Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tetra Tec EX 1200

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Tetra Tec EX 1200
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2022 05:49 Žena permonici [316] Re: Buldr, Sha, Lojza007
Velice děkuji za rady, pomohly. Vrtulka se nasucho netočila, po vypucování ano. Ani intenzivní pumpování nepomáhalo, tak jsme odmontovali vpusť nalili do hadice trychtýřem trošku vody. Po pár zapumpováních filtr naskočil, ztichl a vše je ok. Popravdě, mořili jsme se s tím, vč. vyčištění, 2 hodiny. Ještě jednou díky!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.03.2022 21:46 Muž Lojza007 [1175] Re: permonici
Takto hrká, když je tam vzduch. Z nějakýho důvodu se nejspíš zavzdušnil, mně to jednou udělal i s CO2 reaktorem, asi tam byl zbytek vzduchu a s větším množstvím CO2 v reaktoru a mírou ucpání už nezvládl po zapnutí vytlačit vodu.
Na zavodnění se mně nejvíc osvědčilo čerpadlo, napojit ho na sání a tlačit vodu, dokud nešla z rampy. Pak už s ním jenom různě kvedlat nebo přiškrcovat, dokud vypouští bublinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.03.2022 21:40 Muž Sha [500] Re: permonici
Zkuste rotor (vrtulku) vrátit zpět a zapnout hlavu "na sucho" jestli se rotor točí. Mazali jste někdy při čištění filtru ty černé čepičky rotoru? Stačí obyčejná vazelína pro styk s pitnou vodou.
Pod horním krytem je jen stator a pumpa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2022 21:09 Žena permonici [316] – Tetra Tec ex 1200 hrozně hrká
Ahoj, vznikl nám problém s filtrem. Všimla jsem si, že nefiltruje, z rampy netekla voda. Zapumpovala jsem opakovaně, aby filtr nasál vodu. Začal strašně hrkat (jakoby vrtulka narážela na plast). Vodu nadále nenasává.
Dá se do hlavy nějak dostat? Podařilo se nám jen vyndat vrtulku. Filtr je dosud v záruce. 1,25 roku s ním nebyly žádné problémy.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.05.2021 07:29 Muž Markusenka [89] Re: Lojza007
Ahoj.
1. Zkus ho několikrát vypnout vytažením ze sítě a po několika vteřinách jej zapnout. Tím se usadí vrtulka do jiné polohy a zase bude potichu. Je to i v návodu!

2. Je možné, že jak byl filtr v chodu, tak už je v prostoru vrtulky tolik šlemu, že se do správné polohy po vypnutí filtru a jeho zapnutí nevrátí a bude potřeba jej vyčistit, tedy tu hlavu a uložení vrtulky.

3. Ověřit zda je v zásuvce požadované napětí a frekvence.

4. Jedna čerpací hlava na mé 600 také odešla a rachtala, což vyřešila reklamace. Ale nevrněla, doslova chrastila. Vrtuka není vůči unašeči na pevno a v momentě nekonstantního otáčení, má snahu tím jak neustále zabírá a povoluje kroutící moment chrastit.

5. Není v předfiltru moc materiálu,až tak, že by skrze něj nebyl dostatečný průtok pro zásobení sání samotného filtru? A opačně, není tah sání filtru natolik silný, že v předfiltru vyvolá takový podtlak, že se materiál v předfiltru scucne a defakto sání podstatně přicpe?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2021 23:32 Muž Tojsouvěci [3581] - Kytky s čudlamaRe: Lojza007
K pořádnému úchopu dobře poslouží vlhká molitanová houbička na nádobí cca 2cm tloušťky,neprokluzuje,nevytvoří otlaky a nehrozí rozdrcení nebo prasknutí plastu.Další variantou je použít kousek ozubeného řemenu,namotat pár závitů (ozuby dospod) a tahem za volný konec spoj uvolnit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.05.2021 22:41 Muž Lojza007 [1175] Re: Tojsouvěci
Vypadá to opravdu na zavdušňování. I když jsem se snažil odvzdušnit, tak to pořád nepomáhalo. Nakonec jsem předfiltr odpojil. Při tom se to samozřejmě zavzdušní, při předělání ventilu se musí vypustit sací hadice, ale teď se mně to podařilo uspokojivě odvzušnit skoro hned.
Moc díky za tipy na odvzdušnění, to se ještě bude hodit.
Ventil jsem nakonec povolil s pomocí sikovek a hadry, vypadá pořád jako nový, ani moc nešlo o hrubou sílu jako o pořádný úchop.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.05.2021 14:52 Muž Tojsouvěci [3581] - Kytky s čudlamaRe: Lojza007
Teoreticky se do sání filtru mohl při instalaci předfiltru dostat vzduch a mixuje se s vodou v hlavě filtru.K odstranění bublinek je vhodné filtr vypnout a párkrát stlačit pumpu,aby se čerpadlo plně zaplnilo vodou,pokud to nepomůže napoprvé,tak postup zopakovat.
Další příčinou může být netěsnost spojů sání,nebo poškození armatury,které jsou nad vodou a přisávaly by vzduch do filtrace,kontrola se dá provést prosvícením hadice nasávání před filtrem,jestli v ní nejsou vidět strhávané bublinky vzduchu.
U čerpadel filtrů s mechanickou regulací průtoku se nepatrně zvyšuje hlučnost, až po uzavření o cca 80% - 100% . ;-)
Třetí možnost je vadný rotor s vrtulí,ale to je u nového výrobku dost nepravděpodobné.
Veškeré spoje,šroubení,kluzné plochy je pro dlouhodobou použitelnost nutno ošetřit voděodolnou vazelínou,nebo olejem s potravinářským,případně lékařským atestem.
Před použitím hrubé síly a kovových nástrojů při rozvolňováním zaseklých dílů bývá vhodnější je zakápnout (v případě nouze) jakýmkoliv vzlínavým olejem a po několika minutách působení se pokusit obousměrným pootáčením spoj uvolnit rukou,použitý olej rostlinného původu stačí odstranit otřením,syntetika se musí omýt a opláchnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2021 11:39 Muž Lojza007 [1175] Re: Brodys
To mně napadlo, ale předfiltr je Sera Prefix a uvnitř PPI10 a PPI20. Všechno úplně čistý a nový, takže minimum odporu. Uvnitř mně připadá, že se proud nezměnil.
Chtěl jsem to zkusit už včera, ale narazil jsem na to, že nejsem ten ventil schopen rukou povolit. Dneska to zkusím sikovkama, ale pro jistotu jsem si objednal i nový ventily, když to nedopadne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2021 11:32 Brodys Re: Lojza007
Možná velký odpor na předfiltru,zkus bych odpojit, pokud se zvuk zmměn, zkusit dát míň nejo hrubší média ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2021 09:32 Muž Lojza007 [1175] – Hlučnost
Netušíte, co by mohlo být za problém? Úplně nový 1200 Plus, po zprovoznění a zbavení se části vzduchu byl celkem dost tichý. Jenže po třech dnech jsem ho vypnul, přidal předfiltr a od té doby (včera večer) vrní. Zkoušel jsem přiškrocovat, třepat, prostě všechno, jak ho odvzdušnit, ale nic nepomáhá. Myslíte, že je u hlavy pořád vzduch? Nebo nějaký jiný problém? O víkendu ho rozdělám a překontroluju, ale mám obavy, že nic nevykoukám a bude dělat kravál dál. Zkusím odpojit i předfiltr, ale je to teď trošku bojovka, protože jsem hadici na ventilu utáhl tak, že nejde rukou povolit. Je mně ale divný, že bez rozdělání takto moc změnil svoje chování.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2021 18:33 Muž Filip58 [16] Re: Markusenka
Ahoj, moc díky za radu. Zkusím na tom ještě zapracovat okolo pumpy. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2021 17:28 Muž Markusenka [89] Re: Filip58
Ahoj.
Pokud není v záruce, pak zkontrolovat gumová těsnění, "O" kroužky na adaptéru - spotřební věc, jsou i dost namáhané (omačkané) protože na nich spočívá jistý tak od hadic (jakoby působení páky). Dále čerpací hlavu sundat, povolit šroubky, sundat vrchní kryt. Uvidíš mechanismus ruční pumpy (na odvzdušnění), je taky k těle čerpací hlavy přišroubován přes gumové těsnění - prohlédnout, máznout dotáhnout, ale hlavně zkontrolovat mechanismus pumpy, zase je tam "O" kroužek. Tam pak stačí, že se do pumpy dostane nečistota a může začít protékat, netěsnit. Obšas se stane, že se ta ruční pumpa i díky nečistotám zasekne v mezipoloze.
Pokud tam mechanicky nic nepraskne - hrubší zacházení, tak je vše snadno řešitelné.
ahoj pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2021 15:04 Muž Filip58 [16]
Tak mi začala téct tetra tec ex 800 plus. Voda vytéká pod klipsy co upevňují hlavu, takže to teče asi přes ten adaptér, co jsou k němu upevněny hadice. Ven to začne vytékat vždy až cca po 10 dnech, kdy se hlava postupně naplní vodou. Namazal jsem těsnění a problém se opakoval. Koupil jsem nový adaptér, namazal a zase. Už nad ním začínám lámat hůl :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 11:52 Muž Papik [617] Re: Shimi
OK, vidím v tom však přeci jen rozdíl. :-)
Nepsal jsem o vatě jako poslední, ale předposlední. Před uhlím, pemzou nebo čímkoliv, co je na konci a nemá se příliš zanášet bordelem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 10:51 Muž Shimi [678] Re: Papik
Nebudeme slovíčkařit, jakmile odpojíš hadice (nezávisle na tom, jestli přes kohouty nebo přes adaptér), sundáš kompletně hlavu a vyndáš byť jeden koš, tak je filtr v podstatě rozebraný, tečka. Jestli vyndáš jeden nebo tři koše je úplně jedno. A k té druhé části. Nejde o to co je komfortnější, ale co je smysluplné. Mít vatu, ve směru průtoku, až jako poslední je prostě a jednoduše nesmysl. Ale každý svého štěstí strůjce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 10:24 Muž Papik [617] Re: Shimi
Rozebráním filtru myslel zřejmě vyndání všech košů. Přeci jen je komfortnější mít vatu někde nahoře, před pemzou nebo uhlím, které jsou jako poslední ve směru průtoku. Na hadicích zavřeš kohouty a hlavu sundáš i s hadicema, nic neodpojuješ (teda podle typu filtru).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 07:49 Muž Shimi [678] Re: nekdo
To je hlavně o logice. Pondgurua jsem nezmínil kvůli jeho výrobkům, ale z důvodu, že logicky vysvětluje jak to v kanistrovém filtru poskládat tak, aby to dávalo smysl. Samozřejmě tím myslím situaci, kdy se uživatel rozhodne použít vysoce porézní materiál. A co se komfortu a údržby týče, tak pokud nemá filtr oddělený, samostatný a vyjímatelný předfiltr (Oase) a nebo není předfiltr přímo na vstupu nasávání v akva, tak je to úplně jedno, protože se filtr musí rozebrat tak jako tak. Takže ta věta "tzn to nejjemnější médium nahoře, protože se ucpe jako první a nemusíte rozebírat celý filtr, abyste ho vyměnil..." neplatí. A tím pádem neplatí ani věta "Z hlediska komfortu a údržby je samozřejmě lepší uspořádání od nejhrubšího po nejjemnější ve směru průtoku vody." Ve všech těchto případech se prostě musí filtr odpojit od hadic, kompletně sundat hlava a vyndat minimálně první koš, což je v podstatě kompletní rozebrání filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 05:05 Muž nekdo [353] Re: Shimi
to je o úhlu pohledu...
oba mají něco do sebe :)
pondguru prodává hovínka a kuličky ze sinterovaného skla (a další tvary)
tedy se snaží, aby "jeho" materiál vydržel co nejvíce a byl na tom co nejlépe..což se zařídí tím, že se veškerý bordel "vychytá" před vstupem do biohome (mechanický bordel)
tzn je zaměřen hlavně na biologickou filtraci
výrobci zase nemají moc čím operovat, a protože nechtějí (nemůžou) prodávat bez náplní, tak jdou hlavně cestou zaměřenou na mechanickou filtraci a uživatelský komfort..tzn to nejjemnější médium nahoře, protože se ucpe jako první a nemusíte rozebírat celý filtr, abyste ho vyměnil...
Aby se to trochu zkomplikovalo, tak
z hlediska čistoty vody ve smyslu mechanické filtrace je to ve skutečnosti jedno,jak jsou filtrační materiály uspořádány - pracuje to na principu řetězu - tzn čistotu vody zajišťuje nejjemnější filtrační hmota.
Z hlediska komfortu a údržby je samozřejmě lepší uspořádání od nejhrubšího po nejjemnější ve směru průtoku vody.
Co se týká biologické filtrace.... něco tam být musí, na druhou stranu je zde pořád otázka jak moc se dá věřit marketingovým pohádkám vs realita.... aneb stihnou to bakterie skutečně vyčistit a sežrat, když je průtok takový a takový ? Je skutečně osídlená teoretická plocha, kterou udává výrobce, nebo je to jen honba za větším číslem? No a tím se dostaneme k úplně primární otázce - skutečně tam ty bakterie bydlí ?..To už je ale hodně OT.
Zpátky k tématu
Matrix (pemza všeobecně) se skutečně zasere velmi rychle, je potřeba zajistit, aby se k ní dostalo co nejméně bordelu (ale zase je potřeba, aby se tam něco dostalo - přeci nechceme, aby bakterie neměly co žrát...)
@maro, rafi
pokud má předfiltr, tak proč dávat dolů hrubší molitan a ne rovnou kroužky ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 23:56 Muž rafi [45] Re: Maro_s.12
Pokud máš předfiltr, tak bych zvolil pořadi (odspodu): hrubší molitan (ppi tak 20-30), keramické kroužky, matrix, jemný molitan s vatou.
Matrix je hodně porézní (pemza) a některé kousky mohou plavat, tak je lepší mít nad ním jemný molitan nebo vatu, ať se ti nějaký malý kousek nesekne v rotoru.
Časem si stejně upravíš filtrační média podle sebe.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 23:26 Muž Maro_s.12 [96] Re: rafi
Děkuji za spoustu rad. Já jsem se o tom pořadí filtračních hmot moc četl koukal jsem na videa a tak dale a tohle uspořádání jsem tam viděl. Ty keramický kroužky prej mají zajistit rozdělení proudu vody do všech koutů filtru podle toho co jsem četl. Ten matrix je fakt že jsem ještě neměl a to jsem si nechal poradit od člověka co to prej má takhle dlouho a v pohodě ale dám na rady zkušenejsich a prekopu to. Jinak před filtr mam. No když dám dospod vatu nezanese se rychle a nebudu to muset pořád čistit? Co tak dospod hrubší molitan pak kroužky ten matrix a vatu? Nebo vatu a matrix až nahoru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 22:06 Muž Shimi [678] Re: DH
To uspořádání filtračních materiálů u kanistrových filtrů je kámen úrazu v podstatě u všech výrobců. Všichni to mají poskládané přesně opačně, filtrační vatu mají až jako poslední. V tomhle má třeba výhodu Juwel u svých přepadových filtrů, kde je vata hned jako první na řadě. Dobře to popisuje "Pondguru" na svém YT kanálu v sérii "Pimp my filter".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 21:57 Muž rafi [45] Re: Maro_s.12
Rádo se stalo :-)
Možná bych prohodil pořadí košů - Seachem Matrix bych dal až nad hrubší molitan. A možná bych ten molitan dal úplně na dno, pokud nemáš předfiltr, ale záleží na tom, jak je ten molitan hrubý.
Edit: DH byl rychlejší :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 21:53 Muž DH [335] Re: Maro_s.12
Jen poznámka k tomu uspořádání. Ty bíle kamínky od Seachemu jsou Matrix (obyčejná pemza která se dá sehnat 5l za 100Kč mimochodem). Je to mikroporézní materiál a proto se ty póry mohou velice rychle zanést bordelem a Matrix pak nebude mít větší účinnost než štěrk. Proto je dobré umísťovat vysoceporézní média až za jemný molitan a ještě lépe za vatu, takže věškeré hrubé nečistoty se zachytí před vstupem do Matrixu a ten se pak tak rychle neucpe a bakterie mohou využít větší osidlovací plochu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 21:21 Muž Maro_s.12 [96] Re: rafi
Mám vespod klasicky keramické kroužky pak uprostřed jsou nějaké ty bílý jakoby kamínky od sachem ale teď mě nenapadne jak se jmenujou. Nahradil jsem tím ty plastové černé kuličky prej je to lepší porézní materiál pro osídlení bakteriema. Pak nad tim mám hrubší molitan a úplně nahoře je jemnější molitan a na tom vata. Je pravda že občas tam slyším zašustit bublinu tak je asi fakt že chvíli trvá než se odvzdušní. Moc děkuji za rady a názor moc si toho vážím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 21:16 Muž rafi [45] Re: Maro_s.12
Odvzdušnit (jaká tam máš filtrační média?) a pár týdnů počkat, on se ztiší (aspoň u mě to tak u obou bylo).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 21:10 Muž Maro_s.12 [96] Re: rafi
Já jsem si ho nedávno pořídil taky no zdá se mi být dost hlučný a právě nevim čím by to mohlo byt. Zkoušel jsem pročistit vrtuli pořádně utáhnout ten kryt u té vrtulky podložit ho kartonem no pořád je ho dost slyšet. Pořád jakoby bzučí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 19:03 Muž rafi [45] Re: Maro_s.12
Dva filtry Tetra EX 1200 Plus provozuju cca 2 roky k naprosté spokojenosti - tichý, spolehlivý, vůbec o něm nevím. Jediné mínus je z mého pohledu absence topení ve filtru (nemám rád ty skeněný trubky v nádrži). U obou mám Eheim předfiltry, tak do filtru lezu tak jednou za půl roku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2020 18:48 Muž Maro_s.12 [96] – Tetra tec ex 1200
Ahoj prosím jaké máte zkušenosti s vnějším filtrem Tetra tec ex 1200 ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2020 04:58 Muž Hansol [0]
Fotka k příspěvku Ahoj, potrebujem na TT EX 1200 zaisťovaciu krytku vrtulky. Máte niekto doma nefunkčnú čerpaciu hlavu a boli by ste ochotný podarovať tú krytku. Prípadne prosím o radu, alebo kontakt kde ju zohnať. Pozeral som na stránky výrobcu a ako samostatný ND sa nepredáva.

Edit: vyriešil som to takto, ale niekto mal originál diel, tak sa dohodneme.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2020 14:48 Zbynalos Re: Olin
Díky za info o filtru. Vaše akvárium je bezvadný potlesk

Filtr jsem objednal tak snad bude vše ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2020 17:28 Olin Re: Tetra ex 1200 plus
Vlastním Tetratec ex1200 plus a mohu ho doporučit. Problémy, které měly starší verze tohoto výrobce jsou pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 16:18 Muž 1965 [35] Re: Tetra ex 1200 plus
Zdravím . Mám 800 i 1200 a bez problému . Velké + je také tichost .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 10:21 Tetra ex 1200 plus
Zdravím všechny akvaristy.

Prosím o radu. Jsou už ty nové verze tetra ex 1200 plus. Nez problémů z protekánim?
Chci je koupit. Líbí se mě velký filtrační objem.

Díky všem a šťastný Nový rok

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2019 22:00 Adri
Dobrý den používáme rok filtr Tetra 800 a ted nam začalo téct,gumičku pod hlavou jsme vyměnili ale stale teče,po zapojeni 2h sucho a pak začne kapat,voda stéká pod klipsy na boku.Uz nevim co stim jinak jsme byli spokojeny rok, děkuji za rady. potlesk

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2019 11:09 Muž rafi [45] Re: Kami
Pár těchto filtrů (1200 Plus) provozuju, je to jednoduchý, tichý filtr, kde není moc co zkazit. Jak už ti radil DokyMichal, zaměřil bych se na pečlivé usazení filtračních košů - hlava musí dosednout přesně sama, bez nějakého násilí.
Pod hlavou vždycky zůstane pár bublinek vzduchu (a pokud jsi sahal do košů, tak mezi filtračním materiálem a molitanem taky), ale to samo za 1-2 dny zmizí. Bublinky pod hlavou vyženeš snadno opakovaným přiškrcením vstupního ventilu nebo napouštěcí pumpou, popř. obojím.
Pokus se ti filtr pořád zavzdušňuje, tak bych se ještě podíval na těsnění pod napouštěcí pumpou (4 šroubky na hlavě a jsi vevnitř, práce na 5 minut). Kdysi se mi u jedné Tetry (myslím, že 600 Plus) stalo, že těsnění časem přestalo doléhat. Tam stačilo promáznout vazelínou těsnění a dotáhnou šroubky kolem něj.
A Tetry se opravdu regulují na vstupu, to máš správně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2019 08:07 Muž Smetany [1226] Re: Kami
Tak to reguluj na výstupu a bude to dobrý ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2019 07:35 Kami Re: DokyMichal
Předfiltr tam je a je čistý. Stejně i hadice je ok. Jediné, co by to mohlo ovlivňovat je, že mám trochu přiškrcen ventil na sání. Ten plný výkon mi nevyhovuje.
Jinak složení vnitřku asi nemůže být špatně, to by filtr nešel zavřít, ne?
Jak jsem psal, souběžně mám i EX 700 a ten jede bez zavzdušňování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2019 19:39 DokyMichal Re: Kami
Já teda koukám coze . Je pravda že odvzdušnění je dost nesnadné. Já vždy naplním filtr do plna vodou, nasadím hlavu filtru, nasadím ventil s hadicemi a odvzdušňovací pumpou odvzdušňuji dokud neteče z rampy voda (odvzdušňovací ventil jde velmi ztuha). Pak teprv zapnu filtr. Chvilku si sem tam odfoukne ale během pár minut je vše ok. A filtr vůbec neslyším. A pokud se ti tak děje i při zatřepání filtrem tak bych se zaměřil na koše s filtrací. Jestli jsou poukladane tak jak mají být a hlava filtru dosedá nadoraz. Asi bych postupoval od filtru takto a pokud by to pokračovalo kouknul bych na tu vstupní hadici co popisuje Smetany stydim ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.06.2019 13:44 Muž Smetany [1226] Re: Kami
Máš tam předfiltr? Mě se stává že pokud je i mírně ucpané sání tak si tento filtr přisává vzduch přes pumpu. Nebo může být zlomená hadice na vstupu do filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2019 13:28 Kami Re: DokyMichal
Takže opravdu tekl ventil v místě zelené páčky. Nechtěl jsem reklamovat, sehnal jsem si kontakt na dovozce a poslal foto s vysvětlením.

Po asi deseti dnech jsem měl nové ventily bezplatně doma (tímto přístupem jsem byl velmi potěšen a chválím!). Po výměně už nekape.

Jenže se objevila jiná věc a to zavzdušňování filtru. Myslel jsem, že těmi ventily přisává někde vzduch. Takže při výměně ventilů, jsem

i namazal všechny těsnění (malé byly už z výroby), hadice jsem ještě pro jistotu stáhl stahovací páskou a zapojil filtr.

No běží už čtvrtý den a stále si jednou za čas odprskne nějaký vzduch do akvária. Samozřejmě jsem filtr občas naklonil, nebo s ním zatřepal, to je pak střelba vzduchu vždy, ale ke kompletnímu odvzdušnění jsem se zatím nedopracoval.

Souběžně provozuji i menšího brášku ex700 a ten se odvzdušní

během chvíle a je klid. U EX1200 se mi odvzdušnění nedaří a rozčiluje mě i ta větší hlučnost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2019 08:54 Muž Mnagovicz [4]
Mam tento bazmek taky a su spokojeny. Matky sem pritahnul sikovkama bo rukama sem temu neveril a vsechno suche.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2019 08:03 DokyMichal Re: kami
Hoj, já s tím teda problém nemám. Ale myslim si že by to chtělo maznout těsnící gumičky nějakým mazivem na to určeným aby lehce nabyli a melo by to být cajk. V zelené pojistce bych problém neviděl. Otázkou ještě je zda máš dostatečně připevněné hadice k ventilum (přítok+odtok), jestli voda nestýká z nich na ventil. Jiné varianty mě nenapadaj.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2019 09:20 Muž kami [0] – Teče ventil
Zdravím, mám několik dní nový tento filtr ve verzi plus. Objevil jsem trochu vody pod ventilem výtlaku. Vypadá to, že mi teče v místě zelené páčky na ventilu. Setkal se s tím někdo? Na staré 700ce mi ventily netekly a to ji mám tak 15 roků.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2019 16:19 - Re: miso64
Ja rotor vyberám pinzetou - rukou to dám len zriedka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2019 15:10 miso64 Re: Prašan
sak som tahal jak dedko repu,
no veru ,, magnet je svina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 19:20 - Re: miso64
Písal som,že sa to otvára dosť na silu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2019 20:41 miso64 Re: Prašan
problem vyrieseny
v akvaristike sa mu podarilo vybrat vrtulku, co sa mne nijakym cinom nedalo.
a keramicka oska bola na spicke cierna, zrejme pripecena,,,
kazdopadne pokracujem v zabehu prazdneho akva potlesk

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2019 21:50 miso64 Re: Prašan
tym jedinym som si uplne isty,,, Tetra EX 1200 Plus je to, akurat som opisal udaje na krabici co mam pred sebou
ano iba reklamacia, ak tak to spojazdnia a vratia, neni mozne aby spickovy vyrobok sa zasekol po ani nie dvoch tyzdnoch filtrovania prazdneho akvaria.
ako som uz pisal , som neskutocny magnet na kazove vyrobky s kamennych obchodov tone

budem priebezne doplnat info s priebehu reklamacie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2019 21:41 - Re: miso64
Ako píše kolega.Otvor vrchný kryt a skús zapnúť či sa rotor točí.Ak sa netočí bude chyba v statore - takže reklamácia.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 9

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 8606x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/294-tetra-tec-ex-1200