Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akarka zelená - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Akarka zelená - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2019 17:57 Muž Laurent [412] – Agresivita samičky
Ahoj, setkal se někdo s neobvyklou agresivitou samičky po ztrátě potomstva? Včera je první nebo druhý den vodila po akváriu. Dnes ráno jsem pozoroval, že se už pravidelně nevrací na místo a neodhání ostatní rybky, jako když hlídá.
Odpoledne začaly drsné boje se samcem a teď k večeru začala útočit na pancíky a dokonce na pětkrát větší čichavce.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.10.2018 22:57 Maq Re: Strakááč
Ano, přemisťuje vykulený potěr, ano, rozplavání trvá déle než vykulení, ano, poznáš to až je bude mama vodit po akvárku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2018 22:32 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář) – je to normální ? :D
mám pár akarek zelených 13 dní (od 13.10.) a za tu dobu stihly 20.10 naklást jikry 23.10 se vykulily, nebo spíš je akarka je přendala z kamene, kde byly jikry do skulinky ve dřevě a už v tu dobu byly vykulený, vypadalo to jak hejbající se jikry, kde vykulený vydržely asi tři dny beze ztrát, dneska ve tři tam ještě byly a večer v 7 už akarka zas jezdila za šutr, kde byly původně nakladený jikry, takže je zas přendala nějak ? :-D je to normální? že je takhle přenadavá z místa na místo ? ještě je nerozplavala.. :-D nedával jsem jim žádnej vytírací květináč ani kokos, mám tam kamenů dost a klacků taky, a taky než jsem stačil něco někde najít, už akaráka uháněla a jezdila hlídat "něco" za šutrák..
jak dloudho to od jiker trvá, než chce potěr nakrmit ? asi to poznám, až bude akarka s nima brouzdit po akva nebo tak ne ? :)
dík

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2018 22:08 RAP Re: Hanumana
Pokud je akvárium zaběhlé a není neustále "cíděné" klidně může něco málo přežít.
Jestliže jsou rozplavané a nemáš vyloženou touhu po odchovu, klidně sázej. Pokud dáš samici čas odvést potěr stranou, nemusí to dopadnou katastrofou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2018 21:32 Žena Hanumana [71] Re: Amatértom
Vim, ale otázka zněla jinak... Je to první potěr, kdyby byl desátý, tak bych treba šla v klidu sázet rostliny a brala to jako povolený ztráty ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2018 18:56 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Hanumana
Za 14 dní může vodit znova ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2018 18:20 Žena Hanumana [71] Re: dudak
O odchov úplně nestojím, jeden pár na 200 litrů je až kam a nevím, kde bych případně prcky udala. Ale zase chovatelský duch mi nedovolí se aspoň nepokusit a taky se na to hezky kouká, jak samice vodí po nádrži malé škvňata. V nádrži je docela dost kytek (krevetky tam přežívají ve společnosti akarek) a asi 16 menších ryb. Krmím jemné "dafnie" z rybníku, artemii kvůli tomu shánět nebudu. Tak uvidíme zda se nestane zázrak. Jak rychle rostou, pokud jsou dobře živení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.09.2018 17:12 Muž dudak [1885] Re: Hanumana
akara zelená se nechává většinou jen se samicí, pokud je akvárium dost velké tak může být i samec. Pokud tam jsou i další ryby, chcete odchovávat a máte k tomu další nádrž a krmení, tak je jednoduší je odlovit do holé nádrže s filtrem případně topítkem. Krmit několikrát denně živou artemií dokud nepozřou něco většího. Ve společenské nádrži je odchov téměř nemožný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2018 15:48 Žena Hanumana [71] – Potěr
Ahoj,
mám asi dosti blonďatý dotaz, ale snad na to jako blondýna mám nárok stydim . Jak dlouho bych měla nechat akary s čerstvě rozplavaným plůdkem v klidu? Chtěla jsem totiž sázet kytky sad . Je mi jasný, že je možná neuhlídají před ostatními rybami, ale nerada bych to byla já, kdo to pohnojí.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.05.2018 08:42 Muž dudak [1885] Re: FishWoman
pokud máte možnost přidat vodu měkkou, tak přidat, ale Nannacary se většinou vylíhnou i ve vodovodu. V tom společném to stejně zřejmě neukrmíte, ale i to pozorování prťat je zajímavé a třeba jich několik přežije.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2018 23:09 Žena FishWoman [7] - AmerikaRe: dudak
Bohužel jiné AQ pro potěr nemám, ale samička udržuje všechny ostatní ryby na druhé straně AQ takže bych se nebála že by si je nechala sežrat potlesk Ještě nikdy se mi žádná z mých rybek nerozmnožila takže snad už tentokrát budu moci pozorovat a fotit prťata smich Takže nemusím vodu nijak upravovat a pokračovat v každotýdenní výměně vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.05.2018 22:37 Muž dudak [1885] Re: FishWoman
pokud se mrskaly, tak už byly "vyklubané" klidně se mohly i rozplavat a pak pomalu pomřít hlady nebo byly sežrány, aniž byste to zjistila. Akarky zelené mají příkladnou péči o potomstvo, pokud na to máte prostor a čas, můžete zkusit přendat jikry i se samicí do menšího akvária, většinou se jich ujme. Voda je lepší měkká, ale nejsou na vodu až tak náročné. Důležité je pak pro mladé živé krmení (artemie) a dostatečný prostor aby mohly růst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2018 21:31 Muž HanysOV [54] Re: FishWoman
Nevím, ale podle mě měň vodu každý týden pravidelně a jikry bych neřešil, a byl rád, že se ztratí přirozenou cestou. Co bys s něma jinak dělala?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2018 20:05 Žena FishWoman [7] - Amerika
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat Mám v AQ akarky zelené a dnes mi jedna samička nakladla jikry pod jávský mech. Mám je už přes rok a tohle je teprve podruhé co mají jikry. Když je měly poprvé tak jsem po pár dnech viděla jak už se jikry mrskají ale nakonec se všechny jikry zbělaly a rozpadly se Tak se chci zeptat jestli bych neměla vodu nějak upravit aby se tentokrát vyklubaly Vodu teď měním každý týden protože se mi tam docela krutě rozrostla řasa a ještě po každé výměně kapnu 2 ml hnojivo FEROX ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2018 14:01 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Maq
U mě se stará i samec, což je další rozdíl oproti akarce zelené. Střídají se, nejdřív samice, pak samec a takhle celý den. Vždy jeden hlídá a druhý má volno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2018 13:09 Maq Re: Amatértom
Amatértom napsal: Velmi příkladně se starají o potěr.
V páru nebo jen samice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2018 10:56 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Waaw
S akarkou zelenou nemá společného nic. Ve dně ti v době tření může udělat kráter až na sklo. Samec bez problému doroste do 15cm, možná i víc. Mám je dva roky, ale žádnou velkou agresivitu jsem nepozoroval. Velmi příkladně se starají o potěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2018 23:08 Waaw Re: Pepan
A mate s tou Blue Neon praktickou zkusenost jak se chova ve spolecenskem akvarku? Jako akara modra? Nici kytky, ryje dno? Je nesnasenliva? Nebo ma neco z akarky zelene? Velikostne ma byt nekde mezi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2018 23:14 Žena FishWoman [7] - AmerikaRe: Pjotr
V AQ mám ještě 20 teter ohnivých a 7 pancíků. Nevím jestli samice samce odhání protože ty jikry nakladla před chvílí a to už měly dávno večerku :) Takže je budu zítra určitě dlouho pozorovat, je to lepší než televize. Nemyslím si že by si samice nechala nějaký mladý od teter sežrat, od doby co jsem je přivezla tak samice prohání samce, pancíky i druhou samičku (je mi jí líto, říkám si že jsem možná měla vzít jen pár, ale když píšou že se nejlíp chovají ve skupince, tak se to po tomhle období snad uklidní). Bylo by asi ideální kdybych tam měla víc husté rostliny ale snažila jsem se mokřankou trojkvětou osázet dno kam se vešla. A ten kokos se jim hned zalíbil, ale jikry jsou na druhé straně AQ na kameni pod vysokými rostlinami. Vím že je dobré mít to dno členité a nepřehledné aby se při proháňkách měly kam schovat, a myslím si že jak tam mám ty kameny a uprostřed to údolíčko (viz. prezentace) tak je to pro ně celkem nepřehledné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2018 22:58 Muž Pjotr [5] Re: FishWoman
Kouknul jsem se na prezentaci tvé nádrže, hezká, nicméně bych odhadoval, že to ty ohnivky vyřeší za tebe :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2018 22:54 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: FishWoman
Typická euforie z prvního výtěru. :-D Já bych to vůbec neřešil a nechal přírodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2018 22:52 Muž Pjotr [5] Re: FishWoman
Byl jsem v podobné situaci cca před půl rokem, tedy až na tu krupičku...
Asi takhle - jestli máš v nádrží i jiné ryby než akarky, tak bych to asi nechal být a ostatní obyvatelé se nejspíš o potěr postarají a zpestří si jídelníček. Stačí i jen pár teter a mamina potěr neuhlídá, si myslím. Mezitím bych dořešit tu krupičku a pak se třeba těšil na další vytření, které určitě přijde.
Co samec, odhání jej samice?
Jinak mě z cca 50-60 (?) prcků nakonec dorostlo asi 15 (byl jsem občas na delší dobu pryč a krmil nepravidelně),před pár dny jsem věnoval poslední kusy a mám už jen 3. Krmil jsem hlavně čerstvě nalihlou artemii, po té se mohli utlouct a živé je holt živé. Jen nepřekrmovat, ať si nezasviníš dno jako já..

Jinak pozorovat akarku jak si vodí prcky, stará se, signalizuje, mění barvy atd. je krásný, o tom žádná. Měl jsem je také ve 112l a když jich bylo víc, konfliktů ubylo, chovali se vlastně najednou víc "hejnově". Samozřejmě z hlediska prostoru to idealni nebylo.. Teď když jsou už jen 3 tak už tam zase nějaké prohánění nastává.

Vytřely se mi ve společenské, neonky jsem dal cca na 4 měsíce do jiné nádrže a akarky tam byly jen s otikama a lorikarii. Měly vcelku pohodu.

Jestli máš jednodruhovku, tak si je tam těch šest měsíců klidně můžeš piplat, uvidíš co přežije a pak je klidně můžeš poslat do světa..
Jsou to krásný ryby a možná trochu nedoceneny ryby, pro cichlid-začátečníka (můj případ) bych řekl úplnej ideál..

Užij si to palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2018 22:15 Žena FishWoman [7] - AmerikaRe: Maq
No tak mě přijde těch mrňousů líto, kdybych je nekrmila. Takže kdybych je nekrmila vůbec tak si jinde potravu nenajdou? A kdybych zkusila ty rozdrcené mražené patentky, tak by to jedli? A poslední otázka, kdyby mi nějaké přežily tak bych je mohla nechat vyrůstat normánlně v tomhle AQ, a až by byly větší tak bych někomu dala, protože si myslím že pokud budou mladé tak nebude těm stávajícím vadit že je tam třeba víc samců a samic najednou, když to jsou ještě děti, ne? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2018 21:38 Maq Re: FishWoman
Proč si děláš z roviny kopec? Každý kdo má tyhle malé cichlidy ví, že se třou celkem pořád. Nějaký plůdek se vykulí, mamina ho bude nějaký čas vodit, no a pokud nebudeš ten potěr krmit, většina se "poztrácí". Když budeš mít štěstí (nebo smůlu?), tak semtam pár kousků přežije. A je to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2018 21:30 Žena FishWoman [7] - Amerika
Ahoj, tak dneska je to teprve třetí den co jsem si přivezla 1 samce a 2 samice akarek. Hned druhý den se mi všechny 3 osypaly krupičkou takže jsem neváhala a hned nakapala eshu EXIT, to určitě zabere. Ale zrovna před chvílí jsem si všimla že samice klade na plochý kámen skupinku jiker potlesk Nečekala jsem že na to vlítnou tak rychle, asi nebyly vůbec ve stresu z převozu a taky mohly počkat než doléčím krupičku abych mohla v klidu odsát vodu. Pane bože, co mám teď dělat ne Za 1. - přečetla jsem si, že než se vykuklý tak to je cca 2 dny, potom než se rozplavou z toho slizu co budou mít okolo sebe tak to bude 5 dní, a pak je musím hned začít krmit vylíhlými nítěnkami nebo čím a že je můžu krmit i rozdrceným mraženým krmivem (když jsem kupovala akarky tak jsem si rovnou vzala i 500 ml mražených patentek) ale při této stravě prý přežije méně plůdku (nevím proč by jim to mražené mohlo uškodit). Za 2. - jeden pán prý z jedné snůšky odchoval 60 akarek, a že jak budou růst tak se jim má dopřát více prostoru, ale panebože kam mám dát 60 akarek? Nemám žádnou náhradní nádrž (taky jsem se nedočetla v kolika měsících se můžou dát od matky aby už mohli být samostatní a já bych je mohla někomu darovat). Ale snad nebude vadit když zůstanou v tom mém méně než 112 litrovém AQ do doby než půjdou do světa, ale možná mi jich ani tolik nepřežije. Vím, že mi asi budete říkat proč jsem si je pořizovala když nemám místo na odchov, ale tak byly mi tu doporučeny a nikdo neříkal, že je podmínkou rezevrní nádrž na odchov mladých. Ach jo, můžete mi prosím poradit stydim Nestačila jsem se ani nadít z toho že mám v AQ tak krásné nové rybky, a že hned léčím krupičku, a hle, v tom mi ještě snesou jikry. Jde mi z toho hlava kolem smich

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 18:25 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Pepan
Pepan napsal: Kamarád teď vytřel modré akary a část potomstva mu vyšla jako Blue Neoni.
Ještě dodatek - ten pár koupil.

Tohle jsem se někde snažil najít, děkuji za info. Zajímalo mě totiž, jestliže se akara modrá považuje za předlohu, jestli se s touto rybou může vytřít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 16:30 Žena FishWoman [7] - AmerikaRe: Pepan
Ne, vždyť jsem psala že v Plzni jí nemají. Ještě mě napadlo se někdy zajet podívat do Prahy na tu velkou burzu, ale nikdo tak daleko jen pro rybičky nechce jet. A koukala jsem na kalendář burz v Plzni na příští rok a IRIS tu bude až v březnu. A v sobotu jsem byla jen na té obyčejné burze a nesehnala jsem tam ani obyčejné pancíky leopardí, takže nemá cenu tam jezdit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 15:15 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: FishWoman
Ta Blue Neon je výrazně větší. Na burzách jsem viděl prodávat dospělé exempláře a ty měly kolem 15 cm. Zkusil bych burzu v Plzni. Tam by možná akarka zelená měla být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 15:09 Žena FishWoman [7] - Amerika
No tak nic. Sháním totiž Akarku zelenou, ale nemůžu ji nikde sehnat. Na burzách v Plzni jí neměli ani když tam byl IRIS a na bazarech ji taky nikdo nenabízí, jen tuhle Blue neon. Tak si budu muset najít nějakou náhradu :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 14:50 Muž Dzumigar [20] Re: Amatértom
Mohol by si to troška viac rozpísať. Zaujíma ma to trocha keďže ich mám v akvarku. No zatiaľ nevidím problém.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 14:48 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: FishWoman
Kamarád teď vytřel modré akary a část potomstva mu vyšla jako Blue Neoni.
Ještě dodatek - ten pár koupil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 14:15 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: FishWoman
S akarkou zelenou to nemá vůbec nic společného. Osobně nechápu proč má takový název, asi jen obchodní tah. Ryba se chová úplně jinak, než hodná akarka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 13:33 Žena FishWoman [7] - Amerika
Ahoj,
zajímalo by mě jestli je Nannacara Blue Neon vyšlechtěná forma Nannacara anomala nebo je to samostatný druh?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.07.2017 17:06 R Muž romant [27987] Re: Deka84
Utratit a hned. Jsou tam již nadlimitně namnožený bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2017 13:55 Deka84 Re: Maq
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Uvízla při odlovu za krajem síťky. Oko se vyklápí od spodu k vrchu. U dna se rybka pohybuje normálně, u hladiny je na bok a jakoby odpočívá. Zkusím ještě jedno foto. Řešení? Utratit, nebo dát bokem a vyčkat.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.07.2017 13:55 Muž LiborSprysl [9015] Re: Deka84
Choroba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2017 13:31 Maq Re: Deka84
Nejsem ten pravý, povolaný...
Takže jen obecně: To se nedá vždycky jasně rozlišit. Každé poranění je vstupní branou infekce. Čím vážnější poranění, tím nesnadněji se organismus brání. Ovšem (skoro) každá taková infekce může sklátit i organismus bez vnějšího poranění, nebo je zranění nepatrné.
Na fotce není vidět poranění, ale nemoc, infekce. Nicméně je fakt, že transport je pro rybu šok - oslabuje obranyschopnost - a nějaké to malé škrábnutí se při něm snadno přihodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2017 11:08 Deka84 Re: Maq
A jde o zranění, nebo nemoc? Ať vím příště.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.07.2017 10:20 Maq Re: Deka84
Můj názor: Konečná, utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2017 09:33 Deka84 – Nafoukle oko akara
Fotka k příspěvku Přidávám foto k předešlému dotazu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2017 21:24 R Muž romant [27987] Re: Deka84
Chtělo by to fotku postižený ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2017 21:18 Deka84 – Nafoukle oko
Dobrý den. Nově pořízené Akary zelené, jedna má poraněné oko. Oko je zvětšené a plave bokem, nakloněná na stranu. Je čilá, otravuje ostatní, žere. Jediná z trojce plave i k hladině. Myslím že při odlovu došlo k poranění, všiml jsem si až doma. Co s tím, vyléčí se? Nebo jde o nějaké onemocnění... hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.05.2017 00:05 Muž HanysOV [54] Re: Maq
Moc děkuji za odpověď. Popravdě jsem podobnou odpověď očekával. Cichlidy tedy zavrhuji úplně. Nemá smysl to lámat přes koleno v neprospěch ryb. S tou výškou máš pravdu. Nádrž je nějak podivně dimenzovaná. Zvážím jiné alternativy na osazenstvo, ale to už se doptám v příslušném vláknu a nebudu to tu plevelit.
Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2017 23:38 Maq Re: HanysOV
U těchhle rybek jde spíš o půdorys akvária, ony žijí spíš u dna, takže výškou vodního sloupce tomu moc nepomůžeš.
Podle mě je to tak na hraně. Pár spolu může a nemusí vycházet dobře. Ale v každém případě budeš mít problém, jakmile samička bude hlídat jikry/potěr. A tyhle ryby se třou celkem pořád.
Určitě by to mělo být hustě zarostlé a plné úkrytů (já mám nejraději rozbité kokosy).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2017 23:19 Muž HanysOV [54] Re: Hansel
Ahoj,
mám nádrž 80l, 60x30x45 a zaujala mě tahle malá cichlida. Budou ryby spokojeny, když akvárium zařídím jako druhové pro pár těchto akarek? Víc druhů ani kusů bych už nehrotil. Asi by to nebylo rozumné. Ano, vím, že v atlase je napsáno minimálně 60l na pár a jinde zase 100l s více samičkami, ale zajímá mě nějaká zkušenost nebo názor zkušenšjších, zda-li budou ryby opravdu v pohodě v 80 litrech. Nerad bych s těmi podmínkami byl na těch minimálních uváděných hodnotách a 20 litrů není až takový rozdíl ;)

Díky moc!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 19:47 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Amatértom
Fotka k příspěvku tak napotřetí tohle již snad konečně samička je :)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2017 22:22 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Amatértom
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím dnes jsem si pořídil dva jedince této rybky. Oba vypadají takřka stejně, obě mají výraznější tmavý pruh táhnoucí se po celém těle. rozdíl je akorát ve velikosti přičemž jedna je zhruba o třetinu větší než druhá a má trochu modré skřele může to být pár ?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2016 17:29 ioopp Re: Lorennzo
Po přelovení i s potěrem by s největší pravděpodobností, spíš určitě, došlo k požrání potěru, ikdyž je u těchto ryb (samic) mateřský pud velice silný.

Nechat vytřít v 60*30*30 a dávat bacha na samce, nebo přesunout jen jikry/potěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 09:58 Muž Lorennzo [5] – Malé rybky
Tak se stalo to že samička o malé rybky přišla... večer tam byly ale ráno ne, tak si rybky asi pochutnaly. Nevím co se stalo, ale asi je neubránila před ostatníma. Mám tam ještě pestřence červeného (pár) a sameček akarky zelené. Jinak mám dotaz kdyby se povedlo že by měla znovu mladé,nevadí pokud bych samičku a mladé přelovil do menšího akvária 60x30x30? Zda zvládne stres apod...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 05:10 ioopp Re: romant
Ta po ruce nebyla, ale tu hadičku má nejspíš každý akvarista, protože takové hadičky není nikdy dost :-D

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 4 5

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7339x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2431-akarka-zelena-chov?od=51