Podložka pod akvárium
Předpokládám, že to je v cm, ale i tak bych to nechal na šíři z jednoho kusu. Těch 5mm/2= 2,5mm na každou stranu se prakticky srovná deformací při zatížení, zvláště bude-li to obyčejný zateplovací.
tak díky
no ako som pisal...-kludne aj z viacerych
tlouška bude určo stejná
kdybych bral ten extrudovanej ten má šíři 59,5 mm i když udávají 60. Mám to položit na něj s tím že bude akva přečnívat o těch 5 mm nebo to radši sestavit ze dvou kusů? děkuji a omlouvám se , že se pořád vyptávám
samozrejme...-aj z viacerych ks
-ved hrubka bude rovnaka
díky za reakce něco tam dám určitě přece jenom mám strach,že mi nějaký ten bordel může pod akva zůstat i když podstavec pořádně otřu, tak akvárko nějakou tu dobu bude ležet na zemi a spodek akva dost dobře neotřu.Jěště bych se chtěl zeptat když bych dal ten polystyren můžu ho sestavit ze dvou kusů? prodávjí se standart délky.
Jak řikáš,co člověk to názor. Polystyrenem nic nezkazíš,klidně třeba karimatku,nebo něco podobnýho.
Já myslim že se z toho dělá zbytečná věda.Jde o to abys po akva neměl něco tvrdýho,zrnko písku a pod.Ty podložky srovnaj případný nerovnosti,jako třeba ten písek,vykukující hlavy šroubku a pod.
myslím si že stačí obyčajný zateplovací..ja som dal dokonca čiernu karimatku..lacnejšia verzia ako drahe podložky ..princíp ten istý
EDIT: pri takom veľkom akvarku ako máš ty ba som podložku nedával..váha akvarka by ju úplne zlisovala
0 06.12.2011 20:32 Mrazik1983 – co pod akva
Zdravím lidičky, zakládám nové akva rozměry 160/60/60 576L a řeším jakou podložku pod akva.Budu rád,když mi poradíte.Favorit je polystyren, ale nevím který je lepší, jestli extrudovaný nebo obyč zateplovací. Koukal sem co člověk to názor. tlouštku bych viděl asi tak 20mm co?.
díky
Starší reakce
Starší reakce
Peníze z pojistky přeci jen nenahradí ty starosti s rekonstrukcí podlahy, takže nějaká vana určitě není špatná. Může se hodit i při běžné údržbě. Materiál je hodně závislý na zbytku nábytku. Napadl mě nerez plech, ale fakt netuším jak by to vypadalo. Dalo by se použit řádně lakované dřevo, ale to by bylo tlusté. Možná by nejlepší bylo sklo. Takové akvárium v akváriu.
deska na kuchyň. linku ideální, aspoň u me
Tak si dej bacha na to "pozvolné unikání" protože pojišťovny jsou pěkné "píp". Pokud by ti akvárko dejme tomu přes víkend,když nebudeš doma povolilo a postupně vyteklo, nedostaneš od pojišťovny ani korunu. Pokud by se tak stalo, popadni kladivo a flákni do skla a pak tvrď. že jsi stěhoval třeba stůl a vrazil do avária rohem v důsledku náhlé nevolnosti.
Ja som si k poistke na byt (UNIQUA) dal pripoistene original pre nehodu akvaria, stoji to 80 KC na rok. podobne produkty ponuka aj Wustenroot a urcite kopu inych poistovni:
www.pojisteni.cz/…
20. Škoda způsobená vodou z akvária
Pojištění se vztahuje na škody, které vzniknou na pojištěných věcech vodou, která unikla z akvária v důsledku jeho náhlého rozbití (prasknutí).
Limit plnění činí 30 000 Kč v typu pojištění PLUS a 60 000 Kč v typu pojištění SUPERPLUS.
Vyloučeny jsou škody způsobené vylitím, vycákáním, přelitím, pozvolným unikáním, vlhkostí, plísní, houbou, nebo rzí.
Pojištění se nevztahuje na škody na akváriu, škody způsobené ztrátou vody, škody způsobené živočichům v akváriu žijícím, rostlinám a ostatním věcem v akváriu.
No pokud to nechal vyrobit u jakéhosi Franty z roboty, který údajně cosi už ze skla polepil, to by se pak nebylo čemu divit, každopádně by to měl lepit někdo, kdo již má s tím nějaké zkušenosti a umí to.
Je to přesně tak jak píše Bob, zkázková výroba je ve většině případů kvalitnější než průmyslová, pokud si vyberes správného sklenáře, nebo fa. která se zabývá lepením akva, ve většině připadů Ti akva zhotoví mnohem kvalitněji něž kupované, většinou používají tlustší skla, kvalitní silikony i výztuže, velké sériové fa. se snaží samozřejmě na všem možném ušetřit aby měli co největší zisky, malí výrobci musí sázet hlavně na dobré renomé a jméno, aby je lidé doporučovali a nechávali si co nejvíce u nich zhotovovat svá akva. Já mám např. velmi dobré zkušenosti s fa. AkvaFARDA
0 13.05.2011 17:52 wiku – Odtoková podložka/vanička pod akvárium
Zdravím všechny kolegy akvaristy. Brzy budu pořizovat novou 230litrů nádrž. Dosud jsem měl jen malou 50ku. Běžně prodávané rozměry akvárií mi nevyhovují, proto jsem si objednal zakázkovou výrobu lepením ve sklářské firmě. Je to kusová výroba a tedy riziko nehody je větší než u velkosériově vyráběných akvárií standartních rozměrů. V pokoji kde bude akvárium je dřevotřísková podlaha. A jak je známo, nasáknutá dřevotříska nabobtná a už nikdy se nevrátí do původního stavu. To si nemohu dovolit, neboť takováto havárie by znamenala vytrhání celé podlahy. Vymyslel jsem tedy podložku pod akvárium, která bude mít tvar mělké vaničky a odtok z ní povede do odpadní roury. Kdyby akvárium začalo sáknout ve spoji, voda steče po venkovní stěne a odteče do odpadu.
Jestliže máte jakékoli nápady ke konstrukci nebo materiálu vaničky, sem s nimi. Mám sice už dvě varianty vymyšlené, ale rád se nechám inspirovat.
Za náměty předem děkuji
Wiku
Starší reakce
Bublina v silikonu. Pokud je jediná a nebude se rozšiřovat neměla by dělat potíže.
0 05.03.2011 09:11 Masoxik – Problem s akva pri plneni
jeste foto bile cary
0 05.03.2011 09:10 masoxik – Problem s akva pri plneni
Prosim nekoho o radu.
plnim vypoukle akvarium lezici na skrince z masivu. akvarium ma 240l. 120x40x50.
Skrinku jsem vystuzil na dvou mistech pod akvariem a zaroven opatril jeste dvema nohami.
Deska pod akvariem se ale prohla asi o 1/4mm pri naplneni akva na 80%. pod akva je 1cm tlusty polystyren. rikal jsem si ze 1/4mm prohnuti desky je v mezich normy a polystyren to hrave vyrovna, ale co me prekvapilo, tak na silikonu uprostred celni steny se mi objevila bila smouha. ted poradte je to problem? nebo se nemusim strachovat.
Prikladam foto.
Starší reakce
jen si te dovolim doplnit... chce to pouzit spravnou tvrdost polystyrenu, pro mensi akva staci i ten na podlahy, extrudak je pomerne drahej, ale lepe odolava vlhkosti
a misto tapety se da pouzit i PVC izolacni paska (vyrabi se v sirce 1,5 az 5cm), a polystyren pod minicka (12L) jsem obalil cernou samolepici balici folii (neco jako potravinova folie), cerna vypada sik
jo a taky jsem resil, aby slo akvarkem (80x40x30 cm) soupat po stole, pomohl kus koberce, kterej jsem dal pod ten oblepenej polystyren, koberec je tmave modrej, takovej filcovitej, takze to vcelku dobre klouze
0 11.11.2010 13:31 ČUPR [204] - Tetry Hlavně si dej pozor, ať se Ti nedostane i sebemenší zrnko písku mezi spodní sklo a podložku. To je nejčastější důvod k pozdější destrukci spodního skla. Jinak pokud mohu osobně doporučit, tak polystyrén - je nejvhodnějším materiálem - dá se obalit vhodnou tapetou - viz moje prezentace
rybicky.net/nadrz/2477/0.jpg , nebo můžeš použít karimatku vhodné barvy. Nezapomeň ponechat přesah minimálně 1 cm na každé straně akvária, protože až se akvárium pod svoji tíhou "zakousne" do té měkké hmoty karimatky, tak by Ti krátký přesah odstával. Viz moje další prezezentace - (asi nejlépe je to vidět zde:
rybicky.net/nadrz/6520/74.jpg , to je druhý den po založení akvária)
Ať se daří!
Pokud je prohnutá do tvaru "U" tak to moc nevadí, jen je třeba dávat pozor aby uprostřed akvária nebyl nějaký hodně těžký kámen. Obráceně prohnutá deska už je horší ....
deska se tam dává pokud se skříňka prohýbá. Jinak se normálně pod akvárko dává polystyren, speciální podložka nebo třeba karimatka. Měla by vyrovnat případné menší nerovnosti
0 11.11.2010 09:16 pietro84 – deska pod akváriem a jeho podložení
Chtěl jsem se zeptat na podložení akva. Zakládám nové a mám obavy, že když deska pod akva není úplně rovná, dno časem praskne. Je to 98l. Rozměry má 70x35x40. Prošel jsem s vodováhou snad všechny skříňky v bytě, na kterých by mohlo stát a žádná není dokonale rovná. Ta původní, na kterou bych ho rád postavil je fortelní skříňka, ale opět její vrchní deska není absolutně rovná. Vyřeší tento problém polystyrén? Aby nedocházelo k pnutí a pak to neprasklo. A jak široký. Zatím jsem tam dal 1cm tlustý a všude fajn, ale pod dvěma předními rohy je asi 1-2mm mezera. Někdo radí i koupit novou desku na kuchyňské linky, ale ta zřejmě taky nebude dokonale rovná. Existuje vůbec nějaká rovná deska a navíc ještě fortelní, aby se pod váhou akva pak následně neprohla? Díky moc za rady a pomoc.
Starší reakce
0 19.08.2010 08:26 ludo – polystyren pod akva
Stojan pod AQ je ocelový, nosníky jsou v celku,na nich bude položena 18 mm dřevotříska takže rovina je zajištěna a na ní 2 cm polystyren(měl jsem obavy jen z polystyrenu) díky všem za rady.
stačí i 10mm, záleží jak veliké je aq. pod 100l dávám 10mm pod 540l mám 20mm
Pokud bude mít tu správnou nosnost a stabilitu to co je pod tím polystyrenem, tak bych se toho nebál.
0 18.08.2010 14:09 ludo – Polystyren pod akva
Dobrý den,chci se zeptat zkušených.Zvažuji umístění nádrže 250*60*65cm výška(975 l)na
2 cm polystyren.Mám takto umístěnou nádrž 176*50*50 již 3 roky a zatím žádný problém.
Děkuji předem za vaše postřehy.
Starší reakce
0 16.03.2010 18:14 svistik – Podložka
Mám doma podobný set jako už tu byl na obrázku níže (akorát na klasickém akvarijním stolku) a předevčírem odešlo dno do věčných lovišť. Zhruba u pravého středového vyztužení akvárko prasklo. takže i pro takovýto set je vhodné dát něco pod něj. Pravděpodobně to bude starší karimatka, ale nevím kam tu podložku dát. Mezi stolek a ten plastový "držák" nebo raději mezi plast a dno? Tipuju druhou variantu, ale přecijen bych to raději měl od někoho zkušenějšího potvrzeno. A druhý dotaz: dáváte nějaký podklad mezi sklo a dno? Taky karimatka, nebo něco jiného? Nebo čím to sklo chránit abych zas na rychlo nemusel odchytávat rybky a chytat nervy, že zas vytopím sousedy? Díky za odpovědi.
Starší reakce
0 14.02.2010 02:44 GP – Re: Roman
spis dukladne podlozit kameny zevnitr... ale to by melo byt tak jako tak...
Já mám pod svým karimatku, a pod 100 litrovým jsem měl jekor, oboje v pohodě.
Na tuhle podložku jsem přilepil silikonem 70 litr z 10 mm skla, pod ním je 1 cm polystyrenu a jedem. Ten plast vydrží hodně, takže i další dotazy s podložkou - asi to bude fungovat stejně.
To udrží neboj
Nebo pro klid duše to vyplň třeba karimatkou nebo slabým polystyrénem, ale není to třeba
0 12.02.2010 19:44 Roman Koupil jsem setové akvárium Fluval Roma 90L , vespodu akvária je plastový podstavec ,kteý je napevno přilepený silikonem.Rámeček je pouze po obvodu a dno akvaria je asi 1cm vevzduchu, takže celá váha akva drži jenom kraje.Chtěl bych tam nejake vetší kameny a mám docela strach že by se mohlo dno probořit.Nevím jestli je dno ze silnějšího skla ,(nejde to vidět)ostatni sklo je asi 6mm.Žádné upozornění že by se to mělo někde podládat nebylo.
Starší reakce
0 19.01.2010 13:18 HansH1 Já mám třeba pod akvárkem Mirelon, vyšel mě ve 2 vrstvách (dohromady 8mm) na 20kč a jsem spokojený. kdo neví, je to tohle:
www.obchod-izolace.cz/…
Je pod akvárkem 100 litrů a sedlo si to tak o 2-3mm, takže myslím že je to v poho...
Ok dekuji vám všem moc za rady, dám tam 2-3cm polystyren a kdyby si to nechtelo nejak sednout vypodlozim to kartonem nebo filcem, ještě jednou díky a mějte se
Landvir
No však. Ty dva milimetry se krásně srovnají a zbytek si sedne a když ne, tak se mi to nezdá tak hrozné. Myslím, že 10 cm ve vzduchu u takhle malé nádrže by problém nedělalo.
Jj, přesně tak jsem to viděl i já.
0 19.01.2010 08:36 JuraS pardon..mm srovná polystyren, ale raději bych to srovnal třeba letákama..rozložit noviny a srovnat..
Přidat reakci
1 ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14588x