Chování ryb
Ičin napsal: souboj nebo spíše ujasňování pozic a dominance. neškodné, přirozené chování
No není to přirozené chování...je to chování limitované akváriem. Dva osamocení a tak velcí samci se na tak malém prostoru v přírodě prakticky nepotkají...
0 30.07.2013 11:13 Lucajz [3] - Cichlidy Posílám ještě jedno video, co to ty parmičky dělají? Vždy se jen honí, pokud jeden druhému vleze na teritorium, ale toto vidím poprvé. Děkuji
Video "Copak to provádí?"
rybicky.net/nadrze/18572 Nadherni kluci! A zjistuji kdo z koho
.
Ahoj, chci se zeptat, zda někdo neví, co takové chování znamená?? (viz video v profilu mé nádrže)
Děkuji
rybicky.net/nadrze/18572Starší reakce
To může znamenat cokoli. Teritoriální chování, vzájemné imponování, rozmnožovací rituál, "rodinné spory", vyjasňování si postavení v hejnu nebo útok. Otázka byla dosti nejednoznačná. Jestli se honí v rámci druhu, hejna nebo mezidruhově.
0 13.03.2013 15:39 Elisa24 – Honění rybek
Dobrý den,
co prosím znamená, když se rybky honí? Hrají si?
Starší reakce
Netřeba, jsi do těch přírodnejších metod s tou rašelinou a spol.
Je to o celkovejch podmínkách a tudíž o pohodě těch rybek. Velmi často bych měnil vodu, tak 3x týdně. Mrkni se do příslušných vláken o použití rašeliny, olšovejch šištiček, listů mandlovníku a podobných vylepšovadel který budou do vody dodávat huminy a třísloviny, který budou přispívat k té celkové pohodě akvária. Jako komerční přípravek je docela zajímavej Torben, svým poměrem "cena x výkon".
Pokud jsou v tom ram AKVA, tak je o vcelku jasný, velmi čerstvě založený a nemožnost úkrytů. Ramirézy je dobrý dávat až do slušně několik měsíců zaběhnutýho akvária s ustálenejma podmínkama a vytvořit jim tam možnosti schovávaček, nějaký kořen, jeskyňky z kamenů, kokosák atd.
Starší reakce
Jak psal kolega, když se bude pravidelně týdně odkalovat dno a měnit alespoň 1/3 vody a těch ryb tam bude tak akorát(zjistíš v atlasu), bude tam výkonná a účinná filtrace, ryby se nebudou překrmovat, tak bych si to dovedl představit i v tom složení na nějž se dotazuješ.
Pokud mají jinak odpovídající podmínky a přesto ti to vadí, tak je určitě lepší je vyměnit za čistotnější než jim dávat třeba živočišné uhlí. Je to prostě jak u lidí, každý je nějaký a tyto rybky jsou příznačné právě tím co popisuješ.
Co se dna týče, existuje něco jako odkalování.
A je to jedno jestli jsi Boris nebo Matěj.
0 12.08.2012 08:41 Matej – spinava voda
vo svojom akváriu chovam zavojnatky gupky asi som nerozhodol pre Dobrý chov Lebo Vela kakaju avsetko sa usadzuje na dne. prosim Ö Radu mam vymenit ryby alebo Nieco s TYM urobit? ako to cistit mam 100L akvarium
0 12.08.2012 08:34 Boris – špinavá voda
Je to úplne normálne,také isté ako u ludí.dôvodov môže byť mnoho-malá výplata,neskorý príchod domov,alkohol ...atď.samice vždy útočia na samcov!Väčšinou za prkotiny
OT
Starší reakce
moje paví očka byla úplně normální (nebo jsem si to myslel)... když mi samička porodila a vrátil jsem jí zpátky do akvárka, tak všechna očka ohromně ožila, začala se šťouchat a prohánět se... je možný, že samečci vycítili nějaký " ženský hormon"???
0 24.04.2012 17:42 renej44 – plata skvrnitá.
díky.co ted a tím zkusit udělat?
souhlasím s romantem že by to chtělo fotku, ale podle popisu že je tlustá a má zježené šupiny bych spíš tipoval nemoc než březost.. Infekční vodnatelnost???
0 24.04.2012 17:04 renej44 – plata skvrnitá.
ahoj.chci se jen zeptat.možná na blbém místě,ale.....
mám platu skvrnitou,je větší a asi starší než ostatní.tuhle jsem dostal od kamaráda.včera jsem si všiml že strašně stloustla víc než předtím,a hlavně je taková naježená.šupinky má naježené a pořád se někde schovává. pořád si říkám jestli před porodem nebo je nemocná.nevíte prosím,díky
Jak máš silné osvětlení? Nemáš bílé dno?
Starší reakce
0 20.04.2012 12:45 Lukas – chovani rybicek
dobry den jsm začatecnik, moje rybky když je puštene osvetleni plavou u dna a když ovetleni hasnu tak rybky najednou začnou využivat celý vodní sloupec. Mam 50l akva a v nem neonky a tetry citronove.
Starší reakce
Nechat, pokud je tam jenom samec tak z toho nic nebude a pokud to tzv. zlikviduješ, tak bude velmi pravděpodobně stavět(bublat) znovu, chce se třít.
0 02.03.2012 11:21 lena a mám ho tam nechat ? nebo zlikvidovat
0 02.03.2012 11:08 lena – bublinky v akvárku
zdravím,přes noc se mi v akvárku s bettou udělalo na hladině množství bublinek nevíte co to může být ? slyšela jsem něco o tom že si staví betty pěnové hnízdo není to ono? děkuju za rady
Starší reakce
Akvárium je čerstvo založené s veľkým kusom dreva a málom rastlín. V hlavičke prezentácie nie je nič o údržbe. Nádrž je navyše pre ramirezku dosť malá. V kombinácii s jej citlivosťou na kvalitu vody to môže byť príčina toho správania. Niekedy na osmelenie pomôže do akvária pridať ďalšie ryby ale v tvojom prípade to kvôli tej veľkosti akvária nie je veľmi vhodné. Hlavne treba pravidelne meniť dostatočné množstvo vody, odporúčam 10 litrov každé 2-3 dni, doplniť rastliny (aj dočasne) a porozmýšľať nad vhodnejšími obyvateľmi akvárka.
Dobrý den, můj cichliďáček (ramirezuv) pořád plave u jedne stěny akvária (nalevo) je tím směrem proud z filtru, nevím jestli to může být tím, nebo nenapadá někoho čím by to mohlo být (proud není vůbec silný, je to papírový průtok 50l/h v 30l akva). Předem děkuji (více info o akva v prezentaci)
Starší reakce
Tak je to potvrzeno máme nové přírustky podařilo se mi zachránit 4 malý mečovky červený a k mému udivu i 3 mimča black molla
Starší reakce
Tak ten černej flek je ta podstatná informace,která chyběla
Živorodky se před porodem opravdu schovávaj.
Tak sem si všimnul že se mi skovávají už 2 samičky mečovek a mají černej flek takže budou mít mladý a někde sem se dočetl že se skovávají před porodem takže se vysvětluje i to stloustnutí
kud jsi male akvarko tak 20 az 25 litru a pouzivej to jako vytiracku,ja to tak delal porad kdyz jsem myval zivorodky
akvarko stoji par korun sezenes ho max do 300kč
Tak to se asi schovává a je nafouklá ,protože je uražená.
Co třeba střevní paraziti? Některý nemoci vznikaj ze špatnýho prostředí. Nedávno jsem řešil stejný problém u plat. Naprosto stejný příznaky. Když se ryba schovává tak je něčím stresovaná...zranění,nemoc,útoky jiných ryb,špatný parametry vody...
0 23.12.2011 10:58 bacil – mečovky
žádej takovej prostor nemám
Můžeš ji maximálně izolovat do jiné nádrže. Nic jiného s tím neuděláš, leda bys byl schopen provést pro snížení agresivity relaxační terapii
.
0 23.12.2011 09:44 bacil – mečovka
na všechny ostatní členy akvária
0 23.12.2011 09:39 bacil – mečovka
co mám dělat když je samice těhotná a agresivní
Nic takovýho jako pijavice na sobě nemají a krmivo nelovím. Krmím tabletama a vločkama.
BrabaGene napsal: Připlavou k nějaké kytce a bokem se otřou o list a rychle vystřelý vpřed. Občas to dělají i o dno.Co to znamená?
A ještě jeden jedna samice mečovky je tlustá jak pra.e a pořád se někde schovává co to znamená?
To vypadá na nemoc...http://rybicky.net/nemoc/ já bych neřekl že se chtějí něčeho zbavit. Mě osobně to příjde jako nějaký tanec před samcem který je vždycky když to začnou dělat poblíž.
Přidat reakci
1 ...... ...... [4] 5 6
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6537x