Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby na dno?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby na dno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2022 21:31 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Ariusjordani
Chtěl jsem na to vidět. Ano, mohl jsem zhasnout. Právě. Endlerky žerou furt. Zase jsem to dneska překrmil. Už je to dobrý. Ještě to zkontroluju zítra.
Jsou úžasní. Jako letadla na přehlídce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.06.2022 20:52 Muž Ariusjordani [122] - Corydoras, synodontis, eLka, loricaria, sturisoma, microglanisRe: Rovano
Pygmeusové jsou jedny z mála, kteří plavou i ve sloupci, ne jen na dně. Jsou to ale opravdu prckové a chce je mít v hejnu min. 10 ks. Když se přidávají menší ryby do akvária, dělá se to po zhasnutí. Nebo po krmeni ale pavi oka žerou furt. Je u nich výhoda, že nežerou mladé takže já jich mám asi 100 v nádrži a stále odebírám a stále je jich dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2022 17:59 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Rovano
Už se to zklidňuje. No tihle jsou opravdu super. Občas jich jede víc ve středu akvárka v hejnu. Nebo se jednotlivec zapojí do skupiny živorodek. Úžasné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2022 13:37 Muž Rovano [233] - Rostliny – Corydoras pygmaeus
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Možná nejsem ve správném tématu. Potom se dopředu omlouvám. Měl jsem zase cestu kolem Sklorexu a čas, tak jsem nakoukl. Nakonec jsem se rozhodl, poněvadž se mi často stává(naposled včera), že dám moc krmení a krevetky a šneci nestíhaj, tak že teda koupím Corydoras 8kusů jako Rychlou Rotu vysavačů. A snad jim můj písek bude stačit. Moc velké jsem jaksi nechtěl kvůli krevetkám. Něco stálo zase šíleně peněz. Prověřené Šťerbáky neměli, respektive už jen 1kus v nádrži, tak jsem nakonec koupil pancéřníčky malé, i když se jednalo o import. Jenže! Jedna menší samice Endlerky po nich jde jak slepice po flusu. Je to normální? Co jsem ji pozoroval, projevovala větší agresivitu i vůči vlastní mládeži. A jako by věděla, že dělá něco špatného, tak předemnou zdrhá. Ostatní jsou naprosto v pohodě a klidu a ani nezdrhaj. Mají Endlerky svědomí? Rozhodně hlad neměla. Že by lovila čistě pro zábavu?
Přírodo, co ty na to?
PS: Mimochodem mívají jak import, tak od chovatelů. Stačí se zeptat.
Přikládám foto, kvůli představě o velikosti. Jsou o něco větší jak krevetky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2022 15:34 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Lojza007
Díky za názory. Jedna paní si stěžovala, že ji žďuchaj do krevetek a ty ztrácí vajíčka a tak. Vše kolem žraní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2022 13:42 Muž Ariusjordani [122] - Corydoras, synodontis, eLka, loricaria, sturisoma, microglanisRe: Krepec
Určitě bych pancéřníčky nezatracoval. A určitě to není o druhu, ale o zdroji. Viděl jsem i špatné skvrnité, zelené i jiné druhy. I black venezuely se dají na trhu sehnat ty správné. A tak stejně je to i s loricariemi, jen u nich je výhoda, že jsem zatím na špatnou linii nenarazil a to mám momentálně 10 druhů z asi 30ti zdrojů včetně importu z Polska. Je u nich jen jediný problém a to je prodejní velikost. Měla by být min 5-6cm protože díky jejich žravosti v mládí ty 4 cm co se někde nabízejí nemají šanci správně zvládnout peripetie transportu. A většinou umírají hlady. To mluvím zvláště o Super red lanceolatách, ostatní jsem tak malé nikde k prodeji neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2022 11:35 Muž PetrO [752] Re: Lojza007
A myslím, že Ti Skvrnití jsou opravdu dobrý tip, určitě by za zkoušku stály palec
Jinak, Štěrbáci jsou s krevetkami taky úplně v pohodě a vůbec si nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2022 11:05 Muž Lojza007 [1180] Re: Rovano
Krevetky neruší a ony neruší je. Žerou vesele vedle sebe. Chování naprosto totožné u všech tří druhů - leopardí, skvrnitý a drobný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.06.2022 11:00 Muž Lojza007 [1180] Re: PetrO
Ti leopardí byli taky ze Sklorexu a nepřežili. Taky netvrdím, že za to může Sklorex, mohli být přešlechtění a něco náchylnější a proto to nedali. Těžko říct, než uhynuli, vypadali naprosto v pořádku.
Ti skvrnití je spíš tip, jsou levní a možná jsou odolnější. Navíc jsou takoví zábavnější a moc se nebojí, takže se dobře pozorují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2022 07:54 Muž Krepec [46] Re: PetrO
takže nemám upouštět od pancéříčků? jen jít třeba do méně šlechtěných druhů? s tím, že teda musím vyměnit ještě zbytek dna za jemný písek.

Jen se chci zeptat na ty Lorikárie. Má někdo zkušenosti s chovem? Co jsem načetl v atlasem, tak bych je taky mohl mít. Ale vím, že realita bývá jiná? jsou náročné na hodnoty vody, jaké je ideální dno?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 21:58 Muž PetrO [752] Re: Lojza007
Skvrnití jsou taky moc pěkní palec
Já to rozhodně nemyslel tak, že by byl problém se Sklorexem, možná to v mém případě může být i to, že třeba konkrétně ti Black Venezuela je tak přešlechtěná forma Panceřníčka Zeleného (Zlatopásého), že jsou prostě "cimprlich"..
Bral jsem tam i různé jiné ryby a ty se docela pěkně drží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 21:24 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Lojza007
Z toho co jsem se tu dočetl, bych s hodnocením počkal za pár měsíců až 1,5 roku. Se vší úctou.
No nakonec jsem se stejně rozhodl, že Corydoras nebudou. Rušili by krevetky. Hlavně při žraní.
Na dno mám šneky a krevetky a asi to bude stačit. Hlavně když se jedno z z toho ještě namnoží.
Cenově to teď je asi 60-130Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2022 14:03 Muž Lojza007 [1180] Re: Rovano
Já jsem před měsícem koupil ve Sklorexu skvrnitý, navíc tolik nestojí a zatím to vypadá, že se všem daří. Taky jsou to zatím nejakčnější pancéřníčci, kteří se občas vydají do vodního sloupce ne jen pro nádech, ale taky tam plavou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2022 12:43 Muž Ariusjordani [122] - Corydoras, synodontis, eLka, loricaria, sturisoma, microglanisRe: kerpec
Z mé dlouholeté zkušenosti, je opravdu zásadním problémem u corydorasů písek. Nestačí jen zasypat hrubý písek jemným, oni se dokáží zavrtat do toho písku do 3/4 těla a tím ze sebe odstraňují parazity. Všichni moji přátelé co chovají corry na jemném písku s nimi nemají problémy. A ryby od nich jsou životaschopné. Naopak ryby kde ryby vyrůstaly na holém dně, jsou náchylné na vše, vodnatelnost, vnitřní paraziti, uhnívaní vousků a následné infekce.To si myslím, že je i problém Krepece. Druhý problém jsou ti thoracáti, pro které je ta nádrž malá. 100 kč za sterby, trilineaty, napoensisy, metae jsou krásné ceny, na západě stojí i více jak 300. Bohužel naši chovatelé jsou líní shánět ryby od chovatelů, kde by viděli jak ryby vyrostly. V dnešní době jsou u nás problémy i s rybami z farem. A obchodníkům je to jedno, jim stačí, že tu rybu prodají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 11:36 Muž Rovano [233] - RostlinyCorrydoras
Zrovna včera jsem koukal na asi 3 druhy Corrydoras ve Sklorexu. A přemýšlel nad tou nastíněnou situací zde na fóru(chov Corrydoras, import, velkochovatelé atd). No a když jsem viděl ty ceny atakující u některých druhů 100Kč... to si člověk docela rozmyslí, co pořídí. Jestli to riskne.
Nebo třeba zkusí taky Corrydoras, ale jiný druh dle doporučení(o příspěvek níže C. Štěrbových).
A potom ten zmatek ve značení druhů, to je taky kapka.
Osobně bych bral od těch 4 chovatelů, co tu pán(Ariusjordani) někde na fóru psal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 11:28 Muž ajajak [228] Re: PetrO
Musí mít přístup k hladině na nadechnutí. Pancéřníčci jsou na tohle troubovatí. Třetina zarostlé hladiny a vedle kde je hladina volná tam neplavou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 10:37 Muž Krepec [46] Re: PetrO
Já začínal se Zelenými z akvaristy, pak Julie z burzy, teď zase zelené, ale postupně odpadávají. I když musím říct, že Julie vydržely nejdéle. Proto chci asi změnu, je mi líto je kupovat a čekat jestli umře do měsíce nebo půl roku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2022 10:31 Muž PetrO [752] Re: Krepec
Fotka k příspěvku Je to zvláštní.
Já měl taky Panceřníčky Zelené var. Black Venezuela a ať jsem je pořídil ve Sklorexu nebo i jindy na burze od chovatele, tak mě to všechno pomřelo.
Třískvrňáci se nějakou dobu vždy docela držely, průběžně jsem tedy doplňoval stavy, ale nakonec nám taky vymřeli. Akvárium je značně zarostlé se spoustou úkrytů a říčním pískem.
Teď už skoro tři roky mám hejno Panceřníčků Štěrbových a musím zaklepat, že bez úhynu. Ti byli také koupeni na burze.
Je zvláštní, že zároveň s nimi jsem měl ty Třískvrňáky a ti nevydržely.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 09:16 Muž Krepec [46] Re: ajajak
zajímavý poznatek, zkusím to. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.06.2022 08:58 Muž ajajak [228] Re: Krepec
Koukl jsem na prezentaci a vidím že máš Pancéřníčka kropenatého. Mne tito pancéřníčci za šera a v noci atakovali Šulcíky a to dosti drsným způsobem. Pokus se vypozorovat jestli nemáš obdobný problém jako jsem měl já.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 07:34 Muž Krepec [46] Re: Ariusjordani
jj to vím, také proto nechápu, proč se nedaří :-( už jsem větší oblázky na dně prosypal jemným pískem, kytky pořídil, zvýšil počty, ale za poslední 2 roky jsem přišel o asi 10kusů. A asi už nemám na to sílu kupovat další, když se nedaří. Člověk to nechce, aby odchoval mladé, ale aby dělali radost, ale když musím lovit mrtvolky , tak nic moc. Proto chci zkusit něco jiného, jestli to bude lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2022 00:48 Muž Ariusjordani [122] - Corydoras, synodontis, eLka, loricaria, sturisoma, microglanisRe: Krepec
Nic jednoduššího než pancéřníčci není. V čem je problém s nimi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2022 22:40 Muž Passenger77 [523] - RostlinyRe: Krepec
Ahoj,
třeba tato zajímavá ryba:
rybicky.net/atlasryb/lorikarie_rineloricaria_sp_red
Jinak doporučuji použít rozšířený místní atlas:
rybicky.net/atlasryb/hledat/
parametry "Lokalizace"...????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2022 22:27 Muž Krepec [46] – Ryby na dno?
Zdravím,
bohužel se začínám smiřovat s tím, že pancéříčky chovat neumím i přes řadu rád, co jsem tu obdržel a načetl. Měli byste tip na nějaké druhy ryb žijících na dně? Samozřejmě klasika krunýřovci. Nemám nic proti nim. Ale ještě nějaký zajímavý druh? Spíše méně náročný na chov nebo nebude vyžadovat striktní parametry vody apod?

Děkuji za tipy.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.10.2020 23:22 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Pan Káč
Ok, no, chce to větší hejno, větší nádrž, opatrnou aklimatizaci a sledovat kvalitu vody (zejména v těch malých nádržích tohle asi bude zásadní problém, ale špatná voda ublíží i těm méně vnímavým rybám, jen to bude trvat o něco déle).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2020 22:24 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: _ucx_
Nevím, měl jsem jich vždy pět, nejdřív elegány, pak pandy. Už od začátku se chovali divně. Měl jsem je v 30l a přišlo mi, že se nějak nesnáší, různě se oddělují a skovávají před ostatníma. Pak když byli třeba dva, tři, tak vyhledávali proud samotu a nakonec umřeli všici...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.10.2020 20:13 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Pan Káč
Proč ti nejdou pancéřníčci? Chemie? Špatná voda? Nevhodné dno? Mně naopak přijdou značně odolní, pokud si tedy ohlídáš dusíkaté látky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2020 20:11 Žena tramtra [3202] Re: Pan Káč, spajk17
Sekavce do 54 litrů hrubého bych nedávala. Doporučuji nějaké menší/středně velké pancéřníčky. Řasy ale žrát nebudou. Leda tak zkusit krevetky japonské.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2020 19:37 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: spajk17
Na řasu šneky, na bordel po šnekách další šneky (piskořka) a na dno něco okrasnýho...já mám sekavce, dřív jsem měl pancéřníčky, ale ty mi nejdou. Mimochodem žáby (drápatečky) jsou taky super uklízeči, alespoň u mě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2020 19:21 Muž Roger [1873] Re: spajk17
Řasy se řeší jinak než rybami ;-) na dno si raději promysli které ryby zvolíš aby sežraly zbytky ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2020 18:59 R Muž Anthrax [4739] Re: spajk17
Tak s tím požíráním řas to bude trochu problém. Moc nepočítej, že ti nějaká ryba s výrazně řasou pomůže. Záleží taky o jakou řasu jde.
Koukni se na otíky (krunýřovci rodu Otocinclus). :-) Ale jsou do tvého akva nahraně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2020 17:04 Muž spajk17 [19] - Raci, krabi, krevetky
Zdravím, mám 54 litrove akvarko a v něm danio perlove a časem bych chtěl krevetky. Chtěl bych se zeptat jakou rybky na dno co nezere rostliny ale pozira rasy. Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2017 10:08 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Fuchs
Řasožravá ryba z Tanganiky asi neexistuje.
Díval bych se po krunýřovcích. Snesou pozornost jiných ryb a spousta jich nemá problém s tvrdou vodou. Ti odchovávaní v akváriích jsou nejtolerantnější k různým parametrům vody.
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sitovany
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_guyansky
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_pardali
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
A pokud nebudeš mít extrémní parametry vody, tak i většina ostatních co není z "black water". Třeba rybicky.net/atlasryb/hypostomus_basilisko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2017 09:32 Muž Fuchs [169]
Přátelé, potřebuji poradit, potřebuji do své Tanganiky nějakou rybičku která bude požírat řasy a snese tvrdou vodu. Úplně nejlepší by bylo kdyby aj pochàzele z jezera. Všem děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 19:44 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: lenkalor
Já jim měním vodu 3x týdně, abych srazil NO3. Ale furt se drží kolem 25mg/l. Ještě to ověřím až mi přijde nový test. Co bych pro ryby neudělal. smich Ale odkalovat není co, sbírám vodu z prostředka nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 19:34 lenkalor Re: NHKG
No jo, ale já mám filtr jenom tak tak a k tomu ještě jiné ryby. Takže odkaluji každý týden 40- 50 litrů. Ale co bych pro ty potvůrky neudělala :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 19:25 Žena Morticia [118] Re: lenkalor
Mhhh, dobré vědět. Mám zatím c.panda. A binec není vidět, než začnu dolévat vodu... :-O ...takový zvířený prach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 19:21 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: lenkalor
Pěkný popis. Ještě bych doplnil. že v jemném dně budou i hrabat. Na to víření bordelu se právě hodí silný filtr, který to pochytá a zároveň jim udělá proud. Já je mám 3 měsíce, ještě jsem neodkaloval ani nečistil filtr a v akváriu nemám ani známku nějakého bince na dně. By mě zajímalo, kde se mi ten svinčík hromadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.02.2017 19:08 lenkalor Re: Morticia
Jenom tě ještě upozorním a všechny zájemce o sewelie, že to nejsou žádné čistotné rybičky. Jestli chceš ryby na úklid,tak si pořiď otíky. Ony sice v biotopní nádrži budou žrát řasy, ale ve společenském akva,kde se krmí i ostatní ryby, budou žrát naprosto všechno. Při tom víří detrit i 10 cm nad sebe. Vždy to přirovnávám k vrtulníku v listí. Takže třeba do rostlinného akvária bych je vůbec nedoporučovala. Přežijí a množí se i bez velkého proudu a trvalého vzduchová ní, ale jsou to bordeláři.
Ale jestli chceš mít v akváriu veselo, tak si je pořiď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 22:39 Žena Morticia [118] Re: NHKG
Tak ve větším jim bude určitě líp.
lenkator: Jo jo, dívala jsem se. Jsou pěkný oba druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 16:56 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Morticia
JJ, já je budu stěhovat, z 58l do 325l. Hlavní důvod je ten, že nádrž je na jihozápadním okně a funguje jako skleník - jak svítí slunce hodně se zahřívá. A nechce se mi ji zatemňovat a složitě řešit chlazení, když budu mít volnou větší nádrž, o které vím, že ji lehce uchladím
Druhý důvod je ten, že 58l (při délce 80cm) je pro moje puntikaté sevelie dost na hraně (jsou o cca třetinu větší než běžné sevelie).
To tvoje akvárium je pro sevelie určitě dost velké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 16:25 lenkalor Re: Morticia
Než jsem si opravila příspěvek, tak jsi odpověděla. Jinak já mám sevelie pruhované a on sevelie sp. spotted. Ty jeho jsou větší, podívej se do atlasu. Navíc se hůř shání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 16:20 Žena Morticia [118] Re: lenkalor
Já mám 190 l.A už vím,kdo psal o tom stěhování: NHKG, ale z 53 l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 16:11 lenkalor Re: Morticia
No, jestli je to dost velké pro danio pruhované, tak to seweliím bude taky stačit :-)
Já mám 3 samce a 3 samice ve 180 l a vypadají spokojeně. Ony nejsou velcí plavci, ale šmejdí po celé nádrži. Ale jako skoro u všech ryb- čím větší objem vody, tím lepší.
NHKG je ale bude stěhovat z důvodu přehřívání nádrže v létě a přidání dalších druhů ryb. Zkráceně ;-), nechci mluvit za něj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 15:50 Žena Morticia [118] Re: lenkalor
Konečně někdo pochválil dekoryci mého akva - každej kameny a jeskyňky ven. :-D A je to pro ně dost velké? Teď jsem u nějakého uživatele v prezentaci četla,že je bude stěhovat do akva přes 300 l, že semu perou.
A s focením už jsem dostala stejnou radu, díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 12:24 lenkalor Re: Morticia
Pro začátek- foť, až když bude v pokoji tma a svítit bude jenom akvárium ;-)
Pro sewelie máš dobře zařízené akva, ty kameny by se jim líbily. A jsou to mírné a veselé ryby, které se nenechají rozhodit jiným druhem ryb. Spíš se budou pošťuchovat mezi sebou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2017 16:29 Žena Morticia [118] Re: Mortica
Fotka k příspěvku Tak pandíci už jsou doma a jsou super. Hned se dali do prohledávání dna. potlesk
(...jen fotit akvárko teda fakt neumim..)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2017 18:56 Žena Morticia [118] Re: NHKG
I ty pandy jsou s proudem v pohodě? Mmm, dobrá tedy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2017 22:20 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Morticia
Máš uvedené jen ryby co mají proud vody rády. Takže se středním prouděním nebude problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2017 21:10 Žena Morticia [118] Re: ctibum
Já zatím podstrojuju Ampulárii a všemožně to zasypávám nebo zakládám šutrem, aby to neplavalo. :-|
K té Sevelii - co ten proud a ostatní druhy ryb? Mám (zatím) jen Dania a ty proud docela baví, plánuju ještě pandy,možná parmičky siam.. Já mám proud zatím puštěný téměř naplno. Sevelie či Loriny musím rozlousknout. :-)
Pro všechny listožrouty i pro mě,heh. To bys čuměl,až se zjevím hladová na Praze 9.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 5 6

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5498x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/317-jake-ryby-na-dno?od=1