Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rak mramorový

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Rak mramorový
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 19:40 - Re: MiroslavAdam
Na to si mal myslieť pred a nie po premnožení.Čo u tohto raka nie je problém v dosť krátkej dobe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 16:17 Muž NASREDDIN [1384] Re: MiroslavAdam
Zkus kontaktovat kolegu raka rybicky.net/profil/2552 třeba bude vědět, kdo by měl zájem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 16:11 MiroslavAdam – rak mramorovy
Mam velky problem. Skousel jsem velke zooskopy, akvaristiky, sousedy, inzeraty, kamarady anic. Proto vas touto cestou zadam zda je nejaka moznost nekam raky mramorove dat. Nemuzu jiz v chovu dale pokračovat. Dekuji :-( :-( :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2015 18:28 PecaSz
Ahoj, prosim o radu. pred 14 dny se rakovi mramorovemu narodily mali raci, jenze zbitek ma pod ocasem. myslim si ze jsou mrtvi. nevim co s nim. mam mu je sundat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 21:49 mramorka
Ahoj, chcela by som sa spytať či sa rad mramorovy oplodní aj ked nema filter a menim mu vodu každy tyždeň ďakujem za radu :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 11:38 Muž kortezhugo [983] Re: cezarmilan
Ja som mal zase len mramorových,tak len k nim.V atlase je to presne napísané "Diploidní samičky kladou diploidní vajíčka, ze kterých vznikají geneticky identičtí jedinci."

Všetko sú to samice a zo samíc zase len samice.Je málo pravedpodobné že sa niekto dostane k samcom.Samice mávajú (odhadujem) kolo 100-150 vajec.Tak si vieš predstaviť koľko ich je v akva za pol roka. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2015 22:16 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: jamajcan
Tak toto mi ušlo. Je to len mramorový, ktorý nepotrebuje na rozmnožovanie partnera? Choval som clarki reed a tak som vychádzal z toho. Mramorových som nemal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2015 09:03 Muž kortezhugo [983] Re: MrsRainbow
Pri nich je kanibalizmus normálny - hlavne ked ich je veľa pokope.Ja som niečo predal a ostatok likvidoval - hrozná haved.
Sid-e ale "iba" toho samca by som si nechal. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.01.2015 22:50 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: cezarmilan
Oddělit samce od samiček?! coze
Fakt to pomůže? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 22:03 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: MrsRainbow
čo tak oddeliť samičky od samčekov? Hmmm?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 20:16 MrsRainbow – Jak udat raky
Ahoj, mám problém s raky mram. V mém akváriu se jim velmi daří a množí se mi doslova geometrickou řadou. Všechny kamarády jsem ráčkem už obdarovala. Ať krmím či nekrmím, už se ani nežerou, nýbrž jen mrzačí. Máte někdo zkušenosti, rady jak a kam raky udat? (s nabídkou raků zdarma na netu jsem neuspěla) Nebo jim nějak znepříjemnit podmínky, aby se vajíčka nevyklubala? Pokud přestanu krmit mrzačí se navzájem ještě víc, to není cesta, navíc má vajíčka prostě pořád někdo. Někde jsem četla o chovateli, který vajíčka z ráčka oddrolí, ale to si nedovedu představit. Nicméně pohled na dospělého starého raka, kterému najednou zbydou jedna dvě nožky je strašný.

Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 14:43 Žena Xabara [-16] - ŽivorodkyRe: prasan
Právě že zda si nevytvořil vajíčka se mi vypátrat nepodařilo... Protože je kvalitně schovaný :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 14:11 - Re: Xabara
A nemá už náhodou i vajíčka? Takto sa správa samička ak nosí maličké.Resp. i staršie samičky sú už častejšie zalezené.Rak je hlavne nočné stvorenie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 13:21 Žena Xabara [-16] - Živorodky – Dlouho schovaný rak
Zdravím, chtěla bch poprosit o radu. Mám doma cca týden raka mramorového a poslední 2 dny odmítá vylézt z květináče. Žije, hrabe si tam, leze v něm tam a zpátky, ale do akvária se ani nažrat nejde. V pátek jsem ho chtěla přesunout do nového akvária, protože tohle bylo jen prozatimní, než bude hotové to jeho... A nevím zda ho v tomto stavu mohu přesouvat.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 16:29 - Re: rak
Ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 16:15 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
Myslíš s těmi klepety( na tom odkazu)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 22:42 Muž KITTbx [1] Re: prasan
Fotka k příspěvku No tak ten zkroucený je opravdu hrůza.
Jinak zase nějaké foto, ráček dostal nějaké to žrádlo, tak to zrovna baští.
Ale jak dlouho bude čiperný, je otázka?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 18:43 - Re: rak
Na rovnakej stránke čo som dal odkaz pre KITTbx je aj pokrútený P.fallax.
Tam som sa dočítal,že sa môže jednať o nedostatok I2, Ca, Mg.Tie moje boli živené rôznorodo a kvalitne preto si myslím,že u týchto rakov sa nedostatok objavuje v staršom veku,kedy už rak prestáva poriadne príjmať potravu.Zrejme môj prípad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 18:40 - Re: KITTbx
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 15:05 Muž KITTbx [1] Re: KITTbx
Tak dnes mi rak chodí po akvárku, ale zrovna jsem si všiml, že ho ten útvar musí dost štvát, jelikož si do něj neustále klepítkama šťouchá/rejpe.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2014 09:22 Muž KITTbx [1] Re: rak
No ano ráčka zase nějakého pořídím, zajdu asi na naši burzu až bude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 17:17 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: KITTbx
Chcete další raka nebo jiný druh?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 16:07 Muž KITTbx [1] Re: rak
aha tak to mu vylezlo, chudák. No já ho mám celou dobu samostatně. Případné další změny nafotím a vložím. A už pomalu koukám po dalším...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 15:37 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: KITTbx
Ty chomáčky jsou žábry, podle mě je to také důsledek toho vředu ( nádoru).Chce ho chovat bez ryb ,ryby by mohly mu ty vyčnívající žábry okusovat a způsobovat další zranění a možnost vstupní bránu pro infekci.
Fotky mám stažené a jak budu s nimi mluvit tak to probereme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 13:35 Muž KITTbx [1] Re: rak
Fotka k příspěvku Tak přidávám další foto, ještě by mne zajímalo, proč má najednou kolem nohou na jedné straně ty chomáčky, objevilo se také po svlékání.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 12:07 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
Neboj zeptám se .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 12:05 - Re: rak
Super,skús to prekonzultovať.Konkrétne raky žili niekedy takmer do dospelosti úplne normálne,jednoducho jedného dňa raka proste po zvleku úpne pokrútilo.Parametre vody vždy v poriadku.P.fallax som ale pre to ich nadmerné množenie chovať prestal,takže sa aj prestal zaoberať problémom s kŕčami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 05:48 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
Už jsem si tento problém zapsal. A budu to konzultovat osobně v září.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 05:42 Muž KITTbx [1] Re: prasan
Hmm, já mám jen tohoto jednoho a jak jsme psal je to starší kousek a bohužel se už nějakou dobu nekopíruje, no dnes k ránu už i cosi pochodil, ale teď zase polehává.
Pokud pojde, naložím ho do vodky, neb čistý alkohol je nepřiměřená cena.
Naštěstí je tento druh hojně nabízený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 00:51 - Re: KITTbx
Neviem to presne posúdiť,ale u niektorých mojich P.fallax čo som mal sa objavovalo niečo ako račí mor.Raka po zvleku strašne skrútilo ,akoby v kŕčoch.Samozrejme ešte žil,no račej som takéto z chovu vyraďoval(samozrejme šetrne a tak aby sa to nedaj bože nedostalo niekde do vody)
Nič podobné som u iných druhov čo chovám nikdy v živote nepozoroval.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2014 21:56 Muž KITTbx [1] Re: rak
Tak svlek zaslat nemám problém, koupím plaskulu vodky a ponořím to do ní. Jinak včera si rak vzal zase hezky z ruky, ale dnes polehává, hrabe nožkama a myslím, že brzo pojde. Jelikož mu nemám jak pomoci obávám se, že bude brzo naložený v alkoholu :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2014 16:57 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: KITTbx
Tak jsem dnes obdržel odpověď. Odborník odpověděl že je raka potřeba sledovat a kdyby se to zvětšovalo( možná že se může jednat o nějakou mechanickou záležitost)a rak by se svlékl tak by měly o svlek zájem.
Budu dále pátrat ( jsou dovolené a někteří jsou i na různých expedicích)tak je skoro nemožné se s nimi spojit a konzultovat to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 21:41 Muž KITTbx [1] Re: rak
No tak to tedy asi neklapne, doma žádný alkohol nemám, teda jo, jednu letitou pravou RU vodku a upřímně na tohle ji otevírat nebudu.
Snad něco vymyslím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 18:58 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: KITTbx
Tu svlečku prosím dejte do čistého alkoholu( vodka ,atd) aby odborníci mohli co nejlépe posoudit o co se jedná.Již jsem odeslal dotaz i s fotkou ,tak čekám na odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 15:59 Muž KITTbx [1] Re: prasan
Fotka k příspěvku No tak uvidíme co na to rak, pokud bude mít někdo = odborník zájem to prozkoumat, pošlu to rád.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 05:11 - Re: KITTbx
Takéto utvary sú problémom pri zvlekoch ako sám pozoruješ a opisuješ.Bohu žiaľ sa rak pravdepodobne bude musieť s takýmto problémom vysporiadať sám.Keby sa ti podarilo poslať takýto zvlek rakovi na výskum,boli by sme múdrejší.
Pozerám na túto fotku,tak je to presne to čo mal ten môj na klepete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 00:03 Muž KITTbx [1] Re: prasan
Fotka k příspěvku No v současnosti na hlavohrudi nemá "strup", ale vyloženě kus čehosi, dříve to bylo roztřepené jako vyrvaného a nyní se to zase zatahuje.
Je možná, ta infekce mohla vzniknout, neříkám, že ne.
Modré formy, no tenhle byl vždy klasický, až po tom zážitku zmodral, ale mám dojem, že to ustupuje. No neumím si představit, jak bych mu to odstranil, zvláště když jsem to viděl, jak to bylo odervané.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2014 23:06 - Re: KITTbx
Bude to (môj odhad na diaľku) bakteriálneho pôvodu,keby si to spučil alebo prebodol na tele raka zrejme z toho potečie priesvitná tekutina.Útvar by bol predpokladám z vnútra dutý.
Takéto niečo mohlo spôsobiť i krátkodobé znečistenie vody(napr.prekŕmením) kedy sa i nepatrnou rankou na tele raka dostala do organizmu dáka baktéria,ktorá začne robiť takúto šarapatu.
Tieto raky sa ponúkajú už i v modrastej forme ale často ako som písal modrasté sfarbenie(pri bežne sfarbenom rakovi) je hlavne pri nízkom pH.

Mal som raka ktorý mal niečo obdobné na jednom klepete.Bol to drastický zákrok ale raka som z toho dostal.U teba by to ale bol problém pretože to má rak na hlavohrudi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2014 22:37 Muž KITTbx [1] Re: rak
Já jsem z Ostravy, takže druhý konec.
Ano mám to, docela se to rozpadá, poslat to klidně mohu třeba to k něčemu bude i pro jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2014 17:42 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: KITTbx
Chci se zeptat odkud jste? Máte ještě ten svlek s tím (strupem)? možná bych o to měl zájem , mohl bych to dát k určení odborníkům ( ale nic neslibuji musím ještě zjistit který z odborníků se tímto zabývá a jestli by byl ochoten se k tomu vyjádřit).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2014 16:29 Muž KITTbx [1] Re: rak
Pravda, to mne nenapadlo.
Nic méně, po otržení/svlečení toho hlavového krunýře to bylo roztřepené jako urvané. Teďka se to zaceluje, to zmodrání přikládám stresu a asi i bolesti.
Jinak mne to fakt štve, ráček si bere klidně i z ruky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2014 15:04 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: KITTbx
Mě to nepřipadá jako strup ,ale jako nějaký nádor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2014 13:20 Muž KITTbx [1] Re: prasan
Fotka k příspěvku No děkuji za reakci, ale tohle nebyla asi tak úplně správná odpověď.
Ta věc za okem je strup, který se mu udělal při svlékání, prostě si utrhl i kus masa, to následně zaroste, ale brání to následně při dalším svlékání krunýře.
Asi jsem to napsal moc hekticky, ale ten rak se kroutil právě při tom sundávání krunýře, neb mu zjevně nešel dolů, tělo už bylo svlečené. Bohužel si zase kus oderval. Nyní sice kouká a chodí, ale schází mu jeden vous a je zatím stále modrý = nikdy dříve tak nebyl.
Ph měřit nemám čím a nikdy jsem neměřil, vodu má tu co vždy a má ji krásně čistou, 24h má filtraci se vzduchováním a pravidelně odkaluji a měním vodu. Jinak ten rak má minimálně 3 roky, bohužel už nějakou dobu neplodí naposledy někdy v zimě, před tím tak často, že ještě neodnosil jedny a už si pěstoval další klony.
Nevím co to je v každém případě, má to zase a větší viz foto, docela mne to mrzí.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2014 12:18 - Re: KITTbx
Myslím si,že podmienky kde ho máš nebudú preň najlepšie.Preto tá blbosť za okom a problém zo zvlekom.Celý zmodrel zrejme preto,že máš v akvárku príliš nízke pH.Zameral by som sa na častejšie výmeny vody a občas to aj premeral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2014 00:03 Muž KITTbx [1] – Rak se mi svlékal a
dostal při tom dost do těla.
Již před časem jsem si všiml, že má jakýsi "strup" na hlavě za pravým okem.
Včera se svlékal a dost při tom létal po akvárku a kroutil se, když shodil hlavový krunýř, zůstalo mu zřetelně za okem kus urvaného. Nyní, leží pod kokosem, zjevně mu není dobře, ale celej zmodral a je vidět, že má ránu do masa.
Mám ho nechat nebo…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 17:02 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: manhalterova
Raci mají žábry. Na rozdíl od ryb dokáží dosti dlouho vydržet bez vody ( ale pozor musí dodržet několik podmínek).
Tak na Vaší otázku odpovídám nemusí se mu stále vzduchovat( ale pozor na teplotu vody -čím je vyšší tím je ve vodě méně kyslíku,také na velikosti nádrže a osázení nádrže rostlinami), tak na noc můžete vzduchování vypnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 15:58 manhalterova Re: manhalterova
ještě bych se chtěla zeptat potřebují raci vzduchování nepřetržitě nebo se může občas i vypnout? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 09:40 manhalterova Re: rak
rak napsal: Takové krmení není.Ale rak týden přežije bez krmení dobře( já jsem raky nekrmil celé 3 týdny a v pohodě přežily).Jen pozor na to když je v nádrži s rybami to by nemuselo dobře dopadnout pro ryby.
Děkuji za info hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 04:52 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: manhalterova
Takové krmení není.Ale rak týden přežije bez krmení dobře( já jsem raky nekrmil celé 3 týdny a v pohodě přežily).Jen pozor na to když je v nádrži s rybami to by nemuselo dobře dopadnout pro ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2014 22:28 manhalterova – holiday krmeni
Dobry vecer chci se zeptat existuje naky krmeni kdyz clovek jede treba na tyden pryc a nema kdo by raky krmil? Nic jsem na netu bohuzel nenasla dekuji za odpovedi ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 5282x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4841-rak-mramorovy?od=23