Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neznámé jikry

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Neznámé jikry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2011 21:11 Muž Oskar. [23] - AmerikaRe: lucka
To budou nejspíš jikry pancéřníčka. Máš šanci že se dočkáš i miminek. Jestli ti je teda čichavci nepožerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2011 21:09 Muž Martex42 [20] - TetryRe: lucka
To budou určitě ti pancéřníčky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2011 21:02 lucka – jikry?
Ahoj v akvariu se mi objevili nějaké menší bílé vajíčka nebo jikry moc to nepoznám nevíte od čeho to může být? čtyři jsou na skle tři jsou na řasokouli.. v akvarku mám neonky,panceřníčky, čichavce, piskořky, a neritinu.a jendoho hodně velkého šneka.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 16:18 Žena Kajka99 [229] Re: Susane
to je levatka, ty vajíčka budou jejich ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 16:17 Žena Susane [3] - LabyrintkyRe: Lind
Fotka k příspěvku Mám tam asi 4 tyhle šněšky,jsou ještě malinký,nevim co jsou zač :-) Co myslíš ? :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 15:44 Žena Linduš [166] Re: Susane
Máš tam levatky nebo okružáky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 15:24 Žena Kajka99 [229] Re: Susane
Takhle u mě v akváriu vypadají vajíčka šneků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 14:42 Žena Susane [3] - Labyrintky – ??
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,

lidi,můžete mi někdo prosím říct,co to sakra je na tom listu ? Zní to asi,že jsem uplnej de*il,ale asi doopravdy jsem :-D V akvu mám parmičky duhový,a tetry fantomový,taky 2 black mollky,ale jedna samička fantomka,nad tím stále krouží,jako by to střežila.. Potěr? Čí? :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2010 18:59 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Falcon
Také si myslím, že jde o plží vajíčka - doporučuji likvidaci nebo ponechat jen pár kusů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2010 18:50 Žena Linduš [166] Re: Falcon
Šneci
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2010 18:39 Falcon Re: Linduš
Je to takový chumel asi 0,5 cm. Našel jsem ho asi na 6 listech :( Sundavat se mi to moc nechce,je to čerstvě založené akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2010 18:00 Žena Linduš [166] Re: Falcon
Okružáci hypermangan přežijí, dokonce i savo. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2010 17:56 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Falcon
Že by to byly jikry nějakého šneka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2010 17:33 Falcon – jikry
Dobrý den,dokázal by jste někdo posoudit,zda přežijí neznámé jikry cca 2hod lázeň v hypermanganu?Jikry nevím čí jsou,donesl jsem je na egerii z pěstírny...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2010 11:54 Muž 2lizard [7] Re: kortezhugo
Vůbec nic z toho nakonec nebylo - většina z nich se "ztratila", nebo spíše zmizela :-(

V Akva zůstalo tak 5ks z celkového počtu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 10:12 Muž kortezhugo [983] Re: 2lizard
Z raka to urcite nie je. Tie som choval. Velkost ikier je cca ako u ancika... Lenze rak ich drzi pod chvostom a tam dorastaju na taku velkost a to trva asi mesiac a len "tak" ich nezhodi...
Osobne nepoznam "nic" - co ma rozdielnu velkost ikier.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.10.2010 09:18 host Re: Tereza
V žádném případě netvrdím, že jsou to vajíčka raka! Vzhledem k osádce akvaria je to ale jedna z přijatelnějších variant. A drobná podotázka vzhledem k tvému názoru: od kolikpak druhů ryb jsi viděla jikry? Třeba barva či velikost jiker u ancistrusů, apistogram a mnoha dalších? Nic ve zlém, moje úvaha může být taky mimo. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.10.2010 23:13 Tereza Re: Pepan
Aby měl rak několik desítek skoro půlcentimetrových (!) vajíček a 2lizard si toho ani nevšiml, tomu teda nevěřím. Já zastávám názor, že to vůbec nejsou jikry... vždyť to tak nevypadá, ta barva je divná, každá je jiná, nelepí to, na hladině to neplave, ve shluku to neni, nemá to "vočičko"... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 22:21 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: 2lizard
Myslím si, že samice raka odhodila vajíčka ve stresu. Možná při lovení. Ostatní živočichové v akvárku totiž mají menší jikry. Ale to ukáže čas. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 22:19 Muž 2lizard [7] Re: xx
Ještě dodám, že tam byl předtím Rak modrý (páreček), teď už mají své bydlení.

Odlovil/přemístil jsem je den před tím, než jsem nalezl "kuličky". Ale neviděl jsem, že by samice něco nosila.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 18:23 xx Re: 2lizard
Jikra bichirka:
www.practicalfishkeeping.co.uk/…
velikost jiker 2,1-2,6 mm

Tady je článek z března 2009:
www.practicalfishkeeping.co.uk/…

Channa:
Jikry velmi malé, při tření jich jsou stovky, plavou.
www.snakeheads.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 17:50 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: 2lizard
Taky jsem četl, (na stránkách Catfish), že odchov se u nás dosud nezdařil... :-O
Co když jen tak trousí? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 17:48 Muž 2lizard [7] Re: Sid
Kéž by, to by byl jeden ze dvou odchovanců co by velmi potěšil (ten druhý je Hadohlavec) palec
Ale spíše si myslím, že od něj to nebude :-( , ještě jsem nikde na netu nenašel, že by se to někomu podařilo (tedy krom přes hormonální injektáž na zahraničních stránkách)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 17:35 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: 2lizard
Vajíčka bichirka? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 16:32 Muž 2lizard [7] – Vajíčka v akváriu
Fotka k příspěvku Aloha,
dnes ráno jsem našel na dně svého akvária kuličky žluté barvy v počtu cca. 30-40, které jsou různě poházené. Velikost kuliček je cca. 3-4mm. Jejich váha nebude velká, neb když okolo propluje ryba, tak se vznesou.

Nevíte, co by to mohlo být?

(osazení ryb: Dania Malabarské, Gavůnci Nádherní, Pangasiusové, Panceřníčci Kropenatí, Parmižky Duhové a Zlaté, Hadohlavci. Bichirkové Kalabarský + Nertina Zebra a nějaká škeble /koupena v Miga/.

Přikládám foto (pár jsem jich odlovil).
Jsou světle oranžová s tmavými oranžovými skvrnami. Poměrně tvrdá (moc jsem je nechtěl mačkat), ale lehká - sic sedí na dně, ale když se zvednou trvá poměrně dlouho než klesnou ke dnu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.09.2010 15:20 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Deathbull
U Black Moll se nám stalo, že ke konci porodu ze samičky vypadli 3-4 jikry.... samozřejmě že v nich nic nebylo....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 15:07 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: WEWERUŠKA
Paví oka jsou živorodá, rodí plně vyvinutá mláďata. Jikry neuvidíte :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 15:06 R Muž Silent [5949] Re: WEWERUŠKA
Jak vypadají jikry pavích oček zjistíš pouze tak, že samičce rozřízneš bříško. Za normálních okolností jsou totiž paví očka živorodky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 14:56 WEWERUŠKA
Mohu se zeptat jak vypadají jikry pavích oček? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.08.2010 09:39 Muž Lukasson [40] Re: freezydark
To jde vidět, že tady někdo nečte co si kupuje, protože jinak by si přečetl v atlase podrobnosti a nebyl by překvapen. Jsou to opravdu vajíčka Ampulárie australis a jestli si nechceš zaneřádit akva malými šneky, kteří se potom velmi špatně chytají, tak ten kokon odstraň...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 22:57 freezydark Re: Oskar.
A jde to nejak odchovat nebo co s tim?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.08.2010 22:54 Muž Oskar. [23] - AmerikaRe: freezydark
Jsou to vajíčka ampulárie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 22:49 freezydark
Fotka k příspěvku Zdravím! Dnes jsem na spodku krytu našel tohle. Jsou to jikry? Nebo co to je?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 17:10 Žena bluedream [245] Re: petastastna
Tak to bude ten clinton.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 17:06 Žena petastastna [0] Re: bluedream
Ale v akva nemam neritinu, mám clintona, ampulárku, věžovku a cleu helenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 17:05 Žena bluedream [245] Re: petastastna
Neritina. Taky je mám po celém akva :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 17:03 Žena petastastna [0] – Bílé tečky-co to je?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,přikládám foto... Začali se mi na kamenech a na rostlinách dělat takové bílé tečky, nevím jestli jde o vajíčka nějakého šneka... Prosím o radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2010 02:01 Muž Sewer [99] Re: Dandie
Ano, podle mě to může být od toho "velkého žlutého šneka" :-)
Mě se sice ampulárie nepodařilo nikdy odchovat, ale podle toho, co mám načteno by to na ně mohlo vypadat. Tito šneci však mají rozdělené pohlaví (samec a samice), ovšem pokud ho máš krátce mohl to mít v sobě... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2010 01:35 Dandie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, dneska jsem objevila, že na krytu akvária (sklo tam není) jsou nakladená nějaká vajíčka... Nevíte někdo, co to je? Mohlo by to být od velkého žlutého šneka? (Chovám jen jednoho, ale šneci myslim ani partnera nepotřebujou..)Jinak z rybek mimo živorodky mám neonky, ancistruse a sekavce.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2010 19:26 Muž TomikVyskov [5] Re: dorko20
Okružák, to jsou jeho vajíčka. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2010 19:18 dorko20 – Je to hniezdo rýb alebo slimakov ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, na rastlinách som zbadal 3 takéto hniezda a neviem či to môže byť rybie, alebo slimáčie. V akva mám 2xprisavnik, 3xdanio pásikavé, 3xpancierniček panda a slimáky mám 3.
Bol by som vám vďačný za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 16:54 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: Lada2
Jsou to kapsule neritin, jak píše Semtex. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 16:49 Muž Lada2 [11] Re: Semtex
Fotka k příspěvku no ono to nejal lip nafotit nejde:-)))nejsem fotograf :-(( jen amater a ta kraksna si preostri vzdy neco jineho a cim vic priblizuju tim hur to zaostruje v makru to foceny je jenze je to dost daleko od skla :-)) neni to uplne kulate spise ovalne a je to rozesete po celem akva

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 16:41 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Lada2
Tak z ty fotky jde vidět leda prd....

Ale pokud píšeš, že máš Neritiny, tak by to mohlo být ono, ampulárky mají vajička nad hladinou v hroznu.
Pokud by to bylo Neritiny, tak to není vajíčko, ale kapsle s vajíčky. Ano je jich tam víc a kupodivu celkem hodně, 50 i víc.....

Edit: Druhá fotka je o něco lepší, chce to fotit v režimu MACRO. ale jo je to na 99,9% Neritinek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 16:39 Muž Lada2 [11]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dneska jsem na korenech po celem akva objevil mala bila vajicka. Sneky mam neritiny a ampularie. Ale kdo to ma na svedomi nevim :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2009 00:17 Lin Re: leak
přesně takové "dělali" na listech okružáci. taky myslím, že to jsou šnečci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.12.2009 23:59 Muž Romy [1840] - CichlidyRe: leak
To budou vajíčka šneků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.12.2009 23:54 Muž leak [8] - Rostliny – Co to je ? Ikry ?
Fotka k příspěvku Ahojte,

dnes som prisiel domov a v spolocnom akvariu mam porodnicku s asi tyzdenymi mladymi mecunami.
Z jej vnutornej strany som nasiel toto ? Vid. obr. Mohli sa vytret napr. neonky a ostalo to takto prilepene z vnutornej strany ? Ikrorode mam v AQ neonky cervene, neonky hnede a skalare, ostatne je zivorode.

Dik.
Nema niekto nafotene ikry neoniek ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2009 09:16 Muž Chem [837] Re: lockay
Je to vajicko Clea helena. Lihnuti techto plzu trva dlouho, navic pokud je nesezerou okruzaci ci jini obyvatele, vydrzi tam vajicka jeste i dlouho po te, co se z nich Clea vylihne. Ta na obrazku je ale zatim nevylihla..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2009 09:08 lockay – co je to za jikru/vajicko ?
Fotka k příspěvku zdravim

objevily se mi v akvarku neznamy jikry/vajicka, nalepeny na listech, sutrech, ..., viz foto
je to bila kulicka cca .5mm v prumeru uchycena v prusvitne pavucince
osadku mam Cichlidky Agassizii, Neonky cerveny, SAE, Panciky skvrnity a sneky Clea helena a okruzaky
osobne mam podezreni na okruzaky, ale to jen tipuju
jinak jikry/vajicka jsou tam uz pres tyden a zatim se nic nevylihlo

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11785x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3410?od=180