Čichavec - rozmnožování, odchov
Tak planý poplach,čichavci se mi sice vytřeli a ještě ke všemu ve společném akvárku,ale z jiker nic není..příště se na to musím líp připravit
našla jsem odkaz,jak si vypěstovat trepku a artemii.ale s tím žloutkem a 16 litrovým vytíracím akvárkem mě to pořád zajímá
neporadíte někdo?díky
U mladých rybičiek sú nie žiadne pohlavné rozdiely.Dospelé a vačšie samičky sa dajú niekedy rozpoznať podľa plnšieho bruška.
ahoj,chtěla bych se zeptat,jestli by stačilo na vytření čichavců modrých 16 litrové akvárko.rozměr 40x20x20.Samec staví hnízdo ve společném akvárku.Nebo jestli je způsob odebrat pěnové hnízdo, aniž by se zničilo, do 16 litrového.také jsem se dočetla,že je možné odchovat plůdek přeceděným natvrdo uvařeným žloutkem.
díky za odpovědi
Starší reakce
Tak ted sem se tam díval a není to zde asi to jde těžko rozlišit, tak jedině nějaký jiný atlas akvarijních ryb je jich spousta.
Koukni se tady do atlasu mělo by to tam být
Starší reakce
0 30.01.2009 09:35 ven Ano třou se poprvé. Asi jsou ještě moc mladí.
Já si myslím, že je určitě nepožírá ale pokud nemají hnízdo tak je to opravdu zvláštní. Možná je to tím že jsou ve společném akva. Možná bys je měl dát zvlášť. On ty jikry sbírá to vím určitě ale zajímalo by mě kam je teda dává.
0 30.01.2009 09:12 Joecz asi se třou poprvé, že?
0 30.01.2009 08:32 ven Ale oni žadné hnízdo postavené zatím nemají.
0 29.01.2009 21:08 ven – Samec čichavce požíra jikry
Mám pár čichavců perleťových kteří se mi třou ve společném akvariu, a samec po odplutí samičky všechny jikry sežere. A tak to jde stále dokola. Prosím poraďte.
Starší reakce
Potěr čichavců nadroleným vločkovým nerozkrmíš ani omylem. Pro čichavčata jsou problémem i větší nauplie artemek.
Potěr bojovnice a potěr čichavce je dost velkej rozdíl.
pokud nemáš opravdu jemné krmení tak ten výtěr neuživíš
Když to pude a budou se snažit ,tak je dám zvlášť do akvária a budu čekat.Dík za rady,všem
Tak to zkus a uvidíš.
a kdyby se teda vytřeli, nevíš co by z toho vyšlo
jaké barvy?
Osobně si myslím že jde pouze o barevnou varietu, takže můžou.
Tak to sem zaváhal
Můžou. Je to jeden druh jen rozdílné varianty.
Předpokládám, že mají v nádrži stabilní prostředí. Takže nevidím důvod proč by se nemohli třít v průběhu celého roku. Je to jen o vhodných podmínkách chovu.
Ahoj, mám jen takový dotaz. Neví někdo jestli by šlo aby se vytřel čichavec zlatý s čichavcem modrým když budou mít dobré podmínky a vše jak má být?Jen tak o tom uvažuju, protože mám v akvariu 1 zlatého samce a modrou 1 samici a vcelku se k sobě mají.
Ahoj chtěl jsem se prosím zeptat jestli je možné množit čichavce i teď v zimě když sameček a samička oba mají podle všeho velký zájem. Nebo se to musí až zjara?? Díky moc
Starší reakce
0 03.01.2009 19:31 zmrzlinka007 – Re: Vip
Chtěla bych se ještě zeptat k tomu rozlišení pohlaví... Jak staří musejí být, aby bylo možno pohlaví rozeznat? Děkuji předem za odpověď...
Starší reakce
0 19.11.2008 19:38 hoppe.d ahoj docetla jsem se, ze samec byva vetsi nez samice ale u me je to prave naopak mam velkou samicku a mensiho samce, ted uz samec agresivni neni(zprvu do samicky narazel a drbal) ted si pluji vedle sebe a casto se spolecne schovaji za vzduchovani a mazli se tam. mam ocekavat radostnou udalost a pripravit se na to a nebo je to normalni. samicka je tlusta a ma velke brisko
Starší reakce
0 16.11.2008 10:53 KOTKA02 NO UZ VIDIM ZOPAR MALICH VILIAHNUTYCH
0 15.11.2008 21:30 Jirka01 Kotka02:Ahoj no vidíš tak to gratuluju:o))a asi po 24 hodinách by se ti měli pomalu rozplavávat tak pak teprve příjde ta pravá práce s nima:o)))
0 15.11.2008 15:28 kotka02 uvidime ci daco mi vzide stych ikier samcek sa zatial oto p;rikladnew stara
15cm vodního sloupce ... u většiny čichavců to tak je
0 15.11.2008 14:08 cicia ale nemas tam napisane ze jaka vyska vody musi byt a tak
Starší reakce
0 29.10.2008 16:45 MilanRada Mě už se čichavci jednou vytřelii přímo předemnou je to pěkné se na ně koukat ale když už bylo po koukání tak se na pěnové hnízdo nějak sameček vykašlal a bylo po......
Kup si vytíračku (ohrádka ze síťky) a můžeš je mít v jednom akva a přesto oddělené.
Bohužel možnost oddělit je nemám, mám jen jedno AQ. To je věc se kterou jsem nepočítal.
Jednoduchý. On přebírá odpovědnost za potomstvo a samičku považuje za vetřelce a je schopný ji i zabít. Nejlepší bude samici přelovit a nebo ještě lépe separovat pěnové hnízdo i se samcem.
0 28.10.2008 13:46 Kovboj – Agresivita
Nechci zakládat nové vlákno tak to dávám sem.
Čichavci se mě vytřeli ve společenském AQ a dva dny nato samec už staví nové hnízdo a ve chvíli kdy spatří samičku vystartuje po ní a honí a šťouchá ji po celém akváriu dokud mu zmizí z dohledu. Zajímalo by mě proč ji tak honí.
Starší reakce
hele ale nevzduchuj na plno abys je neumlátils
Určitě vzduchuj přídavné dýchání se jim tvoří později jinak si to přečti nekde v atlase určitě tam odchov je.
0 05.10.2008 20:39 Anonym – vylíhlí čichavci-vzduchování
ahoj,předevčírem se mi vytřeli čichavci.včera se mi vylíhli čichavci z jiker.chci se zeptat,mám jim už hned vzduchovat kamínkem,nebo až se rozplavou??díky moc za odpověd,hledala sem radu o vzduchování skoro všude,ale nic sem nenašla,jen že mám obden měnit část vody...
Starší reakce
0 23.09.2008 16:05 Joecz jestli je elementkový filtr "klasický bublifuk" tak určitě ten
Už jsou vidět oči na jikrách, takže bubliny to nejsou ! Filtr elementkový. Chci se zeptat jestli by pro potěr bylo lepší elementkový nebo vnější
0 22.09.2008 18:12 Joecz 3 dny? to když je samec obnovuje, ale bez péče se rozpadnou daleko dřív
klidně prumerne vydrží tak 2 až 3 dny a jakej máš filtr
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 19
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19075x