Čichavec - rozmnožování, odchov
0 08.05.2008 22:27 Vladi – Re: iblik
Ahoj, samec si vybere tu "svou" samici sám, neboj. Tobě by se taky nelíbilo, kdyby ti někdo nutil holku, kterou nechceš
. Hnízdo může stavět i několik dní a až bude hotový, naláká pod něj svoji vyvolenou a vytřou se.
Jak poznáš že je ta pravá? Leda by ses jich zeptal
Jestli jsou všechny zaplněný, tak je to jedno, dej tam tu která se ti nejvíc líbí. Nebo i dvě. Nezapoň ale na úkryty pro ni. A taky už sháněj drobné živé krmení pro prcky.
ne nechovám on práve začal stavet hnízdo a nák nevim jakou samičku jak poznám že je to ta pravá ??
jak poznam jakou samičku dát čichavce zakrslého xxl můžu dát i normálni ?? a jestli jo tak jak poznam jakou samičku k němů dát mam jich 4 samičky a všechny jsou plný jiker zakže bych potřeboval poradit
předem dekuji
Starší reakce
To ale Kuba asi neví. Jinak by napsal jiný důvod proč má takové odchovy ve společenské nádrži.
0 27.04.2008 23:11 Nobody – Re: kuba
Doteď jsem žil v domnění,že právě tetry jsou nejlepší zloději jiker i plůdku i u mnohem větších ryb.Nová informace?
0 27.04.2008 17:08 kuba Je třeba si to řádně přečíst,já nikde netvrdil ,že jsem je odchoval ve společné nádrži,ale psal jsem že jsem po výtěru a vykulení přenesl hnízdo do odchovného akva,taky se již nějaký ten rok zabývám odchovem a už jsem odchoval tisíce ryb(panceřniky,krunýřovce,loricarie,tetry,halančíky),no až někdy zase budu třít čichavce asi sem budu muset hodit foto a přepočítejte si to,mimochodem se jednalo o perletového čichavce
No novim jak je to tu o machrovani ale vytrit 1000 cichavcu ve spolecnem AQ se mi zda taky trochu prehnane. Ja se zakrslikama mnel sve problemy a nakrmit tak male nic a neutopit je ve vysoke hladine spolecenskeho AQ a uchranit je pred ostatnima rybama coz jeden samec nezvladne jelikoz je nosi po jednom do nizda kdyz se mu nekam to male nic ztrati se mi zda prehnane.
Třít čichavce je sice jednoduché, ale odchovat ve společenské nádrži 900 ks mladých? Promiň, ale to ti žrát nebudu. Pár let se chovem labyrintek už zabývám, odchovy mám taky za sebou, ale tohle jsem ještě neslyšel. Možná pár kusů. Docela by mě zajímala velikost té společenské nádrže a osazenstvo.
0 27.04.2008 16:50 kuba Alena.sv
ja mysllel ,ze je tady rec o cichavcich,jedine ty tady pletes bety,takze nevim co tady pises za blaboly,navic labyrintky trit neni žádný problém,zkus třeba tetry červenohlavé a pak machruj Myslím,že nejsem v odchovu žádný amatér.Abych to upřesnila těch 100 a 30 je odchov bett,a dalších 30 je neplánovaný výtěr rájovců.Princip odchovu je stejný.Jsou to taky labyrintky.
Jestli mi chceš říct,že jsi jich těch 1000 ve společenským akva odchoval,tak nevěřím.
Dál to nebudu komentovat.
0 27.04.2008 16:29 kuba 900 mladých spletl jsem se
A to jste jim ani nesnizoval hladinu ?
To se mi ani te 1000 moc verit nechce.
Jasně,že tam měl jikry.
Když jsem dala pár ,který od kterých jsem chtěla mladý vytřít do vytíračky,tak mám z jednoho vytření asi 100 prcků,z druhýho 30 a z posledního taky asi 30.
No mě teda ve společenským akvárku nezůstalo do druhého dne vůbec nic.Sameček sice hlídal,ale neuhlídal.
0 27.04.2008 06:43 kuba Alena.sv napsala: Já bych přenesla už jikry.Jak už se tady zmiňovalo,je velká pravděpodobnost,že to neuhlídáš a ostatní rybky ti je sežerou.Takhle jsem odchovala několik bettynek,když se mi neplánovaně vytřeli ve společenském akva.Jinak je lepší,nechat je vytřít v k tomu připraveném akvárku.
Edit.: Teď koukám,že je máš ve vytíračce,takže oprava. Pokud máš ve vytíračce jen samce a jikry,tak nezasahuj.Počkej až se rozplavou.Do té doby bych je nechala se samcem.
Já neměl problém ve společném,on si to samec pohlídá tak ,že mu nikdo nesežere ani prd,spíš když se rozplave plůdek je konec,ale pokud je to v hnízdě není problém je odlovit a navíc se mě třeli častěji jelikož bylo akva pěkně zarostlé a líbilo se se jim to víc než ve vytíračce kde je jedna rostlinka.
Ano,ryby se vytřely,kdy to uznaly za vhodné
Jen chci prckům zajistit vhodné podmínky pro další vývoj,co je na tom špatného?
0 26.04.2008 23:35 marsz – Re: Přéma
Ta otázka je přece docela jednoduchá.
Myslím, že rybky se třou, když to uznají za vhodné. Pokud nejsem komerční chovatel, který má v úmyslu odchovat 100%, tak bych to prostě neřešil. Umí si to zpravidla ohlídat myslím samy.
ok,hned ráno to udělám.
Díky.
Tak to asi jo.Tak bych je teda přelovila teď,ale bez samce.Držím ti pěsti.
Je to stovka,čistého 80 litrů,výška 50 cm...
Jak je to velký akva?Jak je vysoko hladina?Já jsem je odchovávala i v akvárku(38l) s hladinou 25cm.
S tím chytáním prcků máš pravdu,ale pak když tak bez samce.
Jojo,mám ve vytíračce samce a dnes již vykulený plůdek,ale je problém se snížením hladiny,tak je chci přelovit do menšího,nezařízeného akvária.
Asi bych to měl udělat teď,ne?Až se rozplavou,tak je asi těžko všechny pochytám.
Já bych přenesla už jikry.Jak už se tady zmiňovalo,je velká pravděpodobnost,že to neuhlídáš a ostatní rybky ti je sežerou.Takhle jsem odchovala několik bettynek,když se mi neplánovaně vytřeli ve společenském akva.Jinak je lepší,nechat je vytřít v k tomu připraveném akvárku.
Edit.: Teď koukám,že je máš ve vytíračce,takže oprava.
Pokud máš ve vytíračce jen samce a jikry,tak nezasahuj.Počkej až se rozplavou.Do té doby bych je nechala se samcem.
Prosím?Asi jsem nepochopil otázku...
To já jsem je dal vytřít do zvláštního akvárka,ale jsou tam vysoké kytky a filtr a špatně by se mi snižovala hladina,tak je chci odlovit do malinkého akvária bez písku.
Taky se tam bude lépe udržovat čistota
0 26.04.2008 21:52 Matýsek Uplně nejlepší je je nechat vytřít v jínem akvarku odděleně ale ja jsem přenesl oplozené jikry hned jak jsem je uviděl v hnízdě na nic jsem nečekal protože samec vyhnal jednu rybu a druhá už je žrala s jiné strany to je má skušenost.
Díky,tak to asi vypadá na zítřek.
0 26.04.2008 11:24 kuba Až jsem viděl ,že se prostě vykulili,ted přesně nevím kdy,myslím že do 48hod,hlavně si sežen vhodné krmení,mají dost malé tlamičky ,doporučuji trepku a pak po týdnu přejít na artemii pro mini potěr,pak máš vyhrán
o
Díky a kolik dní po vykulení?
Zdravím,je možné,místo snížení hladiny vody v akváriu,přelovit jikry nebo již vykulený potěr do malého akvária se sloupcem vody 15 cm?
Samozřejmě bych je přenášel i s vodou a v akvíšku by byla ta samá voda.A hlavně na jakém stadiu to udělat?Před vykulením,po vykulení nebo po rozplavání?
Jedná se o čichavce modrého.
Díky.
Starší reakce
Osobní zkušenost nemám, ale chytré knihy píší že je to vhodné u všech labyrintek, tedy i u leeri.
0 08.04.2008 19:18 vondra Se musí snížit sloupec
0 08.04.2008 19:17 vondra I u perleťáka ??
Mám čichavce zlaté, perleťové, zakreslé i medové a žijí vedle sebe naprosto bez problému. Myslím, že hladinu je třeba snížit určitě, ovšem v odchovném akvariu. Ve společenském by asi potěr neobstál.
1) Ano je mozne
2) Pri treni ne ale po vykuleni pludku ano - cca 10cm
0 08.04.2008 14:09 A. Vondra – Je to nutné
Uvažuji trochu zmenšit rybí osádku a chci si koupit čichavce medového.
1.Je možné ho mít v nádrži 100l se 2 čichavci perleťovými ?
2.Je nutné při rozmnožování snížit sloupec vody ?
Starší reakce
Přestaň tu brečet a radši popiš jak se o ně staráš. Měníš tu vodu? Jakou mají teplotu? Máš tam filtr? S tím žloutkem opatrně, dost kazí vodu.
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 19
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19075x