Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Chování ryb

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Chování ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2017 09:13 Muž Driv3r [236]
Mám taky poznatek k chování včera jsem přines 23ks neonek červených chvilku se drželi všechny v hejnu i dnes ale ty starší původní hejno opouští a plavou samostatně,a to jsem se v ňom včera večer ještě trosku hrabal.
A skalarci zvýšili svoji vnitrodruhovou agresivitu furt si něco vyřikavaji,což bude důsledek výměny vody,dělají mi to vždy. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2017 08:09 R Muž Anthrax [4787] Re: lucka
Ahoj, zaprvé zaregistruj se zde udělej si prazentavi tvé nádrže, protože zatím toho o tvém akvárku moc nevíme. ;-)
Zadruhé pokud máš v takto malém akvárku sekavky pákistánské, tak se jakýmkoli problémmůn není co divit. Další věc je, že tam máš pouze 3 kusy, přitom je lepší mít alespoň ty 4. Máš na ně malou nádrž, tak je dej pryč a místo nich pořiď něco vhodnějšího. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2017 08:01 lucka
mam doma akvarko 112l a v nem 3 mremky pakistanske a jedne znich se zrychlilo dychani a hrozne rychle plave a mrska sebou nevim jestli to je normalni zadna jina ryba v akvarku to nedela prosim poradte treba to nic nevi ale nevim :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 21:24 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Asi to tak bude. Rostliny ubírat nebudu. Teď jak kdyby věděly, že se o nich píše. Hejno deseti teter se prohání před sklem. A taky je otázkou, jestli jich je tam tolik, kolik píšu. V tomhle objemu se to blbě počítá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.05.2017 21:01 Muž rudolf [4681] Re: Wanderer
Přijdou si zobnout krmení. Možnost je - ubrat rostliny. Ale vzniká otázka, proč? Tetry nejsou hejnové ryby ve smyslu některých mořských ryb, kde se hejno chová jako superorganismus. To, co popisujete, je naprosto normální chování teter v daném prostředí. Ty ryby se nebudou prodírat houštím rostlin jenom proto, aby naplnily představu chovatele o "hejnové rybě". Když měly prostor (před tím, než se rostliny rozrostly), tak v něm plavaly (navíc byly v akváriu nově, takže se seznamovaly s prostředím, zabydlovaly se). Teď volný prostor nemají, jsou zabydlené a v pohodě - tak proč by pořád plavaly z jednoho konce na druhý? :-D
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 21:00 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Vím, že jich není moc. Bylo jich 26 ale přece jen nějaké ztráty byly po stěhování. Na hlavní hejno mám neonky. Tyhle byl takový barevný doplněk. Ale ve starém akváriu byly vidět a první dva měsíce. Po výměně vody myslím stejně, ale zkusím vysledovat. Dřív držely docela hejno, teď jsou rozstrkané mezi echinodory. A přitom místo vpředu na plavání je. Občas se jich ukáže pět šest pohromadě, hlavně když na přední sklo nalepím tabletu, ale jinak jsou zalezlé. To s neonkami a tetrami vláknoploutvými (kterých je tam jen dvanáct) je větší pokoukání. Ony si prostor dost rozebraly skaláry a těmhle je mezi zelení asi dobře.
Jako myslíš, že bych měl přikoupit? Abych neměl přeplněno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 20:10 R Muž romant [27987] Re: Wanderer
20 je vy tvým akváriu jako plivnutí v moři. Jak se chovají po výměně vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 20:07 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Mám v akváriu cca 20 teter červenoústých. Než bylo akvárium zarostlé, tak plavaly pořád tam a zpátky podél zadní stěny. Radost pohledět. Pak to zarostlo, tetry se přestěhovaly ke dnu a mezi rostlinstvo a už je nevidět. Je možnost, jak je nalákat dopředu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2017 07:32 Muž Jarry [1437] Re: fotozyka
Může to tak být, karty píšou lidé a pokud se rozhodnu chovat druh, který by mohl být náročnější, je určitě vhodné nastudovat maximum informací z různých zdrojů. Ale myslím si, že je možné definovat náročnost chovu poměrně objektivně, kdy kritéria shrnul NHKG celkem výstižně do jedné věty "U velmi snadného chovu to beru tak, že ryba snese extrémně široké parametry vody, přijímá bez problémů běžná krmiva a přežije většinu různých katastrof a nemocí".

Parametry vody nemusí znamenat pouze teplotu, pH, případně tvrdost. Samozřejmě pokud mi teče z kohoutku voda, která odpovídá, nebo se alespoň přibližuje optimálním parametrům pro daný druh, může mi to chov ulehčit, ale je to pouze jedno z kritérií. Velmi doporučuji promluvit si o případných potížích při chovu s chovatelem, od kterého ryby kupuji (to neplatí pro 90% ZOO shopů, tam naopak doporučuji na nic se neptat a čerpat znalosti jinde:-)).

Možná pro příklad - měl jsem v již několik měsíců perfektně fungujícím akváriu zakrslé čichavce (označené jako poměrně náročné) a nenáročné pancéřníčky černopruhé. Odjel jsem na několik dní pryč, během kterých byla 7h dlouhá odstávka elektřiny, takže v akváriu po tu dobu nejel filtr. Nenároční pancéřníčci přežili bez problémů, dva ze 3 čichavců nikoliv. Stačilo jim podle mě nijak zásadní dočasné zhoršení parametrů vody. A byli to čichavci z místního odchovu, hezké zdravé ryby. Kdybych byl doma, tak by mě snad napadlo vyměnit během výpadku a po výpadku část vody a čichavci mohli být v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2017 06:02 fotozyka Re: Driv3r
Ano, to chápu a je mi jasné, že nemůžu jen tak bezmyšlenkovitě míchat rybičky jen podle toho jak se mi která líbí ;) Jde mi jen o to rozdělení kdo a jak určuje ty druhy obtížnosti chovu. Třeba co pro někoho může být obtížně chovatelné, pro jiné to může být naopak, ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 22:56 Maq Re: NHKG
NHKG napsal: i když ryby zabila nějaká nemoc, VŽDY úmrtí souviselo se špatnými podmínkami
Přesně tak jsem to myslel, jen ne moc šikovně vyjádřil.
Prostě jak moc musím dávat bacha, aby ta nemoc nebyla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 22:45 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: fotozyka
Já občas dělám kartu nové ryby, co tu není v atlase.
U velmi snadného chovu to beru tak, že ryba snese extrémně široké parametry vody, přijímá bez problémů běžná krmiva a přežije většinu různých katastrof a nemocí.

U velmi obtížného to beru přesně naopak, jsou to ryby, kde ti stačí nedodržet jednu podmínku a ryby putují na druhý břeh. Například tyto ryby potřebují hodně atypické parametry vody: rybicky.net/atlasryb/rajovec_nagyuv

Někdy ani zkušení akvaristé nevědí, kde je problém a o tyto ryby přicházejí. Platí to třeba pro tyto ryby: rybicky.net/atlasryb/perletovka_demon a rybicky.net/atlasryb/antenovec_pricnopruhy

Ale ty karty dělá hodně lidí, tak to ber orientačně. Třeba tady to je špatně přiřazené, tito anténovci nebývají nějak extrémně problémoví: rybicky.net/atlasryb/antenovec_barevny (ale kartu opravovat nebudu, nerad zasahuju do karet ryb, u nichž nemám žádné zkušenosti)

@Maq: No nevím, přišel jsem už o hodně ryb, hlavně ve svých začátcích. Ale když se na to dívám zpětně, i když ryby zabila nějaká nemoc, VŽDY úmrtí souviselo se špatnými podmínkami v mé nádrži (nebo než se ke mě dostaly) a kdybych udržel lepší podmínky, ryby by nemoc nezabila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 22:36 Maq Re: fotozyka
Ryby většinou odcházejí na nějakou nemoc. Takže já tomu rozumím tak, že to naznačuje, jak moc pečlivý a opatrný musím být při plnění jejich nároků, abych je udržel naživu a při dobrém zdraví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 21:22 Muž Driv3r [236] Re: fotozyka
Rozdělení v atlasu je pro lepší orientaci pri výběru osazenstva.abys nenacpal ruzne druhy k sobě.a zaroven dokázal rybám poskytnout odpovídající prostředí a byl připraven na možné komplikace.tzn začátečník by neměl začínat s rybami obtížně chovanymi.
Ale třeba někdo z redaktorů a správců napíše něco jiného. hmm ? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.04.2017 19:54 fotozyka – Co je co?
Zdravím, chtěl bych se zeptat asi na takovou blbost, ale mohl by mi někdo vysvětlit co si mám představit pod pojmy snadný, poměrně snadný, poměrně obtížný a obtížný chov ryb? V čem spočívá ten obtížný chov? Řekněme, že splňuji parametry vody pro rybu s přívlastkem poměrně obtížný chov, víceméně mohu i zařídit ten vhodnější druh potravy, ale dle informací rybce stačí i ten a takový druh krmiva (takže bych střídal krmivo). V čem je tedy ten chov tak obtížný? Je to třeba tím, že musím více sledovat parametry vody a spíše je upravovat k obrazu danému rybě? Nebo je ryba snad více náchylná k nějakým nemocem? Proč je tedy chov rozčleněný na tyto stupně?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2016 00:50 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Jitka66
me to delaly nekolikrat. kdyz mam akva doma a jsem porad v praci. ryby tak na cloveka nejsou zvykle a kazdy pohyb je vystrasi. v akva v praci kde porad nekdo coura tenhle problem neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 23:04 Maq Re: Jitka66
Mně se Vaše akvárium opravdu líbí. Ale zkuste si ty obyvatele představit jako lidi: pár Čechů, několik Nigerijců, skupinka Arabů, pár divokých Papuánců - v jedné místnosti, na malé ploše. Nedomluví se, mají divné zvyky, nedůvěřují si, nevědí co si mohou dovolit, jsou ve stresu. Když je budete pozorovat, nedovíte se nic ani o jedněch z nich, neprojeví se.
Tímto možná ne příliš zdařilým přirovnáním se chci připojit ke hlasům ostatních: zredukujte druhovou skladbu. Jeden, dva druhy a smyčec. A uvidíte té zábavy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 21:20 Žena Jitka66 [8] Re: romant
.... když večer zhasnu světla v akváriu, tak jsou mnohem živější, neschovávají se tak jako když je rozsvíceno.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 20:34 Žena Jitka66 [8] Re: romant
Asi ano, ale zrovna u těch červenohlavých se uvádí jako minimum 50 l. Ty se ještě z těch tří druhů schovávají nejméně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 20:27 R Muž romant [27987] Re: RAP
3 druhy hejnovek v 70 litrech od každýho po špetce, tam bych viděl možný problém. Rozhodně ty červenohlavky musí přímo skučet, to jsou plavci k pohledání.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 20:24 RAP Re: Jitka66
Koukal jsem na prezentaci, vypadá to, že máš přerybněno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 20:19 Žena Jitka66 [8] – Ryby se schovávají
Ryby se mi stále schovávají do rostlin...... Konkrétně neonky obecné, tetry ozdobné a tetry červenohlavé. Proč? Může jim vadit i světlé dno v popředí? Nebo si stále ještě zvykají?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 18:03 Muž Aforte [533] - Rostliny
Dobrá tedy. :) Děkuji. Bylo mi jasné, že budou ve stresu. Zkusil jsem je nakrmit, ovšem když jsem viděl, jak se na to vrhly a poté tu nechaly dál plavat, to mě překvapilo. :) stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2016 18:01 R Muž romant [27987] Re: Aforte
Čas, to je to co jim poskytni. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2016 18:00 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Aforte
zkus to zítra, ryby první den po koupi nekrmím a s rozkrmením nemám problém
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 17:57 Muž Aforte [533] - Rostliny
Dnes ráno jsem si dovezl rybky z akvarijní burzy. Jakmile jsem je teď nakrmil, v akváriu se rozvířilo napětí a rybky se rychle vrhly na krmení. Velice mě šokovalo, když mi nechtěly brát sak mix ani hikari micro pellets. Myslíte, že je na to naučím popř. mám zkusit živou stravu? tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 15:21 Žena Nellynka [0] – Chování ryb
Ahojky ,pozorovala jsem plackouše a docela mě zaujalo chování dvou z nich ... co si myslíte ? :) ano


youtu.be/…

Vždycky k sobě dojedou a pak se větší placka začne natáčet na bok a druhá do ní drbe :)
(kvalitu videa omluvte a zvukům v pozadí se nevěnujte ,syn se kouká na pohádky) :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2016 21:50 Nellynka Re: NHKG
Nikdy to nedělaly ,až dnes ... vypadá to zajímavě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2016 21:30 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Nellynka
Některé ryby to občas dělají. Hlavně jak čekají žrádlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2016 21:23 Nellynka – Zvláštní chování neonek
Ahojky :)
Chci se zeptat ,mám 20ks neonek v 300 litrech .. už jsou tam 2 měsice a dnes sleduji ,že jezdí u předního skla akvária nahoru a dolů jakoby hlavou po skle :) vypadá to velmi zajímavě ,tak jsem se chtěla zeptat jestli jste to někdy viděli ...
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 13:26 Muž motýlek [275] Re: Bella
20 neonek je malé hejno ... ale je fakt, že i sto se někdy přestane chovat jako hejno a jsou rozptýlené po celém akvárku ;-) ... shodou okolností teď zrovna mám něco přes stovku neonek 2 cm velkých - a někdy se rozlezou po celé nádrži ... jindy se prohání i s deseti červenýma fantomama jako jeden celek ;-) - přírodě neporučíš ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 12:29 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: patamatix
U me bylo to samy - 20ks neonek, 300litru, 2 dny krasa nesmirna, a pak se rozprskly po cely zarostly nadrzi - tu neonka, tam neonka...
U malych pancernicku to u me bylo lepsi, cas od casu plavou pospolu (mam dva druhy - skvrnity a zeleny), ale ze by taky drzeli hejno, to ne... (jenom u krmeni, ale tam hejno drzi kde co s kdecim :-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 12:14 Muž patamatix [408] Re: Loosos
Já jsem před časem koupil Tetry červenoústé,jak jsem si liboval,že plavali v hejnu- asi dva dny :-D Pak si každá našla úkryty mezi rostlinami a hotovo. Předevčírem jsem totálně protrhal rostliny,aby měli kde plavat a ejhle zase plavou spolu. Takže závěr je,že pokud se mají kam schovat a nemají důvod zdrhat tak hejno moc tvořit nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 12:06 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Loosos
Většina ryb plave v hejnu jen pokud se cítí ohrožená. Musíš se s tím smířit.
Na fotkách, jak vidíš hejna, jsou většinou uměle vyvolaná a ryby se i v těch výstavních nádržích chvíli po focení rozprchnou jak u tebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 12:02 Muž Loosos [6] - Asie – Plavání v hejnu?
Neví někdo, jaký může mít důvod to, že mi hejnové ryby ani za nic v hejnu prostě neplavou? Plavání v hejnu je podle mého názoru mnohem dekorativnější, než zběsilé hemžení po akvárku ryb všeho druhů. To pak vypadá jako rybí polívka.
Tak například do včerejška jsem měl v mé stodvanáctce mimo hromady jiných druhů ryb i 4 tetry krvavé. Včera jsem k ním přikoupil dalších 15 kousků. Prvně plavaly krásně v hejnu všech 15 a jak se zabarvily byla to náádhera. Ale co? Dneska se mi hejno nějak rozprchlo a už si každá plave jak se jí chce.
Takže otázka je jasná ... proč neplavou v hejnu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 15:32 R Muž afc1886 [14700] Re: jahja
Je rozdíl svítit 18w do 60 litrového akva,nebo 200 litrového.Jaké jsou rozměry akva?A co dno,to je jaké?Opravdu by prezentace pomohla. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 15:26 jahja Re: afc1886
Asi to těmi spínacími hodinami budu řešit. Zářivka 18W. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 15:08 R Muž afc1886 [14700] Re: jahja
Tipuji,že máš asi moc silné osvětlení,ale to bez prezentace opravdu jenom tipuji.Napiš něco víc o akváriu,nebo si udělej prezentaci nádrže.K tomu svícení bych ti poradil pořídit nějaké spínací hodiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 13:19 jahja – Plachost před světlem
Hezký den,
omlouvám se, že se příspěvek netýká zcela tématu, ale potřebuji se zeptat: Mám v akva 8 parmiček (4 čtyřpruhé, 4 hongkong), které se pokaždé, když akvárium rozsvítím okamžitě zběsile schovávají. Neonky jsou v pohodě, ale parmičky nevyláká ani krmení. Přitom prvních pár dní to nedělaly. Je pravda, že z práce přijdu, když se smráká a potom rozsvítím. Myslíte, že je to jen tou změnou světla? Ty první dny jsem jim ale rozsvítil také za šera a byly naprosto v pohodě. Chci se jimy také pokochat, když už je mám:-) Moc děkuji za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.06.2014 22:04 Muž patamatix [408] Re: rastrot
Tak krunýřovci jsou přeci jen aktivnější v noci,takže bych to moc neřešil. A myslím si,že i ryby můžou mít různé chování,zrovna jako lidé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 20:14 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: rastrot
Chtělo by to udělat prezentaci akva a potom se dá nějak poradit, nebo napsat nějaký názor ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 19:01 rastrot
mel bych dotaz je to tak asi deset dnu co jsem si koupil krasneho krunyrovce ale nejak se moc neukazuje ostatni se preci jen nekdy objevi je mozne ze to chce trochu casu nez si zvykne?Aby nebyl tak plachy?dekuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.10.2013 06:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: radim
radim napsal: ... jinší kančíci mi toto nikdy nedělali, spíš jen hrabali a upravovali si interiér z důvodů příprav na tření... tito se písku od začátku nedotkli a jen nosí dřevo (dělá to teda jen ten můj domnělý samec) asi z nudy :-)

Z nudy určitě ne... ;-) u cichlid o bezúčelné jednání nejde. Vytyčené teritorium vytváří moje ryby rovněž. Nepřenáší jen dřevo, ale i střepy z květináčů a kamínky, které unesou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 22:49 radim Re: Deathbull
no ono je to takové vtipné, když to vidím :-D jinší kančíci mi toto nikdy nedělali, spíš jen hrabali a upravovali si interiér z důvodů příprav na tření... tito se písku od začátku nedotkli a jen nosí dřevo (dělá to teda jen ten můj domnělý samec) asi z nudy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 22:40 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Jsou to kanci, ti rádi přemísťují vše v akva podle sebe, však ono ho to přestane bavit. Protože nepředpokládám, že by ve společnosti těch ostatních ryb co tam máš šlo o něco víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 21:58 radim – Hoplarchus psittacus
už jste někdy viděli ryby jak přenáší klacky po nádrži? jsou cca 2x větší než ryba a nosí to vyloženě bez nějakého cílu a pokaždé jinam...chvíli ho sleduje a pak odnese a za chvíli jinam...skoro jak pes se svojí hračkou :-D nechápu
pokusím se natočit, ale pokaždé jak mě vidí tak přestane a žebrá o žrádlo :-|

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 15:03 R Muž romant [27987] Re: Kamishiro
Postupoval bych standartně. Vyměnil vodu a přidal vzduchování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 14:28 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária – Hyperaktivní krunýřovec ekvádorský
Ahoj, nevíte někdo něco o změnách chování ekvádoráků? Mám jednoho (jestli samec či samice, to nevím) a rok, co ho mám, platil za největšího flegmatika a lenocha... Během posledních pár dní je nejen večer, ale i během dne velmi aktivní, plave dokonce k hladině a přichytává se na sklo- to předtím udělal jen při šarvátce s ancíky.

Možná vám to přijde jako banalita, ale alespoň bych ráda věděla, jestli je to normální, nebo ne.

Jinak žádné nemoci se v akvu neprojevují a teplota je 28-29 stupňů.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2013 23:07 Žena Lucajz [3] - Cichlidy
Děkuji... špatná informovanost a znalost mne neomlouvá, bohužel. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.07.2013 16:43 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
no je to dané akváriem, ale je to přirozené. pokud by se potkali v přírodě tak si to taky
vyjasní. jen je to méně pravděpodobné

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] 5 6

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6533x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5010-chovani-ryb?od=101