Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hodnotíme obchody aneb obchody pod lupou

 

NápovědaFórum » Obchody  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Hodnotíme obchody aneb obchody pod lupou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2017 15:02 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: pH5
Myslím, že momentálně o tom právě lze mít pochyb dost, především z hlediska zákona. Možná mi někdo pomůže - existují nějaké směrnice na přesný minimální rozměr/litráž chovné nádrže pro nehospodářské ryby?

Kromě toho se stále nedostáváme z toho kruhu, kdo je za to zodpovědný. Jeden to hodí na druhého... Na některé věci je holt zákon krátký, nebo moc zdlouhavý. Nejlépe je zkrátka se špatnému obchodu vyhnout a potrestat ho alespoň tak. Napsat smysluplnou recenzi a naučit lidi vlastní zodpovědnosti. V ideálním případě by u špatného prodejce nikdo nenakupoval, takže by se klidil sám. K tomu je zatím ještě daleko, ale čím více zodpovědnosti přeneseme na stát, tím horší to, myslím si, bude.

PS.: S tou litráží to myslím vážně, víte někdo o něčem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2017 14:53 pH5 Re: Fuchs
vyrabis sklenenou krabici, na tom neni nic zavadneho, tyrat v ni zvire zavadne je, a to delaji jak v pet centru, tak pak diky nim jejich zakaznici doma

a ze je to tyrani, o tom nelze mit pochyb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.11.2017 14:50 Muž Fuchs [169] Re: pH5
Spíše faktem je, že betárka nekdo vyrábí. Lidi to kupují. Podle mě je to subjektivní věc, co je pro jednoho týrání pro druhého nikoliv. Co by jsi považoval za dostatečné pro bettu? Já mám kamarádku a ta považuje veškerý chov za týrání, omezujj jim svobodu. Ryby v akvárku jsou pro ni nepřijatelné pač je omezuji. Papoučci v klecích atd. Jen chci říci, že betárko je problém pro jedny a pro druhé nikoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2017 14:31 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: pH5
A jak to tomu managementu prokážete? Že to byl konkrétní manažer, který řekl, že se ta zvířata budou chovat v podmínkách v rozporu se zákonem? Přece v momentě, kdy to někomu prokážete, tak si jde sednout, tak to funguje. Jenže problém je to prokázat. A tady jenom názory lidí nic neznamenají. To je rozdíl mezi názorem, svědectvím, důkazem a rozsudkem.

Někdo toho prodejce musí žalovat, nebo podat podnět (pak jej v podstatě žaluje nějaký úřad, který hlídá týrání). Státní aparát je ale natolik zatížen hloupostí nás lidí, že než se dostane k řešení tohoto problému, prodejce si dá vše do pořádku. Alespoň na chvíli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2017 14:22 pH5 Re: Tučňák
To jsou jen okecávky - fakt je, že se v pet centru trýrají zvířata (např. betty v bettáriích) a ještě je navíc toto týrání propagováno. Za to je někdo zodpovědný a ten zodpovědný má sedět - a ne, skutečně to není řadový pracovník, který nemá možnost nic změnit, ale management.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2017 14:21 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: Pepan
Nejsem si zrovna jist, do jaké míry zákon na rady nahlíží právně, ale ať už je to jakkoliv, nevidím na špatné radě finančního poradce nic, kvůli čemu by měl zasahovat zákon. Trest pro špatného poradce je přece to, že bude mít špatné reference a moc si nevydělá. Bohužel, lidé jsou hloupí, takže se na reference často moc nedívají (stačí jim jedna jediná, a to od samotného poradce).

Tím se vlastně dostáváme k tomu, že lidé sami o sobě prohlašují, že jsou hloupí, a chtějí, aby se o ně postaral někdo jiný. To je samozřejmě v pořádku v případě složitých výběrů, ale vybrat produkt/službu na základě nezávazných recenzí - to mi přijde jako jednoduchý úkol pro spotřebitele. V podstatě jeden z mála jeho úkolů, které na trhu má.

Nevidím důvod, proč bych měl právníka nechat zavřít za to, že si nevšiml nějakého zákona, kterým by mě vysekal. Jinak byste přece srazil na kolena celý trh s právní pomocí, protože by práce všech právníků byla vždy na stejné úrovni. Odměna pro právníka je přece založena na tom, jak moc dobrý je. Vymáhat to po něm je ale nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2017 14:06 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Tučňák
To, že rada není právně závazná, je nesmysl. Pak by třeba finanční poradci nebo právníci byli nepostižitelní. A mám takový pocit že i autor rady poskytnuté zadarmo v dobré víře, pokud díky ní vznikne škoda, je postižitelný. Spíše je na místě praktická otázka, zda se vyplatí žalovat někoho kvůli škodě třeba sto korun.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2017 13:52 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: pH5
Zrovna s těmi nesprávnými radami bych nesouhlasil. Jsem totiž zastánce toho, že rada není právně závazná, a ani by neměla být. Je to o rozumu a zodpovědnosti každého člověka, jak bude přistupovat k poskytnutým informacím.

Dokud nejsem přesvědčen, že ten, kdo mi radí, opravdu radí dobře (třeba na základě zkušeností mnoha lidí, nebo faktického vysvětlení), jeho radě nepřikládám zrovna velkou váhu. Zabásnout někoho za to, že mi špatně poradil - to mi přijde jako holý nesmysl (já třeba ani nesouhlasím s trestem za "navádění" k trestné činnosti, protože bych pak mohl žalovat Wikipedii, že občas uvádí nepřesné informace, které když použiji v písemce, dostanu špatnou známku).

S tím vězením je to jiná věc - jsou tady zákony, a myslím, že většina chovatelů a prodejců je dodržuje v dostatečné míře, byť se to nám může zdát, jako týrání. Kupříkladu krevetka a plž/mlž není zákonem nijak chráněna proti týrání (pokud se nejedná o ohrožený druh, ovšem stále se nejedná o týrání). Je rozdíl mezi tím, jak si jednotlivec vykládá týrání, a jak na něj nahlíží zákon. Pokud se prokáže, že je chovatel/prodejce vinen, jde si sednout (nebo slušně zaplatí).

Myslím, že v tomto ohledu by neškodilo ubrat trochu byrokracie z úřadů, čímž by se urychlil proces prošetření podaných podnětů. Ono je taky někdy obtížné určit, koho přesně máte zavřít. ;-)

S Vaším přístupem by se totiž zaměstnanec odvolal, že mu zaměstnavatel poradil, že Betta v té pixli je v pořádku, načež by se zaměstnavatel odvolal na nějakého břídila na internetu, co mu to poradil, a ten by se odvolal na...

Ve výsledku byste tím zavřením "někoho" ničemu nepomohl. ;-)
Navíc by se takhle dalo dost nečestně likvidovat konkurenci. Poslal byste k nim svého člověka, ať tam špatně pracuje, načež byste dle svých slov zabásnul majitele a obchod zavřel. Nejprve je třeba prokázat, že je to opravdu majitel, kdo něco porušil, což se většinou neprokáže. Neprokáže se většinou nic, proto máme všichni pocit, že to nefunguje a nic se s tím nedělá. Vítejte v byrokracii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2017 13:24 pH5 Re: Tučňák
Já teda nevím, mně osobně se otvírá kudla v kapse, kdykoliv do těhle supermarketovejch "zverimexů" vlezu - imho je tam týrání zvířat na denním pořádku a ty obchody bych zrušil a vedoucí poslal do vězení - a bohatě mi k tomuto závěru stačí tzv. bettária nebo typické rady při nákupu ryb a zařizování akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2017 22:09 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: NHKG
Na velikosti nezáleží... Spíš ti poradí chlápek, co má 30 let malou akvaristiku v garáži. Protože víš, že se tomu věnuje. Já jsem jmenoval akvaristiky dvě. Ty na seznamu nemáš. Radu tam případný nováček dostane a konkrétní druh ryby si můžeš objednat taky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 22:00 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: NHKG
Dobrou zkušenost mám také s A.Q.A. Kladno, mají svojí pěstírnu a navíc jsou schopni sehnat i raritnější druhy přes jiné chovatele - navíc za slušný peníz a rychle. Vivarim Mělník také dobrý, ale kvůli své tvrdé vodě rezignovali na některé druhy Cichlidek, které dříve chovali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 21:54 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Tudy
OK, tak jste vyjmenovali 2 ze tří velkých akvaristik, které jsem měl na mysli (Sklorex a Braník). Třetí je Vivarium Mělník. Pokud budete shánět raritní ryby, s panem Kučerou z Vivaria je velmi dobrá domluva a umí toho sehnat hodně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 21:45 Muž Tudy [330] - Krevetky – ZOO Braník
Chodím tam už léta a ve srovnání s jinými obchody jsem jak s nabídkou, tak i s profesionalitou prodejců spokojen. Ve srovnání s e-shopy nebo jinými akvaristikami mají vyšší ceny, ale jde o Prahu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 21:21 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: NHKG
Právě kvůli tobě jsem na ryby narážel. :) Řikám, že já osobně jsem navštívil dvě takové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 21:17 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: NHKG
Mně třeba tuhle ve Sklorexu poradili docela dobře. Chtěl jsem pytel Flexiobkladů, ovšem zrovna neměli pytle po 5 kg (jen 10 kg). Si říkám, že toho bude zbytečně moc. Pán asi znal Horáce, protože to jeho "Je úplně jedno, kolik písku si pořídíte ... Nakonec stejně zjistíte, že je ho málo." mě tam dostalo.

On pravdu měl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 21:12 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Amatértom
Sehnat se dá kde co. Podívej se na moje ryby. Ale najít odborníka v krámu, co dobře poradí, to je vzácnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.10.2017 21:10 R Muž ctibum [6870] Re: Tučňák
Když je skvrnoocasá, tak musí mít skvrnu, ne čáru, to je snad jasný, ne? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 21:04 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: NHKG
Však každý krámek se počítá. ;-) U nás třeba Chovenka Svitavy. Známost mám v Šumperku, takže chodím i do Rataje. Určitě se něco najde.
Edit. Pokud tedy nejsou tak mlsní a nehledají nesehnatelné ryby, ale i ty se dají objednat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 21:04 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: Amatértom
Nechápu to.

Bornejská: má na boku flek.
Skvrnoocasá: má na boku čáru.

Vždyť je to jako morseovka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:50 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Amatértom
Kolik znáš v ČR akvaristik? Já vím o 3 velkých. Je ještě pár menších solidních krámků, ale třeba v Ostravě vím jen o jednom. Ten je navíc hodně z ruky (bez auta se tam nedá rozumně dostat) a nevím jestli jde tamním prodavačům věřit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:48 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Tučňák
S tou razborkou je to na štýru všude :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:41 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: Amatértom
Ten postoj chápu, na druhou stranu mají hobby centra většinou rozdělené pracovníky s různou specializací. O specializaci na akvaristiku jsem tam tedy neslyšel, což je možná chyba, protože specialistů na osvětlení má třeba náš Hornbach (a i Unihobby) hned několik.

Holt je to bída, co si budeme povídat. Příště jim aspoň připomenu tu razborku (a pak tam ještě byla nějaká perla). :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:30 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Tučňák
Nechci se těchto řetězců zastávat, nicméně prodávají pestrou škálu živočichů všech druhů. Třeba rozumí kočkám nebo psům a v rybičkách plave. Začínající akvarista by měl navštívit prodejnu zaměřenou výhradně na akvaristiku, nikoliv širokospektrou prodejnu. Tam těžko najde odborníka, protože tam člověk musí slabě rozumět všemu. Třeba je majitel prodejny nutí prodávat špatné produkty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:30 R Muž ctibum [6870] Re: Tučňák
Ty Razborky má Hornbach takhle po celý republice...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:19 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: Tudy
Možná to není ani tak o zisku, jako o lenosti/laxnosti (demenci) zaměstnanců. Jen málokterý z nich totiž má nějaký přínos z toho, že prodá produkt. Málokdy v obchodě potkám přímo majitele, nebo někoho, kdo jede na provize.

Třeba v Hornbachu už nám přes měsíc prodávají razborky skvrnoocasé s českým popiskem a fotografií pro razborku bornejskou. Zajímalo by mě, jak by se to reklamovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:19 Žena Morticia [118] Re: EllaAtáta
To stejné jsem nedávno zažila, když si kluk s mámou kupovali axlíka. A co žere? Nitěnky, máme stále... (absolutně nevhodná potrava). tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:11 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: EllaAtáta
ad 1/ koupíte si vzduchování a krátce poté nové ryby!
ad 2/ když si koupíte Aquasave, tak si můžete koupit ryby hned a nemusíte čekat!

Zisk až na prvním místě... Vím, že z něčeho musí být živi, ale tohle je extrém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 20:00 Jan Bísek – Horor ze Superzoo Beroun pro začátečníky
Klasika: dvojice, pán a paní chtějí začít s rybičkami.
Snažil jsem se chytit ty lidi před obchodem, ale minuli jsme se.

1. Nevadí malý filtr, když se ryby budou dusit a budou u hladiny, koupíte u nás vzduchování.

2. Jestli chcete počkat a dát tam ryby až ta týden po založení a ne hned, nemusíte tam dávat Aquasafe.

V obchodě pracují 3 prodavačky, které aspoň základní přehled mají, ale tohle mě dnes dostalo. Ella slzy v očích, já tam bezradně stál jako idiot.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.10.2017 15:18 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.
rak napsal: www.blesk.cz/…

No, nevím, nevím... Zvířata tam asi nežijí nikterak ideálně, ale vzhledem k tomu, že článek o "Pet Centrum" (mimochodem asi Pet Center) píše Blesk (anonymní redaktor) a informace podává "anonym" bez jakéhokoliv důkazu, jen těžko soudit. Co jednomu připadá jako "naprosto otřesné" může u jiného znamenat "trochu horší".

Bodu s vyhrožováním policií moc nevěřím, asi jako mi na mrtvých laboratorních myškách v teráriu nepřijde nic nepřirozeného (i když záleží na kontextu, a taky bych to zrovna nevystavoval).

Kdybych měl psát do Blesku pokaždé, když někde vidím Bettu v plechovce, asi by to lidi brzo přestalo zajímat úplně. :/
Všechno je to hodně smutné, ale kdyby Blesk raději napsal smysluplný článek o tom, jak se k těm zvířatům chovat, mělo by to asi větší dopad.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 22:03 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: :(
Pokud je budeš dávat do akvária vylij vodu přes síťku do kýble aby se voda z pytlíku nedostala do akvária. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.11.2016 21:33 Muž Yirka [9118] Re: :(
Pravděpodobnost je tak padesát na padesát. ;-)
Ale reálně. Již jsi je koupila a na to těžko něco změnit. A protože málokdo má doma zajetou karanténu a nemá cenu dělat nějakou narychlo, protože to si říká o průšvih takřka stoprocentně, bude nejlepší je vypustit do nádrže a pozorovat.
Jako ponaučení bych dodal, že živé dárky by se zásadně neměly kupovat jako překvapení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 20:36 :( – Neonky
Dobrý den,
dneska jsem s dobrým úmyslem koupila 4 neonky černé pro svého tátu k narozeninám. Bohužel jsem je koupila v Pet Centru a neuvědomila si, že hrozí nějaká rizika. Máme velké akvárium s asi 60 rybičkami. Jak velká je, myslíte, pravděpodobnost, že rybičky jsou nemocné? Na první pohled vypadají normálně a zdravě. Za jakou dobu se mohla nějaká nemoc propuknout? Poradí mi někdo?
Moc Vám děkuji, za pomoc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2016 13:32 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old school – Akvaristika Höfer
Šel jsem dnes náhodou kolem a vlezl tam. A byl jsem velmi mile překvapen. Co zde na webu bylo o tomto obchodě uvedeno zjevně nadále platí. Milý personál, množství nádrží plných pěkných, pestrých zdravých rybek. Ceny rozumné. Výběr opravdu nemalý. A co nemají, je možno objednat či jinak dohodnout. U kytek velikost výběru tak úplně neplatí, ale možnost objednání a dohody platí i zde. Zadní část obchodu je stále jen na koukání. Určitě jsem tu nebyl naposledy. Škoda, že nemají webovky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 09:24 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: vaaclav
Jaký krám takový pán - pěkná reklama na e-shop. Vůbec se divím, že jim ještě funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 00:43 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MonterMonty
Od začátku je to spíše e-shop než akvaristika. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2016 23:37 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: vaaclav
Jo jo Václave , bydlím ani ne pět minut vedle, děs běs , teda občas si tam koupím torben pač to mám při ruce , nebo nějakou jinou drobnost , ještě jsem teda nezahlíd rybu kterou bych si tam chtěl koupit - ceny ani nekomentuji , jediný pozitivní co na tý akvaristice je ,že kousek vedle maj výbornou plzeňskou pivo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2016 15:42 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: BuldozerGT86
Chodím tam občas a od té doby co ty baráky postavily. Ryby na krámě nikdy skoro neměly a ještě u nich mají zhasnuto a rozsvítí až když k nim vejdeš, podle toho taky potom vypadají. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2016 15:17 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: Jája
To ta akvaristika na OC Ládví je proti tomu luxus. Troufnu si říct že to je jako bych srovnával Rolls-Royce s Renaultem hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2016 15:12 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: LiborSprysl
Já tam byl poprvé :-D jezdím okolo cca půl roku a až včéra jsem si řekl že se tam kouknu... Taky že naposled
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2016 14:23 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: BuldozerGT86
To je setrvalý stav. Tam je lepší nechodit. Je pravda, že jsme tam koupili říční písek, když jsem synovi zakládala AQ. A vypadá to přesně tak, jak popisuješ - když tam vejdeš, tak se lekneš - hluboký středověk. U nich bych nekoupila ani šupinu (ani přes internet).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2016 13:45 Muž LiborSprysl [9015] Re: BuldozerGT86
Nevím kdy jste byl v tom obchodě naposledy... ale tenhle stav co popisujete já pamatuji před sedmi lety... tak nevím jestli je obchod v likvidaci smich ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2016 12:12 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce – MIGA
Tak jsem se ze zvědavosti zastavil v obchodě MIGA... A hned ve dvěřích jsem se vyděsil :-D Obchod vypadal jako kdyby ho vyrabovali coze V akvariích pomalu nic nebylo. Nevím jestli to nezačal rušit a bude pokračovat pouze v E-shopu ale takto si obchod opravdu nepředstavuji... A to nejsem nijak náročnej pro rejpalce... ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 09:45 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce – OC Ládví
Nedoporučuji obchod na Ládví. Obchod se nachází před obchodem ICELAND. Paní vedoucí je starší paní a ONA musí mít poslední slovo a mele si jen to svoje. Nikdy tam už nepáchnu. Jinak co jsem se doslechl tak to říká více lidí. Ceny jsou normální jako v každém kameném obchodě. Jinak abych jen nepomlouval tak zaměstnanci na proti službě jsou super. Hlavně ten starší pán co tam už nepracuje ale jen sem tam vypomáhá ten je opravdu super. Rybičkama se živil od 90 let a teď to ruší.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2015 15:14 radim Re: Pepan
no právě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2015 15:11 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: radim
Pokud to zamrazí, ten tvar bude jiný a už to by mělo napovídat že není vše v pořádku. Ale neinformovaný zákazník to vezme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.07.2015 12:48 radim – DOMI diskont Pardubice, Rosice
normálně bych tuto prodejnu hodnotil velmi pozitivně, ale dnes mi ukázali aroganci k zákazníkovi jsem dlouho neviděl. Paní mi přinesla ze skladu úplně rozbředlé "mražené" patentky s tím, že je to v pořádku a jsou z mrazáku. Po tom, co jsem jí naznačil, že to není v pořádku a že si je bohužel nevezmu její kolegině pronesla nejapnou poznámku, kde mi naznačila jaký jsem rýpal. Prostě ani náznak uznání chyby. Takže kdo si chcete podělat akvárium zkaženým žrádlem vřele doporučuji! Je jasné, že to znovu zamrazí a prodají, což chápu. Musí...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 13:41 R Muž afc1886 [14655]
Ahoj,chodíte někdo do akvaristiky v Bohumíně.Hodně se to tam zlepšilo a je tak pěkný výběr. potlesk

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.05.2015 07:10 Muž Designer [5695] - Cichlidy – ZOO ve dvore - Praha Smichov
Stavil jsem se v www.zoovedvore.cz . Prodejna se sice zabyva vsim moznym, ale co tam plavalo v akvariich, to neni zdaleka bezny sortiment, navic vsechno v dobrem stavu a zdrave, nenasel jsem zadny naznak neceho nedobre, spis ryby pripravujici se ke treni v prodejni nadrzi. Dospele pary ruznych kanciku, male cichlidy, a vubec celkove je to o necem jinem, nez o beznych akvaristikach. Aspon ja si tam pripadal jak male dite v hrackarstvi, i kdyz tech akvarii neni nijak moc, rozhodne doporucuji aspon nakouknout, a mozna to nezustane bez nasledku jako u mne. Krasny dospely par (opravdovy par, ne jen samec a samice) rybicky.net/atlasryb/kancik_zelenooky za 140Kc, to se nedalo je tam nechat :) .

Obsluhoval mne velice ochotny pan, a kdyz jsem mu rekl, ze za ty ryby bych dal bez debat i mnohem vic, jen rekl, ze hlavne ze budou v dobrych rukach.

Rostlin jsem videl jen par kusu, na ty se zrejme moc nespecializuji.

Za sebe navstevu jedine doporucuji, treba budete mit stesti jako ja. palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.10.2014 12:33 Muž Humbal89 [47] - Jížní amerika-Black water – Moje názory na obchody v okoloí Olomouc, Šumperk
1. Rataj Šumperk
- myslím si že tady není co moc vypisovat. Krásnej výběr rostlin, ryb a ostantích živočichů. Odborně školený personál kterej pomůže a poradí. Asi můj nejoblíbenější obchod.

2. Aqua-Daho Šumperk
- Pouze pěstírna s rosltinami, ale zato velká hala kde je možnost vlastního výběru s několika set rostlin. Pokud má někdo blíž do Šumperka určitě se vyplatí navštívit osobně, jsou ochotní a přijemní a ceny mají taky super.

3. Pěstírna ryb Ospálek Šumperk
www.akvarijniryby.eu. Pěkná pěstírna kde mají celkem velký vyběr ryb. Ryby sou zdravý a v pěkným stavu. V prodejně se střídá snad celá rodina, někdy tam je starší pan, někdy jeho vnuk nebo dcera. Mají pěkný ceny a dobrý výběr.

Tohle jsou pro mě obchody ze Šumperka kde má cenu chodit, ostatní smíšený zverimexy jsou na úrovni jako všechny ostatní..cena je vysoká, ryby nic moc.

4. Zoo Vilík v Tescu, Uničov
Paní má na prodejně pár druhů ryb, občas v akvariu nějaká ta mrtvá ryba. Betty v kelímku atd. Ale vzal jsem tam pár bet a po pár dnech se zpravili, rozplavali atd ale nikdy neměli nějakou krupičku nebo tak podobný.

5. U Ibise, Uničov
www.uibise.cz . Akvaria špinavý neudržovaný. Spíš sou zaměřený na teraristiku nebo okrasný ptactvo tak to chápu. Ale ryby bych si tam nekoupil. Ikdyž tam měli dřív hezký mořský akvarium.

Uničov je celkem chudej na zverimexy a výběr tomu odpovídá. Proto je lepší zajet do Olomouce nebo Šumperka.

6. Hornbach Olomouc
Nato že je to velký hobby market mají velký výběr ryb, a někdy i vzácnější kousky jako např. Krunýřovec zlatý nugget, L191 atd. Ceny jsou adekvátní, nejsou jako u chovatelů ale stím každý počítá kdo jde pro ryby do obchodu. Mám od tama hejno teter žhavých a vše bez problemů, to samé u black moll atd. Mají i velmi slušný výběr krmiv i Hikari co jsem viděl jen u Rataje nikdo je moc neprodává, sice vyšší ceny jako Rataj ale dá se to. I velký výběr přislušenství jako filtrů atd. Obsluha jak kdy, pokud je tam paní nebo starší pán v pohodě, ale jak je tam jeden prodavač mladší plešatý tak ten ani nepozdraví, jde na něm vidět že ho to vyloženě nebaví a nezajímá.

7. Pet center Olomouc City
Pěkný výběr rybiček, i zdravých. Jen škoda personálu, někteří tomu nerozumí a loví tam rybičku i 15min :-D ale to je o treninku :) Rostliny většinou z aqua-daho ale za 2x ceny co přímo u nich.

8. Pet center Šantovka Olomouc
Betty v betárkách, akvaria špianvý neudržovaný, personál vůbec nerozumí. Doporučuju spíš zajet do Olomouc city tam je to na lepší úrovni.

9. Zverimex Olympia Olomouc
Obchod spíš zaměřený na pejskaře a okrasný ptactvo. Akvaria s řasou, rosltiny skoro rozpadlý, betty v kelímkách. Ale mám od tama bettaka bylo mi ho líto krasnej crown tail , co se po měsíci hezky spravil a už má k sobě i dvě kamarády.

Tohle sou moje zkušenosti s obchodama v okolí. Můj výběr je pokud rostliny tak objednat nebo si zajet do aqua-daho, stejně většina zverimexů má rosltiny od nich ale jen za větší ceny. A pro ryby k p. Ospálkovi, k Ratajovi nebo do Hornbachu pro velký výběr.

Snad vám tohle pomůže. ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2013 13:00 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a Bucephalandry – Příbram
Doporučuji pro akvaristy v Příbrami a jejím okolí- u autobusového nádraží je tam akvaristika. Nevím jak se to tam jmenuje nemůžu si to vybavit, ale je tam takový pohodový prodavač, který velmi rád poradí i začátečníkovi a to i za cenu, že ten den tomu zákazníkovi prodá jen rostlinku. potlesk palec palec
Dám sem odkaz.
www.zootropic.cz

Doporučuji a dávám 5 hvězdiček. palec

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 5 6

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 14309x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7566-hodnotime-obchody-aneb-obchody-pod-lupou