Neznámé jikry
Ve vlákně o Otících kdosi dával obrázek šikovného udělátka, kterým ty jikry sbírá. Určitě by se hodilo i na jikry pancíků.
Já je beru pinzetou. Mně je většinou panceřníčci (panda)kladou do javského mechu.
Tak držím palce.

Ty jo, nevím. Asi deset... asi. Ty, co včera visely na rostlinách, už dnes byly sežrané. Ze skla se mi nepodařilo sundat nic, žiletku nemám a nožem jsem je jenom rozmačkala. Takže jsem je tam raději nechala.
Kolik se ti jich podařilo vylovit?

Tak já zatím dala jikry do síťky, ale napadá mě úplně to samé, co O.Toma - že se v tom případný vykulený potěr zachytí a umře. Ale to ja daleko. Zítra zkusím koupit umělohmotné sítko a ještě jednou je přemístit. Pokud přežijí všechny tyto brikule (jelikož pár už jich skončilo rozmačkáno mými nezkušenými pracičkami), pak už se snad třeba i vykulí

Každá rada dobrá (hlavně od zkušených).
Já s ní zkušenost nemám. Panceřníčky mám v odchovně. Byl to jen tip, aby nemusela baletka pořizovat další akva.
Takovouhle porodničku, ne přímo SERA, mám a poměrně dost malých rybek se mi dostávalo do míst mezi síťkou a konstrukcí, kde se "sekly" a umřely tam.
Nebo si můžeš koupit neco podobného
www.zoo-hobby.cz/…
Tam je můžeš i odchovat do větší velikosti a nemusíš zařizovat nové akva pro potěr. (pokud se ti to vleze do velkého akvária

)
Já koupila obyč plastové (čajové). K tomu výtoku ho můžeš umístit. Je duležité, aby měli čerstvou vodu. Držím palce.

Nebo než seženeš sítko, je můžeš dát do síťky (na chytání ryb).

Hm, to je dobrý nápad. Jaké sítko? Kovové asi ne, že? ale vzduchování nemám. Můžu je umístit maximálně k výtoku filtru, který čeří hladinu. Pokusím se, zatím v akva ještě jsou

Kup si sítko, do něj můžeš posbírat jikry a dát je i se sítkem nad vzduchování. Tam je nech vykulit, líp se pak i krmí.

Přiznám se, že pancíky jsem choval mnoho druhů, ale nikdy nevytíral, tak netuším... ale myslím si, že budeš mít pravdu. Však uvidíš, jak to dopadne.
Nevím, teď možná plácnu hloupost. Ale mám pocit, že jsem četla, že střevní dýchání se u nich vyvíjí až v pokročilejší fází růstu, snad v několika týdnech. A to už by měli mít velikost, kterou ramky zbaštit nedokáží, ne?
Ony by se nadechly, ale nenadechnou se, protože než tam doplavou, tak je ramky sezobnou... samozřejmě v nižším akva by měly méně námahy při plavání k hladině.
Děkuji. Myslím, že nemají šanci na přežití, že budou sežrány, ale třeba se jedna, dvě, zachrání

Kdyby se náhodou něco vykulilo, budu je asi muset přenést do jiného, nižšího akva, je to tak? Protože ve výšce 45cm se nenadechnou...
Já bych to viděl na pancéřníčky.

Zdravím všechny, dnes jsem našla tyto jikry. V akva jsou dva páry cichlidek, otíci a pancíci. Jikry jsou po celém akva, na spodních stranách kryptošek, na růžkatci, na skle. Jsou poměrně velké (větší, než jaké kladou Ramky). Takže... pancíci? Výtěr se objevil po výměně, nová voda byla trochu chladnější, takže bych to viděla na ně. Kdo poradí?
Starší reakce
nejsem až tak velký znalec, ale ancistrus klade jikry někde do dutiny v kořenu či do nějaké skrýše a hlídá je... u mně podobně vypadaly jikry pancéřníčka

Původce jiker bych hledal mezi pancéřníčky.
Starší reakce
zmysel by to malo, tak prajem hodne šťastia pri ďaľšom pokuse
Má smysl pokusit se je vypiplat v jiném akva? Protože v tomto mi je určitě někdo sežere.
Edit: Tak nic, než jsem stačila připravit malou nádrž, už se o ně postarala dania... mrchy žravé

pancierničky, mne to už raz tak spravili tiež podobne
Stejně jsou to pancerníčci a nějaký ten odpar vody

Tak já jsem tu opět se stejnými jikrami jako před pár týdny. Opět přesně v úrovni hladiny. Co to je? Osazenstvo akva: pancíci, SAE, neonky, tetry modré, dania pruhovaná, pár Ramirezek. Okružáci, levatky, piskořky. ?? Díky.
Edit: PS: Vím, že to nejsou Ramky, na 99% ani neonky, ani SAE, tuším, že ani dania nelepí jikry na sklo, tetry modré také ne. Pancíci pochybuji, že by je kladli u vodní hladiny. Takže šneci? Nevím, který z nich klade takové shluky prosté toho slepovacího slizu.
Starší reakce
Tak to bude asi jen nějaké smetí, nikam to neuteklo.
Jestli to jsou vůbec jikry, tak určitě ne neonek.
Jen levatky, jejich vejce poznám, a dvakrát jsem viděl piskořku.
A není v tom akvárku taky nějaká Nerittina?
Starší reakce
Pokud jich tam má tolik že nevidí dno tak je vhodnější zamyslet se nad příčinou a fungováním akvária něž řešit pozdější likvidace šneků

Otázka taky kolik jich tam má. Jestli tolik, že téměř nevidí dno, nebo přes sklo do akva, tak by se nějak regulovat měly, ale pár si jich tam držet určitě má význam.
Šneků byste si měla vážit. Jednak udrží kvalitu vody, tak i čistí akvárium a rostliny. Krom toho, kdyby byl třeba problém s těžkými kovy atd., tak to nejdříve poznáte právě na šnecích.
Děkuji Vám lidičky za pomoc. vajíčka jsem teda odstranila. škoda...už jsem se těšila na malé rybičky:(
Jo jo, okružáci, těchto vajíček mam plno. Aspoň mají u mě Helenky co papat

To vypadá na nějakýho šneka. Tipoval bych to na okružáky.
Martin Honzejk
0 14.11.2011 11:12 Lutien – vajíčka

Ahoj nevíte co to je za vajíčka? včera jsem je našla. jsou krom toho úkrytu i na kameni, tam nejsou v takovém zhluku.
mám ancistrusy, 2 tetry měděný a parmičky mechoví

a dneska sem vyndala jednoho sneka ale nemeli by tam byt další.
Starší reakce
S tim ancistrusem stejně jsem je chtěl dát pryč protože mam malé akva tak pujdou k známejm do 260ky

Určitě pancíci. Ancistrus jikry sežere. Nemůžeš si sehnat síťovou porodničku do akva?
0 01.08.2011 15:32 Cenda 
Dnes jsem přišel z práce domů a měl jsem tam jikry na listech na skle všude možně tak bych se chtěl zeptat z čeho by mohli být, podle mě to je z pancéřníčka zeleného na 99%. A ještě jestli je klidně můžu mít ve společném akva jestli se vylíhnou a vyrostou bez nějaké speciální péče krmím prachovým krmivem mikrorazborky. Nebo je mam nějak opatrně přelovit mam jich tam spousty
Starší reakce
Ty jikry pancéřníčku jsou takové lepkavé a sundat jdou bez problému.
Jak jsou vajicka velka, jaky maji tvar a jakou barvu? Bez fotky to tezko urcovat.
ono na skle co byli tak nešli ani škrabkou seškrabnout jednu jsem rozpůlila takže to mohla být i ona...
Jestli šli přendat, tak to asi fakt neritina nebude, ta je lepí pevně že nejdou sundat.
NAŠla jsem jen dvě už tak jsem je dala do porodničky a uvidime...
lucka napsal: čtyři jsou na skle tři jsou na řasokouli..
Neritina lepí vajíčka jen po jednom, téměř vždy na pevný podklad.
Já hlasuju pro Neritinu

Přidat reakci
1 ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11785x