Přihlásit se RYBICKY.NET »

Akarka zelená - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Akarka zelená - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: ioopp
Injekční stříkačka prodloužená lidskou paží, taky odvede svojí práci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - iooppRe: Lorennzo
Takových dotazů tady už padlo :-)
Nechal bych to momentálně na samici. Předpokládám, podle prezentace, že je to první výtěr mladých ryb... A začal bych to řešit, až tak na potřetí.
Ale jestli se to rozplave, tak si potěr v takovém nádrži něco najít umí a krmit ze začátku jde cíleně naupliemi žábronožky.
Měl jsem na to kdysi takový "vynález" že jsem přidělal vzduchovací hadičku na větší špejli. ..nasál to do ní a vždy to foukl přímo potěru :-D pan hračička...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorennzo – AKARKA ZELENÁ
Zdravím, chtěl bych se zeptat na Akarku zelenou. Mám páreček v akváriu o velikosti 200l a s nimi tam je ještě páreček pestřenece červeného. Samičce se vylíhly mladé a nevím jak postupovat. Odlivit se mě asi žádnou rybku nepovede protože akvárium je členité a rybky se po něm prohání, proto dotaz čím je popřípadě krmit, popřípadě co by jste udělaly vy.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - dudak Re: oliczek
pokud tu vytíračku nemáš hodně velkou a s hodně úkrytama je to určitě lepší, samice mi zabila samce i v 60 l akvárku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: oliczek
rybicky.net/atlasryb/akarka_zelena možná ti to pomůže
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oliczek
Je potřeba odlovit samce, když samice nakladla jikry ve vytíračce? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Hansel Re: Speed
Jako že třeba pro pár 30litrů? To by byla jiná zkušenost? Takových je :-P Ale ty atlasy jsou poměrně hlídány aby tam nebyly bláboly takže to lze brát vážně.
Trochu širší odpověď tedy: Pro pár minimálně 60l, s nabývajícími litry nabývají i dobré zkušenosti s chovem. I těch 60 litrů by mělo být rozměrama koncipováno s důrazem na co největší plochu dna. pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SpeedRe: Pepan
nemám rád odpovede tohto tipu ... áno kukal som si to ale pýtam sa pre prípad niekoho kto má možno aj iné skúsenosti ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Speed
Speed napsal: Prosím vás v akom minimálne veľkom akváriu by tieto rybičky mohli byť ? Ďakujem za odpoveď
Od té doby co tady existuje celkem dobrý atlas ryb, jsou takové dotazy většinou zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Speed
Prosím vás v akom minimálne veľkom akváriu by tieto rybičky mohli byť ? Ďakujem za odpoveď
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: marcony
Koupit ve zverimexu její cysty a vylíhnout rybicky.net/clanky/1203-lihnuti-artemie-zabronozky-solne , prach se dá nalovit v rybníku, ideální jsou vířníci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: marcony
Nalíhneš si sám a to doma. rybicky.net/forum/3833
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marconyRe: RAP
A kde se taková čerstvě vylíhnutá artemie dá sehnat teď na jaře?
Jednoduše čerstvě vylíhlou artemií a cyclopem tzv. prach nebo náhradními krmivy, viz. odkaz níže. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marcony
Tak dnes jsem spatřil v akváriu houf malých rybek, cca 3 milimetry velké. Odhaduji, že jich je tak kolem 30 - 40. A teď je otázkou, čím je krmit... Díky

Starší reakce

Díky moc, uvidíme, jestli z toho něco bude :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudak Re: marcony
počítej tak 2 dny než se potěr vykulí a dalších 5 než stráví žloutkovej váček a rozplave se, ale může se to trochu lišit podle teploty vody cca +-1den, pak by to chtělo začít krmit
Tak omyl, nejedná se o pruhovanou, ale o akarku zelenou. Přelovil jsem jí i s kořenem. Nejdřive byla trochu splašená, ale nakonec jikry našla a hlídá je. A mám ještě otázku, za jak dlouho z jiker bude potenciální potěr?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAPRe: marcony
Zkusit to můžeš, u zelených se to často povedlo. Jinak je lepší to podchytit a rybky na tření přemístit to vytíračky. ;-)
Zdravím vytřela se mi ve společenském akvariu akarka páskovaná na kořen. Bude z toho něco, když kořen i se samićkou přendám do druhého akvaria, kde rybky nejsou? Když to tam nechám, tak do rána tam nic nebude, protože si ancíci pochutnají. Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: michalt
on ten rašelinový výluh je dobrá volba ;-)
vznikající huminové kyseliny působí protibakteriálně, brzdí růst plísní a nepříznivě ovlivňují růst řas...odzkoušené (nemám v akva po Torbenu viditelné řasy kromě zelených puntíků na stěně nejblíž oknu)
taky usnadňují rostlinám příjmání Fe a vážou těžké kovy... jmenovat by se dalo dál ano
V neposlední řadě se ryby cítí dobře, mají pěkné zbarvení a ochotněji se třou ;-)
Sůl používám ale taky, jen v menším poměru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - michalt Re: RAP
Jestli se nepletu, v této situaci nejde v první řadě o dezinfekční účinek soli. Spíš jde o to, že malá koncentrace soli ve vodě stimuluje tvorbu slizu, který rybu před onemocněním ochraňuje. Moje dosavadní zkušenost naznačuje, že na tohle je sůl opravdu vhodná.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: RAP
Tak i překonané věci se dají použít společně s těma moderníma. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: tomibender
To je hloupost, desinfekce pomocí soli je dávno překonaná.
Spíš použij rašelinový výluh, výluh z olšových šišek apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomibender – Sůl a akarka
Ahoj, mám v akva nově tyhle tři rybky (Akarka zelená), a bylo mi porazeno, abych do vody přidával sůl, jako prevenci proti plísni. Neuškodí jim to? Čajová lžička/10l vody

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: romant
To doufám, já jen že už mi předtím zdecimoval populaci Kružníků čínských a to se před samičkou nevytahoval, prostě se nadlábnul smich

Jinak během těch 6 týdnů co je mám se Akarky již 3x vytřely, o vše se vždy postaral Ancistrus, přesně jak psal Deathbull...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Tudy
Je to pro něho vetřelec v jeho revíru. On si za pár dní zvykne a bude se věnovat více samičce. Co ty víš, jestli se před ní nevytahuje, frajer. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy
Dnes jsem si pořídil Neritinu zebru a samec Akarky ji stále napadá, máte s tím podobné zkušenosti ?

Starší reakce

Tak už se to srovnalo. Akarky zelené se ještě nevytřely. Samec stále útočil na větší Akaru zlatou a té jednou došla trpělivost, byla z toho bitka ;-) , došlo na přetahovanou tlamkami a Akarka zelená nakonec vycouvala se staženým ocasem. Od té doby se obě navzájem respektují (zůstává jen u zastrašování) rozdělily si teritoria a je klid.

PS: Akara zlatá je opravdu nádherná rybka, barvy a vzory mění neuvěřitelně rychle palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Schoggi
Tak arénu možná ano, ale jikry budou tím ancíkem nemilosrdně sežrány, i kdyby se třely co těch dní. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Schoggi Re: Tudy
U mě je největší terorista samice. Před ní se klidí všichni. Však počkej až se ti vytřou, samec to schytá i s úroky. :-D Na sežrání jiker bych nespoléhal, jestli se ti budou třít každých 14 dní, budeš mít z akvária pěknou arénu.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Deathbull Re: Tudy
Stačí ten ancík...tedy alespoň u mě to likvidují LDA16 velmi spolehlivě X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: Deathbull
Díky.
Z těch větších Akara hnědá, Ancistrus a Čichavec zlatý. Přinejhorším je nechám chvíli hladovět, aby měli větší motivaci...

PS: samička má 3 a samec 4,5 cm.Takže nejspíš ještě mladé ryby
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: Tudy
Změní se to po tření, neboj. Hlavně v případě že tam máš nějakou rybu, co se nedá zahnat a sežere jim jikry. Navíc máš docela štěstí na samce, já jich měl několik a totální moulové, většinou to proháněla spíš samice.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy – Akarka x Akara
Zdravím,

před týdnem jsem si pořídil pár Akarky zelené a Akary zlaté (112 l nádrž). Prvních pár dní bylo vše OK, ale teď to vypadá, že se Akarky zelené budou třít. Samička zoranžověla, vytvořil se na ní šachovnicový vzor - oba dva se většinou drží při sobě v jednom rohu nádrže. Zřejmě byly spárované už v akvaristice. Problém je v tom, že samec neustále útočí na Akary zlaté - jakmile je zahlédne, pronásleduje je po celé nádrži. Ostatních ryb si přitom nevšímá. Akary zlaté (ač větší) jsou stále schované, úlpně vybledly a při krmení stačí pobrat jen pár soust, než je agresivní samec Akarky zažene. Je šance, že se to změní ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer Re: Tudy
hemigramus rhodostomus nebo gupky sem s nima měl a v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alfik1Re: Tudy
ja si myslim že to problém nebude pokud bude akva větší protože po vytření samice umí prohnat i dospělou skaláru po akvarku 180cm dlouhém a jde opravdu po všemco se přiblíží na 10cm
Zdravím,

dá se Akarka chovat společně s Krunýřovci jednopruhými a Drobnoústkami, popř. jinými drobnými hejnovými rybami ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull
To si musíte rozhodnout sama, já to spíše napsal...aby se počítalo s nejhořším a nebyly nějaké přehnané naděje. Eshou nic nezkazíte, ani rybu nedorazíte a třeba budete mít štěstí, pak dejte vědět jak to dopadlo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eleonen Re: Deathbull
Plísen stagnuje, ryba žere, nemá to cenu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull
Nechci sejčkovat, ale podle mě to má spočítané. Ryba zaplísněná, pohublá, prohnutá a neplave...to není dobrá kombinace. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eleonen Re: Linduš
Dík zkusím sehnat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš Re: eleonen
esha 2000 je supr na plíseň
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eleonen
Když bych se chtěla pokusit o léčbu, tak jaké léčivo je nejvhodnější, nerada bych o něj přišla jela jsem si pro něj až do Ostravy na aquaburzu rovnou po noční směně až z Olomouce. V okolí jsou tyto krásné rybky nedostatkové.Proto se ještě nechci vzdávat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš
a to propadlé břicho je v pořádku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: eleonen
romant má pravdu.... je to plíseň jak vyšitá.... tyhle malinký cichlidky tu léčbu skoro vždycky neustojí....já je měl v práci a taky mi na to padnul sameček... sad
Fotka k příspěvku z tohoto pohledu je to znatelnější - je to jakoby vatovitý útvar. Odřít by se neměl jak je sám v karanténě a moc toho nenaplave

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: eleonen
Ta fotka je sice nic, moc, ale dělá to na mě dojem, že je to nějaká odřenina, ale můžu se mýlit. hmm Častá výměna vody a event. přidání nějakýho protiplísňovýho přípravku by mělo stačit na to aby se to zvládlo, tedy pokud je to ta odřenina. X-)
Fotka k příspěvku druhá strana

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [3] 4 5

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7508x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2431-akarka-zelena-chov?od=101