Vločkové krmivo
osadku mojho akva/viz profil/ krmim mixom, po skusenostiach viem, co urobi pestra strava.Tak strava pozostava z vlociek pre betty, normalneho vlockoveho krmiva mix ,ktore ma velke vlocky/pre sklalare/susene dafnie,tabletky pre dnove ryby tetra wafer, susene chrobaky/urcene pre korytnacky,odporucam namocit a potom podavat/ a samozrejme mrazene krmivo, zaklad je mrazene nitenky,ktore miesam s dalsim typom/cierny komar,patentky,cyklop,dafnie,artemie/to vlozim do stareho cajoveho sitka,preplachnem a necham rozmrazit, a az potom podavam,a ryby su jak besne
a este obcas pridam granulky pre betty, 1y za dva tyzdne
Starší reakce
Krmím velice pestře (prakticky každý den v týdnu něčím jiným) a mohu porovnávat. Neříkám, že je LON extra, ale že by to byl úplný šunt to bych si netroufl říci, patří k těm, které rybky docela rády berou. Tolik moje zkušenost, nic víc, nic míň.
0 18.01.2009 14:49 pajik95 ja kupuju LON mix a když mam mlady tak pro ne LON baby
Starší reakce
0 14.10.2008 00:17 v. – Re: lelinka
Větší ryby hladinu pročistí a většinou nenechávají zbytky potravy , proto dřív tento úkaz nebyl. U malých rybek , které nestačí spotřebovat v krátké době všechno podané krmivo pro jeho nadměrné množství nebo velikost, se právě můžou ve větší míře namnožit nálevníci i plísně a to je ten popisovaný sliz a taky z produktů látkové výměny. Jak jsem psal , dát plže čističe a hlavně nepřekrmovat. Krmivo rozmělnit a aplikovat = sypat na hladinu přes jemnější sítko (i punčocha poslouží), aby sousta byla přiměřená k velikosti ryb a opravdu jen nezbytné množství k rychlému zkonzumování. Nějaký ten drobný sumeček taky pomůže spotřebovat zbytky. Popisuji to tak , protože nevidím jestli opravdu krmíš jen málo a na drobno upravenou stravou. Nevím jak moc těch mladých máš , ale je nutností jim často měnit vodu. Tu změnu v označení pohlaví provedeš naprosto snadno ve svém profilu. Stačí kliknout na šipku ve výběru .
0 13.10.2008 22:22 lelinka – Re: datura
lenze stale mi fungovalo bez kyslika a bez filtra a nikdy som ziaden nemala a to som mala skoro vzdy rybky a vodu som im vymienala mozno raz na tri mesiace ale toto musim aj 2x do tyzdna
a som baba len neviem ako si to zmenit
0 11.10.2008 00:37 v. – Re: lelinka
Polož na hladinu arch čistého papíru a stáhni ten povlak . Přidej 2 - 3 plže a vhodné je přes kamínek zavést vzduchování nebo rovnou vhodnou filtraci. Obměnit část vody 3x v týdnu. Ukazatel na Tvém názvu hlásí muž a při psaní vystupuješ jako žena , nevím co si o tom myslet.
0 10.10.2008 17:40 lelinka – Re: věd.
myslela som si že som poriadne nepremyla kamene a mušle(lebo som ich tam mala nasucho).Predtým som tam mala velké rybky vyše roka a nikdy predtým sa mi to nerobilo
0 10.10.2008 14:43 věd. – Re: lelinka
S Tetra Minem takové problémy nemám , takže těžko hledat důvody , když se stav nevidí.
0 09.10.2008 22:21 lelinka – Re: lelinka
krmivo je Tetra Min
0 09.10.2008 22:21 lelinka – sliz z krmiva
Mám aj malé akvarko asi 40x20x20 cm s narodenými gubkami a mečúnkami.Kúpila som nové krmivo- ale ked im ho dávam (samozrejme malinko a rozdrvené)tvorí sa na hladinesliz, kalí vodu a smrdí za rybacinou. Má s tým niekto skúsenosti?
Starší reakce
Ne kazdej ma nenazrany parmicky
je fakt ze ty dlabou dokud se jim sype.
0 30.08.2008 18:37 nipac [3] Kdybych měl nasypat to co sezerou do 10min, tak budu mít z ryb koule.
Každopádně co krmím SAKem (a samozřejmě i tím ostatním co jsem psal) jsou vybarvěnější, živější, a dokonce se mi vytřeli (Ale to bych spíš svedl na ty olšové šištičky co zkouším, prej takhle taky fungují).
A taky je fakt, že ryby které si zvyknou na jedno krmení, tak radostně jiný druh nepřijmou...
Každopádně já krmím SAKem 55, a voda mi vůbec nesmrdí, a ani trochu nekalí vodu.
Verdikt?
Nekalí, nesmrdí, ryby ho žerou a je levný, a někdo si potrpí i na to, že to je "Czech made"
Já mám ryby na SAKu už 4 roky a rostou velmi dobře.Jak chovné tak prckové.Krmím hlavně Greenem a spirulinou(dřív sem krmil 55-kou a taky ok) a nedám na ně dopustit.
0 30.08.2008 12:46 jirkaa – Re: nipac
růst a kondice ryb i když ho žerou není kdovíjak skvělý,snadno kalí vodu a i když se tvrdí že už není tak mastný tak mě smrděla voda v nádržích jako bych jezdil na mogul.samozřejmě jsem se snažil krmit tak akorát.já jsem sak zkoušel několikrát,přeci jen cena dobrá ale už se ukecat nenechám.prostě mi po něm ryby nešly,to je celé.někdo řekne že např.tetramin je drahý ale podle mě je naprosto nejlepší.tot můj názor.
Chutnals je?
0 30.08.2008 00:25 jirkaa – Re: nipac
sak je hnus
0 29.08.2008 18:14 Mato00 – RE:MATUSKA12
Srry za vyraz, ale je to smejd!Je to lacne a neobsahuje to skoro ziadne vitamini!Skus nieco od Saku,Tetry,Hikari,DajanaPet, ale toto je potravinarska farba naviata na struhanke!
0 29.08.2008 14:56 Matuska12 – Re: Lesánek
ahoj...ja pouzivam Super zmes-vlocky AQUA EXOTIK...ja som zo slovenska
Díky, to, že vydrží, vím...
Konkrétně s Easy Fish zkušenost nemáte?
0 26.08.2008 19:08 Tereza – Re: ustavprochore
Pokud nemáte nějaké velké množstí tryb, je cena krmení zanedbatelná, protože vydrží dlouho. Určitě je lepší Sera nebo Tetramin než no name krmení z Tesca apod. Kvalitní strava vám může ušetřit výdaje za léky.
0 26.08.2008 17:57 Péťa – Re: Vodník
Tady podle fóra nejde přece jen o složení,ale taky střídat.A nějaký změny v tom krmení jsou.Nevím kolik ryb doma máte,já mám asi 12,koupila jsem krmiva v dubnu v nejmeším mnžství a nemám zkrmeno ani půlku.Tak to není tak finančně náročný.
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti s vločkovým krmivem zn. Easy Fish? Minulý týden jsem několik druhů zahlédla v obchodě, cena poměrně příznivá (300 ml okolo 6O Kč)...
Předem díky
Starší reakce
To je pravda - já kupuju Tetramin (v kamenném obchodě) 10 litrů za 1340,- (Grýgera 1012,-). Na druhou stranu Tetra Plecomin 500 tablet jsem tu pořídil za 250,- (Grýgera 317,-). Holt nemůže mít levné úplně všechno. To by nic nevydělal :o) ...
0 04.03.2008 18:08 jirkaa – Re: Gerrik
Taky preferuji větší balení TetraMinu, dnes mi přišlo 500ml za 190 Kč + další krmení z e-obchodu akvarista.cz
Starší reakce
Koupil jsem na zkoušku LonMix, zatím výhoda je v tom že je hodně nasáklivé, takže něco zbyde i na přísaváky.
Já osobně teda krmím vším co je po ruce. Dojdou-li vločky, zajdu do akvaristiky a koupím první balení, co mi příde za rozumnou cenu. Prokládám to patentkama, okurkou, salátem a nějakýma těma řasovýma tabletkama. A ryby si nestěžujou. Řasa taky nevim co je (teda včera se mi tam něco takovýho objevilo, ale už je to pryč
)
Jde o to, za jakých podmínek je to skladováno ... ale na 20 rybek je to opravdu moc. To bys nemusel zkrmit ani za několik let.
0 01.10.2007 18:47 Frigo112 ja som s tym chcel len povedat tolko ze pre moje ryby a pre mnohych co nemaju velke akva staci aj 100ml. nehovorim ze ked ma niekto 300 ryb ze im ma kupit male krmivo a potom naraz im to cele vysipat. ja by som liter neminul tak skoro. radsej mam viac malych krmiv a ked budem chciet vyskusat nieco ine tak nemusim cakat rok kym to miniem
Hmm, tak díky za reakce
0 01.10.2007 18:11 HELLBOY Keď si kúpim celý kýbel-dajme tomu ze nejakych 10 litrov krmiva-neznizi si kvalita toho krmiva ked to bude trvat dost dlho kym to minem na mojich 20 rybiek..???Ci sa to neoplati?
0 01.10.2007 17:28 oldkiwinka tak já mám vločky LonMIX, a mám je od začátků s mím 1. akvem 14 l a ještě tam něco původního je,a pak se tu prodávají-v Litovli nějaké vzorky,to tam dycky nějak namíchám. v ledničce mám mražené vodní blechy, v létě jsou na zahradě patentky a komáří larvy, teď mám ještě nítěnky, mám sušený dafnie, liofilizované tabletky v kostkách, a tabletky pro ryby žijící u dna. a ty vločky používám nejmíň. rybkám chutná vše. + na spestření ancistrusovi a šnečkům dávám 1x-2x tádně kolečko okurky.
0 01.10.2007 17:03 Horác [3942] 1) nejsem žádnej odborník
2) do toho desetilitrovýho kýble lezu všehovšudy 5x (otevřu kýbl, naplním dvě litrové piksly, zavřu kýbl). Krmivo zásadně neozařuji. :o))) Jednu litrovku dám k velkému akváriu, druhou k desperátům. Zkrmím. Otevřu kýbl :o) ... Těch deset litrů mám na rok. Mám celkem málo peněz (to víte, náročná manželka :o), takže si nemůžu dovolit ten přepych kupovat to v malém.
Nakonec jedna citace z mého webu: "On je setsakra velkej rozdíl koupit desetilitrovej kýbl (2100g) za 1340,-Kč nebo malilinkatou piksličku (52g) za 145,-Kč. To vás přijde 1g krmiva skoro 5x levnějc ..." Další info zde
horacovoakvarium.cz/…
Co se znehodnocení krmiva týče, Somali doporučuje nastudovat si Small Animal Clinical Nutrition (4th Edition, 1192 stran, pouze v angličtině :o)
0 01.10.2007 16:51 Frigo112 vidis este aj ja mam mrazene pakomarie larvy
já preferuju hlavně mraženky
a jinak se snažim použivat TETRA a JBL.....granulky
Přidat reakci
1 ...... ...... [5] 6 7
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 8607x