Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Chování ryb

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Chování ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 18:53 Hanzcz Re: Jack1974
To za A mám 180-ku, ale vzal jsem ty pro mne dokonalé a nejhezčí a to byly tyhle dvě a protože nemám chovatelské ambice (prozatím). Akarky hnědé se mi vždy hrozně líbily a chci je jako vládce akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 16:19 Muž jackk1974 [5] - Jižní Amerika, AfrikaRe: Hanzcz
Taky jsem je měl. Když jsem je kupoval u chovatele, bral jsem jich 8 kusů. Pár tam nakonec byl a třel se. Chápu, že jsi asi byl limitovaný místem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2020 13:15 Muž ZDRI [1415] Re: Hanzcz
V tomto věku/velikosti je to věštění ze stříbrné koule... Úspěšně se mi vytřel se i hodně mladý pár, kde samička byla větší a ploutve skoro stejné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 12:54 Hanzcz Re: radis
Fotka k příspěvku Jsou ještě mladý, ale vypadá to tak

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2020 09:41 Muž radis [14] - AmerikaRe: Hanzcz
Jsi si jistý že máš samce? Nemáš náhodou 2 samice? U nich je možné tření i bez samců. Samozřejmě neoplodněné jikry chytnou plíseň a nic z toho není. To je moje vlastní zkušenost s Amatitlania(Cichlasoma) nigrofasciata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 22:32 R Muž Anthrax [5060] Re: Hanzcz
Evidentně to na ně přišlo... Jak to chtějí udělat už je pro ně pak vedlejší. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 20:50 Hanzcz Re. Anthrax
Jak to chtějí udělat, když mají cca 6 Cm a jsou to asi dva kluci. Nevím, kdy pohlavně dospívají. Pokud by to tak bylo, tak mu hučí v ploutvi i bez samice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.01.2020 20:49 R Muž Anthrax [5060] Re: Hanzcz
Tření. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 20:48 Hanzcz – Foto k případu dolování Akar
Fotka k příspěvku Ahoj mám dotaz ohledně akar hnědých mám společenské akva s dvěma mladými akarami, asi dva samci a jedna z nich dělá jamky v substrátu ze štěrku o průměru 10 Cm a hloubce 5 Cm, substrát přenáší kousek po kousku v tlamě. Co má za lubem?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2018 16:00 Muž Pavligin66 [11] – naš krásavec
Ak chcete zaujímavé živočíchy, zožente si Rhinogobius. Su úžasné na pozorovanie.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2017 09:27 Muž Fuchs [169] Re: NHKG
Já to nepřekopávám prdím na ně. Je to jejich bydlení já se jen nestačím divit jak je po každé noci jiné.
EDIT: Myslím si, že to je jejich adolescentní chování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2017 09:10 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Fuchs
Oni si to chudáci pracně upravují a ty jim to rozbíjíš? Jsi hrozná *****. smich
Musíš najít layout, který bude vyhovovat jim i tobě, protože furt to překopávat není řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2017 09:06 Muž Fuchs [169] Re: Jarry
Jarry také si myslím, že je to normální ale kdo má pořád po nich urovnávat terén a skládat kameny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2017 08:33 Muž Jarry [1440] Re: Fuchs
Mám za to, že je to celkem normální, mě se tlamovci taky občas otřou o písek a někde v diskuzi se probíralo, že to dělají. Ale možná přijde někdo s jinou informací :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2017 18:32 Muž Fuchs [169]
Přátelé když se mi Moby třou o dno břichem aj bokem je to normální? Nepozoruji žádné obtíže ani kožní defekty. Všechny žerou a chovají se jako by nic. Až večer když se stmívá tak to začne. Rozhodně se nevytírají některé by už mohli začít ale dělají to i 8cm ryby.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2017 12:10 Muž Jifi [675] Re: Maq
Spíše bylo legrační poztorovat, jak se pancéřníčci "zuby nehty" drží hejna neonek, přestože jejich plavání je poněkud nemotornější a sotva neonkám stačili :-)
Je to o tom, nakombinovat rybky tak, aby byly v pohodě.
Akorát mě mrzí ty krevetky. No, aspoň už vidím, že i "ryby vhodné ke krevetkám" sežerou mláďata krevetek. Snad kromě těch pancéřníčků, ti si jich vůbec nevšímají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.11.2017 12:06 Maq Re: Jifi
Vzácný to příklad tolerance a snášenlivosti; bez ohledu na pohlaví a barvu šupin, všichni patří mezi nás!
Nebudu se divit, pokud Ti tam rozvinou transparent: Tohle akvárko nepatří jen nám!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.11.2017 11:48 Muž Jifi [675] – Pancéřníčci a neonky
Předevčírem jsem omylem získal 10 neonek rybicky.net/atlasryb/neonka_modra a mám taky celkem 15 pancéřníčků rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly
Dost jsem se pobavil, když jsem několikrát viděl, jak se 1 nebo 2 pancéřníčci přidali k tomu pidihejnu neonek a plavali s nimi v akvárku :-D
Vypadalo to docela legračně, když se drželi hejna. Měli co dělat, aby jim neonky neuplavaly a aby zůstali na konci hejna. Tak jsem si říkal, že si asi pancéřníčci myslí, že jsou taky neonky :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.09.2017 16:04 R Muž romant [28001] Re: Amatértom
"Smrdět" jako že ve smyslu jiná chuť kterou neznám a proto jí nedůvěřuji, to je podle m podstata Liborova připodotknutí. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2017 15:52 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: LiborSprysl
Jakože nekvalitní artemky? Vypadají právě pěkně čerstvě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2017 11:13 Muž LiborSprysl [9015] Re: Amatértom
Taky jim může smrdět...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2017 10:59 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Yirka
Tak já jsem to těm rybám už dával, nicméně pak jsem na půl roku z mraženým skončil a teď zase začal. Myslel sem, že je to přirozené chování, jen mě zajímalo proč to dělají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.09.2017 07:30 Muž Yirka [9243] Re: Amatértom
Když jsem měnil krmení, vždy jsem nechal ryby trochu více vyhladovět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2017 23:11 Muž Jifi [675] Re: romant
Anebo nejsou hladové. Co si vzpomínám, tak takto se mně ryby chovaly i v případě, že neměly hlad. Vzaly to do tlamky, ožmoulaly a vyplivly to. A taky, jak bylo napsáno, to dělaly v případě krmení, na které nebyly zvyklé.
Pokud je to krmení, na které ryby nebyly předtím zvyklé, tak bych doporučil nechat rybky pár dní bez žrádla a potom jim dát to nové žrádlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2017 19:13 R Muž romant [28001] Re: Amatértom
Dávej jim to několik dní po sobě a uvidíš, jak si zvyknou či nikoliv. Dělají-li to jenom u určitého druhu krmení, potom bych ony obrazce na stěnu prozatím nemaloval až zase tak výrazně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2017 19:09 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: romant
Takže to není obvyklé chování? Dnes jsem jim dopřál artemku zhruba po půl roce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.08.2017 19:07 R Muž romant [28001] Re: Amatértom
Co píše kolega, tak samozřejmě, ale je zde i možnost že mají problém s počínajícím onemocněním napr. vnitřníma parazitama. Nestraším, jenom dávám v plen i jiné možné vysvětlení jejich chování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2017 19:00 Muž Jarry [1440] Re: Amatértom
Setkával jsem se s tím při podávání nového druhu mraženého, na které ještě nebyly ryby zvyklé :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2017 18:38 Muž Amatértom [514] - Cichlidy – jídlo
Dobrý den,
všiml jsem si, že u určitého druhu krmení(u mě např. artemie, ale i jiné krmení), ryby potravu nasají a vyplivnou, klidně i opakovaně. Mě zajímá, proč to dělají. Dané jídlo jim nechutná ? Nebo ho nasáli nějak špatně, tak to musejí udělat znovu a lépe, či se tím snaží potravu naporcovat? Někdy vyplivovaný kousek sní, jindy ho nechají ostatním rybám. Děkuji za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2017 09:19 R Muž Anthrax [5060] Re: Driv3r
S neonkama červenejma mám stejnou zkušenost ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2017 09:13 Muž Driv3r [236]
Mám taky poznatek k chování včera jsem přines 23ks neonek červených chvilku se drželi všechny v hejnu i dnes ale ty starší původní hejno opouští a plavou samostatně,a to jsem se v ňom včera večer ještě trosku hrabal.
A skalarci zvýšili svoji vnitrodruhovou agresivitu furt si něco vyřikavaji,což bude důsledek výměny vody,dělají mi to vždy. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2017 08:09 R Muž Anthrax [5060] Re: lucka
Ahoj, zaprvé zaregistruj se zde udělej si prazentavi tvé nádrže, protože zatím toho o tvém akvárku moc nevíme. ;-)
Zadruhé pokud máš v takto malém akvárku sekavky pákistánské, tak se jakýmkoli problémmůn není co divit. Další věc je, že tam máš pouze 3 kusy, přitom je lepší mít alespoň ty 4. Máš na ně malou nádrž, tak je dej pryč a místo nich pořiď něco vhodnějšího. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2017 08:01 lucka
Mam doma akvarko 112l a v nem 3 mremky pakistanske. Jedne znich se zrychlilo dychani a hrozne rychle plave a mrska sebou. Nevim jestli to je normalni, zadna jina ryba v akvarku to nedela. Prosim poradte, treba to nic neni, ale nevim. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 21:24 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: rudolf
Asi to tak bude. Rostliny ubírat nebudu. Teď jak kdyby věděly, že se o nich píše. Hejno deseti teter se prohání před sklem. A taky je otázkou, jestli jich je tam tolik, kolik píšu. V tomhle objemu se to blbě počítá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.05.2017 21:01 Muž rudolf [5015] Re: Wanderer
Přijdou si zobnout krmení. Možnost je - ubrat rostliny. Ale vzniká otázka, proč? Tetry nejsou hejnové ryby ve smyslu některých mořských ryb, kde se hejno chová jako superorganismus. To, co popisujete, je naprosto normální chování teter v daném prostředí. Ty ryby se nebudou prodírat houštím rostlin jenom proto, aby naplnily představu chovatele o "hejnové rybě". Když měly prostor (před tím, než se rostliny rozrostly), tak v něm plavaly (navíc byly v akváriu nově, takže se seznamovaly s prostředím, zabydlovaly se). Teď volný prostor nemají, jsou zabydlené a v pohodě - tak proč by pořád plavaly z jednoho konce na druhý? :-D
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 21:00 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: romant
Vím, že jich není moc. Bylo jich 26 ale přece jen nějaké ztráty byly po stěhování. Na hlavní hejno mám neonky. Tyhle byl takový barevný doplněk. Ale ve starém akváriu byly vidět a první dva měsíce. Po výměně vody myslím stejně, ale zkusím vysledovat. Dřív držely docela hejno, teď jsou rozstrkané mezi echinodory. A přitom místo vpředu na plavání je. Občas se jich ukáže pět šest pohromadě, hlavně když na přední sklo nalepím tabletu, ale jinak jsou zalezlé. To s neonkami a tetrami vláknoploutvými (kterých je tam jen dvanáct) je větší pokoukání. Ony si prostor dost rozebraly skaláry a těmhle je mezi zelení asi dobře.
Jako myslíš, že bych měl přikoupit? Abych neměl přeplněno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 20:10 R Muž romant [28001] Re: Wanderer
20 je vy tvým akváriu jako plivnutí v moři. Jak se chovají po výměně vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 20:07 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Mám v akváriu cca 20 teter červenoústých. Než bylo akvárium zarostlé, tak plavaly pořád tam a zpátky podél zadní stěny. Radost pohledět. Pak to zarostlo, tetry se přestěhovaly ke dnu a mezi rostlinstvo a už je nevidět. Je možnost, jak je nalákat dopředu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2016 00:50 Muž Barakainus [655] - RostlinyRe: Jitka66
Me to delaly nekolikrat. Kdyz mam akva doma a jsem porad v praci. Ryby tak na cloveka nejsou zvykle a kazdy pohyb je vystrasi. V akva v praci, kde porad nekdo coura tenhle problem neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 23:04 Maq Re: Jitka66
Mně se Vaše akvárium opravdu líbí. Ale zkuste si ty obyvatele představit jako lidi: pár Čechů, několik Nigerijců, skupinka Arabů, pár divokých Papuánců - v jedné místnosti, na malé ploše. Nedomluví se, mají divné zvyky, nedůvěřují si, nevědí co si mohou dovolit, jsou ve stresu. Když je budete pozorovat, nedovíte se nic ani o jedněch z nich, neprojeví se.
Tímto možná ne příliš zdařilým přirovnáním se chci připojit ke hlasům ostatních: zredukujte druhovou skladbu. Jeden, dva druhy a smyčec. A uvidíte té zábavy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 20:34 Žena Jitka66 [8] Re: romant
Asi ano, ale zrovna u těch červenohlavých se uvádí jako minimum 50 l. Ty se ještě z těch tří druhů schovávají nejméně.
.... když večer zhasnu světla v akváriu, tak jsou mnohem živější, neschovávají se tak jako když je rozsvíceno.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 20:27 R Muž romant [28001] Re: RAP
3 druhy hejnovek v 70 litrech od každýho po špetce, tam bych viděl možný problém. Rozhodně ty červenohlavky musí přímo skučet, to jsou plavci k pohledání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 20:24 RAP Re: Jitka66
Koukal jsem na prezentaci, vypadá to, že máš přerybněno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 20:19 Žena Jitka66 [8] – Ryby se schovávají
Ryby se mi stále schovávají do rostlin...... Konkrétně neonky obecné, tetry ozdobné a tetry červenohlavé. Proč? Může jim vadit i světlé dno v popředí? Nebo si stále ještě zvykají?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2016 15:21 Žena Nellynka [0] – Chování ryb
Ahojky ,pozorovala jsem plackouše a docela mě zaujalo chování dvou z nich ... co si myslíte ? :) youtu.be/…

Vždycky k sobě dojedou a pak se větší placka začne natáčet na bok a druhá do ní drbe :)
(kvalitu videa omluvte a zvukům v pozadí se nevěnujte ,syn se kouká na pohádky) :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2016 21:50 Nellynka Re: NHKG
Nikdy to nedělaly ,až dnes ... vypadá to zajímavě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2016 21:30 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Nellynka
Některé ryby to občas dělají. Hlavně jak čekají žrádlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2016 21:23 Nellynka – Zvláštní chování neonek
Ahojky :)
Chci se zeptat ,mám 20ks neonek v 300 litrech .. už jsou tam 2 měsice a dnes sleduji ,že jezdí u předního skla akvária nahoru a dolů jakoby hlavou po skle :) vypadá to velmi zajímavě ,tak jsem se chtěla zeptat jestli jste to někdy viděli ...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 13:26 Muž motýlek [275] Re: Bella
20 neonek je malé hejno ... ale je fakt, že i sto se někdy přestane chovat jako hejno a jsou rozptýlené po celém akvárku ;-) ... shodou okolností teď zrovna mám něco přes stovku neonek 2 cm velkých - a někdy se rozlezou po celé nádrži ... jindy se prohání i s deseti červenýma fantomama jako jeden celek ;-) - přírodě neporučíš ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 12:29 Žena Bella [1050] - RostlinyRe: patamatix
U me bylo to samy - 20ks neonek, 300litru, 2 dny krasa nesmirna, a pak se rozprskly po cely zarostly nadrzi - tu neonka, tam neonka...
U malych pancernicku to u me bylo lepsi, cas od casu plavou pospolu (mam dva druhy - skvrnity a zeleny), ale ze by taky drzeli hejno, to ne... (jenom u krmeni, ale tam hejno drzi kde co s kdecim :-) )

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 4 5

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6794x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5010-chovani-ryb?od=51