Chování ryb
0 04.03.2020 17:26 Jirka – Parmicka čtyřpruha,Parmička tittayia
Delší dobu pozoruji že tyto rybky se drží u boku akvaria,jezdi nahoru a dolů je jich šest,snima to opakuje i Parmička tittayia ty jsou tři.Mam ještě neonky ale ty jsou v pohodě. Akvarium 240l. Čím to je že se tak chovají?
Plovoucí rostliny jsme zatím stále nepořídil, ale už jsou na tom lépe. Rozsvítím jim světlo a plavou tak, jak jsme si téměř představoval. Buď si zvykly nebo dorostly ostatní rostlinky a dělají jim větší stín.
Zkusil jsem i to krmení až po zapnutém světle, po cca hodině, a pomalu se otrkávaly.
Děkuji.
Starší reakce
Přes den se nesvítí? Nejspíš je to reakce na hodně "nezvyklého" světla. Dej jim 2-3 dny (klidně i týden, když to ty zvládneš) dietu a pak je krm až hoďku po rozsvícení. Jakmile se naučí vyjíždět za krmivem tak se pak otrkají a přestanou se schovávat. Jinak přistíněním plovoucími rostlinami nic nazkazíš.
Buď v klidu. Dělba práce mezi nimi funguje velmi dobře. Jestli se zadaří a vykulí se potěr, pak se budou starat oba.
Tak zkus nějaké ty plovoučky pořídit.
Ahoj všem,
akary hnědé mají novou snůšku, předpokládám, že hlídá samička, protože Sisko - otec - je jednoznačný sameček, mýlka je vyloučená.
A teď k otázce.
Požírají samci jikry? Tedy, mám na mysli s cílem likvidace snůšky. Samička Siska totiž aktivně odhání od snůšky, ale nic nenamítá, že se drží poblíž když není příliš blízko.
Podívej se na nějaká video kde žijí a přestaneš se divit.
Ahoj,
Akvarko byl darek k Vánocům, kdy jsme to založil a rybičky pořídil před cca 2-3 týdny. Plovoucí rostliny nemám.
přikládám fotku akvaria
Ahoj. Jak akvárko vypadá? Jak je staré? Máš plovoucí rostliny?
0 21.02.2020 11:48 suvi19 – Rybi bez/pri svetle
Ahoj,
mam 10 parmicek ctyrpruhych v 54l akvariu, ktere je me prvni, v setu byla dodana 15w zarovka.
Rybicky jsou ok, zerou, plavou, ale jakmile se rozsviti svetlo, schovaji se do kouta a zridkakdy z nej vyplavou. Toto se opakuje co jsem rybky privezl domu, cca 2-3 tydny.
Mam jim pridat vice kameni, rostlin, schovek...?
Dekuji za odpoved, Suvi
Starší reakce
- běžný jev, k psychologovi s ním nemusite, přestane to dělat, pokud teda zůstane sám, což nepředpokládám
Ahoj všem,
zajímalo by mě, jestli může ryba cítit frustraci?
Můj čichavčí sameček je v akváriu jediný svého druhu, ale i přesto buduje pěnové hnízdo. Může být následně třeba v depresi? Nebo je to prostě instinkt?
Starší reakce
Různé druhy ryb mají různé nároky na množství kyslíku ve vodě. Chtělo by to video. Doporučuju zkontrolovat pH,NO2 a NO3
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jestli je normální, že jeden druh parmiček dýchá mnohem rychleji, než jiný. Konkrétně mé parmičky mechové dýchají velmi rychle, ale neplavou u hladiny. Naproti tomu parmičky schubertovy dýchají o dost pomaleji a klidně se zdržují u dna, takže nemám pocit, že by tam bylo málo kyslíku. Je to normální?
To za A mám 180-ku, ale vzal jsem ty pro mne dokonalé a nejhezčí a to byly tyhle dvě a protože nemám chovatelské ambice (prozatím). Akarky hnědé se mi vždy hrozně líbily a chci je jako vládce akva.
Taky jsem je měl. Když jsem je kupoval u chovatele, bral jsem jich 8 kusů. Pár tam nakonec byl a třel se. Chápu, že jsi asi byl limitovaný místem.
V tomto věku/velikosti je to věštění ze stříbrné koule... Úspěšně se mi vytřel se i hodně mladý pár, kde samička byla větší a ploutve skoro stejné.
Jsou ještě mladý, ale vypadá to tak
Jsi si jistý že máš samce? Nemáš náhodou 2 samice? U nich je možné tření i bez samců. Samozřejmě neoplodněné jikry chytnou plíseň a nic z toho není. To je moje vlastní zkušenost s Amatitlania(Cichlasoma) nigrofasciata.
Evidentně to na ně přišlo... Jak to chtějí udělat už je pro ně pak vedlejší.
Jak to chtějí udělat, když mají cca 6 Cm a jsou to asi dva kluci. Nevím, kdy pohlavně dospívají. Pokud by to tak bylo, tak mu hučí v ploutvi i bez samice?
Tření.
0 17.01.2020 20:48 Hanzcz – Foto k případu dolování Akar
Ahoj mám dotaz ohledně akar hnědých mám společenské akva s dvěma mladými akarami, asi dva samci a jedna z nich dělá jamky v substrátu ze štěrku o průměru 10 Cm a hloubce 5 Cm, substrát přenáší kousek po kousku v tlamě. Co má za lubem?
Starší reakce
Mě se AH nikdy na listy rostlin nevytíraly, vždy na kameny a nikdy na kořeny Ale ty tam nemáš kameny, tak je i list dobrý... Příště se Ti s velkou pravděpodobností vytřou jinam, vůbec bych si s tím nelámal hlavu, ony si poradí. Kamarád zažil situaci, kdy se mu v dočasce vytřely na sklo... Výhodu je, že tyto akara nemají před třením potřebu upravit k obrazu svému široké okolí, takže Ti nezničí kytky, ani nepřeorají dno.
Já bych tě poopravil: na vhodný podklad
na pro ně vhodném místě .
Vytřou se na jakýkoliv vhodný podklad. Třeba na kámen.
Ahoj všem,
nevím, jestli jsem se trefila do tématu, ale přijde mi, že ano.
Jde mi o tohle.
Když už se mi jednou akary vytřely na list anubiase, budou toto místo preferovat i nadále? Nějak jsem na tuhle možnost nepomyslela při zařizování akvária a je možné, že jim chybí možnost výběru.
Starší reakce
ak chcete zaujímavé živočíchy zožente si Rhinogobius su úžasné na pozorovanie
Starší reakce
Já to nepřekopávám prdím na ně. Je to jejich bydlení já se jen nestačím divit jak je po každé noci jiné.
EDIT: Myslím si, že to je jejich adolescentní chování.
Oni si to chudáci pracně upravují a ty jim to rozbíjíš? Jsi hrozná *****.
Musíš najít layout, který bude vyhovovat jim i tobě, protože furt to překopávat není řešení.
Jarry také si myslím, že je to normální ale kdo má pořád po nich urovnávat terén a skládat kameny
Mám za to, že je to celkem normální, mě se tlamovci taky občas otřou o písek a někde v diskuzi se probíralo, že to dělají. Ale možná přijde někdo s jinou informací
Spíše bylo legrační poztorovat, jak se pancéřníčci "zuby nehty" drží hejna neonek, přestože jejich plavání je poněkud nemotornější a sotva neonkám stačili
Je to o tom, nakombinovat rybky tak, aby byly v pohodě.
Akorát mě mrzí ty krevetky. No, aspoň už vidím, že i "ryby vhodné ke krevetkám" sežerou mláďata krevetek. Snad kromě těch pancéřníčků, ti si jich vůbec nevšímají.
Vzácný to příklad tolerance a snášenlivosti; bez ohledu na pohlaví a barvu šupin, všichni patří mezi nás!
Nebudu se divit, pokud Ti tam rozvinou transparent: Tohle akvárko nepatří jen nám!
Předevčírem jsem omylem získal 10 neonek
rybicky.net/atlasryb/neonka_modra a mám taky celkem 15 pancéřníčků
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly
Dost jsem se pobavil, když jsem několikrát viděl, jak se 1 nebo 2 pancéřníčci přidali k tomu pidihejnu neonek a plavali s nimi v akvárku
Vypadalo to docela legračně, když se drželi hejna. Měli co dělat, aby jim neonky neuplavaly a aby zůstali na konci hejna. Tak jsem si říkal, že si asi pancéřníčci myslí, že jsou taky neonky
Starší reakce
"Smrdět" jako že ve smyslu jiná chuť kterou neznám a proto jí nedůvěřuji, to je podle m podstata Liborova připodotknutí.
Jakože nekvalitní artemky? Vypadají právě pěkně čerstvě.
Tak já jsem to těm rybám už dával, nicméně pak jsem na půl roku z mraženým skončil a teď zase začal. Myslel sem, že je to přirozené chování, jen mě zajímalo proč to dělají.
Když jsem měnil krmení, vždy jsem nechal ryby trochu více vyhladovět.
Anebo nejsou hladové. Co si vzpomínám, tak takto se mně ryby chovaly i v případě, že neměly hlad. Vzaly to do tlamky, ožmoulaly a vyplivly to. A taky, jak bylo napsáno, to dělaly v případě krmení, na které nebyly zvyklé.
Pokud je to krmení, na které ryby nebyly předtím zvyklé, tak bych doporučil nechat rybky pár dní bez žrádla a potom jim dát to nové žrádlo.
Dávej jim to několik dní po sobě a uvidíš, jak si zvyknou či nikoliv. Dělají-li to jenom u určitého druhu krmení, potom bych ony obrazce na stěnu prozatím nemaloval až zase tak výrazně.
takže to není obvyklé chování? Dnes jsem jim dopřál artemku zhruba po půl roce.
Co píše kolega, tak samozřejmě, ale je zde i možnost že mají problém s počínajícím onemocněním napr. vnitřníma parazitama. Nestraším, jenom dávám v plen i jiné možné vysvětlení jejich chování.
Setkával jsem se s tím při podávání nového druhu mraženého, na které ještě nebyly ryby zvyklé
Dobrý den,
všiml jsem si, že u určitého druhu krmení(u mě např. artemie, ale i jiné krmení), ryby potravu nasají a vyplivnou, klidně i opakovaně. Mě zajímá, proč to dělají. Dané jídlo jim nechutná ? Nebo ho nasáli nějak špatně, tak to musejí udělat znovu a lépe, či se tím snaží potravu naporcovat? Někdy vyplivovaný kousek sní, jindy ho nechají ostatním rybám. Děkuji za odpověď
Starší reakce
S neonkama červenejma mám stejnou zkušenost
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 5 6
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6537x