Výstava akvarijních ryb Hradec Králové
0 15.02.2009 14:02 Joecz nevšiml jste si někdo, kdo vystavoval ty B. macrostoma?
My jsme věděli do čeho jdem, přeci jen to je podobný jako v loňským roce. Ono se to moc vzhledem k prostorám pozměnit nedá.
0 14.02.2009 21:26 Matty – pestřenec
0 14.02.2009 18:32 isamik [180] Mě to trošku zklamalo. Bylo tam ovšem pár nádherných kousků: spousta tlamovců, peřovci, terči, gibík... Ale ty sumečci žraločí vypadali oba dost žalostně (oči)...
Hlavní úspěch je, že už vím kam pro Dario dario.
Mražený žrádlo prodávali ale co to bylo za značku těžko říct fakt nevím.
Pestřenece tam měli vystavený, ale jestli prodavali to jsem si nevšimnul.
hehe, koukám, že až tam příští neděli pojedu, tak to tam budu mít asi tak sama pro sebe
nevíte aspoň, jestli tam neprodávaj letos mražený žrádlo aqua master? to by mi udělali radost, nějak to nemůžu sehnat.. :( jinak ostatním přeju příjemný pokoukáníčko
0 14.02.2009 14:44 Stepanicus – L-sumci
Nevíte někdo zda tam prodávájí L-sumce? Případně jaké? Dík.
Tak jsem taky doma, pár lidiček jsem tam potkal a pokecal super, něco koupil a nafotil
foto.tiscali.cz/… poustupě to tam nacpu všechno
Tož jsem zpět. Zahlédl jsem tam neurotickou (nebo jakou to) sekci rybicek (alespoň podle veselí to vypadalo), asi i pár tváří jsem zahlédl, ale nemám paměť na obličeje, tak jsem se k nim raději nehlásil ;) Bylo to pěkné, jen mě mrzelo že jsem si nic nekoupil...ale stejně bych to neměl kam dát ;)
Co jsem nafotil najdete tady (neupravováno, jen zmenšena velikost):
uloz.to/…
nebo
rapidshare.com/…
balík asi 40MB
Minulý týden jsem mluvil s pořadateli ryby budou, kytky od Rataje bude prodávat pořadatel, já doufám že koupím krevertky už mám zajetý akvo, nebo nemáte někdo na přebytek
0 13.02.2009 12:04 Mrakoplash –
Re: V Ryby na prodej budou, ale jaký to netuším.
0 13.02.2009 11:51 V Vím, že je to výstava a ne burza. Ale přesto: myslíte, že tam bude šance pořídit párek Dario dario? Na čumendu tam zavítám určitě, ale tohle by byl příjemný bonus.
Fotky z lonska letošní budou v sobotu na večer, mě se to líbí ale někdo může mít jiný názor, lidítam bývá dost.
Myslim, ze uz to bylo hozeno do placu
0 12.02.2009 23:33 Vééna Zdravím,
hodte někdo z vás, kdo jste už výstavu navštívil nějaké info o průběhu, vstupném, množství a typu exemplářů, o tom, co vše se tam dá sehnat a podobně. Fotky by taky nebyly na škodu
...
Chystám se tam o víkendu, tak at vím, do čeho jedu. Určitě nebudu sám, koho info z výstavy bude zajímat
Starší reakce
To bude záležet na hodně věcech, ale pražáky takhle brzy ráno nečekej.
Já nevím.
Mrkněte na fotky,na které dal odkaz kolega kon.
Jinak akvárií tam bude dost,počet nevím,ale je toho plný sál
Rataj svoje akvária mít nebude,ale stánek ano.
tady je pár fotek z HK od chicko pro představu:
rybicky.net/nadrz.php…
Akorát jsem slyšel že Rataj tam letos akvária dělat nebude a ani vlastní stánek.Tak nevím co je na tom pravdy?
Co to znaméná osázena a kolik? Dík za info. Potřebuji inspiraci.
Přímo holandská akvária tam nebudou,jinak samozřejmě akvária budou zařízena a osázena.
Nevíte zda se tam uvidí i něco z výstavních akvárek?
0 03.02.2009 15:10 Matty – čus
V kolik začíná ta výstava?
0 03.02.2009 11:24 Mrakoplash –
Re: V Proč cestu popisovat když existují mapy
Helena Rindová - Pěstírna akvarijních rostlin a ryb
5. května 335
551 02 Jaroměř-Josefov
Telefon: +420 491 814 776
Mobil: +420 606 363 673
Popis:
Pěstování a prodej akvarijních ryb a rostlin.
50°20'42.038"N, 15°55'21.198"E
Z HK to máš kousíček do Jaroměře:
www.pestirna-jaromer.webgarden.cz. Ve čtvrtek jsem si od nich přivezl víc jak 30 sazeniček a spokojenost. Příjemná, vstřícná a znalá obsluha, dobré ceny.
Rostlinky jsou trochu menší než z AQUA-DAHO (v HK např. akvaristika u velkého Tesca na hradubické) nebo Dennerle (Hornbach), ale všechny jsou pěstovaný submerzně, takže odpadá problém s adaptací emerzně pěstovaných rostlinek.
Jenom se to trochu špatně hledá. Když přijedeš do Jaroměře od HK, tak na prvním kruháči jedeš rovně a na druhém zahneš doprava. Po pár metrech pak jsou koleje a kousíček za nimi je po levé straně ta pěstírna. Musíš dobře koukat, protože na vratech mají jenom dost nenápadnou ceduli. Zaparkovat se dá rovnou u vrat. Vlezeš do nich, projdeš mezi rodinným domkem a garáží dozadu a pak už uvidíš...
Kytky se zajisté prodávají,o kolik jsou levnější nevím,ale Vám se tam zřejmě chodit nevyplatí,je to především výstava,tudíž se jdete podívat na vystavené ryby a jestli si tam něco koupíte z přidruženého prodeje je jen Vaše věc.
Pokud chcete koupit rostliny levněji než v krámě,přijďte na burzu,to je o něčem jiném.
Určitě tam prodávají i kytky, že? O kolik jsou ty kytky levnější než v krámech? Když k tomu připočítám vstupné
Vyplatí se to vůbec?
Vážení přátelé,
tak, jako v minulých letech, i na letošní výstavě akvarijních ryb v Hradci Králové se uskuteční 1. kolo Mezinárodního mistrovství v chovu rybek Betta splendens. V příloze posílám propozice soutěže (které se v podstatě neliší od propozic z minulých let).
Soutěžní rybky nebudou letos vystavovány po celou dobu výstavy, ale jen pouze první dva dny, to je v sobotu a neděli 14. a 15.2.2009.
Změnou oproti minulým letům je i to, že nejlepší český chovatel získá roční předplatné časopisu Akvárium-terárium jako sponzorskou cenu od p. Lonského, vydavatele tohoto časopisu.
Na závěr této zprávy si Vás i Vaše přátele dovoluji pozvat na tuto výstavu.
S pozdravem
Vladimír Hulman
propozice ke stažení:
mrakoplashovazviratka.ic.cz/…
Starší reakce
Dík za odpověď, ptám se, abych pak nebyl překvapen že je vstupné tř. 200kč.
EDIT: A samozřejmostí to není, jsou výstavy kde se neplatí protože to zastřešují firmy které tam presentují a prodávají.
Samozřejmě že se vstupné platí nebo Vy také jezdíte např.autobusem zadarmo
?
Dospělí jsou tuším 70,-Kč,děti a důchodci mají slevu.
Starší reakce
Betty budou vystavovány pouze první víkend a pak se vrátí majitelům,či půjdou na prodej,jestli jsem teda dával větší pozor než Mrak
S bettama to letos bude trochu jinak (spis trochu uplne), ale jak to bude si netroufam popisovat (nedaval sem moc pozor) tak se k tomu snad vyjadri nekdo povolanejsi.
Jo, jo, to mi loni pěkně hnulo s tlakem
Ale moc mě potěšilo, když jsem se na vánoční burze v Úvalech potkala s organizátory z Hradce a nejen, že mi nerozbili hubu, ale pohovořili jsme a myslím, že z jejich strany je obrovská spousta dobré vůle a snahy.
Co se týče těch bett, to bylo zlé, ale je fakt, že od té doby jsem měla možnost víc nahlédnout do toho, jak náročný a nevděčný je organizování takových akcí a jak snadný je pak kritizovat a radit.
Takže co se mně týče, do Hradce se chystám zas a mám za to, že to bude lepší něž loni, protože loni tu organizátoři dostali takovou sodu, že pokud to není spolek totálních masochistů, bude se na co těšit
Rok utekl jako voda, něco se změnilo, něco zůstalo při starém. Před námi je další výstava akvarijních rybek v Hradci Králové.
rybicky.net/akce/305
Nechme se překvapit jak se s tím po loňském roce, pořadatelé poperou.
Starší reakce
0 19.03.2008 21:27 skala Dnes som zverejnil aj clanok, aj fotky -
www.sozo.sk/…
Ak mate zaujem, precitajte. Pripadne pozrite fotky
)
0 18.03.2008 19:45 Horác [3942] Starší reakce
Jen pro upřesnění, ty betty byly v ošetřování prodejce rybek, nikoli pořadatelů. Já jsem si jejich neblahého stavu všiml již PRVNÍ SOBOTU a zeptal se na to. Prodejce mi řekl, že budou rychle prodány a zotaví se. Další dny jsem na výstavě nebyl, takže jsem dále nic nevěděl. Ale je smutnou pravdou, že speciálně se samečky bojovnic je takto zacházeno běžně. Tudle jsem byl v akvaristice a bylo tam myslím sedm samečků, kteří byli ve dvoudecových skleničkách. Přirozeně, že 2 z nich už nežili. Nechápu, proč prostě nejsou po jednom v normálních nádržích s rybkami. Dle všeho přeci nejsou agresivní vůči jiným druhům... rybky a rostlinky miluju a tohle mě vždycky zarmoutí.
Nemyslíš, že je to dost odvážné tvrzení? Mám osobní zkušenosti s nákupem halančíků na dražbách, pořádaných na závěru výstav. Mohu konstatovat, že ryby většinou dovezu domů živé a v dobré kondici (minule jely autobusem 5h ve 35 stupních). Záleží na pořadatelích a v neposlední řadě na počasí- halančíkářské výstavy v Praze bývají ve skleníku, tzn. je tam vedro a je třeba tam nanosit ventilátory, aby ryby vůbec výstavu přežily. Rybky se pak bez problémů třou (právě mi dorůstají Simpsonichthys alternatus, potomci výstavních kusů), ale nežijí dlouho, jednak kvůli stresu z přeprav, ale hlavně proto, že výstavní ryba musí být plně vzrostlá, tedy už vlastně starší.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 11
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 30514x