Přidám svoje zkušenosti s obchody v okolí Hodonína které jsem zatím navštívil.
1)Akvaristika Dušan Rybár, Hodonín, Velkomoravská 2202/2
- slušný výběr rybiček, bez známek nemocí, žádné mrtvolky, zatím jediná akvaristika v okolí kde dělají i "moře"
- rostlinek málo, a na můj vkus drahé. Kořeny to stejné - malý výběr, a hodně drahé
- narazil jsem na dva prodavače, jeden ochotný a s přehledem, druhý nevrlý..
2)Akvaristika v Hodoníně na ulici Brněnská
- bývalá trafika, takže místo tak pro 2-3 zákazníky
- výběr rostlin i ryb značně omezená na nejběžnější druhy. Ale vše vypadalo zdravě, a za slušné ceny
- milá postarší paní za pokladnou, bohužel ale bez nějakého širšího povědomí o akvaristice
3)Akvaristika Kyjov, Komenského 49 (naproti pošty)
- na místní poměry velice slušný a obměňující se výběr rybiček i rostlin, slušné ceny za rybky (s rostlinama už je to horší, berou od Aqua-daho a přiráží celkem dost), občas i vzácnější rybky (např Nožovka běločelá, Bichirek kalabarský apod.)
- slušný výběr krmení a léčiv. Příslušenství trošku dražší, ale nic strašného
- milé a ochotné prodavačky, některé více a některé méně se orientující v problematice akvaristiky
- sem chodím nejčastěji - citím se tam daleko lépe než v Hodonínských akvaristikách a lépe se tam nakupuje
4)Akvaristika Polešovice, Maruša 40, Ondřej Sladký
- bazarová technika i akvária za slušné ceny, vcelku omezený výběr nové techniky (Eheim a Aquacup)
- slušný výběr substrátů za dobré ceny
- rybky z vlastního chovu - tzn omezený výběr, ale rybky krásné a zdravé, a za málo peněz. Hlavně Amerika - pancéřníčci a živorodky, nějaké cichlidy. Momentálně má i Parmičky čtyřpruhé.
- všechny rostliny v submersní formě, buď z pěstíren a nebo i z vlastních přebytků, a za super ceny
- pan Sladký je velice ochotný vyhovět zákazníkovi a také si o akvaristice i promluvit, sdělit své zkušenosti a poradit
- tento obchod
DOPORUČUJU všema deseti, byl jsem tam sice zatím jen jednou, ale moc rád se tam budu vracet
5) OBI Hodonín
- rybičky nemají, technika drahá a malý výběr (za alespoň trochu normální cenu snad jen topítka), krmení trošku dražsí ale slušný výběr, téměř žádný výběr substrátů
- co ale doporučuju - mají kořeny DriftWood za dobré ceny, už mám doma 2