Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal oka

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Zákal oka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2008 11:13 Muž Roman [100] - CichlidyRe: Kamil
Zvýšením teploty na 28-30*C se nic nestane.Pokud to nezůstaně dlouhodobě jako voda u terčovců.ochlazení nazpět by mělo být pomalé, zhruba po týdnu je dobré mít zase těch 25*C.pokud ani zvýšní teploty nepomůže stačí pár kapek acriflavinu, není to nikterak škodlivé pro rostliny a ostatní obyvatele nádrží.Čistota vody a především dna je na místě, takže pravidelně odkalujeme. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2008 09:56 Kamil
Ahoj - všude se doporučuje zvýšit teplotu. Jedna moje Plata má taky jedno oko šedivý (vypadá to na plíseň) ale v akvárku mám už nyní 25st. Mám to ještě zvyšovat? Není už to moc?
díky moc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2008 11:47 jirkacichlid
Nechci strašit, ale můj samec kančíka příčnopruhého dostal nejdřív šedý zákal jednoho oka a potom i druhýho. Nakonec úplně oslepnul a za čas umřel. Nikdo nevěděl co s tím dělat. sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 16:48 rolandmynar Re: Caleb
Je to zaplísnění oka a pokud nemáš teplotu moc vysoko, zvyš ji tak asi o 3 stupně a zmizí to samo asi za 3 dny. Nemusíš ani solit ani chemii. Není to nic až tak závažného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 16:20 Caleb – Problém s očima - zákal
Ahoj, navazuji na téma nemocného cichliďáka. Zjistil jsem, že má na jednom oku (rohovce?) bílou skvrnu. Nemá zakalené celé oko, ale jen kousek a vypadá, že je to povrchové (nejde to do hloubky).

Ve stejném akváriu mám i neonky obecné a zhruba polovina má to samé. Jedné neonce dříve oko "zarostlo" a bral jsem to jako vrozenou vadu. U druhé jsem si ale před pár dny všiml, že má levé oko jinak zakalené než ostatní a oko vypadá "poškozené" i do hloubky. Neonky se podle mě chovají normálně, jiné problémy u nich nepozoruji, tak jsem tomu nevěnoval moc pozornost.

Když má i cichliďák jedno oko povrchově zakalené, říkám si, není v tom souvislost? Nějaká nakažlivá nemoc? Už delší dobu odkaluji cca 1x za měsíc, protože nepřekrmuji a mám jen pár rybek. Měřil jsem dnes NO3 a jsem nemile překvapen....dříve neměřitelné a dnes mě to ukazuje 10-20 mg/l. Na druhou stranu jsem nedávno čistil filtr v odstáté vodě (ne z akvária), ale čekal bych, že bude filtr opět zajetý.

Mám opět častěji odkalovat? 4 dny jsem aplikoval ESHU 2000....mám tam dávat ještě nějakou chemii?

Díky za info

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 5386x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5763-zakal-oka?od=151