Burza Úvaly
Milý anonymní hoste, chce to klid a nebýt tak vztahovačný. Ona ta kritika nebyla jen na peníze, ale určitě tam byly konstruktivní návrhy jak lépe přitáhnout návštěvníky. A já jsem zase reagoval na nějaké zvedání zadků akvaristů od PC, vždyť vůbec nevíš kdo reagoval, fanda může být třeba desetiletý školák. BTW, na jednu stranu si říkáte jaká jste báječná parta a na druhou si stěžujete že to táhnete ve třech lidech. Dále už nemíním reagovat, protože vidím, že to nemá cenu.
Ráčil jste si přečíst na co jsem reagoval?? Asi ne! Nebo snad výrok za "...čtyřicet korun to můžete zrušit" a "...kvůli tomu jsem nekoupil ryby" považujete za konstruktivní kritiku?? Já tedy rozhodně ne.
Pane kolego, ale já jsem organizátory nekritizoval, já jsem jen reagoval na poněkud neomalenou hostovu reakci na kritiku. Sám organizuji setkání jiného druhu, ale to že mě nějaký jedinec řekne nějakou připomínku mě neopravňuje generálně se otřít o akvaristy sedící u PC. Setkávání jsou pěkný a potřebný zvyk, ale jak jsem napsal, jen z poplácávání po ramenou a zahledění se do minulosti se žít nedá a konstruktivní kritika slouží k přemýšlení a zlepšování. Nakonec to znáte z vlastní praxe s časopisem, ne?
Dostat se na akci mezi lidi za cenu 40 korun není moc. Je to asi cena za dvě piva v hospodě, balíček cigaret stojí mnohem více a je to asi jeden a čtvrt litru benzínu. A kolik stojí lístek do multikina? Fakt je 40 korun hodně za to, že se dostanu na akci, kde si mohu pokecat s lidmi stejného smýšlení a třeba i nakoupit nějaké "špeky", které nejsou běžně v obchodě?
Troufám si tvrdit, že tu je kritika prostě takzvaně "mimo mísu", kdo nebyl u Míly Kolaříka na rybníku - a zván je skoro každý, kdo o to stojí - tak ten může hovořit jen o té komerční stránce celé burzy a o praxích, které fungují jinde...No prostě Úvaly fungují takto už léta a myslím, že bez problémů budou fungovat dál...a dokonce i bez těch pár kousků "vyšťarovačů"
Libor Šprysl
Kdybych do úval jezdil jen za tim co koupím , tak bych tam skoro nejezdil , protože bohužel o ryby které se zajímám tam nikdo nemé a asi dlouho mít nebude , jezdím tam proto abych se viděl s lidma , které sice vidím asopon jednou za měsíc a pokecám , sice sem teĎ nebyl ale je to z toho důvodu že budu dělat maturitu a dne na zbyt opravdu nemám :X
k tomu vstupu : myslím že nikoho ta dvacka nezabije , mě aspon ne .... i když si nci nekoupím , aspon pokecám , podívám se co mají hezkého , a jdu na jídlo s lidma kteří vědí o akvaristice , dokážou poradit a zároveň i pobavit
Toť vše , místo nadávání by jste mohly spíše děkovat že něco takového je
Edit: jinak co se týče webu , měl by se nějaký udělat , přece jen internet má každý , a informace jsou základem k úspěchu
, vtom mají všichni pravdu
Jen na okraj, nemám nic co do činění s Úvalskou burzou. Jen tam jezdím spoustu let ale moc dobře vím co takové akce stojí úsilí a proto si ti tři chlapi nezaslouží takovouto(viz. původní reakce!) kritiku. Pokud by to bylo podáno jiným způsobem nic proti tomu, každý podnět ke zlepšení je určitě vítaným. A jak úvaláky znám, pokud to bude možné, určitě zlepší co půjde.
Já myslím,že vstupné 30-40 Kč je dnes naprosto běžná cena na všech burzách...Já to rád dám bez problémů....Mě se na burze líbilo..Nakoupil jsem krevetky...neonky diamantové na které jsem dostal bonus jednu navíc
..Chtěl jsem i terčovce,jelikož jsem se s Bobem66 minul tak nakonec ne..A že tam bylo mín lidí mě nějak nevadilo ,aspon byl prostor a čas si pořádně vše prohlédnout..Děkuji všem organizátorům za super odvedenou práci..Přijedu určitě příště zase....Vladislav
já to chápu ;) určitě máte taky spoustu povinností doma , v práci a tak ,ale když přijde někdo jako jsem třeba já...nikoho neznám a s akvaristikou začínám ....tak mi někdo doporučí koupit např. neonky u pana Nováka....protože ho vůbec neznám a nevím jak vypadá...musím koupit rybky od někoho jiného ,které vypadají třeba i dobře, ale člověk nikdy neví co si domů přinese za nemoc
ale tímto nechci nějak narážet na to jak burza funguje...to určitě ne...jen říct svůj názor o tom , co trochu vylepšit
jinak mám burzu 15 minut od baráku a sem rád , že funguje aspoň takhle
Na druhou stranu se nemusíš cítit hned ukřivděný tím, že někdo napíše, že se mu něco nelíbí nebo že by se dalo něco ještě vylepšit. A vůbec si už nemyslím, že je vpořádku ta přezíravost vůči zadkům akvaristů na netu. Místo co byste toho využili a jejich prostřednictvím přitáhli více zajemců (i peněz) tak se cítíte být ublíženi neoceněním mravenčí práce. Ale ta je při pořádání takových akcí nezbytná a vždy to táhne pár lidí. Pouze z minulosti se ani v akvaristice žít nedá a alespoň za zamyšlení ta kritika stojí, ne?.
kreten napsal: Ta "burza" ........ i když zpravidla vždycky něco koupím, ale Úvaly jsou hlavně a především o setkávání. ..... Pro Libora i Jendu,
Ono snad i těm mladším někdy dojde že, bez vlastního přičinění ten pečenej holoubek nebude a hlavně že, ne vše je pro peníze a za peníze ale kvůli lidem, kamarádům a přátelství.
Ta "burza" je ale pro mne trochu na vedlejší koleji, i když zpravidla vždycky něco koupím, ale Úvaly jsou hlavně a především o setkávání. Těch kteří se znají, a i těch, kteří se teprve poznávají. Díky své půlroční pravidelnosti dávají příležitost podat si ruku s lidmi z druhého konce republiky, které půl roku nevidím. No a také dávají příležitost k tomu, že nikdo z prvonávštěvníků nemusí při troše trpělivosti lkát nad tím, že to či ono zrovna tu nesehnal. Protože potká lidi, kteří zrovna tu jeho požadovanou rybku, krevetku nebo kytku chovají, (pěstují) téměř s jistotou a buď si zajede nebo mu dotyčný požadované doručí i sám. Takže akce v Úvalech to není jen tak nějaká burza...Tu mají možná v Brně a Ostravě líp zmáklou, ale jejich cena je někde úplně jinde a pro většinu lidí....si myslím
Díky za to, že Úvaly fungují "alespoň" takhle. Je jasné, že zlepšit se dá vše, ale když není čas ani síla a i tak je to jedna z nejlepších akvaakcí co jsou k mání, je pochopitelné, že se do organizačně náročných prvků nikdo moc nehrne.
Ono ledacos vypadá zvenku jednoduše, ale pokud si to někdo zkusí sám, změní trochu názor.
Já osobně beru celou akci prostě jako burzu. Je to o náhodě, člověk třeba za pár kaček uloví po čem dlouho marně toužil nebo naopak jede s protaženým ksichtem domů. A v Úvalech je jistota, že to druhé skoro nikdy nehrozí
Akce v "Ouvalech" pořádá jak jinak Úsa (Úvalský spolek akvaristů)- konec konců je to na všech upoutávkách a plakátech. Přesto, že máme v současnosti 16 papírových členů. Ouvalské akce připravujeme ve třech a to já už osm let v Ouvalech ani nebydlím. Vlastní stránky spolek nemá a ani je nebude mít. Kdysi jedna ostravská firma (Piscia) jedny ouvalské "pseudostránky" vyrobila a chvilku provozovala, než zkrachovala. Myslím, že se snad dokonce ještě někde potulují v hlubinách sítě, ale skoro deset let to už neplatí.
Jak už jsem naznačil, základní jádro tvoří už staří psi a na provozování vlastních stránek nikdo z nás už nemá energii. Já jsem sice tak trochu výjimka, ale už teď toho mám na netu na hrbu tolik, že mne ani nenapadne strkat prsty do další netové akvizice.
Od 1. června bude spuštěn nový portál UAČR - AKVA CZ, jehož je Úsa jedním ze členů a tam bude mít ouvalský spolek vyhraženu svoji kategorii. Jestli mne ostatní ze spolku k tomu dokopou, možná něco na způsob podobného seznamu někdy udělám. Nic ale neslibuji.
Akce je svým způsobem zajetá... aneb.... starýho psa novejm kouskům nenaučíš.
takhle nějak jsem to myslel
+ by se hodilo číslo stolu
jak si to pořadatele udělají je jejich věc....
ale třeba v Brně je to takhle jednoduchý:
www.akvaburzabrno.cz/… nevím sice kdo je hlavní pořadatel akce ,ale myslím že udělat nějaký web by to chtělo....a když někdo napíše o rezervaci stolu.....měl by připsat asi i co bude prodávat a tak
pak by jen stačilo ke stolům přidat nějaká čísla a na webu mít napsáno...stůl č.1 Josef Okurka (popřípadě telefon nebo nějaký kontakt)a název zboží co prodává (dejme tomu...Paví očka , Platy, Mečovky , Anubiasy atd....určitě je to organizačně náročné a proto držím pořadatelům palce
dnes sem byl na burze poprvé a jsem na 95% spokojen, ale je furt co zlepšovat
Mimo pohyblivosti(zaplať Pán Bůh) jsem na tom stejně, celý den pryč ..., ale buďto chci jet anebo ne. To záleží jen a jen na mém rozhodnutí. A pokud to někdo postaví tak, že jsem nekoupil rybu proto, že mi někdo nedá seznam pod nos, nebo že, to můžou zrušit protože, kvůli vyššímu nájmu musí zvýšit poplatky a vstup, potom jsou to jen kecy.
on je problem ze se nedaji najit ani funkcni a aktualni www stranky spolku....
Ono by Vám to moc neudělalo ten seznam napsat a někam pověsit. Pět minut na sepsání prodejců pane ? To si snad děláte legraci. I moje dcera by to ve svých čtyřech letech zvládla naťukat.
Členům z Úval držím palce i na další akce, za tu námahu to stojí
Škoda že nemůžu odpovědět přímo...ty kecy...no jsem špatně pohyblivej peněz taky nemám moc ...a bydlím blbě..celý den v pr 500 cesta nejmín...když se někdo optá na konkrétní rybku je špatnej?
stejně tak pro Bak..., pánové, takovéto kecy internetových akvaristů jsou skutečně mimo mísu. Zvedněte zadky od monitorů a zorganizujte svou akci se vším co požadujete od jiných! Až dokážete to co Ouvalští, potom bude Vaše kritika na místě. Uvědomte si, že to není zaměstnání pořadatelů ale jejich dobrá vůle a mimo starostí z toho NIC nemají. Dvacka za vstup plus stoly jsou akorát tak na pokrytí nájmu. Já sám bych mohl uplatnit jako člen AKVY slevu, ale to by mě asi hanba fackovala. Takže než budete zas příště kritizovat, vyhrňte nejdřív rukávy a ukažte jak lépe a radostněji!
no 40 kacek nejni moc, seznam prihlasenych prodejcu by jste mohli zverejnit na strankach (teda jestli je hodlate nekdy zprovoznit) a tak by clovek mohl dotycneho prodejce kontaktovat a domluvit se primo s nim....
já si taky myslím že 40 kč neni tak hrozný...škoda je ,že ten prostor neni o něco větší :(
Já si nemyslím, že je 40 korun tak moc... Mě za to ta burza stála. Pokud tam kupujete ryby přímo od chovatele, myslíte si snad, že těch 40 korun tam neušetříte?
Ono není taky co tajit, ono je to o něčem úplně jiném... V Úvalech je k disposici cca 61 míst. Někteří prodejci dostávají až čtyři stoly k disposici (to záleží na včasnosti jejich domluvy s Koldou, který tohle má poslední léta na krku). My se nikoho neptáme, co konkrétně přiveze. Rozlišujeme jen prodejce u kterých dominují živá zvířata - ryby, ryby s nohama; rostliny, výrobky. Nic víc nás nezajímá. Ti, kteří vozí výrobky vozí stále celá léta určitý stejný sortiment a ti, kteří vozí ryby a rostliny ani mnohdy sami do poslední chvíle nevědí, co na akci zrovna vezmou a nám do toho také nic není.
Kdybychom měli vypracovávat seznam sortimentu cca devadesáti až sta prodejců, tak bychom asi přišli o své pracně nabyté šediny a vrátila by se nám původní barva porostu.... On ten seznam by i tak byl na dvě klasické věci. Na <...> a samozřejmě i na ///. Mezi úterkem a pátkem vypadlo z původního sledu dvanáct prodejců a na jejich místa nastoupili náhradníci, v pátek vypadli dva z náhradníků a na jejich místa nastoupili další náhradníci. Několik klasiků nepřivezlo svá obliga, ale jiné druhy, protože se tak rozhodli na poslední chvíli, atd.... Takto to u nás běžně chodí.
Takže takhle jednoduše to u nás funguje celých třináct let, co pořádáme veřejné akvaristické akce...
I tak s tím máme víc rachoty než užitku. Jinak pro zajímavost od letošních Vánoc přijdou dvě změny. Po deseti letech jsme nuceni jít nahoru s cenou vstupného i místenek o 100 %. Úvaly sice nejsou Praha, ale cena za pronájem prostor se pražským komerčním nájmům mrazivě rychle přibližuje... Tak dnes rozhodlo tvrdé jádro spolku.
Od Vánoc se pojede podle MZ ČR schváleného burzovního řádu, který se dopracovává a dolaďuje.
To vždy, když si jdete někam něco koupit, potřebujete dopředu seznam prodávaného sortimentu?
To musíte být , třeba v potravinách celkem v oblibě
.
Nekoupit něco, jen z toho důvodu, že mi nikdo nestrčil pod nos seznam, opravdu postrádá smysl.
A dopověď na vaší otázku jste dostal. Tak si nevymýšlejte něco o tajení. Ten seznam prostě není.
Lidi jezdí už na chalupy.
0 22.05.2010 13:37 Fanda – burza
Ahoj všem.Je zajímavé,že v prosinci se sejde vždy více lidí než v květnu.Čím to asi je?Jinak pěkná burza jako vždy.
Lidí tam bylo fakt dost málo, i na burze rybyarybicky je asi víc lidí
Trochu mě mrzí, že tam nikdo neměl borarasky merah...nu což, teď se v akváriu těch mých 5 merahek prohání s erythromicronkama...erythromicronky se už vybarvují, mám z nich radost
spis nez o utajovani to bude asi o necem jinym... jinak docela malo lidu a mrzi me ze tam nebyly c.pygmaeus, skoda ze nemam vetsi akva jinak bych si koupil ty rasborky skvrnoocasy
já vím, ale je to akce veřejného charakteru a brňáci i ostraváci to netají. Nuže škoda.
Před nedávnem jsem se ptal na detailní obsazení prodejci a na možný seznam živočichů. Odpověď jsem nedostal. Ryby díky tomu nepořídil. Díky.
Postrádám smysl.
Nebuď naivní
, tu G. skoro nikdo nedělá
Jo a vezu s sebou devítitýdenní holčinu fr. buldočka po druhém očkování, tak kdyby někdo chtěl....je volná, nějak jich máme doma dooost
myslim, ze snekac psal do inzerce, ze muze privezt. Ja se svymi par texanusi se tam nechystam
0 21.05.2010 17:04 kreten –
Re: rak Již také bývají
ne
takze se to da poznat ? nebudu pak mit nejaky problem tedy sehnat parek ?
budu tam jeste pred 8
mam to 10 minut vlakem ...takze neni problem a jak koukam tak ramizerky i kakadu budou
akorat da se uz poznat co je samecek a samicka ? chtel bych parek kakadu a parek ramizerek
No kdyk vím, nee, nechtěl jsem dělat adresnou reklamu
a vím i kdo přiveze ramirezy
. Ještě mohu přivézt několik druhů zajímavých a neobvyklých kančíků
Kakadky budu mít,není problém.
ramirezy bývají, cacatuoides také, ale je třeba si přispíšit. Pokud někdo chce A. rivulatus, vezu je pro jiné, vezmu i vám
Přidat reakci
1 ...... [6] 8
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 27323x