Počet ryb do akvária
Na druhou stranu se můžeš podívat na mé akva viz.
rybicky.net/nadrze/13462 . V současné době krásně prosperuje, je ale zarostlé jak jungle. Filtrace byla vyrobena vlastnoručně, aby plnila co nejvíce biologickou funkci. Původně vzniklo jako pokus o to, zda-li bude toto mikro prostředí fungovat. Po zjištění že ano, jsem si jej už nechal a nezrušil jej. Razborky trpasličí nevypadají nijak stresle, ale někdo možná namítne, že je to jen zdání.
Ze svých krátkých zkušeností ti však doporučuji, pořídit si akva tak okolo 50 - 60 litrů. Můžeš si jej nechat vyrobit na míru tak, aby Ti zapadlo do Tvého interiéru. Možností je nepřeberné množství, a zde na stránkách nalezneš mnoho nádrží zajímavých proporcí (úzké a vysoké, široké a nízké ...), které je však nutno obsadit specifickým osazenstvem.
Jako první krok, mimo nastudování si něčeho o rybičkaření jako takovém, Ti doporučuji, aby jsi si prohlédl zde prezentované nádrže a určitě se Ti něco zalíbí. Poté můžeš vznést konkrétní dotaz a většina zde přítomných Ti ráda poradí, jako v Tvém případě týkající se toho mikro akvárka.
Držím Ti palce s výběrem a hlavně tr-pě-li-vost. Nikam nepospíchej. Vyplatí se Ti to.
Je to designový výstřelek aby se zákazník cítil cool. Je to koncipované tak pro oko a rychlý nákup, protože to vypadá líbivě. Také to rychle vytáhne peníze z kapsy. A to je zhruba vše. Pro akvaristu v pravém slova smyslu to opravdu není.
Pokud chceš jen něco na oko, kup si to, ale nedávej tam žádné rybky, ale jak již bylo raděno - krevetky (ani pro ně to není žádný zázrak), šnečky, rostlinky....
0 11.12.2011 17:50 HaDaS – Re: Jakub
Jakub napsal: Ale na co jsou tedy tyhle akvarka?
K tomu, aby si to lidé koupili a utratili nějaké peníze. Potom aby se se svým výtvorem pochlubily na nějakém akva-portále, a následně byli seznámeni s problematikou akvaristiky jako takové.
Díky moc,
bála jsem se, aby nebyly až moc teritoriální. Ale mají tam schovku za filtrem, ve skalce a dodám kokos, takže by to mohlo jít.
Udělal bych jim tam ještě více schovávaček, ať mají možnost si hájit svoje teritorium. Poměr 1 samec a 2 samice bych viděl jako v pohodě. Jsou to cichlidy, takže bude v akváriu více živo.
0 11.12.2011 17:01 Jakub Dobra tedy asi si porideim nejake to s objemem kolem 20l
Ale na co jsou tedy tyhle akvarka?
www.spokojenypes.cz/… 0 11.12.2011 16:32 Jakub Pro ostatni rybky by to bylo asi jeste porad maly co?
To už by byl pro Beťáka slušnej bejvák.
0 11.12.2011 16:21 Jakub Mam trochu problemy s prostorem. Tedy pomohl bych si nejak s 21l-25l akvariem. Nebo by to porad stacilo pouze na krevetky?
máš pravdu...
Ne, ne, žádná třetí cesta v podobě těch razborek není. Jsou to hejnový rybky a byla by to špatná volba. Jak již zde zaznělo, pro rybky to akvárečko není, ale jako krevetárko s nějakým šnekem to bude dobrá volba.
vyznělo
Žádný.10 litrů je málo. Ale krevetky nebo šneci by tam při řádný údržbě mahly být.
0 11.12.2011 15:51 Jakub Zdravim mam doma akvarium 10l. (kvadr) a chtel bych se zeptat jaky rabycky (pocet) by ste mi doporucili. Jsem zacatecnik takze tomu zatim moc nerozumim
Predem diky
bylo to myšleno tak,že neonky si smslsnou na pavích očkách..alespoň když jsem je měla já,tak mě pěkně redukovaly potěr mečovek.
jen to vyznělo asi opačně,viď?...
ty očka se ti za nějatý čásek pomnoží a bude to chtít nějakého "regulátora" toho potěru...Já zkuším beťáka
fotka co je v profilu je stará, nyní je tam více zarostlo..
je to starší fotka.. uvažuji, že ty paví očka až povyrostou přemístím do akvárka s krevetkami.. tam je místa až až cca 50 l
0 10.12.2011 14:50 HaDaS – Re: glumča
glumča napsala: ... ty paví očka ti budou redukovat neonky...
... a nebo opačně?
Odhaduji čistý objem akva tak na 55-56 litrů (pozadí, dno). Je mnoho takto obydlených nádrží které prosperují, ale u Tebe si myslím, že by bylo vhodnější osádku trochu redukovat, či upravit její složení. Živorodky (i ancíci) akva dost zatěžují, takže Ti doporučuji častější výměnu vody a pravidelné odkalování, popřípadě filtr s lepší biologickou filtrací. Rostlinky by ti samozřejmě hodně pomohly. Co jsem se díval do tvé prezentace, tak mi připadá, že máš docela slabé osvětlení a rostlinky ti strádají.
Doporučuji ti důkladně sledovat chování osádky, to ti dost napoví. Osobně bych se zbavil buď živorodek nebo teter a nekombinoval bych to v akva této velikosti.
to je,podle mě tak akorát...
někdo ti třeba poradí,že můžeš rybky přidat,ale já jsem zastánce toho:mít míň ryb v akva,líp se pak pozorují
ty paví očka ti budou redukovat neonky...
0 10.12.2011 13:23 aoelcz – počet ryb
zdarvím, mam 63 l akvárium a v něm:
Ancistrus sp. gold 2 ks (sameček + samička)
Neonka obecná 10 ks
Paví očko (malé, drobotina) cca 6 ks
Plž clea helenas 4 ks
Je tento prostor (63 l) pro rybky dostačující.. pokud bude tedy akvárium dostatečně osázeno..
Starší reakce
JuraS si pořád stěžuje že už je nemá komu dát, určitě ti nějaký dá/prodá
To nevim, ale v Praze je dost burz apd. takže by nemusel být problém je zrovna tam sehnat...
V tom případě dej na Romana
Myslim, že to bude vypadat fajn
Jo, něco málo co sem si o terčovcích zapamatoval
Asi bych nakonec zvolil ty červenoůstý tetry. Když sou správně zbarvený, tak to vypadá fakt moc dobře. Krásně se s nima relaxuje
Ono mají červenoústky jednu úžasnou vlastnost(která s traduje u většiny teter) a tou je jejich hejnová pospolitost. Prostě se v akvárku chovají tak, že kam první, tam poslední, společně s terčovcema s nima zkušenost mám, takže opravdu vřele doporučuji a nejn k terčovcům. Chce to pro ně alespoň tem metr do dýlky akva, jsou to plavci. Jinak ta poznámka o výšce akva pro placky, je velmi správná, pod 50cm bych nešel, spíš víc.
EDIT: Jinak to jsou ryby do řádně zaběhnutýho akvária.
Ty tetry červenoůstý sou moc pěkný, když sou pohromadě. Možná bych volil spíš je, neonky, to už je takový stereotyp...
Roman je dneska všude
Hlavně pro terčovce minimální výšku nádrže 50cm. Volil bych i tmavší dno a pozadí, i kvůli neonkám. A pěkně zarostlý rostlinkama
Já bych dal 6 terčovců, 20 neonek a 4 sumečky...
6-8 placek, 20-30 neonek(nebo třeba teter červenoústejch).
Ahoj, zakládám druhou nádrž tentokrát amazonky 240L,
rád bych se dozvěděl kolik ryb se hodí do tolika litrů....?
Rád bych neonky a terčovce + čističe sumečka.¨
Díky.
Starší reakce
0 06.09.2011 17:26 Tudy [330] - Krevetky Podařilo se mi sehnat po dlouhém pátrání pár Akary zlaté a Akarky zelené (tedy celkem 4 rybky navíc). Otázkou je, zda se do mé 112 l ještě vejdou. Akvárko je dobře zaběhlé, rostlinám se daří, nemám problém s kvalitou vody, údržbou ani řasami.
Současná osádka: 2x Akara hnědá (2 samci), 3x Čichavec zlatý, 2x Krunýřovec obyč., 4 x Pancéřníček zelený, 3x SAE, 4x Zebřička (zbytek hejna, na dožití), tj. 18 ryb.
Současná osádka spolu vychází dobře, teritorium si tvoří jen samec Čichavce při tření.
Starší reakce
Pokud nebude nějak ostrej, tak proč ne. Tu velikost kamínků bych viděl, čím menší tím lepší.
Naprosto chápu a rozumím tomu a tu výměnu dna schvaluji. Mám velmi dobrou zkušenost s obyčejným stavebním pískem, nejlepší je maltovej, ten je říční, Může se lehce prosát a namíchat. Samozřejmě že křemičitej písek, štěrkopísek, dostupnej v akvaristikách, možno použít taktéž. Velmi často se používá písek z Flexi obkladů, možno dohledat na netu.
Taky bych tam už žádný rybky nepřidával, rozhodně ne neonky, ať už kvůli tomu dnu, ale hlavně neonky do akvária takovýto velikosti nepatří, neutvoří to správný hejno a budou roztřelený po celým akvárku a naprosto se tam vytratí jejich hejnová pospolitost. To dno bude asi opravdu vyměnit. Nemám sice nic proti vápenci v akváriu v rozumný míře, ale je třeba s tím trošku umět pracovat. Nechci se Tě dotknout, ale drcenej mramor na dně je pro trochu pokročilý akvaristy(ky).
0 14.08.2011 20:31 Fugee Neonky bych osobně nedával do akvária, kde je bílý písek, stresovaly by se.
0 14.08.2011 20:27 Fugee Okružáky tam klidně nechte, ničemu nevadí.
Rybky bych už nepřidával.
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 19 20
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 19727x