Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Slepá hladina

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Slepá hladina
Slepou hladinu způsobují aerobní fermentační mikroorganismy. Podmínkou pro její vznik je nehybnost hladiny a dostatek organických živin ve vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2009 13:50 pajajezek – mám v akváriu špatnou vodu?
Ahoj, před cca měsícem jsem si do akvária 100x40x50 napustil do výšky 20 cm napustil vodu (cca 80 litrů) před týdnem jsem chtěl napustit zbytek, ale vyskytnul se problém. Voda je sice krásně čistá, ale jakmile v ní přejedu po hladině sítkem, tak se v něm zachytí taková bílá látka... netuším co to může být. na hladině to nijak vidět není, jen když se tam přejede tím sítkem, tak je to vidět a vypadá to jakoby takový dlouhý vlasy... když jsem to poprvé vyndaval, tak mi to zůstalo všechno dole v sítku a vypadalo to jako když se udělá škraloup na mléku. Nalil jsem tam dezinfekci, ale dneska jsem to zkusil znova a vůbec to nepomohlo. v akváriu je písek (pečlivě několikrát vymytý) a rostliny z minulého akvária, takže těmi to asi nebude... Může to být tím, že tam ta voda jen "stojí"? protože nemám puštěný filtr a tudíž se nehýbe... děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 16:29 Muž falco1992 [0] – Re: mirlun
tak filtr mam elite jet flo 150, novej, hladinu si myslim ze ceri dost, zkusim tda dat jeste vys, CO2 nepouzivam, ted v sobotu jsem akva napustil. spina - mozna tak zbytky co se nepropraly ze dna, jinak sem do vody nic nepridaval :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 16:04 Muž Landvir [58]
Rek bych ze jsou to nálevíci hm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 15:23 Vandy – Re: mastná hladina
Mě se udělala mastná hladina když se mi neujali dvě kytky a začli jakoby plesnivět. Po jejich vyhození se ztratila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 15:23 Muž Chem [837] – Re: falco1992
Rozprostri po hladine papir a pak jej vyndej. Melo by to zmizet. Pokud se problem opakuje, zkus dat vystup filtru tak, aby vic ceril hladinu, jak je jiz psano nize.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 14:59 Muž mirlun [48] - Rostliny – Re: falco1992
bez prezentace a detailů(CO2, druh fitru, čeření hladiny, špína někde...) je těžko radit. zatím pouze zkusit čeřit hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 14:34 Muž falco1992 [0] – Re: ondrasheq
Fotka k příspěvku caete vsichni, taky me trapi povlak na hladine akvaria, akva sem napustil v sobotu! prvne tam byl jenom bordel (prach) a z nedele na dnesek se na hladine udelal jemny povlak, kdyz strcim prst do vody tak se povlak rozevre, jakmile ho ale vyndam zase se spoji. vypada to jako kour na dne mam aquaclay ground, muze to byt tim ? poradite nekdo co s tim ? :-( diky kuba :-O

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2009 00:10 Muž mirlun [48] - RostlinyRe: mirlun
film se pak posbírá ubrouskem nebo toaletním papírem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2009 00:09 Žena darka [538] Re: mirlun
Kvasnice to nejsou, ani v akva, ani v lahvičce(zkontrolováno už dříve jako první ;-) ), už mě nic nenapadá, stahuji ubrouskama každý den a měním při tom trochu vody, hladina je chvilku čirá a za pár hodin je to tam znovu :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:57 Muž mirlun [48] - RostlinyRe: darka
pak bych zkontroloval tu lahvičku s vodou(vyměnil vodu) a taky, jestli se nemohly dostat kvasnice do akva.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:54 Žena darka [538] Re: mirlun
Jen už mě nebavilo kupovat ty drahé náplně, takže tam míchám 100g cukru, 1,5ml suš. kvasnic a 450 ml vody, nechám rozjet v kýblu a až potom připojím k akvu, přes lahvičku s vodou, ta je součástí výrobku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:45 Muž mirlun [48] - RostlinyRe: darka
když zesílíte proud, tak se hladina pohne, a snad vyřeší, ale pak nebude tak dokonalá filtrace vody. ptal jsem se, jestli proháníte CO2 přes vodu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:42 Žena darka [538] Re: mirlun
Filtrace je podobná, jak ve Vašem akvu pro rodiče(ach ta moje prezentace tone , ale neumím fotit sad ), jen mám "hlavu" výše, takže hladinu čeří, stáhnutou na cca polovinu, nasměrovanou na kratší stranu akva do rohu. Anebo mám zkusit přidat, jestli se to neprofiltruje? :-O P.S. Mám tento výrobek www.zoo-hobby.cz/… , takže to prochází přes nádobku s čistou vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:41 Muž mirlun [48] - RostlinyRe: darka
a pouštíte CO2 přes petláhev s vodou? čištění CO2? tohle děláme každý a slepá hladina se netvoří(znatelná).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:30 Žena darka [538] Re: mirlun
Klasický kvasnicovač, používám ho už dlouho, jediná změna je výměna filtru, ale cca 5 týdnů byly v provozu oba dva :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:24 Muž mirlun [48] - RostlinyRe: darka
takže máte CO2? jak ho vyrábíte? chybí Vaše prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:18 Žena darka [538] Re: mirlun
Hladina se pohybuje ;-) , ať už výpustí z filtru nebo domácky vyrobenou rozstřikovací rampou, tu jsem teď odstranila, protože rostlinky přestaly bublat. Něco se změnilo, takže se začala tvořit tato slepá hladina, akorát já nevím co coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 23:03 Muž mirlun [48] - RostlinyRe: darka
pokud není hladina čeřena, může se tvořit na hladině film. doporučuji upravit výpust z filtru, aby mírně pohyboval s hladinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2009 22:51 Žena darka [538]
Cca před 2 měsíci jsem vyměnila setový "honič vody" Fluval 3 plus za Atman 200+kostku biomolitanu a od té doby mám problém se slepou hladinou :-( , do té doby jsem o ní jenom četla tady na fóru ;-) Objevila se po odpojení Fluvalu, dokud oba filtry jely spolu, nebyla tam, ani nikdy předtím. O slepé hladině jsem si přečetla celkem dost, spíš mám dojem, že něco dělám špatně, ale nevím co, hlavice je pod hladinou nejvýše jak to jde, i když přidám doma vyrobenou rozstřikovací rampu je tam stále sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 19:23 Muž ondrasheq [10]
Kéž by to bylo vždycky jen krmením... Těch příčin může být mnohem více - mně se mastný povlak udělal i bez krmení (zajíždění nového akva), stačilo pak jen více čeřit hladinu (i bez přídavného bublání) a hlavně opatřit akva krycím sklem.
Může to tedy být velice snadno i bordelem ze vzduchu - prach, pozor i na kouření v místnosti s akva.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 19:00 Trdej – Re: BART
Všem děkuji za rady ,nechal jsem přes noc zaply bublák na plno a povlak je vice mene pryc.Ale porad to trosku ,,zavání,, :( a právĚ proto udĚlam akvarko odznova,a pecliveji.A kdyz budu v tom,muzu provest jeste par uprav .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 13:29 Muž BART [3] – Re: Yirka
napadá mě možný vliv velikosti nádrže a filtrace. Máme doma dvě akva jedno 288 l tam krmím denně mraženým i suchým (Hikari algae vafles) a hladina je ok. A to mám ted rozstřikovací rampu pod hladinou, tak že se hladina jen trohu hýbe a vůbec nevzduchuju (kvůli CO2) . Ale je tam externí filtr Eheim 2073

Druhé akva je 40l je tam 10 neonek a 2 ancici, krmíme jen suchým a hladina je občas mastná. Filtr vnitřní eheim, hladinu čeří zdatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 10:18 Muž Feferonek ® [14] - Amerika
Tak moje zkušenosti s mastnou hladinou jsou.Když si strouhám čerstvé h.srdce a hned ho přidám ke zkrmení,okamžitě se mě zamastí :-| ,ale jakmile to nechám zamrazit a potom znovu rozmrazit a přelejt vařící vodou tak jsem nepozoroval toliko zamačtěnou hladinu ;-) .Jinak z kupovaným mraženým krmivem nemám žádný problém. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 21:14 marsz
Po vaření o víkendu mám taky zadělanou hladinu. Venku je zima a míň se větrá a hladina u odkrytých akvárek vypadá jako vloni v zimě na zvracení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 20:25 Muž Jrk [143] – Re: Trdej
Fotka k příspěvku Omezením osvětlení, kdyby se jednalo o sinici, se nezbavíš její příčiny, ale jen řešíš důsledek. Nech to do zítřka - třeba to bude lepší... Ten trojlístek - jestli je to ten, co je na přiložené fotografii, tak to je Lemna mimor - ta to určitě nedělá, tu bych si i v akvárku nechal...
Edit: Pod Lemnou minor prosvítá pod hladinou Riccia fluitans.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 19:49 Trdej – Re: Jrk
A nemám omezit osvětlení ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 19:36 Trdej – Re: Jrk
No nechám,a uvidím :( A co ten divnej zápach? Můžou to být sinice ?Nesmrdí to tak ,jako by tam něco hnilo,nebo kvasilo ...ale tak divně ... :(

EDIT: A všiml jsem si,že na hladině jak mám takový ty drobounký lístečky,co plavou na hladině(trojlistky) jsou nějaký potvory.. něco jako mšice ... nemužou to dělat ony ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 19:31 Muž Jrk [143] – Re: Trdej
Že by sinice na hladině? To by ji ale ten proud měl narušit - sinice nemá moc ráda proudění vody... Nech to čeřit do zítřka a uvidíš coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 19:23 R Muž Silent [5951] – Re: l3nka
Piják funguje je to odzkoušené. Podobně dobře fungují třeba ubrousky nebo papírové utěrky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 19:21 Trdej
Lidi,pustil jsem bublák, a na hladinu jsem upravil cerpadylko,aby nasavalo hladinu. Ale nějak se mi to nezdá :( Když čichnu k akvu,má takový divný zápach :( Ted to bude znít trosku divne ,ale kdyz si cichnu k svemu starymu akvu, tak ,,voni,, :-D (nejsu divnej) nevim jestli,jestli to nezrusim to akvarko a nezacnu od znova ... :(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 19:08 Žena l3nka [13] - Rostliny
jedna kamarádka mi kdysi radila dat piják ze sesitu na hladinu vody.. nezkousela jsem to takze NEVIM..mozna to funguje a mozna taky ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 14:36 neipori – Mastná hladina
Kolik máš živorodek, u mne to vyřešilo nasazení mečovek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 10:18 Muž Jrk [143] – Re: JuraS
Já su z Brna, Tropical Quintet je běžně k dostání ve Sklorexu www.sklorex-akvarium.cz a jako hlavní výhodu vidím to, že je tam "5 druhů v jednom". Mým rybkám chutnají všechny - alespoň to nemají takové jednotvárné. Zpracování webu je už jiná stránka - no ale kontakt tam je, doufám, že jsem alespoň někoho inspiroval hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 09:51 Muž lachon [8] - Cichlidy – Re: Jajik
no nevim jestli to zmizí,já už mám tu hladinu mastnou dva roky a nějak to zmizet nechce.Ale rybkám to fakt nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 09:44 JuraS – Re: Jrk
nabídku má zajímavou ale totálně, ale totálně příšerný web..funkčně a zpracováním tak rok 2000 možná starší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 20:37 Žena Jajik [0]
Mám také problém se slepou hladinou, ale mraženým krmivem zatím vůbec nekrmím. proud z filtru mám tak, že hladinou míchá a nepomáhá to. Myslím že to bude novým štěrkem co mám, že to časem zmizí, ale nevím, dřív jsem to neměla. Nicméně se nějak neprojevuje že by to někomu vadilo (rybkám či rostlinkám), myslím že nejvíc to štve mě.. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 19:09 Muž assasincz [9] – řešení
já jsem se škraloupu na hladině zbavil docela jednoduše, pustil jsem vzduhcování ve filtru a vzduchování kamínkama, proud vody z filtru jsem dal napůl pod hladinu napůl nad tak, aby hladinu vířil, uznávám že to možná není nejlepší jelikož se všechen ten sajrajt nejspíš smíchal s vodou, ale škraloup byl po hodině minulostí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 18:47 Muž Jrk [143] – Re: Yirka
TROPICAL QUINTET (patentky, koretry, artemia, dafnia, černý komár) zdroj nakrmryby.zzn.com Bez problémů, netrpím na slepou hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 17:30 R Muž Silent [5951]
Krmím mraženým od Aquamaster a polské firmy Katrinex takřka denně a nikdy se mi žádná slepá hladina neudělala. Takže asi příčina bude buď jinde nebo v postupu zkrmování mraženého krmiva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 16:48 Muž Yirka [9279] – Re: Bob66
Používám taktéž výhradně mražené Aquamaster.... Ale třeba mám kliku. Možná se připojí někdo další se zkušenostmi z této oblasti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 16:41 Muž Bob66 [2105] - Cichlidy – Re: Yirka
V tom případě je krmení od Aquamastru a Koblasy nekvalitní jiné nepoužívám, kromě srdce které si dělám sám X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 16:31 Muž Yirka [9279] – Re: Bob66
Jak už jsem psal, záleží na kvalitě. Krmím kvalitní mraženou obden a ještě jsem se se slepou hladinou nesetkal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 16:27 Muž Bob66 [2105] - Cichlidy – Re: Yirka
Dovolil bych si nesouhlasit, mám stejné zkušenosti jako Barney, při léčbě jsem krmil jen suchým krmivem cca měsíc a žádná mastná hladina, jinak krmím každý den mraženým a i když je hladina v pohybu je mastná pořád ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 16:21 Muž Yirka [9279] – Re: Barney
Krmím mraženým obden a žádná slepá hladina se netvoří. Takže žádné ďábelské poplašné zprávy tohoto typu, ale kvalitní krmení, jedno či mražené nebo ostatní.
Edit: Ještě doplním, hlavní zájem je zájem rybek a ty příliš šťastné jenom z vloček či granulí nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.10.2009 14:28 Muž Barney [61] – Re: Trdej
Nekrmíš i mraženým krmivem? To je ďábel na tvoření mastného povlaku na hladině, ono zmražené živé krmení jo totiž hodně mastné. Dělal jsem experiment. Týden jsem krmil mraženým a hladina děsná. Týden po tom jsem krmil vločkami a granulemi a hladina je v pořádku. Musí se ale hýbat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 14:15 Muž lachon [8] - Cichlidy – Re: cusbus
taky to stahuju punčochou jede to docela dobře
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 09:58 Trdej – Re: cusbus
No,tak jsem tu hladinu vyřešil takhle,Urizl jsem si spodek petky,trosku jsem ho zmacknul,do placata ,aby zabiral co nejvetsi plochu a pomalicku jsem nabiral povlak,vetsina je odstranena,tak snad to pomuze ,diky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2009 19:39 Muž cusbus [37] - Tetry – Síťka z punčochy
Já jsem si na to udělal takovou síťku z drátu a dámské punčochy velikosti na šířku akvárka. Docela to funguje. Připadá mi to lepší než ubrousky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2009 18:55 Trdej – Re: Jrk
dekuji za tip :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.10.2009 18:49 Muž Jrk [143] – Re: Trdej
Zkus dát do vyhledávání ve fóru pojem "slepá hladina", myslím že se toho spoustu dočteš...
Slepou hladinu způsobují aerobní fermentační mikroorganismy. Podmínkou pro její vznik je nehybnost hladiny a dostatek organických živin ve vodě.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 38

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 45870x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6671?od=1551