Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mečovka - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Mečovka - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: Já
to bude asi tím že tá jedna ti porodila. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - – Mečovky
Ahoj- mám malé mečovky - vím že byste asi nebyli pro ale nechala jsem je ve společné nádrži 54l kde mám mečovky a rasbory klinoskvrné- je jich asi patnácht a zaráží mě že se objevují v intervalech a některé už mají určitě aspon 1,5cm a jiné jsou uplně drobné, všechny jsou černoocasé (tady v atlase je to myslím mečovka zelená WG)a přitom mám takovou dospělou mečovku jen jednu .... nevíte čím to je?? díky za odpovědi coze ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dixon – Re: Kaplan007
Ja ked som odchovaval tak so odrezal z flase a do dna tej flase som urobil dierky,aby tadial preplavali a zachranil som vsetko. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 – Re: kikuška
Trochu porodničku upravím na 2 oddělené komory mřížkou a jávský mech tam příště určitě dám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Kaplan007
Existují i porodničky, kde matka je v nádržce, která je zavěšená ve větší nádržce, a ve dně a stěnách má otvůrky. Takže rybička porodí a miminka vyplavou ven do té větší nádržky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi – Re: Kaplan007
měl si dát alespoň do porodničky javský mech,je k sehnání za pár kaček a zachráníš tím minimálně polovinu potěru
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deathfoe – Re: Kaplan007
Tak pokud jsi ji nechal v porodničce s malýma bez dozoru, tak se nediv, že je všechny sežrala, to už si ji měl nechat porodit ve společenské nádrži, kde by se malé rybky měli kam schovat a pár by jich třeba přežilo. Pokud dám rybu do porodničky a vím, že bude každou chvíli rodit, tak ji přece nenechám X hodin bez dozoru, pokud chci zachránit nějaké mladé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 – Re: Yirka
Dostala. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Kaplan007
Pokud se k nim dostala tak zcela bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 – Sežrala mladé?
Chci se zeptat za jak dlouho stihne mečovka sežrat mladé. Ještě před 20 hodinama byla tlustá k prasknutí a dneska je hubená a po mladých ani stopy. Byla v porodničce. Je možný že by je všechny sežrala?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška Re: Mickey
Určitě ty mláďata se zřetelným znakem přelov do vhodné nádrže, pokud si budeš chtít udržet tuto varietu. Je to vždy docela zábavné sledovat, jaké variety mláďat z vrhu vzniknou. Já mám z vrhu normální červené mečovky (samec) a berlínské mutace (samice), jak červená, tak berlínská mláďata a navíc jako bonus jsem měla i jedno mládě papouška :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mickey
Měl bych na vás(spíš už hodně skušené)otázku.

Mám Měčovky Mickey mouse nedavno jsem sledoval na čerstvě porozených že některé už mají jasně vyditelný znak(mickey mouse) a některé vůbec.Znamená to,že ty co už ho maj jasně vyditelný by měly být přelovený a chovaný samostatně?Tim mám na mysli selekci pro udržení stejného vzhledu jako u rodičů?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: jajaapaja
No kolega prinesl do prace pidi akvisko cca 10 l, zaridili jsme ho, sterk, nejaka ta kytka a za tejden pritahl 3 pubertalni mecovky, kdes huz vim ze to byla blbost, ale stalo se... nez jsme si sehnali skryci sklo, vzduchovani filtr a svetlo, tak se zacali dve mecovky nahanet, samecci.. postupne vyskakali (behem cca mesice), zustala jen samicka a za nejakou dobu zacala rodit... pohrobky, behem cca pul roku mela 6vrhu 10-20 kousku na vrh... no dneska jsou huz temer vsecky ve vetsim 200 l akvisku u kolegyne, jen posledni vrh byl moc malej, takze ho mame v 20 l odchovne nez povyrostou a pujdou do sveta, nebo si neporidime poradnejsi akvisko (huz setrime na 100 l)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: sky
Nesežrala,ale měla málo malejch.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sky
tak mě včera asi po sto letech v porodničce ta potvora konečně porodila...bohužel v noci ..takže půlku asi sežrala..zůstalo jen 10 miminek :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – délka březosti
U většiny živorodek je délka březosti měsíc -- někdy trochu déle podle podmínek. V podstatě co jsem se dočetla, pokud nejsou podmínky ideální, tak 5 měsíců, neznamená to, že by ta ryba byla 5 měsíců těhotná, ale střádá si spermie do zásoby a čekají na vhodný okamžik. Délka březosti se zkracuje s vyšší teplotou v nádrži, bohužel se tím zkracuje život rybek (rychlejší metabolismus). Březí rybky jsou náchylné na výkyvy teploty - náhle zvýšení může způsobit porod nedostatečně vyvinutých mláďat, nižší teplota porod mrtvých mláďat. Je potřeba si uvědomit, že v každém vrhu jsou mláďata, která jsou špatná (špatně plavou), nemá cenu je zachraňovat. A taky může být na vině úmrtí mláďat blízká příbuznost rodičů (ve vztahu sourozenci - nebo rodič a potomek).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mc95161 – Re: já
nevim ja mam tez mecovku tehotnou a ma na konci briska cernou skvrnu ale nevim kdy bude rodit :(:(:(
 Reagovat na tento příspěvek 0  -
aoohj... porodila mi asi přad týdnem mečovka cca 10 malejch a furt tam je ta skvrna březosti bude zase rodit? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - včelař – Re: mc95161
 Reagovat na tento příspěvek 0  - včelař – Re: mc95161
měčovka je živorodka že bude mít mladé se pozná pohledem zezadu na břiše má velký černý trojúhelník
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mc95161 – Mečovka- tehotna?
zda sa mi ze mam tehotnu mecovku ak sa nemylim je to ikernik a chcem sa opytat ake podmienky jej mam vytvorit pomozete mi niekto ????? som zaciatocnik a potrebujem radu :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidDizzer – Re: DavidDizzer
šak jsem to říkal no, já mám většinou vždyky pravdu;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 1Death
U mečovek stačí počkat a nějaký sameček se z hejna udělá:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška
On to nepozná ani zkušený a dlouholetý chovatel. Já dostala párek a potom se mi samička přeměnila na toho fešáka, co je nafocený hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi – Re: Stendy
to,že je to sameček se pozná až třeba za půl roku. já si také myslela,že mám jen 1 samce a teď zjišťuju,že mám 4 :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidDizzer – Re: Stendy
a víš to jistě?? když se mečovky narodí, nelze to hned poznat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Stendy – Samé samičky.
Zdravím všechny a mám dotaz:Mečovky se mi líhmou samé samičky - proč ?
Většinou jsou už dospělé a žádný sameček.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Klárka
Děkuji za radu..skvrnka se jí vůbec nezmenšila..Ale já si koupila ještě jednu porodničku, tak jí šoupnu tam... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - capko – - Re: Klárka
Ak má tú škvrnu ešte veľkú,tak ju tam vráť,ale daj do porodničky trochu machu "Vesicularia dubyana",tak majú malé vačšiu šancu prežiť.Alebo je porodnička s dierkou na spodu,ktorú zavesíš na sklo a dáš do nej samicu.Mladé vypadnú dierkou a samica sa k nim nedostane.Nechaj ju tam kým nebude mať škvrnu malú. palec ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Klárka – porod na etapy
Koukám, že mám celkem podobný problém...Včera jsem přelovila jednu mečovku do porodničky, páč už vypadala, že bude brzo rodit...Měla jsem pravdu - teď tam je 6 malejch, mečovka trošku zhubla, ale černou skvrnku tam má pořád. Taky nevim, kolik jich přes noc stihla sežrat, páč, co si budem namlouvat, ty mladý jsou trošku natvrdlý a občas proplavou k ní..Takže jsem jí radši odlovila, aby mi nesežrala i těch 6..Mám jí vrátit zpátky? Nebo bude ještě vůbec teďka rodit? Díky...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0 – Re: Fido
Fotka k příspěvku Podívej se na AQUAMASTER , máš tam obrázek mečovky Pineapple i s ceníkem u různých velikostí.

Něco je taky na Petra-Aqua - i nabízená paví očka na obou stránkách , na něž se ptal Tomáš = pancernicek.

Foto: moje mečovky připravené na přelití do transportního sáčku a tuto středu 4.2.09 jako přebytek odprodány - jsou to všechno kvalitní odolné (přes léto byly venku v jezírku) dobře rostlé chovné kusy čtyř variet - Marygrín , Marygold , čistý Grín a Red.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bubi200 – super
Ok, uklidnili ste ma... budu to urcite supiny, len som sa bal co ked... mecune som este nemal, a su uplne krasne, bolo by mi ich luto... Diky!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek – Re: Bubi200
Na karáskách jsou šupiny hezky vidět. Jedna rybka má matné šupiny a na každé straně tak tři lesklé. Hezky to odráží světlo, vypadá zajímavě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras
já bych řekl že to jsou šupinky, mám to samé vždyt to jsou ryby :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bubi200 – prosba
Ahoj, mam tri mecune mexicke-berlinske. Na dvoch samiciach som si vsimol, ze ked zhasnem nieco sa na nich ligoce. Ako keby mali dve - tri supinky. Inak su cerveno cierne. Mozu mat supiny? lebo ked zasvietim, tak to nevidim. Nebude to choroba, ze?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sulda
tak to vy kazda ze dys mas mokry ruce tak jim to neva takhle se berou do rukou normal dys je prebyras nejlepe zliskou na prodej a neco se ti na ni nezda tak ji prohlidnes v ty lzicce ale muzes i v ruce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - asus
tym že zvyšiš teplotu vody,povzbudiš rozmnozovanie. ;-) ano palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: věd.
Vidíte, že to při trošce dobré vůle jde - tohle má jinou úroveň. :-)
(To předtím byly docela pindy... Jako by je psal jiný člověk. hmm )
Mám trochu nutkání vyzkoušet vaši vnitřní duševní vyrovnanost, ale to bych se dostal někam tam, kde jste byl vy ještě včera. Tak raději nic. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - věd. – Re: Mladý akvarista
Jsou tam tři druhy krunýřovců.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - věd. – Re: Lucky005
Fotka k příspěvku Ty tři věty byly jen přípravný text. K zvládání takových situací pomáhá tréning v posilování vnitřní duševní vyrovnanosti , to vzkazuji i kolegovi Sidovi. Jsem rád , že se u mých odpovědí bavíš a nemáš potíže se srdcem. S otázkou Ti ustavprochoré a hlavně RADOVAN pomohli. Mečovky v přírodě žijí často v proudících biotopech (potoky), to znamená stálý přísun čerstvé vody a skutečně obsah jedů z látkové výměny má zásadní vliv na vývoj potěru. U svých mladých mečovek , které mám v 15 litrových odchovničkách měním všechnu vodu co druhý den při krmení 1x v den , nebo denně , když jsem doma a krmím víckrát za den. Odrostlejší potěr odchovaný v přítomnosti dospělých ryb za dodržení zmíněných a ostatních podmínek , dorůstá v mohutnější jedince (ne všichni a není to pověra). Teploty stačí v rozmezí 18°C - 24°C . Doufám , že už na mě nebudeš nas..... Čao.

Foto: můj potěr živorodek , mám ho stovky kusů. Foceno 10.10.08.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucky005 – Re: Sid
diky Side jsem rad ze nejsem sam komu odpovedi tohohle typu prijdou divne palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RADOVAN
pri mečovkách je veľmi dôležitá čistota vody, pretože dusíkaté látky spomaľujú až zastavujú rast. Takéto ryby sú zakrpatené ale možu sa rozmnožovať a ak ich potomstvo vyrastá vo vhodných podmienkach može byť normálnej veľkosti.

Takže si myslím že dôvod pomalého až žiadneho rastu je tých spomínaných 12 litrov, v ktorých sa čistá voda s nízkym množstvom dusíkatých látok pri živorodkách udržiava nesmierne ťažko.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: věd.
Jak jsem vám psal onehdy večer, (a pak to bylo smáznuto), s tímhle přístupem by skutečně bylo lepší, kdybyste se šel realizovat mezi pomology. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucky005 – Re: věd.
strasne mi tvuj psany projev pripomina jednoho cloveka z prace, docela se u tvych odpovedi bavim, nicmene dekuji za kvalitni odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: Lucky005
Nedávno tu, tuším, Tokuschev psal o tom, že dobrému růstu pavích ok napomáhá častá výměna vody... Mohl by tohle být jeden z "klíčů"? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - věd. – Re: Lucky005
Fotka k příspěvku Ahoj . Vše co dělám má svůj skrytý účel bez škodolibosti. Věř , že jsem byl skutečně odhodlán dnes vysvětlit co je příčinou , že Ti potěr mečovek slabě roste - je to opravdu důležité , víc než složení krmiva , prostor , teplota a ještě by navíc přidal jiné své ověřené poznatky jak docílit kvalitních odchovů u těchto obecně známých a stále ještě oblíbených ryb. Osobně chovám několik barevných typů plat , mečovek - i divoké Kortézovy , též mollynésky , paví očka , límie a ameky , takže určitě nevím všechno , ale na Tvůj dotaz odpovědˇ znám. Ovšem , když jsem si tedˇ přečetl Tvůj pro mne adresovaný vzkaz , tak mě dochází chutˇ tady , jak píšeš "machrovat" a asi se přeorientuji na stránky o zahradě , protože mě ovocnářství i kytky baví stejně intenzívně jako chov tropických rybek. (kdo máte zahradu , koupili jste si už Mud´oul? - Asimina triloba). Jednu přidruženou maličkost Ti Lucky005 přece jen napíšu , s tou teplotou nepřehánět. Hlavně by neměla být konstantní a vysoká , správně má kolísat (vypínat ohřívač na několik hodin) - moje živorodky snášely venku poklesy teploty vody na +11°C a za letních veder vzestupy na +30°C , přivykáno po generace a od útlého věku , je toho víc zajímavého a dá se o tom poutavě vyprávět. No , už jsem zamachroval až moc. Budeš se na mě zlobit , vím , ale k odhalení příčiny , na kterou hledáš odpovědˇ , použij vlastní rozum - je to výzva né trest. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucky005 – Re: vědátor
zvlastni je ze jsi byl unaveny a ale i tak ti to stalo za to napsat 3 radky a v podstate nic k tematu, zamachrovals a odesels, ale fpoho aspon se z toho fora nedozvi nic ani ostatni nezkuseni akvaristi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bexim
růstryb může být i nerovnoměrný byt sou z jednoho vrhu-příklad moje očice - z poloviny černá a z poloviny béžová se spářila s blond samcem a polovina ryb z vrhu jsou černé - maj2 cm a potom jedna čtvrtina mix barev - 1,5 cm a druhá čtvrtina jsou blond a ty maj zatím jenom 0,5-1 cm a to se narodily v červenci
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ondra08 – Re: vědátor
ehm ehm.ty ryby v tý misce jsou živorodky a tuším ti sumci jsou similimky(loricaria similima) nebo typuju špatně
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: TomášB
Raději zkus-nemuselo by ti to chutnat. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46418x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4362-mecovka?od=1851