Mečovka samička má slepenou jednu prsní ploutev a konec je lehce bělavý.. Je to vidět i na fotce trochu. Omlouvám se za kvalitu, lepší fotka se nepovedla. Dnes je to asi první den, před tím jsem si nevšiml. Nevíte co by to mohlo být? Nějaká nemoc? Když krmím, ji s ochotou.. ale občas si stoupne do rohu kde chvíli jen tak stojí.. Občas se průdce otře o nějakou rostlinu. Další změny v chování nepozoruju, prohání ostatní rybičky. Co by se dalo pro rybičku udělat? Předem děkuju za každou radu.
Tak tady je fotka. Dneska už je to docela čisté, už tam nemá ten průhledný váček jako včera, ale stejně se mi to nelíbí. Kořen ocasu je trošičku krvavý...bílý lem však není patrný.
no, mám dojem, že jí také kousek ocasu chybí ... léčit Ramirezky v podstatě nejde ... zkus zvýšit teplotu tak na 34°C a udělej si rašelinový výluh - klidně to můžeš risknout tak, že namočíš rašelinu (bez hnojiva) do vody a po hodině ji mírně vymačkáš a pak opatrně položíš přímo do nádrže ... ale i tak moc velká naděje na zlepšení není ... dobré Ramirezky vypadají takto - viz obrázek
v pátek 8.2. jsem koupil 2 Ramirezky, do nadrže jsem je dal jak se patří, celou dobu byly celkem v poho, plavaly, žraly, dneska koukám na tu jednu že má "slepenou" ocasní ploutev, vůbec ji nehce (nebo jí nejde) roztáhnout, jinak žere, plave,druhá Ramirezka je zatim v pohodě. Co to muže být? Voda má PH 7 tvrdost bohužel nevim, měním asi tak 1/4 týdně + odkal, neonkám se vede dobře, kytky rostou nádherně. Přikládám fotoZpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 4857x