Za jak dlouho může potěr živorodek mezi ostatní ryby?
0 18.07.2006 12:44 Zzzuzi – mimča gupek k větším
Právě před chvílí mi samička pavího oka porodila mimča, odchytla jsem ji už někdy uprostřed porodu, hned jsem ji dala do odchovky a tam porodila zbylý 3.Přelovila jsem ji zpátky do velkýho, ale nastal problém - v odchovným akvu mám jejich cca měsíc starý sourozence.Zatím těm prckům nic neudělali, ale co kdyby...co myslíte, mám tam ty malý nechat?dík předem moc
Starší reakce
0 28.11.2005 12:44 mlaďoši – digo
čus, já taky nepřemisťuju mladý živorodky do speciální nádrže. Sice jich valná většina skončí jako krmivo pro dospělí ryby, ale pár jich zůstane a to jsou pak ty největší borci. Naposledy mi dorostlo jen jedno mladý platy. Kdyby jich bylo 20 tak stejně nevim co s nima...
Starší reakce
Pavi očka jsou rybky kreré se velice snadno rozmnozuji. A kdyz zvazis, že za chvili jich budes mit dalsích dvacet nebo i vic tak máš za chvili prerybnene akvarko. Navic zivorodky znecistuji vodu daleko vic nez ostatni druhy ryb. Tak to si pomalu zacni shanet odbyt.
Mam asi dvacet pav. oček tejden starejch, takže sou kolem pul cenťáku velký. Takže ještě chvíli počkám a pak vypustim. Jde o to že jsou to moji první prcci tak se ptám, protože sem dneska koukal ,že čekam další.
Jo to jsem zapomnel uvest,ze je dobre mit nadrz zarostlou. Jinak ja osobne jsem zastancem nazoru, ze prezivaji jen ti nejsilnejsi a nejlepsi proto samicky neodlovuji protoze jinak bych za chvili nemel ryby kam davat. Literatura uvadi ze mecovky maji od 30-150 mladat a jsou znymy pripady i 200.
To v praxi znamena jedno extra 100 l akvarko na mlade rybky,ktere rychle rostou. Jinak pokud chces mladata odchovavat zvlast a vypoustet do spol. nadrze pozdeji tak se vse odviji od druhu ktere chovas.Mam v nadrzi pavi ocka a cichavce pyskaty a mala pavi ocka jsou 1,5 -2 cm a jsou v poho.
Živorodky skutečně mládata žerou. Pokud je chceš vpustit do akva a doufat že ti přežijí, pořid si plovoucí rostliny ať se má potěr do čeho schovat. Věř mě že většina ryb potěrem nepohrdne a můžou vypadat sebemírumilovněji.
Jsou tam přísavky a tyhle mladý všechny ostatní jsem dal do nového akvarka. Takže jestli tomu rozumim mužu je vypustit hned, jestli je nemá co sežrat.
S tim moc nesouhlasim mecovky mladata zerou! A myslim ze i pavi ocka (aspon me).
To zalezi na tom jake ryby chovas v spolecenskem akvariu nebo spis tam kam je chces vypoustet. Pokud mas jen tento druh tak bych se nenamahal ani s nejakym prendavanim samicky. Zivorodky vesmes svoje mladata nelikviduji. Samozrejme musis dostatecne a v rozumne mire krmit.
Jinak doporucuji ti knihu Zivorodky od N.Dokoupila zde si prectes vse. Je sice starsiho data vydani ale v knihovne ji snad sezenes.
0 22.11.2005 23:07 kozel007 – samostatnost potěru k vypuštění
Ahoj, narodily se mi živorodky a nemam tak uplně jasno kdy je mam vypustit z porodnice aby přežili. Poraďte prosím.
Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5075x