Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mečovka - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 36 Přejít na další stránku   1  
Mečovka - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majkls – ph
mám dotaz.. voda která je v akvariu měla pH kolem 8,5.. přidáváním CO2 sem ji trvale snížil na hodnotu od 7,2 do 7,8. Dělal sem porodničku pro mečovku, která v nejbližší době bude mít mladé, objem porodničky je 5litrů a když jsem použil vodu z akvaria opět má pH přes 8,5 což se mě zdá že pro vytření mečovky je hodně veliká. Takže otázka je jestli můžu nechat i tak vysoké pH nebo snížit pomocí nějaké chemikálie (Acidon)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majkls – březosť mečovky
jo díky. s tou porodničkou si už nák vyhraju aby je nepožrala :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janmacu
doporučuji ti koupit porodničku s dvojtým dnem,mě měčovky své mladé vždy spapkali X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verča.D – Re: Majkls
pětilitrovka je na mečovku super :-) pokud máš doma vhodnou teplotu pro mečovky (21 až 27 stupňů Celsia) tak topítko je zbytečné ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: Majkls
ted uz byt topitko nemusi, pokud teda nebydlis na zamku :-) 5l je na porodnicku v pohode, to tam muze i par dni zustat. u mecovek se to docela blbe poznava - ze zacatku, pak uz to taky vymaknes. ale nemaji tak hranaty bricho jako pavi ocka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majkls – Re: Verča.D
dikes. mám v plánu ji dát do pětilitrové porodničky, myslíš že to nebude na mečovku moc malé? a ještě jedna otázka.. musí být v porodničce topítko? mám totiž jen jedno v hlavní nádřži..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verča.D – Re: Majkls
já jsem toho názoru, že březí určitě je ano ale ještě pár týdnů bude bříško nabývat :-) pokud máš v akváriu dostatek skrýší a stojíš o prcky, tak se na ně můžeš těšit ;-) hodně zdaru
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majkls – březosť mečovky
Fotka k příspěvku Dobrý den. Koupil jsem si pár mečovek a samička vypadá že bude mít mladé. Mečovky mám poprvé,tak se chci zeptat za jak by se samička mohla vytřít, tedy esli je vůbec březí (viz foto).

Reagovat na tento příspěvek 0  - arnošt – Re: jasanek29
tmavá "skvrna březosti" tam je, ale těžko říct - záleží na tom, jak dlouho už takhle vypadá - může to být až měsíc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jasanek29
Fotka k příspěvku A další foto..........

Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku Ahojky ryby,poradíte mi prosím,kdy porodí tahle mečovka???, Díka moc coze

Reagovat na tento příspěvek 0  - Marekkt
Fotka k příspěvku ja mam mecunku cervenu no a tevidim nikde ten cierny znak .. no ale plna je dost poradte

Reagovat na tento příspěvek 0  - Petrucianni
Naděláte s mečovkama :-) Na tu se stačí jen hezky podívat, a množí se jak blbá :-)))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: blackarrow
těhotná je určitě, možná už porodila ani sis toho nevšiml ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - blackarrow
Fotka k příspěvku Můžete mi říct, jestli je vůbec těhotná. Skvrnu má velkou, ale už to budou 3 měsíce a furt nic.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: zaciatocnik
Ony velmi pravděpodobně rodí, ale jestli je máš ve společném akváriu tak si ty nově narozené dají hned ke svačině.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zaciatocnik
tema je rozmnožovanie ryb tak mam otazku mam cca 40 mečuniek cca 7 samcov a ostatne samice mam ich od jedneho kamoša a boli to fakt krasne kusky a mali plne kotne bruška občas som pod ne videl aj plavať ale len možno 5 mladych a viac nie tak a teraz am proble s tym samice nerodia a nevidno ani vobec aby sa saci činili a tancovali pred nimi neviete prečo?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alusa
Pokusim se ho nejak pekne vyfotit a dodam :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Alusa
Chtělo by to fotku - specielně pro provokatéra! :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Alusa
jejda, škoda
Gratuluji tem,co byli nazoru,ze je to samec..Opravdu je to veliky,zdatky samecek... sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikol – Re: Linduš
Děkuji... :-) ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Nikol
to záleží na stavu peněženky a hlavně na dostupnosti krmiva.
vločky a sušené dafnie (nebo daphnie?) mám doma, pro cokoliv dalšího bych musela takřka 20km tam a 20km zpátky a to se mi kvůli očkům a mečovkám nechtělo.
nevím, jak rychle rostou, nebo by měli růst, ale vypadají dobře ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikol – Re: Moko
Co bude lepší???Koupit krmivo nebo je krmit rozdrobenými vločkami???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moko – Re: PetrF
to je dobry napad :) :-D Skusim to
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrF
Vločkové krmení se dá dobře "propasírovat" přes takové to umělohmotné sítko na čaj... ano palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lama – Re: Moucha
Od mala krmím živím cyclopem a rostou daleko lépe než po suchým.Serou přikrmuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: dvorak
rybicky.net/rady/mecovka-zelena
ji jim daval prachove krmivo (v nouzy drceny vlocky) a kdyz povyrostli tak mrazeny patentky, hezky je nechat na jemnym situ roztat proplachnout a pomalu davkovat pinzetou jen to co hned sezerou, az budou mit plny briska tak prestat, protoze jsou furt pri chuti a prezrali by se....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dvorak
Jj,já jsem si to tím způsobem nachystal na delší domu,takže teď mám prostě pixličku vloček pro potěr.A nnemusím každý krmení mnout,jen sypu co se do nich vejde:-D
já ty vločky promnu mezi prsty, jako, když něco solíš
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dvorak
Můžeš je krmit i vločkama,ale musíš je strašně moc rozemlít(udělal jsem to vařečkou v kelímku od vločkovyho krmiva).Kousky vloček by měli být asi tak velké,jako oči potěru.Dostal/koupil jsem si Mikry(od jajaapaja) a teď poťěr ktmím většinou tím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - provokater – Re: Strojek
Všechny firmy mají krmení pro potěr:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek – Re: Nikol
Já jsem pro potěr používal krmivo od Sery myslím že to byl Mikron..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - provokater – Re: Nikol
přiměřené velikosti potěru:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikol – Malé mečovky
Narodili se mi malé mečovky...vylovila jsem je z Akvárka a dala do nádoby...a ted,jak je mám krmit???Mám jim dát normální krmivo???
jestli máš i samečka, tak jednou určitě :o)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikol – Re: Miras
Aha,ale po nějakém čase bude rodit???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Nikol
tak malé v sobě určitě má, ale nemyslím, že bude hned tak rodit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikol – Re: avast
Fotka k příspěvku Tak doufám,že už to půjde...Je podobná jako na tom pravém obrázku...

Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: Nikol
já ti pak do PM pošlu návod s obrázkem jak sem ten obrázek máš nahrát..
Tak zkusím se ještě podívat...jestli nenajdu nějakou podobnou fotku... ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Nikol
no tak to by měla být, ten samec už s tím nic nenadělá :-), ale bez foto nejde říct určitě ahoj
Vyzkoušejte
Tak to nevím,ale má velké břicho a zaním černou skvrnu...,,Samec u ní pořád plave a pusou jako kdybyby pusinkoval to břicho´´
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikol – Je těhotná???
Prosím je tahle mečovka těhotná???
No tady je to krasne videt ale na tich mich mrchach to vazne poznat neni :-D Kazdopadne kulata je i po ranu,co je na lacno.Pokrmeni se trochu jeste zvetsi.Nekdy bych rekla ze za chvili bouchne a to nijak neprekrmuji ... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Re: jasanek29
Pokud je takováhle, třeba dva dny vyhladovělá, tak by mohla brzy rodit, ale taky může být jen dobře živená a mladé porodí za dva týdny. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jasanek29 – Re: Alusa
Fotka k příspěvku Posílám foto březí mečovky s oran. zbarvením,předem se omlouvám za kvalitu fotky.Jde vidět i skvrna u řitního otvoru. ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - jasanek29 – Re: Alusa
Během zejtřka sem dam foto,ted už je zhaslí AQ. Zatim.............. :-)
Jo urco dej fotku,rada se podivam :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [36] ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46418x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4362-mecovka?od=1751