Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výroba a nátěr 3D pozadí

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Výroba a nátěr 3D pozadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 10:15 Muž Zip [277] Re: vaaclav
Koukal jsem na bezpečnostní list Epoxy 1200 a tam je toxicita pro životní prostředí, to se bere v tekutém stavu nebo i po vytvrzení? Je to opravdu do AQ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 09:20 R Muž vaclav [14601] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: teakmon55
Asi jsi ty články moc nečetl, používá se většinou Epoxy 1200 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2017 18:22 Muž teakmon55 [6]
Zdravím.Presiel som nejake clanky na vyrobu 3D pozadia z polistirénu a peny,ale nevyzerá to nejak autenticky.Tak ma napadlo ako by vyzaralo pozadie vyrobené zo suchej stromovej kory.
Skušal to už niekdo,alebo je na to nejaký článok?Koru by som nalepil na polistirén a potom niecim zalakoval aby to pod vodou nehnilo.Aký lak by sa na to hodil?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 17:40 Fazol
Fotka k příspěvku Zdravim chci se zeptat nedavno sem si vitvoril 3D stenu pomoci polistirenu a izolacni peny jako nater jsem pouzil cement vse podle videa na youtube chci se zeptat nebude ten cement neak vadit dik predem
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2016 00:36 Kevin Re: Míša
ahoj, já na to použil vodní sklo a různé barvy akvarijního písku,natírat vodním sklem a posypávat tím pískem.někdo to natřel silikonem a zasypal ten silikon,já to ale ani nedodělal a koupil 3D stěnu v akvaristice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2016 23:04 Muž navik [908] - SumciRe: Míša
Předpokládám, že 3D pozadí bylo z polystyrenu. Laksil, jenž se ředí xylenem a toluenem jej bude vždy naleptávat (poškozovat) a jeho použití je pro tento účel nevhodné...

pro inspiraci stačí i zde na rybičkách v sekci "články" zadat do vyhledávání slovo "pozadí" a vyběhne jich hned několik...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2016 22:51 Míša – Laksil mi rozežral pozadí
Ahoj, potřebovala bych poradit... Pustila jsem se do výroby 3D pozadí do svého akvária a dařilo se, dokud jsem ho nenatřela laksilem... Kompletně mi pozadí rozežral a nemám nic... Tak nevím, kde jsem udělala chybu... Teď přemýšlím, zda to zkusit ještě jednou, ale zabralo mi to spoustu času a mám strach, aby to nedopadlo stejně... Neměl byste někdo nějaký nápad? Laksilu už se bojím...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2016 10:00 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčka – vhodný materiál
Zdravím,
řeším otázku, který materiál je vhodnější jako podklad pro 3D pozadí, zda PVC nebo polykarbonát?
Polystyren používat nechci, kvůli jeho váze - potřebuji pozadí umístit do již napuštěného akvária.

P.S. Asi bych měl dodat, že na podklad budu akorát lepit břidlici, nemám v plánu nic modelovat ani tvarovat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2016 14:35 Lukas34 – Problem s 3Dpozadi zabarvuje
Nn koren starej a priklanim se ze jak je epoxy huste tak se treba posledni vrstva nedostala vsude a nekde spodni obarvena druha vrstva muze prosakovat.Jen nato, ze uz jsem menil vodu 3 nebo 4x tak se to stale zabarvuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2016 14:06 Muž Surdo [35] Re: Lukas34
barvit vodu by to nemalo ak je 3-tia vrstva dobre natretá
nemáš náhodou nejaký čerství koreň v tom akva?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2016 13:23 Lukas34 – Problem s 3Dpozadi zabarvuje
Ahoj prosim o radu jak to vyresit.Udelal jsem 3D pozadi z Epoxy1200+trocha potravinarskeho barviva 1 a 2 vrstve a 3 vrstva uz jen epoxy a vsechny vrstvy posipane křemičitým piskem prirodni barvy.Stale se mi,ale voda po napusteni po 2dnech zacne zabarvovat lehce do zluta a ja akvarko uzz asi 3x vypustil a stale se zbarvuje sice urcite mene jak poprve.Tak se ptam vymyje se to potravinarske barvivo nekdy nebo to barví neco jineho a mam smulu.Jeste dodavam ze pozadi bylo radne az mesis vytvzele.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2016 14:49 Uno Re: O.Tom
Jelikoz potrebuju docilit tmavejo podkladu a mam cerny tmel myslis ze by to slo smichat s tim apox?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2016 13:09 Uno Re: O.Tom
O této možnosti vím a děkuji ale rád bych něco bez použití acetonu.Budu to dělat v bytě a tam je pak potřeba na pomůcky aceton. To strašně smrdí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.05.2016 12:00 Muž O.Tom [439] Re: Uno
OT

epoxy 1200 a rozmazavat kartackem na zuby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2016 10:41 Uno – Lepidlo na pozadí
Ahoj lidi.

Prosím o radu zda nevíte o nějakém lepidle které by se dalo použít na 3d pozadí? Chci obalit vytvořené pozadí v křemičitém písku a co jsem našel tak se na to dá použít tmel na akvárka ale ten mi vzhledem k hustotě nepřijde uplně dobrý.Hlavně já mám na pozadí dost záhybů a potřebuju aby to lepidlo trochu teklo což u tmelu nemám šanci.Děkuji za Váš názor.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2016 00:32 TriDe
Ahojte ja som tiež robil s polystyrénu pozadia vymýšlal ukryty a prevysi ale teraz robím otlačok realnej skaly a to sa mi zdá to NAJ. Mam fotky v galerke.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 18:37 R Muž vaclav [14601] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: lubosturbak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 18:28 Muž NASREDDIN [1383] Re: lubosturbak
Obávám se, že akvarijní silikon není s vodou mísitelný, tím pádem jej nezředíš.
Pokud hodláš na polystyren nanést vrstvu silikonu, tak rozhodně na suchý polystyren.
Posypovou vrstvu na polystyren nejlépe přichytíš pomocí vhodné epoxidové přyskyřice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 18:15 lubosturbak
Ahoj dnes som kupil polistiren o hrubke 5 cm a chcem si z neho spravit pozadie do akvaria zobral som pajku a vipalil som rozne obrisi a teraz nater mislite ze keby som polistiren poriadne umil a zmiesal s akvarijnim silikonom trochu body aby bol trosku riedsy (aby sa dal natierat ) a potriet s tim polistiren a posipat pieskom ? Mislite ze bi to neako vadilo rybkam ? Diki za pdpovede

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2016 14:51 tonda – epoxy na pozadí
narazil jsem na akvárku.cz na tento příspěvek k epoxy na pozadí tak ho vkládám.
Doufám, že tím nikoho nenaštvu.

vloženo 9.10.2012 (11:01)

Vážení akvaristé,
s potěšením jsem si přečetla Vaši diskusi k výrobě pozadí do akvária. Protože mám také několik akvárií a k výrobě pozadí jsem zatím nenašla dost času a odvahy, tak si o tom alespoň čtu.

Zmiňujete několik okolností výroby pozadí a tak bych ráda přispěla i z pohledu výrobce, kterého zmiňujete, DCH - Sincolor, a.s. Pryskyřice Epoxy 1200 je pro zpracování skutečně poměrně hustá a její ředění nedoporučujeme (je to uvedeno i v technickém listu, který je užitečné před zahájením prací důkladně pročíst). Pokud jde o otázku toxicity, tak pro akvária je rozhodně vhodnější CHS-EPOXY 531 / Epoxy 110 BG 15, souprava 1,12 kg, která má atest pro styl s pitnou vodou, potravinami a pokrmy. Tato pryskyřice je o hodně řidší, takže pro nátěry povrchů pozadí lépe zpracovatelná. Doporučuji alespoň 2 vrstvy a rozhodně po vytvrzení provést omytí 3%ním roztokem kyseliny citronové a na závěr pitnou vodou. Bez toho se mohou do vody vylučovat škodliviny, které možná rybky hned nezabijí, ale dobře jim nedělají.

A ještě poslední připomínky: epoxidové pryskyřice vyzrávají 7 dní. Provádět tedy jejich omytí nebo ponoření do vody dříve je chybou. Dříve než po 7 dnech nejsou ukončené všechny chemické procesy a povrch není v žádoucí kondici.

Pokud byste potřebovali vědět více, tak mrkněte na naše stránky www.sincolor.cz . Najdete tam jednak zmíněné technické listy, ale také kontakty na obchodníky, kteří rádi poradí. Materiál je pak možné objednat přes eshop přímo na stránkách.

A pokud byste se někdo chtěl pochlubit svým akváriem, jehož pozadí je vyrobené pomocí našich materiálů, tak uvítám obrázky a ráda je umístím i na našem webu.

Přeji všem hodně akvaristických úspěchů.

Ing. Monika Černá
Obchodní ředitelka
DCH – Sincolor, a.s.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2016 19:55 Žena Raviolka [2154] Re: sikipavel
Jestli dobře chápu, je to natřené jen jednou? To chtělo aspoň třikrát, ne-li více, podle použitého písku a výsledné tvrdosti. Balakryl mám v akváriích už několik let (nejvíce cca 7-8?), je potřeba dávat pozor na světlo = řasy = oškubávání rybami nebo šneky. A tady bych se bála, co s tím udělá želva a její drápy.
Pokud se dá vrstev více až do perfektní tvrdosti (je potřeba sypat to jemným pískem!) a zvlášť se dbá na ostřejší hrany, tak potom vydrží pozadí bez sebemenšího poškození opravdu dlouho. Tam, kde jsem to odflákla a navíc podcenila výše zmíněná rizika, tam je pozadí místy odřené (začalo maličko prosvítat na hranách tak po 3-4 letech). Jinde je pořád jako nové.
Do epoxy bych osobně nešla, přijde mi to zbytečně komplikované a nelíbí se mi ten lesk. Balakryl drží fest i bez toho a s vodou nedělá nic.

Byla bych se ozvala dřív, že je to potřeba natřít víckrát a pořádně zasypávat, dokud to nemá tvrdou krustu. Ale nesleduju fórum tak bedlivě a navíc je tu postup už mockrát popsán. Nevím, jestli už není pozdě - ale vyplatí se s pozadím si víc pohrát, než za pár týdnů či měsíců koukat na bílé škrábance a přemýšlet, jak odlovit ryby a celé to vypustit a předělat. Jeden nátěr bez písku nevydrží nic, to stačí se otřít nešikovně síťkou nebo hadicí při výměně vody, a je tam díra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2016 22:28 sikipavel Re: Zesik
Fotka k příspěvku Balakryl drží jak blázen a ani se nehnul tak že za mně dobry už je to měsíc pod vodou a ani známka nějaké nečistoty mastnoty a odlupování.V nádrži mám 8 Frontoz 5x Red drago a želvu novoquinskou tak že celkem náchylné tvorstvo na špatnou vodu.Zatím je vše ok
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2016 16:17 Zesik Re: sikipavel
Jak to dopadlo s tím balakrylem?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2016 18:42 sikipavel – Nase prvni pozadi :-)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak uz to frci tyden na prazdno a jeste tyden pofrci uvidime co se bude dit z vodou.Natreno jen Balakrylem UNI filtr Fluval FX 6 a pote se zacnou ubytovavat rybky :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 11:12 sikipavel Re: NASREDDIN
No i my jsme na to zvědaví jak tohle vše dopadne :) Je to naše první pozadí natřené jen balakrylem UNI a to je vše.Tyden jsme to nechali zaschnout teď už je to napuštěné a měsic to pojede na prázdno.Uvidíme co se bude dít z vodou.Jestli vše bude ok tak do akvaria bude osazenstvo 1 Karetka Novoguinejská a cca 8 Frontosek Burundi 4 Pancéřníčci kropenatý a dál se uvidí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 08:50 Muž NASREDDIN [1383] Re: sikipavel
Zvláštní a zajímavé, jsem zvědav, jak to bude vypadat, až to chytne trošku řasy na povrchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 08:18 sikipavel Re: sikipavel
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Foto z výroby 3D pozadí rozměr akvaria 200x80x60
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 22:24 sikipavel Re: NASREDDIN
Tak teda dik za info a za radu opravdu sem se toho dozvedel strasne moc..Jen tak pro zajimavost dneska jsem to cele natřel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 13:04 Mejla82 Re: sikipavel
Barev bych se nebal...balakryl na hracky se zda byt ok..Ja dělal, pozadi do paludaria a po nabarveni jsem natřel 3 vrstvy pryskyrice a po úplnémm zaschnuti jsem vse dukladne cistil octem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 11:18 sikipavel Re: Spai
ibarvy.com/… mam ten to Balakryl
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 08:05 Muž Spai [7] - Africká jezera Malawi a Tanganika, Střední Amerika.Re: NASREDDIN
Děkuji pane chemiku ;-) Ale ze zkušenosti při vlastní výrobě, jsem to takto raději napsal tady panu akvaristovi, neboť i po vytvrdnutí Balakryl pouštěl do vody a krásně obarvoval vodu do svého odstínu. Proto jsem přidával lak a pak neutralizoval. Ale u Vás asi prodávají Balakryl jiný. palec
Co se týče Epoxidu tak jsem chtěl napsat přesný název, který zde akvaristé používají. Také bohužel z vlastní zkušenosti, jsme si koupil dvousložkovou pryskyřici a velice jsem se podivil co mi udělala s polystyrenem. Večer nátěr a ráno po polystyrenu nebyla ani památka :-( . Tak podle mého záleží na přesné definici názvu, který výrobek zde jiní akvaristé používají. Tedy závěrem není Epoxid jako Epoxy 1200. Ale asi máme každý jiný názor. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.12.2015 01:36 Muž NASREDDIN [1383] Re: Spai
To, že je barva vodou ředitelná neznamená, že se po vytvrzení(vyschnutí) při kontaktu s vodou opět rozpustí.Názorným příkladem budiž venkovní vodouředitelné barvy a laky např. na dřevo.
Epoxid je běžně používaný výraz pro epoxidové pryskyřice.

To jen pro upřesnění;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 01:18 Muž Spai [7] - Africká jezera Malawi a Tanganika, Střední Amerika.Re: sikipavel
Fotka k příspěvku Balakryl je v pořádku. Ten má atestaci. Ale jen samotný Balakryl s atestem nelze použít. Balakryl se ředí čím......přeci vodou a co si myslíš, že se stane když necháš jen samotný nátěr??? No rozpustí se ty máku :-D
Jinak ne Epoxid ale Epoxy 1200 je dvousložková pryskyřice s tvrdidlem a o její závadnosti jsem neslyšel. Já bych řekl že všichni zde to na výrobu pozadí používají a s rybami v akváriu se nic nestalo. Takže to tak asi bude co myslíš. Její povrchová úprava je ale nutná. Dají se použít také nezávadné laky ale to už je na tobě. ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 00:49 Muž NASREDDIN [1383] Re: sikipavel
rybicky.net/clanky/…

Přečti zdejší návody a jistě něco vybereš :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 00:28 sikipavel Re: NASREDDIN
Ano Balakryl ktery jsem koupil má atestaci na styk s pitnou vodou..Tak ja fakt uz nevim precetl jsem toho spousty a nekdo pouziva Epoxy a nekdo zas ne...Tak ze at tak nebo tak proste zkusit se ma vse..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 00:06 Muž NASREDDIN [1383] Re: sikipavel
Pokud má Balakryl atestaci pro styk s pitnou vodou , některé ho mají určitě, tak není Epoxy nutné.
Pár takových pozadí se tu jistě najde.
Bohužel s touto variantou nemám zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 23:58 sikipavel Re: NASREDDIN
A co třeba nepoužít vůbec epoxy a natřít to třeba 5 vrstvami Balakrylu? V akvarku bude osazenstvo Frontoz a želva Karetka Novoquinejská
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 23:25 Muž NASREDDIN [1383] Re: sikipavel
Není epoxid jako epoxid.
Např. Epoxy 1200 od KirFort má atestaci.
Je mnohokrát vyzkoušená a ppkud se dodrží pracovní postup, tak bez potíží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 22:17 sikipavel – První pokus o 3D pozadi v akvariu 200x80x60
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jestli má někdo nějake nápady budu moc rád :-) Barva je vyřešená bude to odstín šedé a zelené Balakryl ale mám problém s Epoxidem 1200 nemám stím vůbec žádné zkušenosti.Když jsem na něj koukal v obchodě a četl návod pro blbečky tak sem se tam dočetl že je zdravotně závadný atd..Po přečtení spousty návodu atd jsem se dočetl že i pár jedincu si vychvaluje Epoxi LH 210.Tak se chci zeptat má někdo nějakou zkušenost stím? Dík moc za nápady a rady
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 09:05 Muž Spai [7] - Africká jezera Malawi a Tanganika, Střední Amerika.Re: Marinek21
dle mého se to spíše hodí do nějakého terária nežli do akvária hmm
Jinak je to dobrý nápad. Asi před rokem jsem to viděl někde na youtube. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2015 22:59 Marinek21
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Taky přidávám foto z výroby 3d pozadí inspiroval jsem se tak přidávám další nápady
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 23:47 Žena jane91 [27] Re: MatejG
Silikón :-) viem že je ceresit na sklo a akváriá, ja budem ním lepiť, keď sa konečne odvážim na vyberanie štrku z 500ky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 21:14 MatejG Re: NASREDDIN
A este jedna vec, s cim to mam prilepit na sklo?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.03.2015 22:09 Muž NASREDDIN [1383] Re: MatejG
Včerejší odpověď stále platí.
Přilepit pozadí na zadní stěnu, nebo na samostatné sklo a to pak přilepit. Že se lepí do prázdného akvária je snad jasné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 21:36 MatejG Re: NASREDDIN
a ked ho mam uz spravene tak co mam robit teraz ? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2015 18:33 Muž NASREDDIN [1383] Re: MatejG
Pozadí se nejčstěji do akvária vlepuje přímo na zadní stěnu, nebo na samostatné sklo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2015 18:24 MatejG – Pomoc!! :D
Dobry, vyrobil som pozadie z PU Peny a polystirenu ale neviem ho dat do akvaria .... proste strasne nadnasa neda sa ukotvit a keby som ho tam dal nasilu tak by mi to odtrhlo lystu [co je hore na kraji akvaria na kryt.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 17:29 Muž Bin [144] - Amerika
ahoj, ked som si natrel pozadie akrylovou farbou a teraz to chcem epoxy, koľko krát to tým epoxy natrieť, nejdem to ničím posypávať.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2014 13:17 Muž Calvin [9] Re: Darouš
Nebyl by odkaz na konkrétní výrobek? :-)
Díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2014 12:28 Darouš Re: já
Nechala jsem se inspirovat a dnes jsem si také objednala barvu Hobby lak od Ternocolour. Doufám, že se pozadí povede a bude vše OK, jako u Tebe. Už se na to moc těším.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 12 13

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 13199x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/522-vyroba-a-nater-3d-pozadi?od=51