Rak mramorový
Tak tam dejte rostliny a pořiďte si raky rodu Cambarellus.
Tak ja beru standartní rozměry takže 50ti litry myslím 60x30x30

Ono tak nezáleží na litrech ,ale to jaký je rozměr dna.
No právě kutím že bych vymyslel nějake akvarko jen s nějákým fikaným pozadím, kameny a tak...ale bez rostlinek se tam musí huř udržovat ta rovnováha a tak ne?
Tak hlavně nedávej mramoráče spolu s krevetkama

Já k tý potvoře teda nedoporučuju ani ryby

A rostlinky tam dávej jen z přebytků, něco kupovat je fakt plýtvání

Slyšel jsem že se množí jak mouchy no.. Já jako zatím ho nějak neplánuju, ale líbí se mi jak raci tak krevetky...o krevetkách už toho vím si myslím celkem hafo

ale raky sem zanedbával tak to tedka trochu doháním

Záleží na tom, kolik jich chceš mít (i když budeš mít jednoho, brzo nebudeš vědět, co s potomky). Já měla jednoho ve třicítce a naprosto v pohodě. Samozřejmě za víc prostoru bude raději, jako každý

Ale ta potvora se mi chtěla množit i ve dvoulitrovým "bettárku" s filtrem, ve kterým jsem ho dostala.
Zdravím, chtěl jsme se zeptat jak velké akvárko by bylo třeba pro ráčky? v atlase to není a tady jsem to taky nikdy nenašel. Dají se chovat třeba v 50l ? Nebo 80 aspon? Jen abych měl přibližnou představu. dík

Starší reakce
Ty nemáš doma sůl?Do takovéto nádrže bych dal malou špetku soly.
Hlavně to chce aby měl co nejpestřejší potravu( aby tak načerpal veškeré potřebné látky ).Doporučuji také mu podávat rybí maso s kostmi,akva.šneky,nezapomenout také na rostlinou složku.A hlavně to chce hygienu ( pravidelně měnit vodu).
Môže mu to brániť pri zvleku a tak ani zvlek nemusí prežiť.Ak sa zvlečie,tak to asi jeden zvlek nebude stačiť.
0 07.12.2012 22:52 - Ty jo,to je ale riadný kráter.Myslel som,že je to omnoho menšie.Ja by som podľa foto stále povedal,že ide o riadne rozbehnutú a zanedbanú bakteriálnu infekciu.
To se špatně určuje( může to být za týden nebo za několik měsíců).
Až se svlékne tak schválně vylov svlečku a podívej se jak vypadá defekt ( díra) jestli se jedná o promáčknutí krunýře nebo je to díra skrz krunýř.Pak mi dej vědět jak to dopadlo.
Podle mě se jedná o defekt který mohl vzniknout krátce po svleku.Jestli rak se normálně chová ,tak bych jen dodržoval hygienu a počkal na svlek. Jestli pak by se to objevilo tak bych hledal další příčiny.Jen mu dopřejte co nejpestřejší stravu.
Starší reakce
3 10.10.2012 14:46 DanielGroger Takže ho asi radši vratim do zverimexu. Díky za odpovědi.
Hlavne mladé tohto druhu idú po rastlinách ako kosačka.A kedže je tento druh hermafrodit,mladé na seba nenechajú dlho čakať.Síce nie je dáky extra lovec,ale občas aj chytí a zožerie dáku rybu.Ako napísal kolega,obseká ti nie len rastlinky ale aj ryby.

Rak normalne jde po rybickach...a rostlinky ti sestriha tez..
0 09.10.2012 21:04 DanielGroger – Rak v akváriu
Ahoj. Potřeboval bych pomoct. Rodiče si sehnaly raka mramorového a dali ho do nádrže kde je i bojovnic pestrá a ten rak nám ho do rána sestříhal. Teď ho mam ve sklenici, ale mam ještě akvarium kde jsou gupky a black molli. Myslíte že ho mezi ně můžu dát? Díky předem
Starší reakce
Ak mu tam pred odchodom hodíš konár vŕby tak si vystačí.
Tak tam určitě něco najde.
0 29.07.2012 11:56 Kenzo Na dně má štěrk
0 28.07.2012 20:54 Kenzo ježíši to jsem vůbec nečekal,že vydrží tak dlouho.Nechci ho trápit bylo by to 14 dní.V akváriu si ale nic nenajde,když ho mám samotného bez rostlin,které vždy sežere,nebo uštípne.
Záleží jak je krmen,ale podle mých zkušeností měsíc není problém .Rak si v nádrži najde vždy něco k jídlu.Kdyby rakovy byla postupně snížená teplota tak i několik měsíců( to se normálně děje i v přírodě).
0 28.07.2012 14:07 Kenzo Jak dlouho vydrží rak bez potravy?
0 27.07.2012 19:25 - Račej o hlade ako príliš krmiva,ako to spomenul rak.
Klidně ho nechte doma.Jenom pozor když máte v nádrži ryby tak by mohly se stát jeho potravou.Také pozor na to aby jste mu tam nechtěla dát dostatek jídla( mohlo by se stát že by se zkazila voda a mohl by chcípnout).
0 27.07.2012 16:22 Kenzo – Rak a dovolená
mám doma raka mramrového a odjíždím na dovolenou na 14 dní tak přemýšlím co by bylo nejlepší řešení.Převážet ho 200km mám strach nebo by to ustál?
Starší reakce
Napísal som na 99% pretože samček je u nás vzácnosť.Všetko čo je u nás ,,k mání,, sú hermafroditické samičky, ktoré na rozmnožovanie samčeka ani nepotrebujú.
Záleží na velikosti nádrže ,až budou vylíhlí, tak se nechá odlovit dospělci, mladé se můžou odchovat.Ale i tak o část přijdete.
Ahoj,je to 100% samička jelikož má pod ocasem založeno na porod a schovává se pod kokosovou slupkou kterou jsem jim dal pro ukrytí.Co se stane s mladými po vylíhnutí?Sežerou je?

Stará známa.Nakoľko je to na 99% samička.

Tak tento druh je Procambarus fallax( rak mramorový).Z mini raky nemá nic společného.
0 06.07.2012 13:54 Jirkafil –
Re: rak 
Tak zde je ten náš ráček...

Já si myslím, že se jedná o jiný druh raka.Dost bych se divil že by prodávaly raky pruhovaný ve zverimexu,když se běžně vyskytují ve volné přírodě ( místy se dá říci až kalamitně).Kdyby byla fotka tak by se snad dalo určit o jaký druh se jedná.
0 05.07.2012 18:55 Jirkafil –
Re: rak Koupil jsem je ve zveráku v Ostrově u K.Varů
Vcelku v pohode sú guppy a ancíky ako ich mám spolu aj ja.Tetrovité a iné moc k rakom neodporúčam.(spávajú na dne a stávajú sa ľahkou korisťou)
Můžu vědět kde jste je koupil?
Přidat reakci
1 ...... 7 8
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 5282x