Ahoj, dnes je vseho k dostani v takovem mnozstvi, ze si muzes udelat cokoliv. Mam doma delana svetla na vsech akvariich a nektere uz bezi tretim rokem, takze snad v pohode. Tady je par poznatku
- co se tyce vodeodolnosti, tak zataveni do smrstovacky je urcite mozne, jen jsem se bal, ze se to bude moc zahrivat, tak jsem zvolil slozitejsi metodu - nez jsem alu listu zaklopil difusorem, tak jsem do te drazky nacpal akvarijni silikon, co se vymacklo, jsem uhladil a konce samozrejme taky utesnil silikonem, zatim to drzi v pohode
- co se tyce pasku, mas na vyber spoustu odstinu i vykonu, ja volim denni bile svetlo a koukam i na hodnotu CRI- cim vyssi, tim mene svetlo "meni" prirozene barvy, zajimave jsou taky nove COB pasky, nemas tam jednotlive ledky, ale sviti cely pasek, pokud je na svetlo videt, muze to byt take duvod k zamysleni -
ledme.cz/…
- take pridavam jednu listu s aqua paskem pro radost kytickam -
ledme.cz/… jednou jsem zkusel i grow pasek, myslim tri cervene led a jedna modra, ale sviti jen minimalne, protoze ta cervena je uz moc agresivni a neni to pekne ... ve velkem akva mam na nocni osvetleni i UV pasek(porizuj pripadne co nejsilnejsi, sviti to jen malo)
- led pasek vzdycky kupuji silnejsi nez potrebuji a potom ho necham svitit na mene procent, je to lepsi pro zivotnost pasku a vzdycky se hodi mit rezervu kdyby neco
- stejne potrebujes rezervu i na zdroji, rika se cca 20%
no a ve vysledku te to muze stat vice nez svetlo z obchodu, ale mas to na miru a sviti ti to tam kde chces a jak moc chces
a mas radost, ze sis neco udelal sam ;)