Nákup rostlin
Prodejci rostliny v pytlíku narosí, vydržely mě bez problémů 12h
Takže 2hodiny ve vlaku na 100% přežijou a budou krásně potom růst v akvárium
a ja si myslel že když nemají vodu nemůžou přežívat mě se nikdy nelíbili ty vyschlé kisty přilepené ke stěně igelitáku ALE MOC DĚKUJU ZA ODPOVED
V nafoulém igeliťáku pod bundou tu cestu s přehledem přežije.
Vydrží i déle
0 22.02.2012 20:31 Alešík Ahoj mám maličký dotaz a problém. Chci se zeptat jak dlouho vydrží rostlina bez vody našel jsem dost levný obchod s krásnými rostlinami ale je poněkud dal od domova. Proto vydrží rostlina 2 hodiny v igelitovém pytlíku cestu vlakem? Děkuji pokud ne jaké podmínky jí mam zajistit nebo si radši najít jiný obchod ?
Starší reakce
0 08.02.2012 18:09 Gaves Zdravim jelikoz se mi s prvnimi rostlinkami nejak nezadarilo :/ asi spatne zakorenily + par dalsich zacatecnickych chyb. Tak bych chtel poradit nejake nenarocne rostlinky ktery budou mit pavi oka radi
Dik predem.
Starší reakce
0 02.03.2011 01:01 rudyfish – Rastliny zo zabehnuteho akva
dobry den, idem si zalozit nove akvarium a chcem sa spytat ci je rozumne si zobrat nejake rastliny zo zabehnuteho akvaria od kamarada alebo radsej vsetky kupit.
Starší reakce
Starší reakce
0 25.06.2010 20:12 voko [9] - Živorodky 0 25.06.2010 20:04 Keena Ahoj zkušenosti mám s Aqua daho, jako skoro všichni. Pěkné rostliny dobrá cena.
Hlavně sinic nekupujte v Hypancistrus-aquarium.cz. Objednala jsem si filtr a čtrnáct dní nic. Alespoň se po telefonu a 3 emailech omluvili. Miga to vyřešila za tři dny
Nádherné kytky a perfektně balené, to nemusí být jenom výsada pěstíren. Přišlo mi teď poštou od akvaristy Monosolenium, doslova za hubičku a tak profesionálně zabalené, že jsem až zíral.
Ahoj ja mám zkušenost s
www.agroholding.cz nakupoval jsem tam 4x.Vše došlo krásně zabalené a v perfektním stavu.Takže můžu vřele doporučit.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s nákupem rostlin přes
www.akvar.cz ? Nerad bych dopadnul stejně špatně jako s objednávkou na Hypancistrus-aquarium.cz.
0 22.06.2010 18:59 Usine – Re: galbin
Zbav se ryb které ti žerou rostliny, jinak to bohužel nejde.
Kup více rostlin, velmi rychle rostoucích, a záleží jaké máš ryby. Krunýřovci si rádi spestřují stravu. Možná jsou některé rostliny pěstovány emerzně.
0 22.06.2010 15:22 galbin 0 22.06.2010 15:12 Hanka – Nákup rostlin
Roby - z hypancistrus-aquarium doufejte, že vůbec něco přijde...jsou s nimy akorát problémy -
www.akvarko.cz/… S přáním hezkého dne bych se chtěl zeptat, jestli mi může dát někdo tip, kde koupit rostlinku Barclaya longifolia. Skoro před měsícem jsem jsem ji objednal na Hypancistrus-aquarium.cz s dopravou a platbou přes ČD kurýr, 29.05.2010 mi přišlo potvrzení objednávky e-mailem a dál nic.
Předem dík za věcnou radu.
Moje zkušenosti jsou následující
Eleocharis Parvulus - prima, nijak ale výrazně neroste, náchylná na napadení řasami, pod slabým osvětlením stagnuje
Heteranthera zosterifolia-koupil jsem ji když jsem měl 2*20Wzářivky na 100l, za necelý týden bylo kompletně po ní
Micranthemum micranthenoides-potřebuje hodně světla, jak nemá aspon 0,5W/l tak je do týdne až dvou po ní, ztmavne a uhnije
Ludwigia repens-krásně rostla i pod slabým osvětlením do té doby, dokud jsem ji nezastřihl, pak ji zastínila sesína a bylo po ní, pěkně se barví
Echinodorus-každej bežně dostupnej pěkne roste i pod slabým osvětlením, mě se osvědčila odrůda Klaine Bar a rigidofilus (tak nějak), i když tomu rostou strašně velké listy
0 21.06.2010 20:06 Usine – Re: roman
0 21.06.2010 08:17 kvoro má niekto skúsenosti s kupovaním rastlín cez e-shop akvaprodukt.sk? ked si objednam rastliny, nepridu mi v zlom stave? (hniloba a podobne)
0 21.06.2010 06:27 roman nazdar. idem si kupovať rasliny, tak som bol pozreť v jednom zverimexe ale všetky rasliny tam mali také zanedbané listy..no boli v zlom stave. tak sa chcem spýtať že či ich kupovať a treba vždy nejak tie listy odstrániť a počkať na nové, alebo objednať z netu?
Starší reakce
V těchto zimních měsících se, pokud vím, pravideleně vyskytuje pouze v Hornbachu - od Dennerleho. Kvalita velice slušná.
0 29.01.2010 12:08 SirLoco potřebuji sehnat Micranthemum callitrichoides 'Cuba'
nemate někdo typ děkuji
Starší reakce
Ja som pouzival hypermangan a vsetko v poho.Zopar zrniecok /naozaj malo/ len aby to chytilo slabofialkovu farbu,namocit cca na hodinu a poriadne oplachnut.Jedine Anubias som skusal so savom a prezil.Tiez len slaby roztok tak na 10min a oplachnut.
0 13.01.2010 14:09 Petr – Re: Lada2
Psal jsem to níž. Hlavně vláknitou zelenou a trochu ruduchy. Hledám nějaké preventivní opatření na nové rostliny
pokud je mas kde mit tak bych je tam nechal na sneky jsou pripravky ktere nicemu neublizi kdyz to bude samostatne a na rasu nenapsal jsi jakou mas tak se tezko radi.
A mohl bych se tedy zeptat jak? Nechci o kytky přijít, nechci si ani zbytečně zavléci řasy do akvárka. Zatím je držím vedle, čekám na dobrou radu. V mém vlastnictví je kromě sava i hypermangan, akvatropic, akvaregulator, mohl bych koupit i jiné... jen poraďte. Chci hlavně zlikvidovat šneky a případně i tu řasu. Díky moc
no myslim ze savo bude posledni co uvidi
( i anubias ma co delat
sneku se da zbavit i jinak a rasy taky pokud to neni ruducha
To je z návodu na odřasení anubisů. Tuholistý anubis a Cabomba, to je sakra rozdíl.
0 12.01.2010 21:05 Petr – doplnění
ještě bych rád svůj dotaz rozšířil na cabombu, řasokouli a jávský mech... lze na tom savem zlikvidovat řasy, aniž by to zabilo kytky? Díky moc
0 12.01.2010 20:54 Petr – doplnění
A ještě cabombu a jávký mech a řasokouli. Nevím, jestli by tím nepadly i samotné rostiny. Děkuji za názor. Petr
0 12.01.2010 20:53 Petr – Savo na nové kytky
Prosím radu... Dostal jsem darem spoustu krásné ricie fluitans, křídlatky a dalších rostlinek, jen jsou v nich údajně šneci, které nechci a možná řasa. Dá se to prohodit savem, abych měl jen rostlinky? Prosím, poradí mi někdo, v jakém poměru smíchat savo a na jak dlouho - jestli vůbec - tam kytky namočit? Děkuji. Slyšel jsem, že na 3 min. 1:20 savo:voda, ale mám z toho trochu strach...
0 12.01.2010 15:29 jurek – Re: Landvir
Od kdy se na Akvarista.cz prodávají rostliny?
Neni zac a nech sa dari
Diky moc Dixone, už jsi tam něco nakupoval?, A v poho??
Zdravím všechny, chci poprosit o radu. Máte někdo zkušenosti s nákupem rostlinek na akvarista.cz??
Pořípadě můžete doporučit nějakej e-shop. Děkuji moc Landvir
Starší reakce
0 07.12.2007 23:19 isamik [180] Jo to mate recht
.
Ja mam vyresene osvetleni 300l dvema 54W trubicema T5.
www.vltava2000.cz/… (ten tam nemam, ale byl by moznej zdroj). Pripadne si poridit patice s nejakym lepsim krytim, predradnik samostatne a nechat si to od znameho elektrikare zapojit.
Bohuzel, jsou to jen patice a predradna jednotka. Jinak jakou mate delku akvaria? 100cm?
Ted sem koukal a glomaty delaji pro T5 trubice. Cena glomatu T8 pro 30W sem koukal cca 600kc. Je to docela jednoduche reseni. K tomu 30W zarivka za stovku. Jelikoz se nechcete poustet do prilisnych uprav krytu. Pripadne volit glomat pro 2 zarivky, coz mi prijde jako dobra volba.
0 07.12.2007 13:37 Turok [18] měl jsi na mysli toto???
profizoo.cz/…
protože tyhle vychytávky vidím prvně
)
0 07.12.2007 11:16 Petr1 Předělat plastový kryt nemůže být takový problém. Pokud nemáš rád elektriku, kup třeba předřadník Glomat, který jen zapojíš do sítě a do koncovek zastrčíš trubice a je to. Zbývá ti jen vymyslet, jak tam zářivky přidělat
A link?
Zkus
www.google.cz a totaz Juwel T5
0 07.12.2007 10:14 Turok [18] no s řasou jsem nikdy problém neměl.... tu eleocharis teda ne... takže asi nic co dělá travník se neuchytí co?? ani micranthrum s glossostigmou no škoda tyhle jsem si chtěl vyzkuušet děsně se mě líbí..
tu ludwiggi už jednu má roste, ale ne do červena..
s tím zásahem do krytu to nebude asi tak jednoduché je totiž origo plastový o rozměrech 100*40 kdysi jsem jej kupoval na staré akva kteé už dosloužilo... takže si moc nedokážu pžedstavit jak tam k tou ještě něco napasovat, elektrika mě nikdy nebavila
Petr1 kde se dá sehnat nemáš nějaký link kde to je tak na webu?
Přidat reakci
1 ...... ...... [8] 9
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 12245x