Chování ryb
Já jsem před časem koupil Tetry červenoústé,jak jsem si liboval,že plavali v hejnu- asi dva dny

Pak si každá našla úkryty mezi rostlinami a hotovo. Předevčírem jsem totálně protrhal rostliny,aby měli kde plavat a ejhle zase plavou spolu. Takže závěr je,že pokud se mají kam schovat a nemají důvod zdrhat tak hejno moc tvořit nebudou.
Většina ryb plave v hejnu jen pokud se cítí ohrožená. Musíš se s tím smířit.
Na fotkách, jak vidíš hejna, jsou většinou uměle vyvolaná a ryby se i v těch výstavních nádržích chvíli po focení rozprchnou jak u tebe.
Neví někdo, jaký může mít důvod to, že mi hejnové ryby ani za nic v hejnu prostě neplavou? Plavání v hejnu je podle mého názoru mnohem dekorativnější, než zběsilé hemžení po akvárku ryb všeho druhů. To pak vypadá jako rybí polívka.
Tak například do včerejška jsem měl v mé stodvanáctce mimo hromady jiných druhů ryb i 4 tetry krvavé. Včera jsem k ním přikoupil dalších 15 kousků. Prvně plavaly krásně v hejnu všech 15 a jak se zabarvily byla to náádhera. Ale co? Dneska se mi hejno nějak rozprchlo a už si každá plave jak se jí chce.
Takže otázka je jasná ... proč neplavou v hejnu?
Starší reakce
Je rozdíl svítit 18w do 60 litrového akva,nebo 200 litrového.Jaké jsou rozměry akva?A co dno,to je jaké?Opravdu by prezentace pomohla.

Asi to těmi spínacími hodinami budu řešit. Zářivka 18W. Díky
Tipuji,že máš asi moc silné osvětlení,ale to bez prezentace opravdu jenom tipuji.Napiš něco víc o akváriu,nebo si udělej prezentaci nádrže.K tomu svícení bych ti poradil pořídit nějaké spínací hodiny.
0 14.01.2016 13:19 jahja – Plachost před světlem
Hezký den,
omlouvám se, že se příspěvek netýká zcela tématu, ale potřebuji se zeptat: Mám v akva 8 parmiček (4 čtyřpruhé, 4 hongkong), které se pokaždé, když akvárium rozsvítím okamžitě zběsile schovávají. Neonky jsou v pohodě, ale parmičky nevyláká ani krmení. Přitom prvních pár dní to nedělaly. Je pravda, že z práce přijdu, když se smráká a potom rozsvítím. Myslíte, že je to jen tou změnou světla? Ty první dny jsem jim ale rozsvítil také za šera a byly naprosto v pohodě. Chci se jimy také pokochat, když už je mám

Moc děkuji za radu.
Starší reakce
Tak krunýřovci jsou přeci jen aktivnější v noci,takže bych to moc neřešil. A myslím si,že i ryby můžou mít různé chování,zrovna jako lidé.
0 07.06.2014 19:01 rastrot Mel bych dotaz. Je to tak asi deset dnu, co jsem si koupil krasneho krunyrovce. Ale nejak se moc neukazuje. Ostatni se preci jen nekdy objevi. Je mozne ze to chce trochu casu, nez si zvykne? Aby nebyl tak plachy? dekuji
Starší reakce
Z nudy určitě ne...

u cichlid o bezúčelné jednání nejde. Vytyčené teritorium vytváří moje ryby rovněž. Nepřenáší jen dřevo, ale i střepy z květináčů a kamínky, které unesou...
Ono je to takové vtipné, když to vidím

Jinší kančíci mi toto nikdy nedělali. Spíš jen hrabali a upravovali si interiér z důvodů příprav na tření... Tito se písku od začátku nedotkli a jen nosí dřevo (dělá to teda jen ten můj domnělý samec). Asi z nudy.

Jsou to kanci, ti rádi přemísťují vše v akva podle sebe. Však ono ho to přestane bavit. Protože nepředpokládám, že by ve společnosti těch ostatních ryb, co tam máš, šlo o něco víc.
0 17.10.2013 21:58 radim – Hoplarchus psittacus
Už jste někdy viděli ryby, jak přenáší klacky po nádrži? Jsou cca 2x větší než ryba a nosí to vyloženě bez nějakého cílu a pokaždé jinam... Chvíli ho sleduje a pak odnese a za chvíli jinam... Skoro jak pes se svojí hračkou

Nechápu,
pokusím se natočit, ale pokaždé jak mě vidí tak přestane a žebrá o žrádlo.

Starší reakce
Postupoval bych standartně. Vyměnil vodu a přidal vzduchování.
Ahoj, nevíte někdo něco o změnách chování ekvádoráků? Mám jednoho (jestli samec či samice, to nevím) a rok, co ho mám, platil za největšího flegmatika a lenocha... Během posledních pár dní je nejen večer, ale i během dne velmi aktivní, plave dokonce k hladině a přichytává se na sklo- to předtím udělal jen při šarvátce s ancíky.
Možná vám to přijde jako banalita, ale alespoň bych ráda věděla, jestli je to normální, nebo ne.
Jinak žádné nemoci se v akvu neprojevují a teplota je 28-29 stupňů.
Starší reakce
No je to dané akváriem, ale je to přirozené. Pokud by se potkali v přírodě tak si to taky vyjasní. Jen je to méně pravděpodobné.
No není to přirozené chování...je to chování limitované akváriem. Dva osamocení a tak velcí samci se na tak malém prostoru v přírodě prakticky nepotkají...

Souboj, nebo spíše ujasňování pozic a dominance. Neškodné, přirozené chování.
0 30.07.2013 11:13
Lucajz [3] - Cichlidy Posílám ještě jedno video, co to ty parmičky dělají? Vždy se jen honí, pokud jeden druhému vleze na teritorium, ale toto vidím poprvé. Děkuji
Video "Copak to provádí?"
rybicky.net/nadrze/18572 Nadherni kluci! A zjistuji kdo z koho

.
Ahoj, chci se zeptat, zda někdo neví, co takové chování znamená?? (viz video v profilu mé nádrže)
Děkuji
rybicky.net/nadrze/18572Starší reakce
To může znamenat cokoli. Teritoriální chování, vzájemné imponování, rozmnožovací rituál, "rodinné spory", vyjasňování si postavení v hejnu nebo útok. Otázka byla dosti nejednoznačná. Jestli se honí v rámci druhu, hejna nebo mezidruhově.
0 13.03.2013 15:39 Elisa24 – Honění rybek
Dobrý den,
co prosím znamená, když se rybky honí? Hrají si?
Starší reakce
Netřeba, jsi do těch přírodnejších metod s tou rašelinou a spol.

Ešte vás prosím k akvárium som dostal prípravky TetraAquasafe a Easybalance. Môžem im tam pridať aj to pomôže to trochu upraviť vodu?

Je to o celkovejch podmínkách a tudíž o pohodě těch rybek. Velmi často bych měnil vodu, tak 3x týdně. Mrkni se do příslušných vláken o použití rašeliny, olšovejch šištiček, listů mandlovníku a podobných vylepšovadel který budou do vody dodávat huminy a třísloviny, který budou přispívat k té celkové pohodě akvária. Jako komerční přípravek je docela zajímavej Torben, svým poměrem "cena x výkon".
Ide o to akvárium... Ja viem, uz som im tam dal 2 kokosov orechy jaskyňu a starý kvetináč.. Už chýba len dostatok rastlín dúfam, že sa rozrastú.. Môže jej ten samec niečo spraviť? Nechcel by som aby dopadla ako ta prednou.

Pokud jsou v tom ram AKVA, tak je o vcelku jasný, velmi čerstvě založený a nemožnost úkrytů. Ramirézy je dobrý dávat až do slušně několik měsíců zaběhnutýho akvária s ustálenejma podmínkama a vytvořit jim tam možnosti schovávaček, nějaký kořen, jeskyňky z kamenů, kokosák atd.
Starší reakce
Starší reakce
Díky. Co ted s tím zkusit udělat?
Souhlasím s romantem, že by to chtělo fotku. Ale podle popisu že je tlustá a má zježené šupiny bych spíš tipoval nemoc než březost.. Infekční vodnatelnost?
0 24.04.2012 17:04 renej44 – plata skvrnitá.
Ahoj. Mám platu skvrnitou, je větší a asi starší než ostatní. Tuhle jsem dostal od kamaráda. Včera jsem si všiml, že strašně stloustla víc než předtím, a hlavně je taková naježená. Šupinky má naježené a pořád se někde schovává. Pořád si říkám jestli před porodem nebo je nemocná. Nevíte prosím? Díky
Starší reakce
Nechat, pokud je tam jenom samec tak z toho nic nebude a pokud to tzv. zlikviduješ, tak bude velmi pravděpodobně stavět(bublat) znovu, chce se třít.

A mám ho tam nechat nebo zlikvidovat?
0 02.03.2012 11:08 lena – bublinky v akvárku

Zdravím, přes noc se mi v akvárku s bettou udělalo na hladině množství bublinek. Nevíte co to může být? Slyšela jsem něco o tom, že si staví betty pěnové hnízdo. Není to ono? Děkuju za rady.
Starší reakce
Akvárium je čerstvo založené s veľkým kusom dreva a málom rastlín. V hlavičke prezentácie nie je nič o údržbe. Nádrž je navyše pre ramirezku dosť malá. V kombinácii s jej citlivosťou na kvalitu vody to môže byť príčina toho správania. Niekedy na osmelenie pomôže do akvária pridať ďalšie ryby ale v tvojom prípade to kvôli tej veľkosti akvária nie je veľmi vhodné. Hlavne treba pravidelne meniť dostatočné množstvo vody, odporúčam 10 litrov každé 2-3 dni, doplniť rastliny (aj dočasne) a porozmýšľať nad vhodnejšími obyvateľmi akvárka.
Dobrý den, můj cichliďáček (ramirezuv) pořád plave u jedne stěny akvária (nalevo) je tím směrem proud z filtru, nevím jestli to může být tím, nebo nenapadá někoho čím by to mohlo být (proud není vůbec silný, je to papírový průtok 50l/h v 30l akva). Předem děkuji (více info o akva v prezentaci)
Starší reakce
Kup si male akvarko, tak 20 az 25 litru a pouzivej to jako vytiracku. Ja to tak delal porad kdyz jsem mival zivorodky.

Akvarko stoji par korun sezenes ho max do 300kč

Žádej takovej prostor nemám.

Můžeš ji maximálně izolovat do jiné nádrže. Nic jiného s tím neuděláš, leda bys byl schopen provést pro snížení agresivity relaxační terapii

.
0 23.01.2012 09:39 bacil – mečovka
Co mám dělat, když je samice těhotná a agresivní na všechny ostatní členy akvária?
Starší reakce
Tak je to potvrzeno máme nové přírustky podařilo se mi zachránit 4 malý mečovky červený a k mému udivu i 3 mimča black molla
Starší reakce
Tak ten černej flek je ta podstatná informace,která chyběla

Živorodky se před porodem opravdu schovávaj.
Tak sem si všimnul, že se mi skovávají už 2 samičky mečovek. A mají černej flek, takže budou mít mladý. Někde sem se dočetl, že se schovávají před porodem, takže se vysvětluje i to ztloustnutí.
Tak to se asi schovává a je nafouklá ,protože je uražená.

Co třeba střevní paraziti? Některý nemoci vznikaj ze špatnýho prostředí. Nedávno jsem řešil stejný problém u plat. Naprosto stejný příznaky. Když se ryba schovává tak je něčím stresovaná...zranění,nemoc,útoky jiných ryb,špatný parametry vody...
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6794x