Čichavec - rozmnožování, odchov
Přidal bych třeba Pistii a Ceratopteris Thalictroides.
ja mam na hladine okrehek a ten si bezne tahaji v tlamicce
pak mi otrhavaji heterantheru a kde co najdou
Starší reakce
0 01.01.2008 20:00 retes no a kdybych roznmožil bettu tak co s těma malejma mám dělat mám je dát/prodat do nějakého zverimexu když si je nechat nemuzu?
vidis na todle sem zapomnel... tak asi tak
0 01.01.2008 18:55 JARDA111 Ahoj, snadnější na odchov jsou čichavci, už kvůli bojovnosti dospívajících samců bet. Jinak technika výtěrů a rozkrmení potěru atd. je stejná.
ja bych rek ze to bude nastejno.... ziji ve stejnych vodach a rozmnozuji se stejne
0 01.01.2008 17:59 čichavec nebo betta?? – Retes
Ahoj zajímalo by mě co je složitější na rozmnožení/odchov Bojovnice nebo Čichavec?
Starší reakce
Jasnačka
V normálně zarostlé, zaběhnuté a prosperující nádrži si potěr vždycky najde něco k snědku, protože i tam jsou vířníci a jiné podobné potvůrky, které ty nevidíš, ale plůdek ano. Tu svoji radu jsem dával, kdyby náhodou chtěl zajistit přežití více než jen pár kusům.
0 14.08.2007 19:34 Rebbie [71] K tématu doporučuju tenhle článek:
www.akvarko.cz/… Škoda, že já ho nenašla když se mi tihle čichounci vytřeli
To bohužel nepřežil žádný z prcků dýl než asi měsíc... od tý doby se mi nevytřeli :(
Ten muj to hnízdo stavěl výhradně z riccie
Me prezila v 50l spolecenskem akva po treni jedna betka. Bral jsem to tak, ze z treni nic nebude, ze vsechno pozerou ostatni jestli ne ve fazi jiker, tak hned po vykuleni, a jestli ne, tak az umrou hlady. Az po delsim case jsem objevil neuveritelne jednu malinkou plavat, co jedla a kde se schovavala nevim, je to hrdina. Uz ji snad nesezerou, ma pres 1cm, uvidime.
Jasne, vim, z "chovatelskeho" hlediska je to nic, ale je videt, ze priroda je mocna a poter umi prezit i bez artemie a nalevniku, ktere jim pripravime.
0 14.08.2007 17:40 Vrubouš Lucko,pokud nemel samec postavene hnizdo,tak z vyteru moc nezustane.Pro priste bude lepsi par odlovit jiz pri namluvach do samostatneho akvaria,aby mel samec klid,aby postavil hnizdo.Preju mnoho uspechu.
Danysek,pludek se obecne krmi nekolikrat denne (cca 5x) v davkach,ktere dokaze pozrit do 5 minut.Krmi se co 4 hodiny,aby mel staly prisun potravy.Na druhou stranu je taky nutnost denne vymenit cast vody + odkalit.Je jasne,cim vice krmime,tim vice odpadnich latek se v nadrzi hromadi.U poteru,a zvlast labyrintek,ktere urcity vyvoj zivota dychaji kyslik rozpusteny ve vode a az pak se jim utvori labyrint (prodavne dychani),(doporucuju vzduchovat,ale jemne),tak je dobre udrzovat stalou cistotu vody.Vice se muzes docist zde >
www.akvarijni.estranky.cz/…
Preju mnoho stesti v odchovu.
Starší reakce
0 13.05.2007 23:06 Lucka – Čichavec zakrslí
Dnes se nám moc krásně třeli čichavci, nevím ale jestli z toho něco bude
, sameček neměl postavený hnízdo a nevím kam ty jikry dal, jestli je nesežral... nemá někdo podobné zkušenosti?
Starší reakce
a taky bych vic prikrmil
nejlip zivym
0 04.05.2007 06:14 Riko77 tak si pockam asi este rok,neviem kolko mozu mat ale 2roky este asi nie a dik
0 03.05.2007 17:38 Riko77 – Mnozeni čichavcu
Ahoj prosim napiste mi kedy sa mozu cichavci modry vytriet. myslim kolko cm musia mat a ako im mam pomoct aby sa vytreli? Prosim poradte mi. A to iste mi poradte pri cichavcoch perletovych tak cau a diki
Starší reakce
0 20.03.2007 14:08 Zdenek.a Jo a ještě můžeš vyzkoušet dát čichavce do jiného aqua nebo vyměnit část vody, čichavci se často po výměně vody nebo přestěhování vytřou.
Starší reakce
ahoj mam 2 cichavce perletovy (asi pul roku) a podezrivam je ze to sou 2 samci a chtel bych je nekdy po mature separovat a nechat vytrit takze shanim samicky.... ale k dotazu chci se zeptat jestli tvorej pary nebo jestli se samec vytre s jakoukoli samickou (kanec
) samozrejme dospelou
Vip: no to doufám...jsem totiž neomylná
Vip: jj vím, že to staví i jiné ryby...labyrintky jsem uváděla jako názorný příklad. Mně kropenáčci staví pod listy, ale mám na hladině listy echinodoru, které jsou dost široké...no stejně jim to k ničemu není...při odkalování jim to vždycky rozbiju
0 14.03.2007 17:52 Vip – ...
To Zdenda: samci mají protažené hřbetní a řitní ploutve,barvy jsou daleko jasnější než u samičky.
Zde je rozdíl patrný(samec nahoře-protažená hřbetní ploutev)-->http://www.aquavip.wz.cz/images/g-1-v/v33.jpg (č.zlatý)
č.perleťový-->samec-->http://www.aquavip.wz.cz/images/g-1-v/v28.jpg a samička-->http://www.aquavip.wz.cz/images/g-1-v/v15.jpg
To Bizon: jen doplním katunku--> nemusí se jednat pouze o labyrintky,zde je pancéřníček kropenatý--http://www.aquavip.wz.cz/images/g-1-v/v37.jpg , který také staví na hladině pěnové hnízdo.Samozřejmě tam ten polystyren cpát nemusíte a stačí vložit plovoucí rostliny.Ryby staví hnízda i tam.Ale třeba p.kropenatý začal stavět až pod touhle destičkou,rostliny mu zřejmě nevyhovovaly.........
Ten dotaz je přímo k čichavcům a ten polystyren taky
. Ne vážně..polystyren se tam dává kvůli čichavcům a jiným labyrintkám, staví si pod ním pěnové hnízdo
0 14.03.2007 13:27 Bizon – polystyren
mám jeden dotaz,který není přímo k číchavcům. proč tam máte ten polystyren???
0 13.03.2007 18:46 Vip – Pro pobavení :o)
Tady sameček sbírá jikry s hladiny a vzápětí je šťouchal do hnízda......
0 13.03.2007 18:46 Vip – Pro pobavení :o)
Tak aktuálnější fotku sem dát ani snad nemůžu.Tahle vznikla před třemi minutami
.Si tak sedím u PC a jen tak kouknu do akva a ..........skoro jsem se přerazil o stůl jak jsem spěchal pro foťák
.....
tomino u čichavců je lepší, pokud se chceš pokusit o rozmnožení, dát vybraný pár do akvária o cca objemu 50 l , stačí i 40 l jen samce a samici samostatně.
0 11.03.2007 15:59 tomino1978 – jak rozmnožit čichavce?
jak často se třou? myslím si že úkrytů mám celkem dost a furt nic
0 10.03.2007 12:24 pavel to platí pro čichavce?
samec samice do asi 50 l , plovoucí rostliny, neplašit, nenarušovat hladinu a počkat na tření, pro samici nějaký úkryt
0 09.03.2007 23:22 pavel chovam je v oddelene nadrzi
0 09.03.2007 17:58 Pavel – jak rozmnožit čichavce?
zdravím poradil byste mi někdo jak rozmnožit čichavce perleťové a parmičky čtyřpruhé?
děkuji
0 08.03.2007 19:47 Zdenek.a Dobré je koupit např. Pistia stratiotes nebo Salvinia natans. Jsou to plovoucí rostliny, které se usadí v klidné části aqua a čichvci se tam mohou vytřít. Obojí jsem objednával u AQUA-DAHO. Podmínkou pro úspěšné pěstování těchto rostlin je ale dostatek živin ve vodě, jinak žloutnou listy.
Přidat reakci
1 ...... ...... [18] 19
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19075x