto rybku. Již jim nechci déle aplikovat léčivo. Budu rád za každou radu - děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.02.2017 22:38 JoKa Re: Bajduli
takže ted bych byla ráda za tu radu
Tady je: udělej prezentaci toho akvárka! Ať nevaříme z vody. Vyplň vše co vyplnit dovedeš a hlavně pravdivě... Pak ti můžeme poradit jaký filtr, jak s údržbou atd. Do té doby se tě pořád budeme tupě ptát: jaký je tam filtr? Aha, tak tam dej tenhle... Atd, atd.
Potřebujeme se někde odrazit a ne poslouchat plačky... ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 22:33 Bajduli Re: lacewings
- tu léčbu jsem si vyčetla na těchto stránkách
- před 3 týdny jsem plísen objevila a udělala 3denní kuru Esha 2000, po 10 dnech jsem čistila a udělala kuru znovu, s tím, že jsem zvedla stupně na 28 ...tedy neléčila jsem 3 týdny vkuse a nezajištovala jim tak rezistentní prostředí
- ok, nakoupim rostliny
- ok, nebudu překrmovat ryby
- filtr? asi vyhodit a koupit jiný? Nějaká rada jaky? mám teda vyčistit akvárko komplet? Dělala jsem to před 4 měsíci po stěhování a světe div se, žádna ryba neuhynula. Myslím, že kdybych se o ně starala tak úplně blbě, tak by byli následky rychlější.
- křečka nechci, nechtěla jsem vlastně ani akvárko (ted jsem si zase naběhla, že?), ale když už ho mám, tak se o něj chci starat dobře, jen bych byla ráda, kdyby jste mi vy o hektar a 4 sáhy chytřejší pomáhali trochu citlivěji.......už vím, kde všude jsem udělala chybu a to jste mě nejspíše šetřili, takže ted bych byla ráda za tu radu
Díky palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2017 21:08 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Bajduli
-tu léčbu vám někdo poradil,pokud ta léčba nebyla úspěšná, proč byla tedy opakována,navíc tři týdny v kuse
-pokud je něco neúčinné ,tak přeci provedu změnu, aby bylo dosaženo účinku
-bez pauzy po první provedené léčbě, je opakovaná léčba vesměs neúčinná, pouze to snižuje přirozenou imunitu ryb
-podstatně jste snížila přirozenou imunitu všech ryb ,proto i teplota 27 je již pro ně problematická, včetně dalších důsledků , které již zde byly vyřčeny.
-NE vše bílé je automaticky plísen, NE na všechny druhy plísní, lze aplikovat léčiva eSHa
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 20:07 Bajduli Re: JoKa
Děkuji vám všem, jsem ráda, že jsem pobavila. Až budu mít více času, ráda presentaci udělám. Na stránkách jsem celou dobu co ty ryby mám, jen jsem se nezaregistrovala. Bývalého majitele se na nic zeptat nemůžu, jelikož již není mezi námi. Myslím že 4 měsíční zkušenosti s chovem by mě mohli trochu omluvit. Taky bych měla ráda zdravé ryby, čisté akvárko a cenné zkušenosti, ale asi si budu muset vyslechnout ještě pár rad na svou osobu. OK, klidně do mě.
Nemám žádné neustálé problémy s plísní v akvariu, ale nyni poprvé, čistím 3x měsíčně, odkaluji pokaždé, poddimenzovaný filtr opravdu nepoznám i když nejsem blondýna a rostlin mám dle rad odborníků v obchodě údajně dost. Při koupi poslední se mi objevila černá řasa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.02.2017 19:33 JoKa Re: Bajduli
Fakt netuším, co Tě nakrklo... Zeptala ses, odpovědi dostala, dokonce víc, než si sama chtěla, ale věř mi, stejně by ses za chvíli zeptala na to samé...!

Co Tě ranilo? Že tam je celá řada chyb?? Za pravdu se člověk zlobí... Je to tak ale...

Z hloupých dvou fotek a krátkého tvého odstavce vidím hned 6 zásadních chyb.
1) Neodkalené dno, bordel, humus, bakterie, N látky.
2) Zatraceně málo živých rostlin. Z toho pramení a dá se dedukovat za
3) Špatná filtrace, jedno, nebo druhé by si s tím bordelem poradilo, že řešíš problém je toho jasný důkazem.
4) Filtr pravidelně čístím, chyba, ten se čistí až, když klesne průtok. Pokud klesá častěji než 1x za 14 dní, tak se vracíme k bodu tři, nevyhovující filtrace...
5) Léčit, když nevíš co. Nemůžeš jen "tupě" odstraňovat následky, musíš řešit důvody, proč se tak děje... Navíc léčíš špatně zvoleným léčivem bez rozmyslu, takže zatězuješ už tak pochybnou rovnováhu a zároveň vytváříš rezistenci na jinak špičkové léčivo, které je skvělé, když se používá jak má
6) Špatně okysličená voda, pokud už při 27 lapají u hladiny, tak je ve vodě žalostně, ale žalostně málo kyslíku...

Takže teď mi ještě jednou řekni, po přečtení tohoto, co Tě tak urazilo, nakrklo? Jestli si to nepostřehla, tak ti chlapi Ti chtějí pomoct!!!

A pokud se budeš uraženě cítit pokaždé, když Ti někdo o hektar a 4 sáhy zkušenější řekne, že tohle děláš blbě, tak prezentaci ani nedělej. Na ryby se vykašli a kup si křečka... A jestli svůj postoj nepřehodnotíš, tak tyhle lidi odradíš, přestanou Ti chtít poradit a pak zbyde už jen konstatování chudák křeček...
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2017 19:14 R Muž afc1886 [14655] Re: Bajduli
Všechny rybky dělají bordel(některé méně jiné více),ale já jsem ten,který to po nich musím uklízet.Říká se tomu pravidelná údržba akvária.Odkazy jsem ti dal,protože jsem viděl,že jsi se dneska zaregistrovala,tak jsem tě chtěl navést,což vidím,že byla blbost.Naivně jsem si myslel,že budeš mít aspoň snahu si něco přečíst a něco se naučit.Celé to téma je pořád o tom samém.Esha exit+esha 2000.Přípravek eSHa 2000 je lék na vnější choroby jako plísně a podobné a urychluje hojení ran a zabraňuje následným infekcím. Proto se používá spolu s Exitem, jelikož po uvolnění parazita (krupičky) zůstávají na pokožce ryb ranky které mohou být branou pro další infekce.Ale toto všechno by jsi se z těch odkazú dozvěděla.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2017 19:09 R Muž romant [27983] Re: Bajduli
Fajn, tak že tvoje voda stojí za houby, máš načatou nitrifikaci, neustálé problémy s plísní to jsou jenom následky, tedy léčíš následky, ale příčina ti zůstává, máš v akváriu málo prosperujících rostlin, filtrace je taky poddimenzovaná, překrmuješ, no a teď se mě obraz v křišťálový kouli silně rozostřil, takže jestli chceš skutečně poradit, zařiď si prezentaci předmětný nádrže, ať můžeš moje domněnky vyvrátit. Jinak samozřejmě můžeš kombinovat eSHu 2000 se solí, ale nepřeháněj to, dávej pol. lžíci na 50 litrů vody, rozpustit a nalít roztok do akvária.
Edit: Ne smysl je dávat do karantény to nemá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 19:04 Bajduli Re: afc1886
Děkuji za rozbor, čekala jsem že narazím na někoho takového, kdo bude řešit jiné věci, než na které se ptám.Vaše ryby jsou evidentně slušně vychované a bordel nedělají. Pokud mi neumíte poradit jinak než poslat odkaz, kde je x možností a z toho jsem již jednu zkoušela, tak se prosím nevyjadřujte vůbec. Domnívala jsem se, že se na tomto portálu dozvím od zkušených akvaristů,jestli můžu například zkombinovat Eshu 2000 ze solí, nebo zd a má smysl dávat ryby do karantény, že tady budou rozumnější lidé než strnulé prodavačky v e Zverimexech, které vám doporučí úplně všechno, jen aby prodali. Takže děkuji, příště si před focením ještě uklidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 18:27 R Muž afc1886 [14655] Re: Bajduli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 18:25 Bajduli Re: romant
a co tedy s tou plísní? A jakou řadu chyb máte na mysli?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 17:08 R Muž romant [27983] Re: Bajduli
No, chce to léčit krupičku, tedy použít eSHu exit . Chce to prezentaci, těch chyb tam je celá řada, to bez urážky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 17:03 Bajduli – Plíseň Skalára a ostatní krupička
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku DObrý den,prosím o radu, už jsem trochu zoufalá. K akvárku jsme přišli dost nečekaně a i když jsem před 20 lety ryby chovala, trh se trochu změnil. 3 měsíce bylo vše v pořádku, ted už 3 týdny léčím skalára z plísně a to Esha 2000, už dělám 3 kůru a nic se neděje. Tedy děje, dnes jsem objevila krupičku asi na 5 rybách (tetry a plata). Snažím se vytápět, ale když je voda na 27 polovina ryb začne být u hladiny a lapá po vzduchu. Filtr je pravidelně čištěn, vzduch jede na plno.Mám tam i krevety, které by snad měli jako první signalizovat špatnou vodu a zatím žijí, tedy co dělám špatně, nebo spíše co mám udělat?
Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 21:01 Muž irigi [2] Re: romant
To jsem docela rád, že to patří ke krupičce. Už jsem se docela bál, že je to bakteriální rozpad ploutví nebo dokonce tuberkulóza ryb (obě to mají jako jeden z příznaků).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 20:51 R Muž romant [27983] Re: irigi
Důsledek nemoci, stává se to často, že ryby příjdou o část ploutví, tedy při krupičce. Tu vodoléčbu, ono se to srovná, tedy u silných jedinců, slabý jedinci to nemusí dát, čímž tě nestraším, jenom informuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 20:48 Muž irigi [2] Re: romant
Díky! Mám ještě pokračovat s eSHou? Je ztráta ocasní ploutve příznak nějaké konkrétní nemoci, otravy, nebo jsou ryby jenom silně oslabené? (Včera vyšel test na NO3 pod 20 mg/l a NO2 0 mg/l, takže dusičnany a dusitany to snad nejsou.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2016 20:39 R Muž romant [27983] Re: irigi
Pořádně akvo vypláchni, vyměň i více jak 50% vody, zaobstarej si listy mandlovníku mořského a dej jeden velkej na 100 litrů vody. Vodu měň často, klidně obden, nemusíš už tolik, ale měň.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 20:33 Muž irigi [2] Re: romant
Ještě jednou poprosím o radu. Léčím čtvrtý den eSHa Exitem, třetí den eSHa 2000. 27 stupňů v nádrži. Vodu jsem vyměnil před léčbou a až dnes večer (20%), abych nesnižoval účinnost léčby. Včera ještě jedna neonka měla bílou krupici, dnes jsou na pohled všechny bez ní. Neonky jsou ustrašené a často zalézá celé hejno za skalku, zejména při podávání eSHa, což se dělo od začátku léčby. (Předtím plavaly docela sebevědomě po nádrži.)

Dnes jsem pozoroval, že některé neonky přišly o ocasní ploutev (jedna úplně, jiné ji mají poškozenou). Co s tím? Mám pokračovat v léčbě eSHou, nebo je potřeba změnit strategii? Předem díky za radu!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2016 11:05 R Muž romant [27983] Re: irigi
Když nezačneš léčit, příjdeš o všechny ryby. Nespekuluj, tohle léčivo je jedno z nejšetrnějších, tak neváhej. Fotky s rybama postiženejma krupičkou jsi jistě porovnal, ty to akvo vidíš, tak se musíš rozhodnout.
Edit: K tomu vyššímu dávkování, jak uvádá kolega. I trojnásobnou koncentraci je možno použít, bez úhony. Pokud jsou ryby už hodně napadený, tak dávku klidně zdvojnásobit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2016 11:04 Muž Legioix [574] Re: irigi
Bez problému aplikuj. Ancistrus s eSHa 2000 nemá problém. Běžně se aplikuje třeba proti zaplísnění jiker v mnohem větších dávkách než je uvedeno na obalu.

Exitu můžeš také dát větší než předepsanou dávku. Je to jen k užitku.


Edit: Tu teplotu v akváriu zvedni ke 30ti stupnům a vzduchuj. Těch 23 je na léčbu málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2016 10:59 Muž irigi [2] Re: NHKG
Včera jsem vyměnil 25% vody a aplikoval eSHa Exit. eSHa 2000 jsem pořídil, ale zdráhám se ho zatím použít. Obsahuje měď a nechtěl bych si zabít mladého ancistruse. Dnes ráno sleduji, že asi třetina neonek ztratila červené zabarvení a některé z nich sekaně pohybují ploutvemi. (Záškuby.) Jedna vždy začne klesat a pak mávne ploutvemi, aby se udržela na místě. Chtěl bych se zeptat: je to normální průběh krupičky, nebo je to příznak něčeho jiného? (Přemýšlím, jestli nezačít aplikovat eSHa 2000, i když se mi do toho moc nechce.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.01.2016 10:52 R Muž romant [27983] Re: irigi
Soli pol. lž. na 30 litrů vody, nalít roztok, tu tepotu v klidu na 30, zavést vzduchování a navštívit třeba Hornbach a pořídit eSHu exit v kombinaci s eSHa 2000 a aplikovat dle návodu. Tu sůl a teplotu jako podporu do doby než bude zahájena ta skutečná léčba. Kdyby jsi to chtěl zkusit jenom s tou solí a teplotou, tak musíš jít ještě výrazně výš, ale to už půjdou kytky do kytek.
Edit: Jinak před aplikací vyměnit klidně polovinu vody a řádně odklit dno, to udělat, tedy tu výnu(y) i po ukončení léčby a to bez ohledu na to co se píše v příbalovám letáku. Po stabilizaci akvária po léčbě možno přidat list(y) mandlovníku mořského, jako prevenci a na posílení imunity. Tu prevenci spíš prováděním pravidelných výměn vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.01.2016 10:50 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: irigi
Je velká pravděpodobnost, že to nebude stačit a přijdeš o část ryb. Nechceš si radši rovnou koupit Esha Exit a Esha 2000? Sice to vyjde na cca 250Kč, ale je to mnohem účinnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2016 10:49 R Muž afc1886 [14655] Re: irigi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2016 10:46 Muž irigi [2]
Neonky v mém akváriu chytili asi krupičku. :-( Fotku nemám (nemám dost dobrý foťák). Plánuji přidat 80 g soli (100 litrů akvárium) a zvednout teplotu na 30° C. Chci se zeptat: nebudou mít s touto léčbou neonky, ancistrus nebo nerity problém? (Neonky a nerity mají uváděnou teplotu do 28° C, o toleranci na sůl nevím nic.) Předem díky!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2013 19:10 R Muž romant [27983] Re: Marie
Myslím si že ano, krupice to bude. Hlavní problém bych viděl v tom konstatování o krátké chvilce a tipuji že to akvo je spíše menší, což může být další faktor, jenž se spolupodílí na stavu ryby. Zvednout teplotu ke 30 stupňům, lehce zasolit(pol. lžíci na 50 litrů) a obstarat si třeba přípravek eSHa exit a dávkovat dle návodu a rozhodně si o zakládání a zarybňování čerstvých akvárií něco přečíst, třeba odkazy z modrýho vrchního rámečku z vlákna "Začátečník".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2013 18:52 Marie – Bílé tečky na závojnatce
Fotka k příspěvku Dobrý večer,
prosím o radu zda je to opravdu krupička na rybce. Má bílé tečky kolem očí, na ploutvičkách a na boku. Mám akvárko chvilku, moc děkuji za radu s léčením. Snad to bude vidět na fotu.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 19:02 R Muž romant [27983] Re: stalker
Bude nutné použít účinnější léčivo, jako je třeba eSHa exit, nebo Costapur.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 18:52 Muž stalker [0] - Cichlidy – bile tecky na akare modre
Fotka k příspěvku dostal to samcek akary modrej zvisil som teplotu pridal sol pre itotu som ho prelozil do karanteny pouzil liecivo od DAJANY proti krupicke teplota vody cca. 30 stupnou a po piatich dnoch to vyzeralo ze ja vsetko v poriadku a odysiel som do prace a je tu znova a to som liecbu neste neukoncil postupoval som podla navidu a dnes vecer Monika zistila ze je na tom ovela hirsie ako ked sa to zacalo
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2013 06:28 R Muž romant [27983] Re: Veronika
Denní výměna poloviny vody, teplotu na min. 25 stupních a střídmé krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 22:06 Veronika – Bílé tečky na hlavičce
Fotka k příspěvku Dobrý den, před pár dny jsem si koupila bojovnici pestrou, a dnes jsem zpozorovala, že má na hlavničce bílé tečky (zasílám fotografii), bojím se, že je to nějaká nemoc. Jsem začínající akvaristka a nemám žádné zkušenosti, sameček je zatím v malém akvárku 2L, ale v nejbližších dnech bude mít 15L. Moc prosím o radu jak ho případně vyléčit. Děkuji moc za každou odpověď.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.03.2013 18:46 R Muž romant [27983] Re: vincentka
Přitlač na ty výměn vody, žádný čištění filtru, žádný hloubkový odkalování dna, minimum potravy a jestli máš, tak eSHu 2000, když ne tak nic, vodoléčba by to měla zvládnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 18:42 vincentka Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vyfotit se mi to bohužel nedaří. Na oku to vypadá jako bílá blanka, která pokrývá celé oko, na druhém je to trochu slabší. Teď jsem jim dávala krmení, takže žere.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 17:52 R Muž romant [27983] Re: vincentka
Jestli je to oko zakalený jakoby jenom z venku, tak jsou pravděpodobnou příčinou vyšší dusíci(N látky) a pokud je to oko mléčný celý, tzv. i uvnitř, tak to bejvá zhusta problém s vnitřníma parazitama, ale na ty to podle popisu nevypadá(ryby žerou a nehubnou), u krupice jsem se s tím taky setkal a ta podobnost a příčinná souvislost s mojí první popsanou variantou se zde nabízí, nicméně je to stále toretizování a trošku věštírna, fotka by to měla rozlousknout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 17:45 R Muž Silent [5949] Re: savan
Což o to, krupička se může projevit i na očích, ale ne jako povlak. To může být buď plíseň nebo bakteriální nákaza. Nicméně bez fotky od tazatele těžko soudit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 17:41 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: vincentka
Nejsú to skorej také biele chomáče?podla toho,že to má na očiach by som usudzoval že je to nejaká plieseň.neviem či sa krupička môže udržať na očiach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 17:17 Žena vondr001 [674] Re: vincentka
Tohle krupička nebude. Pošli fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 16:33 vincentka
Prosím o radu, u jedné black molly se objevila asi krupička, na očích má jakoby bílý povlak, vypadá to skoro jako brýle, jinak ale žere, plave. Myslíte, že je to krupička. ostatní ryby zatím v pohodě.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2013 15:27 jamajcan Re: hanzys
Pokud nezabírá dosavadní léčba,vyzkoušel bych Protazol.Mám ho na podobné katastrofy vyzkoušený a zabral vždy během první kůry.Neříkám,že je to rada univerzální,ale v téhle situaci,každá rada drahá.Držím palce. :-) www.sera.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2013 13:10 hanzys Re: romant
A co myslíš že mám dělat dál? sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2013 08:21 R Muž romant [27983] Re: hanzys
Tam bude problém v tom, že jsi to akvo nejdříve hodně podrazil tím nevhodným léčivem, vymlátil nitrifikační bakterie, ryby ještě víc oslabil a to co popisuješ je důsledek. Tady to léčení nebude mít moc valného úspěchu a obávám se že ani dvojnásobná dávka toho moc nesvede, ale to je jenom můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2013 07:21 hanzys – Krupička
Zdravím lečím 4 den krupičku přípravkem esha exit mám 112l akva a krupičky je čím dál více 1.den 20 kapek 2.den 10 kapek a 3.den 10 kapek myslíte že mám zvednout dávku?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2013 19:37 R Muž romant [27983] Re: Louka
Tak, nech to vybláznit a co přežije, to přežije a zakousni se více do studia, popř. se dotazuj v příslušných vláknech, když něčemu nebudeš rozumět, když to nevzdáš, tak za několik týdnů, měsíců budeš moci podobným "nešťastníkům" poradit svojí odžitou zkušenost a ještě se tomu zasměješ. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2013 19:33 Muž Louka [49] Re: PaDa
Máte pravdu musím začít u sebe hledat kde jsem co udělal špatně.
teď už sem tečky oběvil i na posledním tvorečkovy u kterého jsem si myslel že je nemá :-(
Takže osádka 2 pandičky 6 dánio a 1 ancák se léčijou a uvidím jestli něco přežije :-( Pokuď ne tak akvárium půjde do archívu a budu mocně přemýšlet jestli budu zakládat znovu a jakým způsobem pokuď vůbec.Protože nechci aby mi rybičky umíraly mímy chybamy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   17.02.2013 18:26 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Louka
Nechápu co jse kde udělalo špatně
Tak třeba podle mne 3 hlavní chyby jsou tyto:
Za tu základní chybu bych považoval to, co popisuješ ve svém deníku 7. 2. - totální destrukce akvárka.
Potom následující den dodání nových rybek bez karantény do nezaběhlé úplně předělané nádrže.
A ta třetí je zanedbání prvotních příznaků nemoci a pozdní léčba v závěrečném stádiu.
Kombinace toho všeho je doslova vražedná, jak jsi se ostatně přesvědčil sám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.02.2013 18:19 R Muž romant [27983] Re: Louka
Bude to znít pro někoho drsně, ale neber to tak tragicky, je to Tvoje první setkání s velmi častou nemocí a sbíráš zkušenosti, bohužel na úkor ryb, ale ono žádnej učenej z nebe nespadnul(nebo ho neznám), takže žádnou trudomyslnost a pokračovat. Už jsem ti to nejen já psal, chce se to zaměřit na podmínky v akváriu, podpořit to nějakou jednoduchou karanténou a bude to fungovat. Pokud se z toho co teď zažíváš dokážeš a chceš poučit, tak žádnej stres, kdo neměl u ryb krupici není akvarista. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   17.02.2013 18:16 Muž rudolf [4681] Re: Louka
Ještě doplním jednu věc: 25 °C je nejhorší možná teplota k léčbě krupičky, protože je to teplotní optimum, při kterém se kožovec (tak se jmenuje ten parazit, který krupičku způsobuje) nejlépe množí. Ideální je při léčbě zvýšit teplotu minimálně na 28 °C, lépe ke třicitce, protože při takové teplotě se kožovec množit přestává. Pravda, ta dánia, která tam máte s neonkami, nebudou ze třicítky úplně nadšená, ale ona jednak vydrží hodně, jednak na ně stejně asi ten kožovec skočí, divil bych se, kdyby při tomhle masovém ataku neskočil.
Smyslem výměny vody po skončení léčby je odstranit z akvária zbytky léčiva. Tři dny po vymizení příznaků (tj. na žádné rybě už nevidíte ani jednu tečku) je doba, po kterou v akváriu mohou přežít při těch zhruba 25 °C vývojová stadia kožovce mimo ryby, proto se všude uvádějí. Když to uděláte o den dva později, nic se nestane. Pokud výměnou nezpůsobíte rybám teplotní šok, tak můžete klidně vyměnit půlku objemu najednou, ale když vyměníte dvakrát během pár dnů třetinu, tak se taky nic nestane.
Jaroslav Hofmann

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 4

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 7330x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8241-bile-tecky