Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pestřenec červený - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Pestřenec červený - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2011 16:06 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: danny80
Prezijou neboj se,Pestrenci jsou dobri rodice oni je ochrani,problem je co pak snema pozdeji,rodice je pak(az odrostou)povazuji za sve nepratele a zacne mela.Musis mlade odlovit a se stestim je darovat(on uz je nechce nikdo ani za darmo)!!! smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2011 15:53 Žena parisse [4] - CichlidyRe: beowulfx
Chlapi,tak to gratuluju potlesk potlesk.Já na prcky stále čekám.Miláčci mají za sebou svůj první výtěr,jikry bohužel požrali,ale na podruhé se snad už zadaří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2011 15:40 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: danny80
Díky te džungli jich má docela dost šanci přežít, jinak mám stejnou zkušenost, asi tak před týdnem se tam ti moji objevili taky s malýma asi 8ks, se divím že ještě stále všichni žijí, jelikož v akva mám skaláry, parmičky, všeho všudy přez 30 ryb. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2011 14:32 Muž danny80 [0] Re: romant
no uvidime, i kdyz nejake zustanou tak stejne nevim co s nima :) odlov je u me hodne problematicky kvuli te dzungle co tam mam :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2011 12:41 R Muž romant [28001] Re: danny80
To oni nějaký určitě přežijou. Protože když už se s nima takhle pochlubily, tak už je považují dostatečně velký na to, aby jich přežilo co nejvíce. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2011 12:31 Muž danny80 [0]
Tak aniz bych to vedel, tak vcera byli pestrenci na vychzce i s malyma cca 20 kusu. Vubec jsem si nevsim vytreni, pac kokos maji vzadu v rostlinne dzungli. Nechvam je tak, nebudu je odlovovat a uvidim kolik jich zustane. Asi zadny. Ale holt to je priroda. Maji 200 litru i s dalsima 20ti rybama. Jsem rad ze se to podarilo i kdyz jsem to necekal. Precejen je samice asi 5x mensi nez samec.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 16:15 Žena parisse [4] - CichlidyRe: Designer
Fotka k příspěvku Je fakt že do kokosu jsem jim čučela,květináč je schovanej,další důlek je pod kameny a další pod kostkou molitanu.Když jsme u toho není to pod tím filtrem nebezpečné?Přikládám fotečku akva

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 16:10 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: parisse
Vykulene prcky prenesou do dulku. A az se jim nebude zdat bezpecny, daji je do jineho dulku. Nepamatuji si uz jak to presne delaji tihle pestrenci, ale to prenaseni po dulcich v pisku je u cichlid bezna pece.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 16:05 R Muž romant [28001] Re: parisse
To bych si spíš vsadil na to, že je požraly a teď se připravují jinde na další tření. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 15:55 Žena parisse [4] - Cichlidy – Vykulené rybky
Je možné,.že by rodiče vykulené prcky odnesli jinam?Vytřeli se pod kokosem a teď je v kokosu jen 1 jikra,rodiče ho nehlídaj a furt oba něco kutí v květináči
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 14:50 R Muž romant [28001] Re: parisse
Ta zvýšená teplota by měla urychlit vývoj jiker. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 14:49 Žena parisse [4] - CichlidyRe: Designer
Normálně měli cca 27,5 °C.
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
To jsou moje šikulky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.02.2011 14:44 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: parisse
Ta teplota uz je asi zbytecne vysoko, na webu se da najit 26 az 28C.
Jinak rodice cichlid se o jikry staraji, ovivaji je ploutvemi, vybiraji tlamkou spatne, tedy jsou s jikrami v kontaktu, to je normalni.
Kdyz jsou cichlidy ruseny, umi sve vlastni jikry sezrat. Proto bych se jakekoli manipulaci s necim, na cem jsou jikry, rozhodne vyhnul (treba odklapeni kokosaku pro nakouknuti na jikry), stejne jako jakemukoli zasahu v akvariu - ted to chce hlavne klid a trpelivost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 14:32 R Muž romant [28001] Re: parisse
Ona je čistí. palec
Můžeš jí pomoct třeba Acriflavinem, ale nechal bych to na přírodě. :)
rybicky.net/vyrobky/268-dajana-acriflavin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 14:30 Žena parisse [4] - CichlidyRe: Designer
Já takovou havět doma nechci no stydim Zkusím sešené.Byla jsem ohromená když jsem jikry našla,hledala jsem samici a ona byla pod kokosem a hlídala.Tak jsem ho trochu odklopila,abych lépe viděla.Ještě jsem se chtěla zeptat.Proč samička ty jikry jakoby ocucává?jo a přitopila jsem jim na cca 29-30 °C
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 14:01 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: parisse
Tak on to da selsky rozum, ze se lihnou za 3 dny a za dalsich 3 az 5 dni se rozplavou. Kdyby tomu tak nebylo, 3=3, tedy by se mohlo stat, ze bude poter rozplavany hned po vykuleni, coz da rozum se nestane ;-) .

A vlocky nejsou ze by byly nutne, zive byva prijimano lepe, to je spis o tom, ze po tech 10ti dnech i tim krmit lze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 11:50 Žena parisse [4] - CichlidyRe: Yankee
Už se krásně skámošili.Teď jen čekat jestli se vytřou,už jsem odlovila i ancíka,aby jim náhodou nezblaznul jikry..
Potěr se líhne za 3 dny. Po rozplavání potěru (3-5 dní) krmíme naupliemi artemií, po cca 10 dnech přidáváme jemné Jen se chci ujistit,jak krmit.Vytření - za 3 dny vykulení - za dalších 3 až 5 dní se rozplavou (krmit artemií) -za dalších 10 dní už lze vločkovým.Nebo všechny ty časové údaje jsou od vytření?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 11:31 Yankee Re: parisse
Jo jo, to poravdu vypadá na námluvy potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 13:31 Žena parisse [4] - Cichlidy – Páreček
Tak moji pestřenci opravdu páreček jsou.Už několikrát kolem sebe takhle ´´tančily´´ www.youtube.com/… dá se to považovat za námluvy?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 16:30 R Muž romant [28001] Re: palac15
Netvrdím, že se chtějí třít, ale že u nich jde o projevy spojený s dospíváním. :) Prostě to jsou puberťáci. smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 16:26 palac15 Re: romant
myslíš že ikdyž dorůstají 8 až 10cm mužou se třít v 5cm typoval bych jim tak 2-3 měsíce
:-O :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 16:23 R Muž romant [28001] Re: palac15
Jasně jsou to dorostenci, kteří už to na sebe začínají zkoušet. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 16:20 palac15 Re: romant
ale oni ještě tak velcí nejsou mají tak 4,5 až 5cm
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 16:11 R Muž romant [28001] Re: palac15
V úkrytu se samičce dvoří a ty barvy jsou projevem jeho výzev směrem k samičce. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 16:07 palac15
dobrý den, asi před dvěma týdny jsem si koupil pestřence .
chtěl bych se zeptat proč samec když je sám ma velmi nevýrazne byrvy,je takovýbledý a když je v ukrytu se samicí tak mu zrudne bříško a ztmavne děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 15:22 R Muž romant [28001] Re: Radek25
Máš týden starý akvárko a v něm nový ryby o kterých ani nevíš jak jsou starý a už by jsi po nich chtěl aby se třely? hmm Opravdu to chce trpělivost. Pokud budou vhodný podmínky, tak oni se jistě k nějaký akci rozhodnou. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 15:14 Radek25 Re: romant
dobře, takže se to může změnit jo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 15:05 R Muž romant [28001] Re: Radek25
Pokud je to akvárko opravdu takhle čerstvě založený jak máš v prezentaci, tak bych tomu dal rozhodně čas. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 13:03 Radek25
Zdravím, potřeboval bych poradit, koupil jsem si pestřence červené a samec se nějak nechce třít. Samice se před ním jakoby třese ale on nic a nebo odplave, může se to změnit nebo ne?
Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2010 23:05 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: pavel25
Pokud si par vybere a zacne hajit nejake misto v nadrzi a vsechny ryby odhaneji,samice je zaplnena jikrama(ma zvetsene bricho)a oba dva se pred sebou predvadeji a jsou krasne zabarveni,muzes cekat jikry co nevidet!!! :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 21:16 pavel25
Ahoj jak poznam ze se chtějí pestřenci třít? Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 18:26 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: losos
U mojich pestrencu to je tak kolem mesice a pul, nekdy i vice, nez je zacnou odhanet a zajimat se o dalsi treni! Uz je nemam kde davat,nechce je nikdo ani zadarmo ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 18:12 losos Re: Deathbull
A nevíte někdo orientačně jak dlouho se o mladé zajímají? Jestli týden dva nebo za jak dlouho je můžu odlovit od vylíhnutí? Ja bych to potřeboval vědět, abych jim připravil odchovničku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2010 14:55 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: losos
Přesně v momentě kdy ztratí zájem o mladé, tzn. se starají o další tření a ne o potěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2010 14:44 losos
Dobrý den měl bych dotaz. Třeli se mi pestřenci. Mladí už se vylíhli. Jsou uz rozplavaní 5dní kdy je mam od rodičů odlovit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 18:31 Muž Mrbacil [0] Re: Mrbacil
Tak to netrvalo dlouho a už se vytřeli do kokosu :) tak doufám že se něco z toho povede.. nebo jsou ve společným akváriu..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 11:06 Muž Mrbacil [0]
tak se taky přidávám s pestřencema.. udělal jsem jim skovku z kokosu a víčko jsem dal kousek dál.. ale místo kokosu si všímaj víčka.. obojí je na videu, a dost se u toho natřásají.. je možný že se jedná o vábení k páření? www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 22:23 Jimmy Re: pepik
Dokut rodiče nestratěj zájem o potěr tak to nech jak to je.Pokut je odlovíš tak se samec bude chtít znovu třít a samyčka nemusí bejt připravená!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 16:51 Muž pepik [6] Re: krejča
Ja bych nic nepredelaval mam je v samostatnym akva,takze bych pak mohl dat ten par spatky do druhyho akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 16:24 Muž krejča [5] Re: pepik
nic nepředělávej a nech je s nima dokud o ně neztratí zájem..mě se o ně starali tak 2měsíce..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 15:36 Muž pepik [6]
Dobry den potrebuji se zeptat,vytreli se mi pestrenci a potreboval byc vedet jestli muzu dospely odendat az se rozplavou.Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 20:12 Muž MichalS [1] - Raci, krabi, krevetkyRe: Labyrintka
Ahoj, jednoho času som choval párik, samec sa k malým správal tak isto ako si popísala ale nikdy im neublížil, len ich prenášal z jedného miesta na druhé alebo zháňal tých zatúlaných. A kŕmiť som začal artémkou hneď po tom ako sa poter rozplával a čulo skúmal AQ. Na injekčnú striekačku som pripevnil hadičku ktorou som nasal artémku a opatrne som ju strekol k poteru, ten ju hned začal žrať, samec sa k tej hadička správal síce agresívne ale problém s tým nebol.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 19:53 Žena Labyrintka [0] - Labyrintky
Ahoj, předem se omlouvám jestli je tady někde odpověď na mou otázku, ale já ji nenašla. Před 10 dny jsem si koupila pestřence. Všimla jsem si, že před kokos pestřenec (samec) nosí podklad ze dna.Samičku jsem pak už dlouhou dobu neviděla (Asi 3 dny). Vždy vylezla až po půlhodině co jsem ji volala k jídlu. Dneska vylezla a měla s sebou přírustek 30 mladých (Ty mladý nebyly v kokosu- měla vlastní skrýš a ze samce měla srandu).Mno, ale k problému. Samec se k samici aktivně připojil, ale zdá se mi poněkud agresivní vůči mladým. Přenáší je, ale někdy na ně prudce vyjede pomyslně je sní a pak je vyflusne. Jednou se mi zdálo, že to mladý se pak už ani nehýbe( ale pak už jsem ho nenašla). Je to normální? Maj pro sebe 112l, ale za 30 dnů tam přibudou neonky.Budou už prcci dostatečně velký?A kdy poznám, že je mám krmit artemii.Píšou, že po 3 dnech.ALe co já vím jak dlouho je měla schovaný.I když po nádrži plavou s rodiči sami. Šátrají po dně. Mám jim už dát artemie?( Popřípadně jestli má někdo typ jak mám na ně nasměrovat artemie tak mi ho prosím řekněte)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2010 07:21 Tom Re: Mikuška, Wexelo
Díky za názory a rady.Včera odpoledne vzal samici na milost a plavou zase spolu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2010 17:53 Miruška Re: Tom
Já mám taky zrovna mimina, jestli ti můžu poradit, nechej jich všechny pohromadě, i staré i mladé. Příroda si to zařídí sama. Někdy se může zdát, že malé žerou, ale když si všimneš, tak je vyplivnou, třeba na druhé straně nádrže. Odlov je, až se samička začne před samcem opět nakrucovat. Bude tlusčí a bude z ní (jak já to mám vypozorované) trčet jikra. Pak je nejvyšší čas na odlovení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2010 14:31 Wexelo Re: Tom
Jsou to hodně temperamentní ryby a někdy se nepohodnou, moje samice taky při posledním výtěru začala odhánět samce (dřív to nedělala) a hlídá je sama. Prostě se jí to tak zdá asi nejlepší. Mladý odlov až na nich uvidíš že se chcou třít znova (začnou pomalu strácet zájem o mladý a samice bude balit samečka :)), dřív to nemá cenu. Hlavně nezmatkuj a nesnaž se zachránit každý mladý, jestli se jim u tebe daří, tak budeš mít mladých tolik, že nebudeš vědět co s něma jako já. :)

Edit: Decentní čištění by jim nemělo moc vadit, ale chce se to nepřibližovat zvonem moc k mladým a k rodičům a zbytečně je nerušit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2010 12:51 Tom
Zdravím,pestřenci se mi vytřeli,před týdnem se vykulili mladý.Všechno bylo v poho,oba se o ně vzorně starali.Teď v sobotu jsem čistil akva a odpoledne to vypadalo,že to samce přestalo bavit a chce je sníst,samice ho pořád odháněla.Tak jsem pro jistotu odlovil mladý.Druhý den koukám a samec plave s mladýma,který tam zůstaly,odhání ostatní ryby a samici jsem našel u filtru,úplně bezbarvou.Vůbec nevím co se mezi nima stalo a jestli to nemělo na svědomí čištění,protože v sobotu ráno to bylo ješte v pohodě.Nemáte s tím někdo zkušenost?Díky za radu a názor.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2010 14:20 Zdencek Re: Pe25tr
dekuju moc ja sem si nebyl jistej :-) a cim krmit kdyz se prave rozplave? bavil sem se s panem v akvaristice od ktereho sem je kupoval mam je priblizne mesic a ted sem si kupoval druhej parecek ale do jineha akva a ten mi radil ze pokud nechci kupovat zabronozky tak pry bohate staci natvrdo uvareny zloutek protlacit pres silonku a kapnout trosku do vody a casem pridat jemne prachove krmivo tak uvidim snad se zadari
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2010 14:10 pe25tr Re: Zdencek
Rodice zhruba tyden drzi poter v dutine, ten tam lezi na dne, proto neni videt. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2010 13:54 Zdencek – help :-)
mam parecek pestrencu kteri se mi vytreli po 3 dnech sem rano kotroloval jestli se vylihl poter jikry zmizeli ale poter nikde :-( mam podezreni ze jikry sezrali ale porad si hlidaji jeskynku s kamenu je mozne ze poter lezi na dne a neni vydet do te doby nez se rozplave? dekuji za kazdou radu nemam s temito rybami moc zkusenosti ale zalozil sem jim vlastni nadrz priblizne 45l velkou

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6689x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6963-pestrenec-cerveny-rozmnozovani-odchov?od=101