Neznámé jikry
Taky jsem četl, (na stránkách Catfish), že odchov se u nás dosud nezdařil...
Co když jen tak trousí?
Kéž by, to by byl jeden ze dvou odchovanců co by velmi potěšil (ten druhý je Hadohlavec)
Ale spíše si myslím, že od něj to nebude
, ještě jsem nikde na netu nenašel, že by se to někomu podařilo (tedy krom přes hormonální injektáž na zahraničních stránkách)
Vajíčka bichirka?
Aloha,
dnes ráno jsem našel na dně svého akvária kuličky žluté barvy v počtu cca. 30-40, které jsou různě poházené. Velikost kuliček je cca. 3-4mm. Jejich váha nebude velká, neb když okolo propluje ryba, tak se vznesou.
Nevíte, co by to mohlo být?
(osazení ryb: Dania Malabarské, Gavůnci Nádherní, Pangasiusové, Panceřníčci Kropenatí, Parmižky Duhové a Zlaté, Hadohlavci. Bichirkové Kalabarský + Nertina Zebra a nějaká škeble /koupena v Miga/.
Přikládám foto (pár jsem jich odlovil).
Jsou světle oranžová s tmavými oranžovými skvrnami. Poměrně tvrdá (moc jsem je nechtěl mačkat), ale lehká - sic sedí na dně, ale když se zvednou trvá poměrně dlouho než klesnou ke dnu.
Starší reakce
U Black Moll se nám stalo, že ke konci porodu ze samičky vypadli 3-4 jikry.... samozřejmě že v nich nic nebylo....
Paví oka jsou živorodá, rodí plně vyvinutá mláďata. Jikry neuvidíte
Jak vypadají jikry pavích oček zjistíš pouze tak, že samičce rozřízneš bříško. Za normálních okolností jsou totiž paví očka živorodky.
Starší reakce
To jde vidět, že tady někdo nečte co si kupuje, protože jinak by si přečetl v atlase podrobnosti a nebyl by překvapen. Jsou to opravdu vajíčka Ampulárie australis a jestli si nechceš zaneřádit akva malými šneky, kteří se potom velmi špatně chytají, tak ten kokon odstraň...
A jde to nejak odchovat nebo co s tim?
Jsou to vajíčka ampulárie.
0 29.08.2010 22:49 freezydark Zdravím! Dnes jsem na spodku krytu našel tohle. Jsou to jikry? Nebo co to je?
Starší reakce
Ale v akva nemam neritinu, mám clintona, ampulárku, věžovku a cleu helenu.
Neritina. Taky je mám po celém akva
Dobrý den,přikládám foto... Začali se mi na kamenech a na rostlinách dělat takové bílé tečky, nevím jestli jde o vajíčka nějakého šneka... Prosím o radu
Starší reakce
Ano, podle mě to může být od toho "velkého žlutého šneka"
Mě se sice ampulárie nepodařilo nikdy odchovat, ale podle toho, co mám načteno by to na ně mohlo vypadat. Tito šneci však mají rozdělené pohlaví (samec a samice), ovšem pokud ho máš krátce mohl to mít v sobě...
Starší reakce
Okružák, to jsou jeho vajíčka.
0 31.03.2010 19:18 dorko20 – Je to hniezdo rýb alebo slimakov ?
Ahojte, na rastlinách som zbadal 3 takéto hniezda a neviem či to môže byť rybie, alebo slimáčie. V akva mám 2xprisavnik, 3xdanio pásikavé, 3xpancierniček panda a slimáky mám 3.
Bol by som vám vďačný za rady.
Starší reakce
Jsou to kapsule neritin, jak píše Semtex.
no ono to nejal lip nafotit nejde
))nejsem fotograf
( jen amater a ta kraksna si preostri vzdy neco jineho a cim vic priblizuju tim hur to zaostruje v makru to foceny je jenze je to dost daleko od skla
) neni to uplne kulate spise ovalne a je to rozesete po celem akva
Tak z ty fotky jde vidět leda prd....
Ale pokud píšeš, že máš Neritiny, tak by to mohlo být ono, ampulárky mají vajička nad hladinou v hroznu.
Pokud by to bylo Neritiny, tak to není vajíčko, ale kapsle s vajíčky. Ano je jich tam víc a kupodivu celkem hodně, 50 i víc.....
Edit: Druhá fotka je o něco lepší, chce to fotit v režimu MACRO. ale jo je to na 99,9% Neritinek.
Starší reakce
přesně takové "dělali" na listech okružáci. taky myslím, že to jsou šnečci.
Ahojte,
dnes som prisiel domov a v spolocnom akvariu mam porodnicku s asi tyzdenymi mladymi mecunami.
Z jej vnutornej strany som nasiel toto ? Vid. obr. Mohli sa vytret napr. neonky a ostalo to takto prilepene z vnutornej strany ? Ikrorode mam v AQ neonky cervene, neonky hnede a skalare, ostatne je zivorode.
Dik.
Nema niekto nafotene ikry neoniek ?
Starší reakce
Je to vajicko Clea helena. Lihnuti techto plzu trva dlouho, navic pokud je nesezerou okruzaci ci jini obyvatele, vydrzi tam vajicka jeste i dlouho po te, co se z nich Clea vylihne. Ta na obrazku je ale zatim nevylihla..
0 18.08.2009 09:08 lockay – co je to za jikru/vajicko ?
zdravim
objevily se mi v akvarku neznamy jikry/vajicka, nalepeny na listech, sutrech, ..., viz foto
je to bila kulicka cca .5mm v prumeru uchycena v prusvitne pavucince
osadku mam Cichlidky Agassizii, Neonky cerveny, SAE, Panciky skvrnity a sneky Clea helena a okruzaky
osobne mam podezreni na okruzaky, ale to jen tipuju
jinak jikry/vajicka jsou tam uz pres tyden a zatim se nic nevylihlo
Starší reakce
To už někdo řešil, že se neritinky prostě nenamnoží...potřebují prý slanou vodu, ale ani ve světě to nebude slavné, nikdo o množení těchto drobků nepíše..
Tak pokud jich chceš víc, tak to tam nech, pokud ne, tak to "vyndej"...
0 07.08.2009 21:26 minonka0800 –
Re: Bak Vtedy bola ešte len jedna. Týjo až teraz som dokúpil jednu v Skorexe. Fúha fakt neviem je to tam asi 2-3 týždne a neviem či mám očistiť sklo alebo to tam nechať.
Achjo, to asi zase neritina nadělala
0 07.08.2009 21:23 minonka0800 – Copak je to za ikry :/
Neviete niekto čoho sú to ikry? V akvári chovám ?xKvrevetky Red Cherry, Plža Clea Helena, Neritinu zebru 2x ale Neritina to neni lebo vtedy ešte neboli dve, 2x Microrasbora erythromicron (ešte dokúpim viac nemali), 6x Boraras maculatus, 3x Hemigrammus erythrozonus (Pozostatek z hejna), 1x Ancistrus, 2x Otocinclus affinis, a sem tam zahľiadnem piškoru, okružáka. Akvárium má 38 l. Ja viem mám tam toho mnoho
.
Starší reakce
Je-li to první tření, moc to neřeš, učí se ryby i ty. Velmi pravděpodobně za pár hodin ve společenské nádrži nebude po jikrách ani památky.
Jinak je tu v atlasui v příspěvcích o odchovu skaláru hafo příspěvků. V podstatě jsou dvě cesty, buď pořídíš větší odchovnou nádrž do které připravíš páru podmínky pro tření nebo vyjmeš list s jikrami do zvláštní odchovničky, zdesinfikuješ vodu, zařídíš vzduchování a počkáš na vykulení.
Yo na 100% to budou skaláři. Furt to střeží a ovívají ploutvema, asi okysličují. Jen mě zajímá co dál? Nemám vybavení na to, abych ten list dal bokem a nějak to opečovával. Leda až se to vykulí tak to odlovit...co s tím?
Pokud to jsou skaláry, poznáš to velmi rychle sám, o jikry by se měly pečlivě starat.
Poraďte čí mohou být tato vajíčka? Seznam ryb mám v profilu, ale tipoval byc skaláry. Co s tím? Vytřely se v mé jediné nádrži.
To jsou vajicka levatky ostre
Je to prima snek
Kdyby to bylo na skle, tak mi to připadá jako vajíčka okružáka.
Black molly jsou živorodky- rodí živá mláďata, takže nemají jikry
Tohle bych tipla na nějakého šneka
Dnes jsme objevili na rúžkatci váčky viz foto, jsou to jikry ryb? Jedna Blackmola je hodně tlustá, tak nevíme jestli to nebylo od ní.
Starší reakce
Já myslím, že zde v atlasu je to celkem pěkně vidět, je možno si také prohlédnout videa ryb ve tření.
rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska
Naprosto přesná je tato fotka:http://rybicky.net/k/forum/124130.jpg
Je to sice tuším od jiných cichlid, ale naprosto totožné.
niekedy sa ani skalare sami od seba nerozoznajú myslím ako pohlavie
Starší reakce
Tvé žáby vějička nad hladinu nekladou.
A co takhle ta moje žába?
Me to teda pride jako jasnej snek...kdo z jeho ryb klade jikry nad vodni hladinu? to delaji jenom sneci..
Prohlídněte si, co se "vylíhlo", pokud to jsou jak jsem přesvědčen "šneci", pak máte jasno...
Mám trošku pochybnosti, zda tam nebyly před 3 dny, líhnutí trvá cca 3 týdny, což by sedělo na dobu, než jste je pustil do světa.
Njn, ale ty šneky v akva už 3 týdny nemám a jikry tam před 3 dny ještě nebyly....
Jsou na skle uspořádané v "hroznu", bude to určitě snůška Ampulárek, či jiných ... Asi ti šneci nebudou pryč všichni
(popř. tam je ta snůška už delší dobu, když se líhnou...)
Přidat reakci
1 ...... [5] 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11772x