Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Limnophila sessiliflora - pěstování

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Přejít na předchozí stránku 5 Žádná další stránka   1  
Limnophila sessiliflora - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2007 20:19 rowdy Re: Eva_R
Tak asi tam ještě nemáš ryby, takže ty rostliny zatím ještě tak moc neroustou, páč nemají dost živin, to se spraví. Ale zářivku bych asi ještě jednu přidal, bylo by to poznat.
Ec. jediná doba kdy používám hnojivo je při zakládání - kuličky ke kořenům, to mám vyzkoušené že to funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2007 19:32 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci – Limnophila sessilifolia
Mám akvárium skoro měsíc, asi před třemi týdny jsem tam zasadila trs této rostlinky. Ta hned vyrazila, povyrostla asi o pět centimetrů a zastavila, a začíná ztrácet barvu, je hodně vybledlá!! Mám i jiné rostliny, které tak špatně nevypadají, i rostou, i když jsem si myslela, že porostou rychleji. Mám tam čtyři živorodky, šneky a dvě žabky drápatečky, všichni vypadají spokojeně, snažím se je nepřekrmovat. Akvárko má 112 litrů. V krytu jsou dvě zářivky NARVA 18W, nad nimi kousek alobalu, už tam byl. Kde může být problém?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2006 15:49 tonik666 Re: Endii
U limnophily se mi osvědčilo odstřihnout každý stvol, který dorostl k hladině, a to co nejníže. Obráží potom zespodu a dokonce i zahoustne. Odstřižené stvoly sázet vedle nebo zahazovat:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2006 21:27 Endli Re: Gerrik
Tohle jsem řešil taky a když se stříhá,tak už to není moc pěkné a to sázení konců pokaždé znovu se mi taky moc nelíbí.Raději bych nějakou jinou rostlinu,která se bude držet při zemi,max. kousek pod hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2006 13:57 Muž [] Re: Gerrik
Normálně ji zkrať, ničeho se neboj, poroste dál. Já dělám to, že jednou za čas znova zasadím ustřihnutý vrcholky místo starho spodku rostliny, který vyhodím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   01.12.2006 13:55 blek Re: Gerrik
Limnophilla se nezastříhává ani nezaštipuje, protože potom nijak extra nevětví (jako třeba ludwigie).
Větví až pod hladinou, podle toho kolik má světla. Pokut přerůstá, ostříhej vrcholky, původní rostlinu vytrhni a hoď do koše a ty vrcholky zasaď na její místo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2006 20:11 Dussy Re: Gerrik
to ze roste rychle je praveze dostatkem svetla, zastrihavej ji na novymi vetvemi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2006 17:27 Caleb Re: Gerrik
Ahoj, mám ji také a roste opravdu rychle....asi málo světla.

Pokud jí nebudeš střihat, bude více zastiňovat ostatní nižší rostliny (počítám, že je máš). Bez zastřihávání budou spodní patra rostliny opadávat...to jsem vyčetl z knížky o akvarijních rostlinách.

Když jí zastřihneš, vyraší nový šlahoun. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2006 10:57 Gerrik – Limnophilla - upravit či ne?
Ahoj, moje Limnophilla sessiliflora, roste mi jako blázen, už dorostla k hladině a začíná jít po hladině. Má se tato rostlina nějak zastřihávat? Nebo ji mám nechat takto volně růst. Díky

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 4 ...... [5]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 7643x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6091-limnophila-sessiliflora-pestovani-sazeni-problem?od=201