Chování ryb
To za A mám 180-ku, ale vzal jsem ty pro mne dokonalé a nejhezčí a to byly tyhle dvě a protože nemám chovatelské ambice (prozatím). Akarky hnědé se mi vždy hrozně líbily a chci je jako vládce akva.
Taky jsem je měl. Když jsem je kupoval u chovatele, bral jsem jich 8 kusů. Pár tam nakonec byl a třel se. Chápu, že jsi asi byl limitovaný místem.
V tomto věku/velikosti je to věštění ze stříbrné koule... Úspěšně se mi vytřel se i hodně mladý pár, kde samička byla větší a ploutve skoro stejné.

Jsou ještě mladý, ale vypadá to tak
Jsi si jistý že máš samce? Nemáš náhodou 2 samice? U nich je možné tření i bez samců. Samozřejmě neoplodněné jikry chytnou plíseň a nic z toho není. To je moje vlastní zkušenost s Amatitlania(Cichlasoma) nigrofasciata.
Evidentně to na ně přišlo... Jak to chtějí udělat už je pro ně pak vedlejší.

Jak to chtějí udělat, když mají cca 6 Cm a jsou to asi dva kluci. Nevím, kdy pohlavně dospívají. Pokud by to tak bylo, tak mu hučí v ploutvi i bez samice?
Tření.

0 17.01.2020 20:48 Hanzcz – Foto k případu dolování Akar

Ahoj mám dotaz ohledně akar hnědých mám společenské akva s dvěma mladými akarami, asi dva samci a jedna z nich dělá jamky v substrátu ze štěrku o průměru 10 Cm a hloubce 5 Cm, substrát přenáší kousek po kousku v tlamě. Co má za lubem?
Starší reakce
Ak chcete zaujímavé živočíchy, zožente si Rhinogobius. Su úžasné na pozorovanie.
Starší reakce
Já to nepřekopávám prdím na ně. Je to jejich bydlení já se jen nestačím divit jak je po každé noci jiné.
EDIT: Myslím si, že to je jejich adolescentní chování.
Oni si to chudáci pracně upravují a ty jim to rozbíjíš? Jsi hrozná *****.
Musíš najít layout, který bude vyhovovat jim i tobě, protože furt to překopávat není řešení.
Jarry také si myslím, že je to normální ale kdo má pořád po nich urovnávat terén a skládat kameny
Mám za to, že je to celkem normální, mě se tlamovci taky občas otřou o písek a někde v diskuzi se probíralo, že to dělají. Ale možná přijde někdo s jinou informací

Starší reakce
Spíše bylo legrační poztorovat, jak se pancéřníčci "zuby nehty" drží hejna neonek, přestože jejich plavání je poněkud nemotornější a sotva neonkám stačili

Je to o tom, nakombinovat rybky tak, aby byly v pohodě.
Akorát mě mrzí ty krevetky. No, aspoň už vidím, že i "ryby vhodné ke krevetkám" sežerou mláďata krevetek. Snad kromě těch pancéřníčků, ti si jich vůbec nevšímají.
Vzácný to příklad tolerance a snášenlivosti; bez ohledu na pohlaví a barvu šupin, všichni patří mezi nás!
Nebudu se divit, pokud Ti tam rozvinou transparent: Tohle akvárko nepatří jen nám!
Předevčírem jsem omylem získal 10 neonek
rybicky.net/atlasryb/neonka_modra a mám taky celkem 15 pancéřníčků
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly
Dost jsem se pobavil, když jsem několikrát viděl, jak se 1 nebo 2 pancéřníčci přidali k tomu pidihejnu neonek a plavali s nimi v akvárku

Vypadalo to docela legračně, když se drželi hejna. Měli co dělat, aby jim neonky neuplavaly a aby zůstali na konci hejna. Tak jsem si říkal, že si asi pancéřníčci myslí, že jsou taky neonky

Starší reakce
"Smrdět" jako že ve smyslu jiná chuť kterou neznám a proto jí nedůvěřuji, to je podle m podstata Liborova připodotknutí.

Jakože nekvalitní artemky? Vypadají právě pěkně čerstvě.
Tak já jsem to těm rybám už dával, nicméně pak jsem na půl roku z mraženým skončil a teď zase začal. Myslel sem, že je to přirozené chování, jen mě zajímalo proč to dělají.
Když jsem měnil krmení, vždy jsem nechal ryby trochu více vyhladovět.
Anebo nejsou hladové. Co si vzpomínám, tak takto se mně ryby chovaly i v případě, že neměly hlad. Vzaly to do tlamky, ožmoulaly a vyplivly to. A taky, jak bylo napsáno, to dělaly v případě krmení, na které nebyly zvyklé.
Pokud je to krmení, na které ryby nebyly předtím zvyklé, tak bych doporučil nechat rybky pár dní bez žrádla a potom jim dát to nové žrádlo.
Dávej jim to několik dní po sobě a uvidíš, jak si zvyknou či nikoliv. Dělají-li to jenom u určitého druhu krmení, potom bych ony obrazce na stěnu prozatím nemaloval až zase tak výrazně.

Takže to není obvyklé chování? Dnes jsem jim dopřál artemku zhruba po půl roce.
Co píše kolega, tak samozřejmě, ale je zde i možnost že mají problém s počínajícím onemocněním napr. vnitřníma parazitama. Nestraším, jenom dávám v plen i jiné možné vysvětlení jejich chování.
Setkával jsem se s tím při podávání nového druhu mraženého, na které ještě nebyly ryby zvyklé

Dobrý den,
všiml jsem si, že u určitého druhu krmení(u mě např. artemie, ale i jiné krmení), ryby potravu nasají a vyplivnou, klidně i opakovaně. Mě zajímá, proč to dělají. Dané jídlo jim nechutná ? Nebo ho nasáli nějak špatně, tak to musejí udělat znovu a lépe, či se tím snaží potravu naporcovat? Někdy vyplivovaný kousek sní, jindy ho nechají ostatním rybám. Děkuji za odpověď
Starší reakce
S neonkama červenejma mám stejnou zkušenost

Ahoj, zaprvé zaregistruj se zde udělej si prazentavi tvé nádrže, protože zatím toho o tvém akvárku moc nevíme.
Zadruhé pokud máš v takto malém akvárku sekavky pákistánské, tak se jakýmkoli problémmůn není co divit. Další věc je, že tam máš pouze 3 kusy, přitom je lepší mít alespoň ty 4. Máš na ně malou nádrž, tak je dej pryč a místo nich pořiď něco vhodnějšího.

Starší reakce
Asi to tak bude. Rostliny ubírat nebudu. Teď jak kdyby věděly, že se o nich píše. Hejno deseti teter se prohání před sklem. A taky je otázkou, jestli jich je tam tolik, kolik píšu. V tomhle objemu se to blbě počítá.
Přijdou si zobnout krmení. Možnost je - ubrat rostliny. Ale vzniká otázka, proč? Tetry nejsou hejnové ryby ve smyslu některých mořských ryb, kde se hejno chová jako superorganismus. To, co popisujete, je naprosto normální chování teter v daném prostředí. Ty ryby se nebudou prodírat houštím rostlin jenom proto, aby naplnily představu chovatele o "hejnové rybě". Když měly prostor (před tím, než se rostliny rozrostly), tak v něm plavaly (navíc byly v akváriu nově, takže se seznamovaly s prostředím, zabydlovaly se). Teď volný prostor nemají, jsou zabydlené a v pohodě - tak proč by pořád plavaly z jednoho konce na druhý?
Jaroslav Hofmann
Vím, že jich není moc. Bylo jich 26 ale přece jen nějaké ztráty byly po stěhování. Na hlavní hejno mám neonky. Tyhle byl takový barevný doplněk. Ale ve starém akváriu byly vidět a první dva měsíce. Po výměně vody myslím stejně, ale zkusím vysledovat. Dřív držely docela hejno, teď jsou rozstrkané mezi echinodory. A přitom místo vpředu na plavání je. Občas se jich ukáže pět šest pohromadě, hlavně když na přední sklo nalepím tabletu, ale jinak jsou zalezlé. To s neonkami a tetrami vláknoploutvými (kterých je tam jen dvanáct) je větší pokoukání. Ony si prostor dost rozebraly skaláry a těmhle je mezi zelení asi dobře.
Jako myslíš, že bych měl přikoupit? Abych neměl přeplněno...
20 je vy tvým akváriu jako plivnutí v moři. Jak se chovají po výměně vody?
Starší reakce
Me to delaly nekolikrat. Kdyz mam akva doma a jsem porad v praci. Ryby tak na cloveka nejsou zvykle a kazdy pohyb je vystrasi. V akva v praci, kde porad nekdo coura tenhle problem neni.
Mně se Vaše akvárium opravdu líbí. Ale zkuste si ty obyvatele představit jako lidi: pár Čechů, několik Nigerijců, skupinka Arabů, pár divokých Papuánců - v jedné místnosti, na malé ploše. Nedomluví se, mají divné zvyky, nedůvěřují si, nevědí co si mohou dovolit, jsou ve stresu. Když je budete pozorovat, nedovíte se nic ani o jedněch z nich, neprojeví se.
Tímto možná ne příliš zdařilým přirovnáním se chci připojit ke hlasům ostatních: zredukujte druhovou skladbu. Jeden, dva druhy a smyčec. A uvidíte té zábavy.

Asi ano, ale zrovna u těch červenohlavých se uvádí jako minimum 50 l. Ty se ještě z těch tří druhů schovávají nejméně.
.... když večer zhasnu světla v akváriu, tak jsou mnohem živější, neschovávají se tak jako když je rozsvíceno.....
3 druhy hejnovek v 70 litrech od každýho po špetce, tam bych viděl možný problém. Rozhodně ty červenohlavky musí přímo skučet, to jsou plavci k pohledání.
Koukal jsem na prezentaci, vypadá to, že máš přerybněno.
Ryby se mi stále schovávají do rostlin...... Konkrétně neonky obecné, tetry ozdobné a tetry červenohlavé. Proč? Může jim vadit i světlé dno v popředí? Nebo si stále ještě zvykají?
Starší reakce
Ahojky ,pozorovala jsem plackouše a docela mě zaujalo chování dvou z nich ... co si myslíte ?
youtu.be/…
Vždycky k sobě dojedou a pak se větší placka začne natáčet na bok a druhá do ní drbe
(kvalitu videa omluvte a zvukům v pozadí se nevěnujte ,syn se kouká na pohádky)

Starší reakce
Nikdy to nedělaly ,až dnes ... vypadá to zajímavě

Některé ryby to občas dělají. Hlavně jak čekají žrádlo.
0 06.09.2016 21:23 Nellynka – Zvláštní chování neonek
Ahojky
Chci se zeptat ,mám 20ks neonek v 300 litrech .. už jsou tam 2 měsice a dnes sleduji ,že jezdí u předního skla akvária nahoru a dolů jakoby hlavou po skle

vypadá to velmi zajímavě ,tak jsem se chtěla zeptat jestli jste to někdy viděli ...
Starší reakce
20 neonek je malé hejno ... ale je fakt, že i sto se někdy přestane chovat jako hejno a jsou rozptýlené po celém akvárku

... shodou okolností teď zrovna mám něco přes stovku neonek 2 cm velkých - a někdy se rozlezou po celé nádrži ... jindy se prohání i s deseti červenýma fantomama jako jeden celek

- přírodě neporučíš ...
U me bylo to samy - 20ks neonek, 300litru, 2 dny krasa nesmirna, a pak se rozprskly po cely zarostly nadrzi - tu neonka, tam neonka...
U malych pancernicku to u me bylo lepsi, cas od casu plavou pospolu (mam dva druhy - skvrnity a zeleny), ale ze by taky drzeli hejno, to ne... (jenom u krmeni, ale tam hejno drzi kde co s kdecim

)
Přidat reakci
1 ...... [2] 4 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6794x