Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mečovka - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 15 Přejít na další stránku   1  
Mečovka - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JosefVavraRe: Tomáš55
celkem to je ve 4000L vody ne v jednom akváriu :-) mám menší odchovničku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomáš55Re: Josef Vávra
5000? coze musíš to ma pestré. potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JosefVavra – březost
mám v akváriu 150x60x30cm hejno asi 50ks
březí samičky před porodem přendavám do porodnic které jsem si sám vymyslel dloudobím pozorováním porodu
měčovka před porodem má opravdu břicho narvané a téměř zadeček hranytý
dá se to i lehce vypozorovat tím že se začne zdržovat mimo hejno

u Guppek
používám zase jiný systém porodnic a opět samičky které budou rodit se drží stranou hejna
nebo u dna

chovám okolo 5000ks Guppek a mečovky jen klasické oranžové
jsou i jiné způsoby pro velkochov ohledně porodů ale to nemá smysl zde rozebírat
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondr001 Re: LiborSprysl
gravitest smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: vondr001
coze proč? (OT)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondr001 Re: LiborSprysl
OT - Já se snad po.... trhám smíchy. smich smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: LiborSprysl
Já se sichroval. :) I déle, i déle. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 7  - LiborSprysl Re: romant
romant napsal: 14 dní,možná i déle. ;-)

Románku tahle na fotografii teda teprve hledá gravitest... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sisinka
Táák dneska jsem se dívala na mečovky a viděla jsem že je jedna na prasknutí a ta druhá má to břicho jen o trošku menší ;-) tak už se na to těším ano jupí hop
Fotka k příspěvku Děkuji zítra pořídím lepší fotku. Možná to bude vidět líp :-) (to čemu není vidět břicho je samec)

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Sisinka
14 dní,možná i déle. ;-)
Fotka k příspěvku Prosím a tohle vypadá na kolik dní? (lepší fotku nemám protože ta mrcha mi utíká)

Reagovat na tento příspěvek 3  - Yirka Re: Sisinka
Tady máš napsáno základní penzum informací o mečovce včetně délky březosti.
Pro pořádek uvedu, že vzhledem k tomu, že se jedná o živorodku, potěr se nelíhne ale je porozen živý.
rybicky.net/atlasryb/mecovka_mexicka_cervena
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho trvá u mečovky než se vylíhnou malý?
 Reagovat na tento příspěvek 10  - LiborSprysl Re: duko1995
Okem, zkušeností a tvarem břicha... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: LiborSprysl
no oči má také rovnaké jak telo,uplne jakeby nemnela oči to tak čudne vypadá a jak tedy naní zjistím čí čeká mladé ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: duko1995
Ne každý albín nutně musí být bílý, překvapivě.:-) Důležitá je totiž barva oka... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: LiborSprysl
šak je uplne oranžová krásna albín je bílej ne ? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: lesli
Neodostatek potravy, špatná kvalita vody, to by mě tak na první dobrou napadalo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lesli – .
narodili se mi mecovky (20ks). dal jsem je do porodnicky pridal jsem jim tam kousek rostliny.... a treti den rano jak se rozla zarivka .. vsechny do jedne byli mrtve... nevite nekdo proc?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: duko1995
To skoro ani vidět nebude...je to albín... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995
zdravím mám páreček mečovek ve 160l společenském a už je mám tak 2 mnesíce a stále ne a mnet mladé sou to mečovky mexické vídeňské,teplotu mám 25-26 stupňú a dospelý už sou.Dekuju na tej samici není vúbec videt ta skvrna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - toni
Fotka k příspěvku ahojky....koukam koukam na fotecky s tehulkama ale moje ma tu skvrnku ve predu,ze by jen precpana?...muze to byt? :-D

Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: tillecek
Děkuju za odpověď, nechám jí tam, ať má na to holka klid :-). Jak jsem psala, mečovka nám ještě nerodila, tak se radši ptám :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tillecek Re: Fída
Jo, už bych ji tam nechal, možná ne dnes, ale určitě brzy:) palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: romant
Ona byla takhle v akvárku. Asi hodinu jsem jí sledovala a nedalo mi to, protože mečovky se nám ještě nepodařilo odchovat, tak jsem jí přelovila do "porodničky" se stejnou vodou z akvárka a při tý příležitosti vyfotila ;-) Teď si spokojeně plave. Myslíš, že teda bude rodit?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Fída
Šmankote proč tu rybu stresuješ tím přelovováním a provádíš s ní takovýhle brekule? :-( Teď se klidně může stát, že porodí a to klidně předčasně, neb ten stresík z toho síťkování, toho může býti příčinou. Nech jí v klidu, však ono až příjde její čas, tak se zadaří a když to nestihneš teď, tak jistě při příštích porodech, který budou jistě následovat aby se to dalo odsledovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: Fída
Fotka k příspěvku Ještě přikládám foto. Lepší nemam...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Fída – Těsně před
Ahojky, prosím poraďte, jak poznam, že moje mečovka má před porodem? Skvrnu máme, břicho hranatý, nateklou prdku, ale pořád nic.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikiRe: 0
No tak já raději ještě počkám, zatím sem jich napočítala 13 což je docela dost počítala jsem tak ze 4 :-D ... Jinak zatím děkuji za řady určitě se ještě ozvu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0Re: Kiki
Záleží na celkové osádce nádrže a jiných okolnostech. Já by s tím počkal 2-3 měsíce. Až tam ty mladé dáš, tak po nich větší ryby "půjdou". Napiš sem, jak to dopadlo a jestli z těch malých něco zbylo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: Kiki
Až budou větší než tlamky ryb v tom společném akvárku... což by po měsíci už měly být.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kiki
Ahoj, chci se zeptat mám malé mečovky už asi přes měsíc v jinem akva a chci se zeptat už je můžu dát do společného akvárka? nebo jak dlouho mám ještě počkat?
Děkuju za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: MichoCZ
Dobře. Děkuju za info, určitě přidám časem ještě nějaký fotky. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 3  - MichoCZ Re: Fída
Živorodky si vydrží uchovat spermie i několik vrhů v zásobě. V podstatě po vysypání se začnou vyvýjet další mladé. Takže 99% živorodek jsou těhule. Jen záleží v jakém stádiu.
Čekam, čekam :-). Já si odchovávám mimčo black molly (ještě před týdnem byli dvě, jedno mi umřelo) a tři miminka pavìch oček. To jsem nevěděla, že máme těhule (nebo jsem to spíš nesledovla) a pak jsem lovila ty zbylý co se stačili schovat. Pořád jsou ale mrňavý... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Fída
No zatím je nemáš moc plné. Si chvíli ještě počkáš, ale pak to je řetězovka a už nebudeš ani sledovat kdy která vrhla. První potěr jsem měl taky radost a druhé kolo mi už je celkem šumák. Stejně přežije jen pár, zbytek požerou.
Tak aspoň jako dekoraci. Asi začnu uzavírat sázky, která rybka nám první porodí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - MichoCZ Re: Fída
Mě paví oka do kokosu jen občas nakouknou. Jednou jem viděl, že stará samice vplula do kokosu, ale hned se pakovala ven. Nelíbí se jim tam. Zato džungli v rostlinkách mám posetou jak třešeň v květnu potěrem.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - jamajcanRe: Fída
Může.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: malyLibor
Aha, ale jako dekorace tam být může, ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Fída
Živorodky nejsou rybky, které by vyhledávaly úkryt v takovýchto dutinách... především proto, že v těchto dutinách se jak v jejich domovině, tak často i v akváriích skrývají ti, před kterými se mrňata potřebují schovat - různé cichlidy a cichlidky, prostě predátoři.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FídaRe: malyLibor
Už je vyměněná. Snad jí to zmizí... Ty jsi mi včera psal u pavích oček, že živorodky nepujdou do kokosu. Proč?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Fída
Hlavně pozor na přerybnění akvárka. Živorodky jsou velké špindíry, tak jak radil romant - je potřeba často měnit vodu, nepodceňovat a nezanedbávat to, jinak by se z té drobné věci na oko mohlo vyklubat něco hodně nebezpečného.
Dobře, už se těšim až se mi zakulatí ano
Určitě u té poslední, ta první a druhá ještě déle. :-)
Dobře, budeme měnit vodu a snad se jí to uzdraví. To mam radost že jsou. potlesk Ale ještě aspoň dva týdny, viď?
Ano, jsou všechny tři. :) To oko se zdá, že je lehce odřený a na to by měla vodoléčba(častá výměna vody) zabrat. :-)
Fotka k příspěvku A třetí. Ta má i něco s okem, vypadá to, jako by tam měla malinkou bublinku. Ale očividně jí to nevadí, jen by mě zajímalo, co to může být...

Fotka k příspěvku Druhá...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [15] ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46418x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4362-mecovka?od=701