Řasy na rostlinách
Během dvaceti minut se řasa rozhodně nestihne vytvořit
ale věřím vaclave,jen uz premyslim co s tím dál...
dnes jsem nakoupil první varku rostlin v tom vidim taky podporu
a ještě jedna věc na kousek akvária mi sviti cca 20min podvecerni slunicko
vaaclav napsal: To je určitě náhoda, pokud tomu ale nevěříš zkus to dělat jako dřív. To je určitě náhoda, pokud tomu ale nevěříš zkus to dělat jako dřív.
ještě jeden dotaz na tuto řasu(stetku),jak tak přemýšlím,tak když jsem měnil vodu za odstátou,tak tato řasa v akva nebyla,jak jsem zašal davat vodu přimo z kohoutku,tak se začala objevovat,je to možne nebo ne? jen se ptám,páč je to možná jen náhoda
acik napsal: tak hlasim,ze rasa ruducha stetinkova stále roste grrrr,svitim 7 hod denne,menim vodu 2x týdně skoro 1/2 vody,snížil jsem průtok vody,ten tam skoro už žádný není a neustále roste roste a roste,ale nevyroste pač hned vše trhám,takže buď to vzdát a nebo poslední možnost zasypat akvárium rostlinkama,to je poslední možnost co jsem nezkoušel Urcite je svetlo jednim z faktoru,ktere prispivaji k tvorbe ras,to je bez debat.A pak se podivam na nekterou nadrz od Dr.T.Barra,kde je nekdy i 100 Par na dne(o tom kolik je u hladiny ani nemluve)a nadrze ma virtualne bez ras a to pouziva i 6 az 8 zarivek ve svetle(i kdyz pouziva dimmer samozdrejme).Ja mam problem ukocirovat 50-60 Par na dne a 100+ mam u hladiny,je proste potreba to vychytat,at uz pomoci zkusenosti nebo stesti!
Já bych v tom neviděl až zas tak velký problém. Většinou je to hodně způsobeno světlem, trubice bývají jen pár cm nad hladinou a tak je v horní třetině akvária příliš mnoho světla.
Ano tu sem měl na Cryptocorinach, jeden pán my poradil že musí být více zaroslá nadrž tak jsem to skusil... a vyšlo to
Souhlasim, u me v africe nemam od zacatku rasu, at uz tam byly ci nebyly kytky, svitim jak magor od 6 do 22 a pohoda jazz...
amrtin napsal: Na tohle by musel odpovědět někdo fundovanější Tak to každopádně, mě jde jenom o to, aby se neopakovalo pořád to samý "moudro" a trochu více se u toho přemejšlelo.
Na tohle by musel odpovědět někdo fundovanější
Kamilstrom to tak nějak vystih
No jo,to souhlasim.U mě to zatim zdá se funguje,ale jestli to je náhoda...kdo ví
Kez by to bylo tak jednoduche,hodne rostlin je sice spravny smer,ale v boji s rasama to az tak nepomuze,je to jen jeden z mnoha kroku v boji s nema,spravny pomer mezi vsema slozkama a dostatkem vseho co rostliny pro rust potrebuji a aby vse prosperovalo,to by mela byt cesta k uspechu,takze otazka(za miliony) zni jak tomu dojit a hlavne jak to pak udrzovat dale aby ten uspech pokracoval.A i kdyby si na to kapnul,tak to co funguje u tebe nemusi(a asi i nebude)fungovat v jinych nadrzich,protoze kazda(nadrz) ma jine podminky a jine potreby.Takze (skoro)neresitelny problem,univerzalni rada neexistuje!
Njn, to je sice hezký, jak se to pěkně neustále opakuje, že ty rostliny sežerou řasám živiny a voni pak nerostou, ale jak to teda může fungovat v akváriích hnojených třeba metodou EI, tam je živin že to rostliny nikdy nestihnou za ten tejden sežrat. Von v tom bude asi nějakej háček.
To,že jenom ve dně je správně.Ale chtělo by to tedy obnovit a přitvrdit.A jak jsi správně naznačil-přidat kytky-já apeluju na to,že když bude hodně rostlin,tak seberou řasám(ruducha je taky řasa)živiny a ty to vzdají.Ale není to krátkodobý proces.CO2 je správně(je to taky druh hnojení).
0 27.08.2013 18:43 acik [416] amrtin: hnojivo jsem měl i ve dne,ale ucinost uz bude u konce... Takže teď momentalne jen co2
grunda: co se tyce filtru na max,tak bych to mohl taky testnout
jen aby mi ten filtr neudelal z kytek salat
díky za radu,vyzkouším
co2 dávkuji
amrtin napsal: Zkus co2 v nějaké podobě(mě pomohlo PMFE(flourish excel).
Zkus co2 v nějaké podobě(mě pomohlo PMFE(flourish excel).
Starší reakce
Rohatec se drží pod hladinou,ale né pořád-některé listy vystrkuje ven(tak se holt popálí,no
).
0 18.08.2013 15:57 Vstrom [82] - Malawi od té doby jsem změnil ledky za výkonné Cree, kde jedna dává asi 700 LM a je jich tam 11, druhá rampa jsou čínské 3w léčky,které dávají tak 120 LM. Tu druhou rampu jsem vypnul.
Teď mám v akváriu jeden velký anubias a 5 malých a jednu hnědovku. Anubiasy rostou, TL je vidět podle nových lístků a kořenů. Krmím v menším množství, tak zkusím něco na hladinu, problém je, že mezi rampou a hladinou je 5 cm místa. Ale ton rohatec vypadá, že je nízký. Měl jsem tam plovoucí taky, takové kulaté květy, ale spálily se o ledky
0 18.08.2013 14:07 amrtin – Růžkatec
Ten růžkatec je fakt dobrou volbou,dokáže divy,i já na něm začínal
A sázet se taktéž nemusí.
Podle fotky ze 17.7. Ti tam nedokaze rust ani
rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_gigantea . A to je rostlina, ktera to vzdava az mezi poslednimi, nebo az po nich. Zminku o hnojeni jsem nenasel. Takze co tak v te vode bude? Dusiku asi dost, neco z vodovodu, neco nadelaji ryby. Fosforu by z krmeni a naslednych produktu ryb mohlo byt taky dost. Draslik neni kde brat, stopove prvky na tom budou podobne. Takze ve vysledku mame 2 prvky z toho co rostliny potrebuji a posvitime si na to. A jedine co to ze zelene nejak unese, takovouhle potravu, jsou rasy...
Proste v tehle nadrzi se zcela paradoxne zbavis problemu s rasou prihnojenim, ovsem za predpokladu, ze do toho akvaria das poradne rostlin. Ze je Cichlidy znici? Treba
rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_pteridoides Ti jak zastini akvarium (nemusis nic delat s osvetlenim), tak nadherne vypumpuje ty prebytky zivin. Dokonce Ti i vetsi rostliny to akvarko ozvlastni, mohutne koreny trcici z hladiny mi prijdou zajimave. Dale je spousta plevele, ktery Ti muze vyrazne pomoct a pritom se nemusi ani sazet. Pokud tam chces rostlinu, ktera neco vydrzi, pak
rybicky.net/atlasrostlin/microsorum_pteropus , protoze rostouci na necem se da jen tezko vyhrabat a listi s konzistenci kreditkarty je take ohledne znicitelnosti jednou z lepsich veci, ktere priroda nabizi ;).
Proste to zahazej plevelem a prihnoj.
To je fakt
,tak snad jedině šnečky:neritiny a clithony.
Tak jestli se jedná o tu tazazelovu nádrž s cichlidama, tak je to zbytečně drahý krmení, moc toho nestihnou skonzumovat, dříve budou zapojeni do potravního řetězce.
I na těch ledkách jde ubrat.Ale zkus zkrátit tu dobu.A dej tam pár krevetek,ony se o ty řasy postarají
mám tam několik anubiasů a to je vše, ostatní zničily ryby a nebo ancistrusy.
Znič ji tak že si pořídíš krevetky.
Svítíte v podstatě do prázdného akvária, a to se řasám líbí.
svítím ledkama, tak tam moc ubírat nemůžu a co se týče krmiva, krmím méně. Svítím 10hod a ve 13hod mám hodinovou pauzu. Takže mám zkusit svítit třeba 8hod? Mohu ještě jednu osvětlovací rampu vyřadit, ale kvůli rozprostření světla to asi ideální nebude
Zelené se dělají právě z nadbytku světla(tedy z nadbytku živin,které nedokáží vyšší rostliny spotřebovat).Uber dobu svícení,nebo wattáž.A nebo přihnojuj,nejlépe cočko(stačí PMFE).
Starší reakce
jedina rasa která se mi libi je zelena,vypada jak mech,tak tu myslim,jinou bych v akva nechtel ac ji tam mam
Kamilstrom napsal: Proc ne,nektere rasy jsou hezke a dekorativni!(proc ty skarede mrchy jsou vzdycky prvni vyrostle!!!) Proc ne,nektere rasy jsou hezke a dekorativni!(proc ty skarede mrchy jsou vzdycky prvni vyrostle!!!)
říkám si,že je nejjednodušší pěstovat řasu,ta frčí jako blázen,co bych měl kupovat nějaké kytky
romant napsal: Nechci malovat obrazce na zeď, ale právě v nově založených nádržích bývá pro výskyt řas všeho možného druhu dobré prostředí, ale jak uvádím, jedná se vždy o originální prostředí. Nechci malovat obrazce na zeď, ale právě v nově založených nádržích bývá pro výskyt řas všeho možného druhu dobré prostředí, ale jak uvádím, jedná se vždy o originální prostředí.
Je to nově založené AQ. Tak snad tam ty podminky nejsou vhodné.
Zalezi na podminkach,ktere mas v nadrzi,kdyz nebudou vhodne tak ti tam rust nebude,kdyz ji budou vyhovovat tak ti tam poroste i kdyby si ji tam neprinesl na rostlinach!
Ahoj,
tak jsem zjistil, že na rostlinách které jsem dostal, je Rudocha. Měl jsem je tři dny v akva. Myslite že je to v háji a budu sní bojovat? Že jsem si ji do AQ natáhnul?
Dík za každou odpověd.
Starší reakce
S největší pravděpodobností můžou. Nějakou dobou jsem se potýkal s vláknitou řasou kterou jsem si přitáhl s kytkama, bohužel žádné opatření proti ni nebylo efektivní. Nakonec zabrala až "armáda" Japonic
Starší reakce
to se ovšem týká jen řas přisedlých, třeba zelená vláknitá roste i na zdravých kytkách
Tu Plevunku,na které Ti začala ta ruducha bujet odstran ze svého akvária.Je to kytka velice náročná na světlo a ve Tvých podmínkách v podstatě živoří a jak známo,řasy se tvoří v první řadě na rostlinách,které neprosperují a jsou ve špatné kondici.
ne ne dve tri hodiny usilovneho cteni, par odskoku na dalsi odkazy a sem teoreticky vybaven na boj s ruduchou, ted jenom doufam ze se mi v akva neudela a nebudu to potrebovat
Díky. Uf tak to bude fuška než se ktomu dočtu co stím
.
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 21
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 37899x