Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Chování ryb

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Žádná další stránka   1  
Chování ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2007 12:05 Nandopsis Octofasciatus
Třeba já jsem ryba s velkou osobností. ano
Souhlasím s Romanem, že cichlidy (i jiné druhy jsou osobnosti).
No nic, já už musím plavat. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2007 10:17 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – Re: Roman
ano smich X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.12.2007 10:07 Muž Roman [100] - Cichlidy
mé zkušenosti s cichlidami hovoří jasně pro ně.Mě se občas přihodí, že příjde nějaký kolega akvarista a nabidnu mu aby si ty potvory nakrmil.A zkrátka trvá něž potravu vezmou a nebo si toho nevšímají.Zkrátka vidí za sklem cizince, co jinak vypadá než já a jinak dupe.Pokud dotyčný odejde vedle, tak musím hodit pár granulek a sežerou vše i s tím od kolegy.Stejně se chovají k mé partnerce,ale není to tak hrozné.proto jim říkám že to má za to že jim tam neuklízí hovínka anedává novou vodu ;-) Péče o potomstvo je kapitola sama pro sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2007 08:47 Muž Porcupine [11]
Astronotus Ocelatus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 23:58 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Terci jsou slechta :) nemaj zapotrebi reagovat na nejaky vokurky za sklem :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.12.2007 21:58 Muž Nik [191]
Třeba s čichavci mám jinou zkušenost - možná proto, že jich v tom akváriu mám víc. Čichaci sice taky pořád hledají žrádlo, ale když se začne něco u akvária kutit, tak se zvědavě nahrnou ke sklu a dívají se na svět "tam venku". Plavou po akváriu, osahávají se tykadýlky, pořád do něčeho ďobají - hlavně rostlinky, samci se sem tam proženou, samičky se jakoby taky navzájem odhánějí a někdy šťouchají to samců, jako že by to asi šlo. Mám jich 8 ks, což jim asi vyhovuje víc.
Nejdrzejší jsou ale asi bojovnice - buď se honí navzájem, navzájem se zastrašují, utíkají, schovávají se před sebou, chrání si svá teritoria, atp. Při údržbě akvária mi mnohé okusují ruku, ďobají do odkalovače jak v něm víří nečistoty, rejdí v proudu, když dolévám vodu do akvária. Bojovnice se mi vlastně asi nikdy nepodařilo nijak vyplašit. Před foťákem ochotně pózují (někdy až příliš energicky), když makají na hnízdu, tak roztahují skřele i na mně, když nahlížím do akvária. Prostě jsou to bojovnice se vším, co k tomu jménu patří.
Měl jsem i rasbory, ale to byly s prominutím blbé ryby. Ty se do té síťky prostě chytit nechaly a ani nezpozorovaly nebezpečí.
Parmička červenoploutvá mi přijde ako poměrně nespolečenský tvor i vůči jakémukoliv jinému druhu - jakmile ji někdo ukáže ocas a čistě náhodou pluje od ní, tak ho ihned prožene. Někdy jen tak zkouší vyprovokovat k útěku i veliké čichavce. Prostě takový provokatér.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.12.2007 21:48 marsz – Re: Horác
Rájovci černí mi připadají báječní. Krmí je i děti. Vůbec se nebojí. Každý z páru se do mně už zakousl. Pořád hlídají plůdek totiž. Pro krmivo rádi vyskakují. Budeme dělat závody ve skoku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 21:39 Muž Horác [3942]
Souhlas. Když rybu s osobností, tak cichlidu. I když ... jsou i cichlidy, se kterejma je celkem nuda ... třeba terče (soráč miro) smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 21:23 Žena petrys [107]
takové chování se nejčastěni vyskytuje u cichlid všeobecně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.12.2007 20:23 Muž MiHl [55] - Cichlidy – Ryby s osobností
Právě mám spoustu práce, ale i velkou nechuť k práci - KOPR, tak zírám do akvárka a pozoruju ryby :-)

Zaujalo mě jejich chování (vztahuje se to k rybám,které mám v akva vedle počítače).

Tetry žhavé jen tak trochu rozptýleně proplouvají kolem, poohlíží se po žrádlu a jednou za čas je popadne chuť a lítají nadrženě jak zběsilé a jen by se množily.

Dva ancíci ožužlávají všechno možné (hlavně mé oblíbené kytky),když se při krmení objeví větší naleziště žrádla, stáhnou se tam. Větší tam toho menšího nepustí. Ten je ale neodbytný a chodí si co minutu pro nakládačku (ne okurku). Jen se šustne zdrhnou do jeskyňky nebo pod kořen.

Pár rájovců dlouhoploutvých albíni, mám dočasně dokud se nebudou moct přesťehovat do 150l asie. Sameček občas dotírá na samičku, přestože hnízdo ještě nepostavil, asi si chce nezávazně užít. Jinak se o jejich chování nedá říct nic jiného, že "prostě plavou".

Samice čichavce perleťového (opět jen dočasně). Sice je jen jedna, ale z akva u přítelkyně si mám pocit, že se chovájá "běžně". Hledá žrádlo, občas někoho vystrnadí. Otravuje ostatní tím, že do nich šťouchá "tykadýlky". Nejradši plave hodně blízko větších kytek, kde se může skrýt. Celkově taky spíš "prostě plave".

Pak je tu pár ramirézek. Drží se poměrně spolu. Plavou různě po nádrži. Občas se někde zastaví, pozorují okolní dění, pak plavou dál. Nechají se krmit z ruky. Když dám něco do akvária, tak jsou zvědavé. Rukou se dají bez problému chytit. Když odkaluji, prohlíží si zvon a výsledky práce a pak překáží. Když někoho chytám síťkou, ryby zdrhají, ramirézky se jdou podívat a je spíš problém je nechytit. Když přijdu blíž k akvárku, připlují ke mně a pozorujeme se navzájem. Celkově mi přijde, že jejich chování je komplexnější, jsou zvědavé, nezdrhají...

To mě přivedlo k myšlence. Znáte nějaké ryby, o kterých můžete říct, že mají zajímavé, zvědavé,... chování? Že neplavou většinu jen sem a tam,jestli náhodou neuvidí jídlo? Nemyslím tím zajímavý způsob stavby hnízda/péči o potomstvo atd. ale jejich celkové chování, ne jen reprodukční.
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 5 ...... [6]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6533x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5010-chovani-ryb?od=251