Podložka pod akvárium
Styrodur to myslíš ten růžový? Jinak uvažuji právě nad filcem. Nyní mám akva na obyč polystyrenu + na něm je ještě podložka k akva která se mi zdá zbytečná. Uvidím co lépe seženu buď styroš nebo filc
Vážím si pana Fardy jako fachmana, ale dovolím si ponechat svůj názor a podepřít osobní zkušeností u různých nádrží pod kterýma je filc a že je někdy slušně nacucanej, nezaznamenal jsem nikdy žádnej problém, nicméně zde nehodlám rozdmýchávat debatu na téma "co je lepší" a samozřejmě s tím polysterenem mám zkušenost taky a taky pozitivní.
Za me tvrzeny polystyren-styrodur nebo tak nejak. Casem si nesedne a přitom malý bordel se do něj zamackne (zrnko písku, malé kaminky atd). Farda který mi akvarium dělal mi ho sám doporučil a že na něj dávají veškerá velká akvaria (síla toho polyše 20mm). Při pokladce akvaria (na ten styrodur) jsem podklad důkladně zametal a farda se na mě díval jak na vola. Začali jsme rozebírat toto téma a nějaké zrnka na tom nikdy neřeší. Hovořil ze se do toho vklidu zamackne i 5mm kulicka a dno akvaria by nemělo prasknout. Zkoušet jsem to však nechtěl. Mám podložky ze třech dilu... nevidím problém. Zato důrazně me varoval nad materiály co dokáží nasat vodu.....
Filc dokáže nasat vodu a to si pis ze ti tam pri údržbě občas něco kapne.
Starší reakce
je to blbe fotitelny kdyz se vse odrazi
takze jsem se snazila aspon trochu to zachytit
Na těch fotkách nic nevidím,ale když je akva prázdné,tak bych to určitě opravil.
Starší reakce
Tak jsem také koupil podložku přesně na můj rozměr akvária a taky je menší.
To tam snad řežou od oka.
Poučení pro ostatní - koupit větší a uříznout si ji na správný rozměr sám.
Starší reakce
aha... sorry , tak to je moje chyba to mě ani nenapadlo 5mm
Čti znovu je tam 5mm ne cm.
no já si zas myslím, že tam na té straně bude hroznej tlak, když tam bude pět centimetrů "v převisu.... já bych to tak určitě neudělal, to bych nespal ani jednu noc, sice je tam podložka proti nečistotám pod akvárkem,ale pět čísel, nevím vyjádří se nějaký "statik"?
Aha, děkuji za fotku.
Zkusím vzít tu, co jsem posílal já. Snad tady trefí rozměr.
Hornbach,ale psaných 120cm přesně asi nemá....
Mohu se zeptat odkud je tato podložka?
Zrovna vybírám a tahle vypadá hezky nenápadně.
Je to
www.akva-tera.cz/…
?
Ahoj všem,je to 240L a na jedné straně se nedostává cca 5mm.Je to problém?
Starší reakce
Tvrzený aspoň 2cm vysoký.
0 10.03.2016 17:55 martondra – Podlozka
Budu si zakladat akvarium 130x50x60.Jaky polystyren mam dat pod akvarium.Styrodur nebo obyc?Jakou tlostku?
Starší reakce
Bude to v pohodě, hlavně aby byl v rovině, tedy pevný rovině podklad, na němž bude ten extruďák a nádrží ležet.
Starší reakce
0 20.12.2015 16:55 david333 – podeloženi akva
měl bych dotaz mam akva o rozměrech 60x30x30cm podložené v takzvaném ochraném rámu a pod ním filcovou podložku silnou cca. 0.50cm a prohíba se mi asi o 2mm. pod akvem stolek vadí to nějak?
Starší reakce
No tak určitě ... pokud při tom umisťování akvária nepanuje jistá minimální "štábní kultura", tak potom platí "čím tlustší, tím lepší" :o) ...
Edit: Ono jde taky o to, co si člověk může/nemůže lajznout ... když máš mít 450 litrů vody nad lékárnou (můj případ), tak si prostě žádný zrnko písku pod akvárkem nedovolíš :o) ... i kdybys to měl zkontrolovat třeba 10x ...
Rika se to hezky, ale ja se nedavno stehoval, vsude mas vsechno, kopes do baglu s pradlem jak nejdiv akvarka, na zemi mas pytle s piskem, vsechno je najednou vsude, nechces zakopnout se sklem, tahas vodu, nechces si rozslapat pripravene rostliny, nechces vsechno namocit a hezky uklouznes na podlozce... No mozna jsem roztrzity a sileny, ale uhlidej pak nejake blbe zrnicko (kdyz jich mas plnou podlahu, jak sis rozslap roh pytle), to dobrou podlozku (minimalne pro klid v dusi) ocenis
.
Kdo si chce pod akva strkat "nechtěná zrnka písku", tak ať si ho radši položí na x-centimetrovou desku z pěnového polystyrenu
...
a nebo na několik hranolků z téhož ... tam se pak vejde písku
...
kde by se doma vzal písek
¨
je jasné že to pod tím akva celé otřu atd...
Dosedani na sebe celou plochou to jiste resi, nepru se, ale takove nechtene zrnicko pisku mezi rovnymi plochami se slusnym pritlakem obsahem akvarka, tam dobra podlozka muze zachranit hodne, takze i proto se pouziva silnejsi, nez by bylo nutne u dobre dosedajicich rovnych povrchu. Pozor si davame vsichni, ale stejne...
Stačí i na mnohem větší, mám na Mirelonu už 10 roků 325l akvárium. Měl jsem na tom i 112l akvárium, které leželo na docela křivých deskách a taky to stačilo. Sklo vydrží hodně, pokud tam nebude kamínek nebo podobný výstupek.
bude stát na komodě (neni to IKEA
) nevím jestli je to dokonale rovné... to snad není nic ne
Ono nejde jen o velikost akva, ale taky o to, na čem bude stát :o) ...
pokud jde o dokonale rovnou, nezkříženou plochu, tak samozřejmě stačí i jedna vrstva ...
Zdravím
Stačí mi pod akva 25x35cm cca 18l jako podložka izolace pod plovoucí podlahy?
a jestli stačí jeden pruh nebo dva... je to přeci jenom malé akva a myslím, že by jeden mohl stačit
předem díky...
Starší reakce
Podložka v tomhle případě zabrání tomu ze pokud by byl nějaký mini kamínek nebo něco co by pod sklem udělalo paseku tak tím de tomu předejde
Taky mam tenhle rámeček pod akva..a mam pod tím normálně karimatku
ono se to samo vylisuje okolo toho plastu bud v pohodě;)
Starší reakce
0 19.01.2015 15:00 jamajcan Docela bych potřeboval poučit,jakou funkci tam ta podložka v tomto případě má?Byl bych vděčný,za vysvětlení.Předem díky.
To by pak už neměla byt.....
To je mě jasný, ale jde o to, jestli když se podložka rozřízne a dá do těch dvou obdélníků mezi podpěru a bok akvária, tak jestli bude ta podpěra i poté pořád vyšší.
Je....podpěra je vyšší než rám. ...takže zároveň se sklem...
Já bych tu podložku stříhl na dva kusy a dal ji od podpěry k boku (místo na podpěru bych vynechal. Z fotky ale bohužel není vidět, jestli není podpěra vyšší než podložka.
No prej je to jako plexisklo. ..ze je tam ta podpěra extra v prostředku a na míru dělána skříňka. ...u nás říkají všichni podložku URČÍTE NE pod tenhle typ ale já se učila ze URČITE ano....
Je to trosku ot, ale co znamena vysoce flexibilni sklo?
Tak mi to preci jen nedalo a zavolala jsem primo do Juwel u nas v nemecku....pani mi rekla ze podlozku nedoporucuji protoze je to vysoce flexibilni sklo a kdyz by tam nekdo chtel dat tezke kameny atd tak podlozku pod pisek ale ne pod akvarium....nechci udelat nekde chybu a pak prijit o rybky a mit vytopeny obyvak
....sichr je sichr..
Rámeček nerámeček, podložkou nic nezkazíš. Jewel mám taky a podložku tam mám.
1 16.01.2015 23:41 jamesbond – dobrá rada nad zlato
Juwel mam, s plast. rámem. Bez podložky !!!
bos natloukl si nos......
neni potreba, procházel jsem si tuhle německé stránky, není potřeba tam něco cpát, tudíš můžeš jít nejčko v klidu spát.
J.
no a uz jsme u toho
Mám jedno akva s tímhle rámem, podložka se pod něj nedává.
Můj problém je právě v tom ze hodně lidi rika ze Juvel má ten rám extra delanej a ze se tam podložka nemá davat...ten rám dna má ve prostřed podporu a celkove je vyšší než dno takže mezi dnem a skříňkou je paar mm vzduch....z toho mám strach protoze z logického hlediska ta podložka přece chrání před nerovnostmi ...posílám foto...
Ahoj podložku bych určitě dal pod každé akvarium. Vyrovná to případné nerovnosti. Podložka dle mého názoru nemusí být nějaká "značková", já mám třeba pod mým akva zbytek filcového koberce. Někdo zase dává polystyrenovou desku co mu zbyla. Ono je to jedno podložka stejně většinou není vidět, ale rozhodně pokud je to větší akva bych bez podložky nedával.
Ahoj.....poradil by mi někdo jestli dat podložku pod Juvel ?Není to nove akvarium....dekuju:')
Přidat reakci
1 ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14588x