Anubias - pěstování
Ano ale hlavní odének nesmí být zahrabán uhnil by.
Ano, jde to. Ideálním dnem pro Anubiasy je dno s co nejvetsi zrnitosti. Idealne od 5mm vys.
Ahoj, je možné mít anubise barterového ve dně? V atlase píšou, že má být přichycený na dekoraci, ale v některých nádržích zde ho mají ve štěrku. Předem děkuji za odpovědi.
Starší reakce
Ta kytka je čerstvě vytažená z vody, takže ty listy vypadají jako voskované. Porovnával jsem ji s fotkami Petite z internetu a vypadají fakt stejně. Jinak rozdíl v povrchu listů mezi tím Bonsai a klasickým A. B. var. nana není, jenom ty od bonsaje jsou protáhlejší. Jinak všechny Anubiasy pěstuji v jednom skleníku, jenomže větší kytky koukají nad vodu a ty malé jsou teď celé pod vodou, protože tam mám trpasličí živorodky. Ty se starají o hnojení.
Ty tvé listy jsou menší, a více voskované. Tam je určitě rozdíl.
Díky, tady je fotka toho mého Bonsaie. Když jsem se díval na internet, tak to habitem i velikostí odpovídá tomu Petite. Jinak, ten květináč, ve kterém je, má průměr 10 cm, Takže je docela možné, že si ten Petite firma Denerle jenom přejmenovala.
Tady je fotka anubisu petite.
Prosím Vás, mohl byste sem dát fotku? Zajímalo by mě, jak se liší od toho A. b. Bonsai. Díky
Popisují to jako Anubias nana Bonsai. V porovnání s jinými barteráky vlatně stagnuje. Mám ho pár měsíců a přírůstky skoro žádné. Objevuje se občas v Hornbachu, ale připravte se na dost vysokou cenu.
0 18.04.2010 10:26 Usine – Re: voko
Anubiasy rostou pomalu, získat pořádný trs k dělení trvá někdy i několik let.
Starší reakce
0 12.02.2010 23:19 Petr Ja na něm mám ty řasy taky a mám akv. hodně nedosvícené
Starší reakce
Oddenek-tj ta tlustší část ze kterého vyrůstají rostliny,že jo?-a ta by měla být nad substrátem,a kořeny teda můžou být v substrátu?
U anubiasů, hnědovek a podobných rostlin jde o to, aby oddenek zůstal nad substrátem.
Díky za odkaz, máte to tam úžasně popsáno, takže to vyzkouším - i s tím Savem. Jen ještě dotaz - co to přesně znamená, že kořeny Anubiasů se nemají zahrabávat ? To nesmějí být přihrnuty vůbec nebo jen částečně ? Já ty větší nechala v té vatě, ve které jsem je přinesla z obchodu a zdá se že rostou...mám to vytáhnout, sundat a přichycené k matkám nechat volně ležet ?
Ja koupil anubias se tremi listy a ted uz ma asi 10 listu takze kde to fiknout?
0 07.02.2010 21:01 jarda – Re: souky
Otrava by hrozila, pokud budeš dělit větší množství anubisů v malém akavárku. Pokud půjde o jeden dva řezy tak to vůbec nevadí.
Tak to asi záleží na tom, co si představuješ pod pojmem rychle a pomalu :o) ... patrně něco jiného, než já ... každopádně jde o ***** :o) ...
S krevetkama není žádnej problém. Naopak - od té doby, co je mám, jsem nemusel sáhnout na Savo ...
Tak ony ty kořeny rostou celkem pomalu - jako celý anubis. Ještě se mi nestalo, že by /nějak masivně/ vrostly do dna.
Chtít mít aq plné anubiasů je sice praktické na údržbu,ale anubias jakožto pomalu rostoucí rostlina ti nijak nepomůže s udržením rovnováhy v aq co se živin ve vodě týče a budeš muset mít stále puštěné vzduchování nebo silně čeřit hladinu,mít filtr s velkým filtračním objemem a nedopouštět se chyb v péči o aq.Na druhou stranu je velmi jednoduché všechny anubiasy vyndat a udělat jim lázeň v savu,pokud by se rozmohla řasa... Pokud svůj nápad zrealizuješ,budu se zájmem sledovat
k tomu Savu - par krat som to skusal napr.aj na Hygrophila polysperma 'Variabilis' a ziadny problem - len roztok bol slabsi a asi 1-2minuty
tak pouzij jemnej rybarskej vlasec, ja pouzivam kourovej odstin
Nebo na nerezovou mřížku a pověsit na stěnu akvárka.
Ahoj, dočetla jsem se tady, že Anubiasy je možné přichytit k nerezovým matkám - že jsou pak jistým způsobem mobilní. Tato myšlenky mobilního akvária mne nadchla. Jednak bych na Anubiasech nejraději založila celé akvárium, jak se mi líbí a pak při každém odkalování vykořením vetšinu kytek, takže pokud existuje řešení, je to super...Takže dotaz: Kdo s tím má zkušenosti, jak se to dělá, jak velké matky potřebuju ? Díky !
0 05.02.2010 23:18 Linduš [166] jestli je to jen jeden list, tak bych to neřešila. mám čtyři druhy anubiasů a každý ztratil nějaký list.
teď zrovna ten poslední velký má hnědé fleky na listech (nejspíš pošramocený při cestách) a dva listy žloutnou. nové rostou pěkně zelené.
tyhle kytky jsou skvělé, škoda jen, že nerostou trochu rychleji
uvidíte, že vám bude dělat radost
0 05.02.2010 21:34 jarda – Re: invalida
Některý jsou háklivý na nedostatek železa.
Nic jinýho vás nenapadlo?
Rekl bych, ze jestli je to starej list, tak je to normalni, stary listy opadavaj.
Čau Prosba list anubiasu mi zežlout... jen jeden... taková jako mapa...krevetky to obrali na síťovinu.. co by to mohlo bejt? Václav
Starší reakce
Ok dekuju moc všem, aspoň jsem teď klidnější
Nemelo by mu to vadit. Nebo ho muzes trochu zastinit plovouci rostlinou.
0 15.01.2010 20:33 jarda – muzu potvrdit
Můžu jen potvrdit
co napsala Lada2. 36watů je tak akorát na 50-60lt. Uidíš jak začas poroste
mě se zdá, že zastíněnější jdou rychleji, ale světlo ho nezabije
mam jeden na koreni cca 10cm pod svetlem a jde uplne stejne jako vsechny ostatni takze se bat nemusis
Dobrý večer, prosím o radu, budu zvětšovat akva, vše mám naplánováno takže by to mělo klapnout, akorát se chci zeptat:
1)Nebude 36W na cca 60l moc??
2)Mám strach o anubias, teď měl 8W v e 20l a teď tohle, prosím moc o radu, popřípadě jak ho esteticky zastínit??
Díky moc všem, Landvir.
Starší reakce
Anubias som mal v 60L akva. Osvetlenie 16W. Rastol pekne mal pekne listy a rastol aj celkom rychlo. Potom som akva prerabal a anubias som uchytil o lavovy kamen a je asi tak 12cm pod hladinou a velmi sa mu to nepaci tvori sa mi na nom riasa. ....Nemusis ho davat do tiena Nemam pocit ze by na tuhcom svetle rastol rychlejsie.
...nahazel jsem vse zive do provizoria, kde se nijak nesvitilo... anubiasy (nana) a predevsim kapradina bolbitus zacaly rust...
Pak jste měl v nádrži něco špatně.
Bolbitis pěstuji na silném světlě (cca 1W/l) a z rostlinky zhruba o třech, čtyřech 10cm lístcích je za půl roku listů deset o velikosti 30-40cm.
Drtivá většina rostlin, které se označují jako na světlo nenáročné, nejenže silnější osvětlení snese, ale je i ocení.
Přidat reakci
1 ...... ...... [7] 8 9
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13514x