Limnophila sessiliflora - pěstování
Kdepak.

Zase mi pomahaji ampularky pri likvidaci odumrelych casti roslinek.... Prikrmuju cuketou a okurkou a je to lepsi..... Snad se to ty potvory odnaucej

...dát pryč ampule.
Dobré je ampule přikrmovat třeba spařenou okurkou, salátovkou. Mají menší šmak na rostliny.
Starší reakce
to by davalo smysl,muze to byt i tim ze by se zpomalil bublifuk?....ja tu houbu hodne vyprala(uz jsem psala v jinem vlakne)..treba to ma ted vliv na tu Limnophilu?....kazdopadne jsem ted pridala kulicku k jine rostlince co jsem k ni predtim nic nedala a uvidim..s tem testem v obchode to zkusim,to by nemel byt problem,jen casovej...

...je to od nas 20km...jinak po kazde vymene jsem davala easy life a ted protoze jsem menila casto kvuli tomu bublifuku vypranemu jsem tam dyl nic nedala..treba je i to jeden z faktoru?....dekuju za rady

... idealně odnes trochu vody do akvaristiky, kde ti ji (nekde za poplatek, nekde zdarma) otestuji, aby si s jistotou vedela, jestli tam NO3 v dostatecnem mnozstvi mas ci ne...
Jen aby nepoužívali ty testy, o kterých se zde pravidelně diskutuje - že neměří...

to hnednuti muze byt zpusobeno rasou - např. rozsivkou ... ta se tam muze delat treba z nedostatku svetla nebo taky kdyz se zastavi(hodně zpomalí) rust stonkovek, coz muze byt zapricineno nedostatkem nektereho z prvku, cimz se opet dostavame ke hnojeni....pokud nechces delat pokusy s PMDD, tak doporucuji mit aspon napr. Bioflor od Rataje...po kazdotydenní výměně vody, tam pridas trochu toho biofloru...klidne max tretinovou davku...tim doplnis dulezite mikroprvky a K, který jsou ve vodovodni vodě v nedostatečném mnozství...pak si chce pohlidat ten dusík, idealně odnes trochu vody do akvaristiky, kde ti ji (nekde za poplatek, nekde zdarma) otestuji, aby si s jistotou vedela, jestli tam NO3 v dostatecnem mnozstvi mas ci ne....pri absenci by bylo nutne N pridavat...kdyz ti pak kytky spravne porostou, tak ti ta rasa zacne mizet a navic pak stonkovky muzes zastrihavat a znovu zasazovat, takze jich budes mit vic a budou krasne zeleny...
Diky...koukla jsem a myslimze na moje male akvarko je to az moc snik snak....mne jde spis o to proc to najednou hnedne,na nekterych stonkach se krasne stepi tak ze nove stonky vyrustaji ale nekter co jsou nove(male)zapichle v substratu tak jsou preve nahnedle zlute......
Mikroprvky jsou např. "plantex CSM+B – směs mikroprvků (Fe, Mn, Zn, Cu, Ca, Mg) v chelátové vazbě (EDTA),Mo, B" nebo tenso kokteil.
Zkus se kouknout na témata o "PMDD".
Akvarko je nove. Merila jsem to dajanou...?

Co myslis tema mikroprvkama?
Pokud mas NO3 - 0, tak chce dodat trochu dusikatyho hnojiva (např. KNO3 - dodá i draslík), aby si měla tak 10mg/l. Vhodny je spolu s tím dodat i mikroprvky.
Edit: Koukal jsem na tvoji nadrz a nejak moc zarostlou ji nemas. Tak by se stalo zamyslet i nad myslenkou, jestli si NO3 merila spravne, popr. jakym testem...
Mam dno akvarijni pisek a pred ca 2 mesici jsem do dna dala JBL kulicky. Asi celkem tri k ruznym rostlinkam.
Mozna bych mela pridat kulicku... Mam NO3 -0 a N02-0.....Ph 7,3....
Tak to bude jiný problém. Jaké máš osvětlení? A hnědne celá, nebo na nějaké části? Mě třeba lehce hnědnou vršky limnophily u hladiny.
Na jinych rostlinach nic nemam. Na skle normalni male zelene tecky nekdy. Jinak nic. Tak nevim.
No může to být z mnoha faktorů. Mě poslední dobou hnědla kvůli tomu, že se mi na ní objevily rozsivky.
Jsou to hnědé řasy, objeví se na skle, na štěrku a jiných rostlinách...
Lidicky nevite proc hnedne sessiliflora?
Starší reakce
Může být bahnatka bezstopečná na pár týdnů v mořské vodě?
Starší reakce
Ahoj, tuto rostlinu jsem ostříhal asi v půlce(dno x hladina), no a nastal takovy problem.
Patra rostlin začala pomalu odehhnívat, no a jak jsem očekával, tak vyrašení nových výhonků nastalo, ale tentokráte rostou hrozne ale hrozne pomalu a navic, jak je rostlina pri pohledu zeshora kruhovita, tak misto bezneho prumeru ma prumer asi 1cm.
Jednotliva patra rostou sice hezky huste na sobe, ale nevim proc, ma rostlina takhle maly prumer

Starší reakce
Starší reakce
Záleží jestli to potřebují a jestli hnojivo je to jediné co jim schází...
0 04.09.2011 13:58 adela – limnophila
Ahoj, mam dotaz. Maj se vodni kytky hnojit?

Starší reakce
Ja bych se na ni uplne vybodl, nejspis neni ani moc chutna. Tetry cisarske mi totalne sezraly
rybicky.net/atlasrostlin/cabomba_caroliniana , tak jsem poridil Limnophila sessiliflora a ta jim nechutna. Nakonec u te Cabomby v uvedenem linku je dole zminka:"Na Srí Lance jsou rostliny konzumovány jako zelenina."

Asi by som ju najprv nechal uschnúť
Zajac a vodne rastliny? Nejak my to nejde dokopy. Zajac sa ty zduje aj zo zarosenej ďateliny. No stej rastliny by asi explodoval.

To ji radsi vyhod, nemusela by mu delat dobre akvarijni voda.
Dobré odpoledne, právě dělám údržbu akva a mám přebytky Limnophily sessiliflory. Je mi líto ji vyhodit, tak mě napadlo, jestli nevíte, jestli je jedovatá? Mám zakrslého králíčka, tak pokud by rostlinku mohl, raději bych ji dala jemu, než ji vyhodit. Nejdřív se ale radši ptám... Díky

Starší reakce
Tak si sežeň co nejdřív přiměřené světlo... Do té doby bych rostliny neřešil....

Mně tam zatim svití malá zářivka a lampička.

Pokud jim nebudes svitit tak neporostou. Na tvoje akva vychazi 3 zarivky 36W. kup si normalni treba warm vkite 2x + 1x cold white. Nekupuj ty predrazeny znicakva-zarivky z akvaristiky.
Po milion osmé: Stačí nepřekrmovat a šneci nebudou přemnožený...
jeste nemám zařízené osvetlení To teda máš akvárko na prozatimním světle nebo bez něj úplně? Kdyby bez něj, tak se vůbec nedivím...

0 05.05.2009 15:53 martina Mám limnophilu sessifloru a moc se ji nedaří. Pořád se láme a já s akváriem teprve začínám. Velikost mám 220 litru. Navic se mi premnozili sneci. Co s tim? Mam kupovat nejaky roztoky?
Mám čichavce, ancistrusy, paví očka, parmičky čtyřpruhé. Rostlinky mám camomba carolinia, cryptocoryne wenditii, vallisneria spiralis, alternanthera reineckii a limnophila sessiflora.
Jeste nemám zařízené osvetlení. Muže to být tím?
Starší reakce
Musíte se sám rozhodnout, jestli kvůli Limnophile rozhodíte něco, co začalo (konečně?) fungovat...

No jenomže v některých případech nemůže udělat změnu např. u osvětlení ubrat nemůžu, protože tam mám náročné rostlinky na světlo, hnojivo taky nemůžu ubrat teď tam jsou taky rostlinky náročné na dostatek živin. Ze začátku jsem zkoušel nehnojit nebo hnojivo hodně omezit a rostlinky rostly hrozně pomalu, špatně, měly hroznou barvu, prostě to bylo vidět že jim hnojivo chybí.
Po aplikaci hnojiva se to o dost zlepšilo, pak už začaly vypadat zase ajko rostlinky, které rostou a je všechno v pořadku. No teda až do teď. Ostatní rostlinky vypadají v pořádku, jen mě zlobí ta Limnophila sessiliflora.
CO2 odpojit taky nemůžu to by rostlinky odešly všechny a výměnu vody taky nemůžu omezit, protože se může stát, že některý se některý prvek může nahromadit a dojde ke stagnaci růstu (to mi bylo i doporučeno, že musím měnit větší část vody, pokud chci používat pmdd).
A toto je přesně ten správný postup, který se L. Sesi líbí, zkus to i u toho druhého akva a uvidíš, že to zabere, někdy méně je více !

Dešťovka a olomoucká vodovodní voda jsou dvě naprosto rozdílné věci.
No nevím, jestli výměna vody i v takovém rozsahu může mít za následek problémy co mám s Limnophila sessiliflora. A co je divné, je to že se to právě dělá jen na Limnophila sessiliflora.
Po výměně vody tak 2-3 dny nehnojím vůbec.
Stejnak to nechápu, co mám Limnophila sessiliflora v jiném akvárku v tom (Porodnice 25 litrů), tak tam hnojím jednou za měsíc i to je moc, vodu měním každých 14 dní někdy i po delší době, nepoužívám CO2, osvětlení je 40W žárovka, která oproti zářice moc světla nedělá, tak Limnophila sessiliflora roste jako o život, má nádhernou barvu a stavbu taky, roste i v neosvětlených částech akvárka a nic ji nechybí.
Výměna vody... Když je to tak často a tolik vody, myslím si(nejsem si jist), že to bude důsledek. Jsem v malé nádrži(10litrů) měnil přes polovinu vody za dešťovou a odešly mi rostlinky.

Hnojím pmdd obden v malých dávkách, jednotlivé složky hnojiv dávkuji samostatně a každý týden měním skoro celou polovinu vody.
Mozna spis prebytek. Zkusil bych nehnojit

Zeby riasa riasovita? Ale mozno len nedostatok niektoreho prvku. Hnojis?

Prosím o radu, co to může být? Je to jen na Limnophila sessiliflora, jak na starších rostlinkách tak i na těch novějších. Mám to v akárku Crystal Akva, podrobné informace o akvárku v profilu. Děkuji za pomoc.
Starší reakce
Ja udelam prstem hluboky dulek, a supnu tam zaroven nekolik stonku, zahrnu. Ale dobry je Horacuv patent, par stonku do kousku molitanu strceneho do matky, drzi dole samy.
Jak sázet limnophilu sessilifloru. Vždy když ji zasadím, tak tam ale v tom dně drží tak tak, že vždy vyplave... když ji tam chci zasadit pořídně, aby držela, vždy se mi zlomí její stonek... prosím jak na to?

Starší reakce
Ještě doplním, že za změnou barvy vrcholků rostlin je jejich snaha chránit asimilační centra před nadměrným ozářením. Za tím účelem je "přistiňují" ochrannými barvivy, které mají červenavé zbarvení.
Je to opravdu přiblížením ke světlu, ale nepálí jí nýbrž se takto krásně vybarví a skoro do červena. Mně to příjde velmi hezké. Pokud máte dostatečne prosvícené akva, tak vám taková poroste stále i více hluboko.

Jde o zcela přirozené zčervenání vršku rostliny při přiblížení k hladině... Dočká se ho pouze ten, kdo má dostatek světla.
Mě to taky dělá, ale myslím si, že to je tím, že když vyroste do určité výšky skoro až k hladině, tak ji pálí zářivka, Konečky vždycky sestřihnu a zase roste, pěkně zelená. A tak to jde do kola, ale možná je to něčím jiným...

Zdravim. Prosim o radu. Rostlina zažína nejak hnednout viz.foto
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 7643x