Přihlásit se RYBICKY.NET »

Skalára amazonská - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Přejít na předchozí stránku 65 Přejít na další stránku   1  
Skalára amazonská - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Máslik – čím krmíte skaláry?
chtel bych se vás všech skušených akvaristů zeptat, čím krmíte skaláry?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Nobody
Tak to je jasné. Už chápu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody – Re: Yirka
Já to myslel všeobecně.Ne jen skaláry.Cichlidy v podstatě vždy rostou pomaleji.
Takové tetry se ve stáří 4-5měsíců již třou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Nobody
Promiň, ale tak nějak jsem nepochopil. Jestli mi skalára z počátku roste za měsíc skoro 1 cm (vlastní zkušenost), a za půl roku má ze 4 cm při nákupu 10, považuji to za rychlý růst. Pochopitelně čím větší, tím se růst zpomaluje, ale to je tak právě až od těch 10 cm. Ale nechci zevšeobecńovat, píšu o vlastních zkušenostech. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody – Re: Yirka
"(rostou docela rychle)."
Opravdu?Při jejich délce života? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: panev
Když se podíváš zde do atlasu:http://rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska, ledacos se dozvíš. Z mé zkušenosti se dorůstají tak 12-15cm na délku a i přes 20cm na výšku. Asi budeš nedočkavá, ale je docela pěkné pozorovat jak ti menší rybky rostou a prospívají (rostou docela rychle). Jinak taky u skalár záleží na výšce AQ, těch tvých 40cm je pro plný vzrůst na dolní hranici.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - panev – Skalara x skalara XXL x kdovicoeste
planuji za nejaky ten tyden koupit skalary...v akvaristice maj takovy prtavy (cca 10 cm) a pak takovy asi 15 cm a mají u nich napsano skalara XXL. Z prodavace jsem nevypacila, o kolik vyrostou ty maly a o kolik ty velky hmm nevite?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jimmy264 – nemocna skalara? pls poradte
ma takovy jako vykuleny oci na nich takovej bilej film a cervenej cumak pls rychle

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kvik
mám v akvariu i tetry černý a jsou mírumilovný, žádný boje s jinýma rybama natož se skaláry ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dajos – Re: Yirka
no...vousy dyť ty víš co myslím:-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: dajos
No nevím, ale ještě jsem vousaté skaláry neviděl. Když tak pošli fotku,.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dajos
tetry krvavé by skalárům zežrali vousy ve kterých mají všechny smysly(dokonce i čich) jak je to s černýma nevím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jimmy264
tak diky za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - frmol
v prirode jsou taky pohromade ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kvik – Re: jimmy264
tetry černý nejsou dravý neboj, takže skalára bude v pohodě ;)
spis se bojim o skalaru
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kvik – Re: jimmy264
tak to bych neměl vůbec strach ;) Tetry černý jsou poměrně velký :-)
ja mam tetry cerny
já mám 3 velké skaláry a teď jsem do akvária přidal 60ks teter neonových a je to v pohodě ;) Chvilku po nich šli, ale pak se uklidnili a žijí spolu v klidu.
a kdyz mam tetru 6x a skalaru jiz jen jednu?????
a kdyz mam tetru 6x a skalaru jiz jen jednu?????
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek
Můžou, ale pokud jde o menší tetry, tak je lepší, aby si na ně skaláry zvykaly od mala. Když se přidají malé rybky k velkým skalárám, můžou v nich vidět potravu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jimmy264 – mohou byt tetry a skalary pohromade?????
nevim jestli ano tak se radsi ptam
sám jsem na to zvědavý jak to dopadne, jinak si ty dva skaláři udělali pěkný prostor, vyhnali ze svého teritoria co šlo :) Doufám, že je nevyplaším když budu přidávat zářivky a tím jim v jejich koutku přidám světlo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Kvik
Čistí si místo a vytváří teritorium pro kladení jiker. Je však jen málo pravděpodobné, že by z toho něco bylo ve společenském AQ.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skalára
Taky mi to tak připadá.Přeji úspěšné vychování miminek. hop hop hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: Kvik
Príprava na výter. ;-)
začal to dělat dnes, do teď jen kolem kytky jezdil a ozobaval
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matrix069
Tak podľa tej fotky by som tipoval na kladenie ikier,ale ak to robí už dlhší čas,tak to tak asi nebude. Inak na fotke vyzerá celkom zdravo.
Fotka k příspěvku Nebudu zakládat nové téma a zeptám se zde. Jeden ze skaláru se začal stavět na zadní ploutev a má silnější břicho o proti zbytku skalárů. Ale neustále se pohybuje u jedné kytky. Jinak mám v akvárku 3 skaláry a tento žije v páru, toho třetího vyhnali na druhou stranu akvárka (ještě, že je tak dlouhé :-) )

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - styv
Sklo nie je problém môže byť aj väčšie, dáš ho zošikma a zafixuješ prísavkami,môžeš ho dať aj celkom do rohu aby ti vytvoril trojuholník a o dva dni potichu vytiahneš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matrix069 – Re: metal
Fotka k příspěvku Ja s tým problém nemám,nedávno (2 týždne) som kúpik 9 tetier červenohlavých + 10 tetier neonových a Skaláry im nič nerobia(Mám dva páry-veľke cca 15 cm). I keď nevravím,že si občas nebránia teritórium,ale to je prirodzené. S tetrami neonovými ich chovám už viac ako 2 roky a v pohode. Úrčite záleži od akvária a akú povahu majú tvoji skaláry-každy sa chová inak. (foto:malý dôkaz)

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
Je možný, že Skaláry budou považovat jakoukoli novou malou rybku za potravu. Koneckonců je to přirozené chování. Pokud s neonkami vyrůstali tak je nechávají, ale ostatní jsou prostě potrava. Podíval jsem se na Tvou nádrž. Tam se nemají nové ryby kde ukrýt. Je třeba více rostlin a úkrytů. Skaláry dokážou utlouct i poměrně velkou rybu pokud se nemá kam ukrýt.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal
to je zlozite predelit akvarko.a keby som dal knemu este jedno akvarko aby na seba videli slo by to.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - styv
Keď im pridáš novú rybu začnú na ňu útočiť a ona svojim správaním ich ešte viac vydraždi.Nové ryby pridávaj večer a zhasni alebo pre istotu rozdel akvarium sklom a tetry daj bokom aby si na seba zvykli. Za dva dni máš pokoj.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal – je to mozne
skalare chovam od malicka s neonkami.pustil som knim gupku 1 krat vecsiu nes neonka a zhltli ju jak malinu.chcem si kupit tetri cervenouste no obavam sa ze dopadnu ako ta gupka.skalare si nepustia k sebe iny druh ryb len tie co su snimi od malicka.poradte co stou tetrou cervenoustou.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - sakrbleK – Re: Přéma
Je tím "zasviněný" celý gůgl,stačí napsat Ptorophyllum a máš co číst.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jammes – BikerJames®
viděl jsem je u něj v akvárku asi po měsíci co je přivez od někoho z pěstírny, byly velký asi 5cm v těle, měl jse v akva 200x90x40 ale bohužel je po pár měsících odkouřil :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma – Re: sakrbleK
Díky za odkaz,zajímavé čtení,o skalárách čtu vše co mi přijde pod ruku a tohle se ke mě ještě nedostalo... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ta
hrbetni ploutev ma byt tak zakulacena?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: Yirka
Dakujem Ti Yirko,takisto prajem vela zdaru. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: miro03
Nádherný ryby i fotky. Díky, to už dává lepší představu.Hodně dalších úspěchů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03
Fotka k příspěvku A ešte jedno foto na porovnanie.Kužel má 30cm jeden s altumov je vetší s závojmi než kužel.Dufam že už čoskoro k nim pribudnu dalšie. ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: Yirka
Fotka k příspěvku Človek sa ich pokuša odfotit poriadne,už pekne dlho ale oni nepostoja ako terčovci a hlavne si myslia že ich idem krmit.Stačí otvorit lednici a lietaju z jednej strany nádrže na druhu.Snád už toto foto bude lepšie. ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
Souhlasím s Dahakem,ty Alty u Mira jsou excelentní,ale vidět je naživo,je mnohem lepší,než z fota.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Dahak
V žádném případě to nezpochybňuji, jde jen o názor z fotky, což je často pro přesnou identifikaci nedostatečné. Na druhou stranu to však většinou potřebným pomáhá. Je to spíš taková akademická debata a z mé strany již trochu OT.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: Yirka
Ver mi videl jsem je na vlastni oci.Klasickej skalar je polovicni :) a to jsou ty ryby mlady jeste Mirovi porostou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sakrbleK
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
Přečtěte si toto,Honza Burzanovský(Mlynář),je na skaláry odborník.
www.akvarista.cz/…=
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: miro03
tak to se možná stavim..

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [65] ...... 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 66188x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3448?od=3201