Terčovci - rozmnožování, odchov
To je úspěch co se Ti povedlo,vykulilo se jich pár ,to je vodou to musíš doladit,ale už vodí a to je úspěch,mě u některých páru ryby jdou do kouta a nic ,jinej v pohodě. Já tedˇčekám jak dopadne toto.PS: Už si náš
teď přijdou na řadu rozplavávačky atd chudák manželka
uvidíme jak se to vše bude vyvíjet dal
Vychytat mouchy by už v této fázi neměl být problém.Pokud jsou na sekretu máš tu nejobtížnější fázi zvládnutou.
Starší reakce
Ano,dolů je to větší šok,ale obojí je lepší pomalu,pro potěr to platí dvojnásob.Myslím,že víme oba,a jen slovíčkaříme...
jj to jsem zvedl,ale asi později než jsem měl,mladý stále žijí,tak uvidíme
Zvýšení ph nahoru není takový průser než když ho snižuješ to se musí pomalu
Ano,jeden ze způsobů,jen měnit vodu velmi pomalu,aby nedošlo k pH šoku.Dá se vhodit i malý koudek křídy,nebo vápence,dojde ke zvýšení tvrdosti,alkality a následně i pH.
Mám vyzkoušeno odpustit opatrně hadicí upravenou vodu z akvárka a dopustit surovou vodou z kohoutku a ani jí nenechávám odstát a pustí sekret vzdy
acik napsal: tak se rozplavaly a jsem zvědav zda přežijí,jestli se vytvoří secret,budu rád i když je to malá partička,ale že by se držely zuby nehty u rodiču to ne,pořád někde lítají,jestli to něco signalizuje to nevím...
Lehce jim zase zvedni pH a tvrdost,to při tvoření sekretu pomáhá.Dál je to na nich...
Dej jim čas jestli je to první vytěr. Někdy se to podaří až na 2-4 výtěr. Jedno vím jistě červený jsou potvory na sekret
na druhou stranu jsem jim s tim sekretem mohl pomoct,nebo uz jsem se pokusil,ale asi bude pozde
tak tak,jsou to jejich první,ale taky moje nervy
acik napsal: .............. nechám to tedy být a uvidí se
Správný přístup, ať se rodiče naučí pečovat o potomstvo.
tohle jsem měl právě namysli,když na ně kouknu z boku,příjde mi,že tam nějaký povlak je,ale to si už namlouvám,nechám to tedy být a uvidí se
Já terčovce nikdy neměl, zatím jsem si na ně netroufl...
Až se tak stane, materiály nastuduji a pak to všichni poznají, to zas budu chvíli chytrej jak rádio...
Pepo, to jsi neměl, koukej to dostudovat, je to vo tom sekretu.
Zeptám se blbě, ale nedají se odlovit, přendat a rozkrmit artémkou? Nebo mají něco v tom sekretu, co životně potřebují??
Mám pocit že z toho nic nebude.Na sekret to nevypadá byly by matný jako plesnivý a v tomhle počtu mladých se vytřou znova a je sežerou jestli přežijí.
no to víš že jo ,tak promiň
Starší reakce
Mam RO 410 / 80GPD tlak ma 25psi podle manomtru... tak neviiiim
rriki napsal: A co předfiltry?? tady je většinou problém.
A co předfiltry?? tady je většinou problém.
já vím nooo,uvidíme,o víkendu bych chtěl přelovit první pár,jestli vše půjde podle plánu.Narazil jsem na první problém a to s RO,vubec mi netece,nebo jo,ale spíše jen kape,máme strasně slabý tlak,tak musím objednat pomocny cerpadlo
To víš červený ryby jsou mrchy
jo jo,uz mam vymysleny místo na rozplavavacku,ale to se uvidi,jestli bude vůbec třeba
pár lidí mi nevěří,tak uvidíme
Počinek dobrý,teď už rozšířit to bude sranda horší je pořizovat další stojan to některé ženy hůře snáší.
já musím mít vždy něco extra,ale ne puvodně to nemelo byt vedle sebe
Cha cha takový panceřáky ty stojany.Proč jsi to neudělal v celku
a ještě máš mít akva dole ne ,to je výzva
A jsi náš
Starší reakce
Ale budou a kolikrát ty potomci jsou hezčí nežli rodiče,podstatou šlechtění je vybírat ty nejlepší kusy s nejlepší kresbou a tu ustálit.Samozřejme se ktomu použjí vhodní jedinci jiné varianty třeba přírodní červený uz oblasti Alenquer ,ale zase se ty hybridi musí křížením vrátit k původní barvě.U nás si nedělejme iluze o tom ,že se to děje.Jeden ryby doveze a zaplaví celou republiku a nadšenci co chtějí mít nepříbuzné ryby jezdí od chovatele k chovateli a kupuje po pár kouskách ryby a těší se co má nepříbuzných ryb a skutek je že předci pochází z jednoho importu.Vy máte pravdu v tom ,že tohle prznění sebou nese degeneraci,ale já vím že to bohužel funguje
Ale neplatí ani tvrzení, že to nutně bude "z toho zase červená ryba a pokud jsou pěkní rodič tak budou i potomci". To je podstata blábolu...
Blábol? Otázka zněla co z toho bude ne o vhodnosti příbuzenského rozmnožování
pane kolego.To snad víme všichi o problémech s degenerací a naši Altumi jsou toho ukázkou.
rriki napsal: Proč? Bude z toho zase červená ryba a pokud jsou pěkní rodič tak budou i potomci.
Nečekal bych takový blábol od tak zkušeného chovatele...
... To co prochází celkem běžně u ryb s rozvinutým grupáčem, to skutečně u párových ryb nefunguje vždy za všech okolností, tak jak se domníváte...
6 08.08.2014 01:51 - Dá sa takto upevniť žiadúci znak či znaky,ale aj genetické vady a defekty.Preto je potrebné to občasné premiešanie.Nesúrodenecký,nepríbuzný jedinec.
Nesmíš mezi sebou nechat množit sourozence pořád dokola,občas je třeba vyměnit krev.
Proč?
Bude z toho zase červená ryba a pokud jsou pěkní rodič tak budou i potomci.
já tomu teda moc nerozumím co se odchovu týče,ale logicky,když se budou jebat sourozenci dohromady pořád dokola,tak z toho nic pěknýho nemůže vyrůst ne?
no myslím si teda, že když to jsou špičkový ryby od špičkovýho chovatele, tak z toho budou špičkový mladý - teda myslím
Starší reakce
To su rodicia povodom od Pejsu? Daj potom vediet co ti z tych mladych vyrastlo...
10 03.08.2014 12:49 kroner – odchov
první výtěr mladého páru red marlboro yelow face
Starší reakce
Napríklad jedno takéto atď....
Znám chovatele, kteří masem nekrmí a terče mají krásné. Taky znám chovatele, který krmí asi hlavně masem a terče má krásný, ale s tasemnicema. Je fakt, že ryby v té směsi milují hlavně to maso. Já si vybral tu střední zlatou cestu, krmím od všeho trochu, tasemnice u ryb nemám a ryby jsou ok.Ve 3 měsících 4-7cm, je myslím dobrý důkaz.
Asi to chce zkoušet.Srdce,rybí filé,špenát a něco na zahuštění je základ a to co se Ti tam podaří dostat navíc se může zdát jako třešnička na dortu.Ovšem s velikým úspěchem.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 13 14
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19308x