Čichavec - rozmnožování, odchov
0 28.03.2008 22:58 kočička25 no to krmím
Necháš odstát v kyblíku asi 1/3 vody aby se vyrovnaly teploty, případně přiliješ trochu vroucí, případně přitopíš topítkem. Pak vezmeš malou hadičku (třeba od vzduchování) a samospádem odsaješ vodu i s nečistotami na dně. Tím samým způsobem doliješ novou vodu. Takhle to dělat každý 2 až 3 den.
Čím je krmíš? Na sušeným ti moc neporostou. Chce to živou, třeba artémii.
0 28.03.2008 21:23 kočička25 No ale jak mám vyměnit vodu?
0 28.03.2008 20:20 tercovec5 – Re: kočička25
Jakou máš výšku hladiny?V době,kdy se čichavcům tvoří labyrint nesmíš mít vysoký sloupec vody,aby se malé rybky stačily dostat ke hladině,nadechnout se.Ideální je třeba 10cm sloupec vody.Taktéž jsou náchylní na pokles teploty,např dolitím studenější vody do vytíračky.
Za úhynem bude nejspíš špatná kvalita vody. Pokud hodně krmíš musíš měnit vodu třeba denně.
0 28.03.2008 20:11 kočička25 – POtěr jakto že tak rychle?
Ahoj mám potěr 10 dní starý čichavců perletových a ze 9 dne na 10mi začal umírat po 10-15 kusech zhruba. proč začaly umírat?Prosím poradte čím to může být?Krmím žloutkem,čerstvou žábronožkou(krátce krmím)a doplnkovým krmivem(prochovým)pls poradte
Starší reakce
0 18.03.2008 18:55 vondra Promiňte dvou
0 18.03.2008 18:49 vondra V jaké velikosti se dají prodat ???
0 18.03.2008 17:20 forepa Napsal jsem ti vzkaz...
A snad neaké ty skusenosti mas no
0 18.03.2008 16:57 vondra Rozmnožili se mi ancistrsi, gupky a čekám přírůstky mečovky.
0 18.03.2008 16:17 forepa Aha..A máš skušenosti už aspon z neaků rybku...Aj treba u živorodek...narodila se ti nejaká?
0 18.03.2008 16:15 vondra Ptám se proto, aby se´mi něco mohlo narodit a aby netrpěli.
0 18.03.2008 16:13 forepa Hele....A už se ti neco narodilo?
0 18.03.2008 15:23 vondra V jaký velikosti se můžou pro´dat a v jaký je můžu dát o mého akva (později, Max. pár)
Mám 105 l
3 Pancéřníček panda
4 Rasbora klínoskvrná
4 Čichavec perleťový
4 Krunýřovec skvrnitý
1 Parmička pětipruhá
2 Pestřenec zlatový
4 Mečovka zelená(červená forma)
0 18.03.2008 13:46 forepa Na první tyden po vytření to stačí...
Pak podle množství...Kdyz jich budeš mít....
Ale myslím si ze přinejmenším 50l a vetší..
0 18.03.2008 13:35 vondra Takže, jak velke akvárko ???
0 18.03.2008 13:00 forepa Ja mam 25 litrů chovné akvárium...A mám v tom páreček čichavce modrého...Na to vytření to stačí...pak je lepší to dát do vetší nádoby
0 18.03.2008 12:57 Johnny5 No, já mám 41 litrů ale mám čichavce zakrslého
0 17.03.2008 20:02 vondra – Akvárium 25l
Chci se zeptat jestli stačí na rozmńožení čichavce perleťového
Akva 25l ???
A na odchov do 2 cm ???
Prosím poraďte
Samec začne stavět pěnové hnízdo. K té kvalitě vody můžu říct jen to, že se při vydatném zakrmení a nespotřebování potravy prudce zhorší vlivem dusíkatých látek.
ja bych rek ze sou maly na treni, dej je zpatky do velkyho
0 16.03.2008 14:22 kočička25 – Pomozte s informacemi k čichavcum perletovým a jejím vytíráním.
Vytěračka:
Ahoj potřebuji pomoct mám čichavce perletový a mám na dně takový mech muže tam být?Dyštak se mrkněte ke mě budu ráda když se ke mě podíváte dokonce tam mám plovoucí rostlyny,ale něco z nich padá (asi jejich kořeny vypadá to tak)bude jim to vadit při vytírání či nikoliv pokolika dnech se mi tak asi vytřou?A dávám jim jídlo(koretry,komáří lavy a tetramin),ale oni si ho ani nevšimnou mohu z toho něco soudit?pls poradte a stále za sebou plavou co to znaména?poradte prosím
Starší reakce
samec by nemel prohanet samici pripravenou ke treni, to znamena, ze prohanena samice nejspis jsete nemela dozrate jikry
Právě jsem si všimnul, že z v jedné ze dvou malých nádrží ve které jsem měl přelovené hnízdo z velké nádrže se mi rozplaval potěr
Fantasta: Tak já je tam tedy dám oba současně někdy zítra.. Na schování tam jsou rostliny v košíčkách a rostliny na hladině, příp. topné tělísko.
No asi to tak udělám jak píšeš ty. Večer jí tam přendám
A samce mám dát třeba už ráno a nebo spíš na večer?
obavam se ze tenhle odkaz uz kdysi dostal a je mu k nicemu
na tonhle odkazu jsou 4 stránky o čichavci zakrslém, tak si to přečti...
www.akvarko.cz/… Zítra ho tam zkusím dát znovu a zároveň se samičkou.
A co dát do vytíračky samičku už teď a samečka až zítra?
Já už jsem ho přelovil zpět, hnízdo jsem mu rozbil
a drobet přeházel rostliny abych mu zničil teritorium. Zítra ho tam zkusím dát znovu a zároveň se samičkou.
No ono jde o to, že se třou v mém AQ ale samec to většinou ihned sežere a když ne ihned, tak to nejspíš později vyďobává z hnízda. Nevím jestli se o ty jikry bojí, tím že tam jsou ryby, který na ně mají chuť, tak je radši sám sežere a nebo jestli to je tím že je ještě mladej..
Mám i vylít vodu? Nebo stačí jen přeházet rostliny a rozbít hnízdo?
Dobrý den všem,
před 2 dny jsem založil malou nádrž bez písku, s plovoucíma rostlinama, s vodou z již zaběhnutého akva (tomovo akvárko) a teplotou 25'C . Přelovil jsem do něj samce čichavce zakrslého které si během večera začal stavět hnízdo z plovoucích rostlin a bublinek. Je tam sám necelé dva dny a tak jsem mu tam dnes přilovil i samici (mám 3) ale on do í strašně kousal a mocně jí proháněl po AQ. Tak jsem jí asi po 2 min odlovil, vypadala že to dýl nesnese.
Ještě jsem zapoměl říci, že mi jde o to, aby se mi rybky v této malé nádrži vytřeli (12L) a aby mi to ostatní ryby nesežrali tak jako to je pokaždé ve velkém AQ. Tam se mi dost často třou a to i několikrát během večera ale vždy z toho nic není což mi mrzí.