Vhodný písek
0 05.12.2013 09:33 AK47 [4] Mohu se zeptat na octovy test ? Koupil jsem cerny kremicity pisek u mistral paints (davaji ho na fasady) a pri testu octem ve sklenici:
Se kazde zrnko pisku obali jednou vzduchovou bublinou ale dale nijak nesumi, bubliny nestoupaji k hladine.
Nepoznam tak, zda mohu pouzit pro rostlinne akva, ci nikoliv. Docela me to stve, mam ho doma 25kg
Starší reakce
Když odhlédnu od toho octovýho testu, tak ten štěrk na mě dělá dojem, že je kapánek větší frakce a bude zřejmě i ostřejší a to je nic moc kombinace. Dna tohoto typu bývají za čas problematická, neb ten bordýlek produkovaný rybama mezi ty kamínky pěkně zapadne a může docházet k jeho nesprávnýmu rozkládání a při odkalování nemusí dojít k tak efektivnímu odstranění, jako u jemnějších štěrků, jenž jsou tvořeny kulatějšíma kamínkama. Případná ostrost je taktéž méně vhodou pro ryby dna, např. pancéřníčky. Takže výstup z mého příspěvku by měl být, zamyslet se nad použitím tohoto štěrku.
Dnes jsem lepil AQ, takže tak pozítří začnu dávat vnitřek, až to pořádně zaschne.
Neboj se toho za 24 hodin ti to filtr krasne vycisti. Az to budes mit zitra nebo kdy to tam das cisty tak mi dej palec.
Taky mi právě při proplachování barví vodu trochu. Tak jsem si sním nebyl jistej. Uvidíme
Diky
Já mám myslím ten samý v akva, ale hnedy. Jenom jsem ho proplachnul v horky vode a v akva jsem ho mel jen na zakryti ricniho pisku( zdal se mi svetly) a voda pak byla trochu zbarvena ale do rana to filtr vycistil. Ja jsem spokojen a na nezive veci je hornbach celkem fajn ale zive to uz je o poznani horsi.
Ps. : Omlouvam se za carky a hacky, pisu z mobilu.
Takze skusim vratit.. pokud to pujde. Ale pochybuju. Na sacku nic neni, z ceho to je nebo tak. Tak nevim, skusim jeste napsat mail vyrobci a uvidim. Jinak diky
Nemá někdo zkušenost s tímhle pískem z hornbachu?
Tak se podívej na Flexiobklady, to by Tě mohlo uspokojit.
Je to prave cervenej dekorativni, z Hornbachu. Ten si bohuzel nenakopu
Nepřidělával bych si zbytečně starosti a to co máš do akva nedával. Zítra se mrkni ve stavebninách po písku betoňáku a budeš mít klid a nebo zajdi někam k řece, nebo k písáku a nakopej si kolik potřebuješ.
0 09.11.2013 21:45 eXe zdravim, zakoupili jsme akvarijni a terarijni sterk. Po naliti octa hodne sumi a barv vodu, muzeme ho dat do akvaria?
Starší reakce
Zdravim potreboval bych poradit zda si na dno vzit pisek od jkanimals uplne jemnej cernej takove obal http://rybicky.net/k/clanky/n/586_5.jpg a nebo mi nabizel nejaky hnedy ale ze to neni pisek ale funguje to jako nejaka filtrace ci co nazev byl na R ale uz nevim co :(
Starší reakce
Starší reakce
0 08.08.2012 10:21 Nikča chtěla bych se zeptat jestli můžu do akvárka dát obyčejný písek co je v pískovišti.
Díky
Starší reakce
vypadá to jak akadama nebo něco na bázi jílu a hlíny
Starší reakce
někdy je lepší prostě zajet k řece,,,u nás okolo Moravy je všude jen si nabrat a upravit,,,
Křemičitý písek se používá i v pískovnách strojírenských podniků,a při pokládání průmyslových podlah,,,Mě stál metrák půlčík slivovice,,,
Kdysi jsem měl za kafe plný kufr a zadní sedačky Škodovky 120
Tramvajákovi to bylo jedno kolik si ho vezmu. Spíš jsem se bál aby to nebylo se solí. (Ten samý písek se dá sehnat v Mountfieldu).
To samé praný písek - z lomu za kafe a ještě mi vrátná vysílačkou zajistila nakladač, který na mě dole čekal a ukázal mi kde si můžu nabrat do kyblíků. Škodovka nekrát lezla domů po kolenou
Tak to moc nerozebírej, jinak bude průšvich.
Zdravím tak jelikož nyní předělávám celé akva a vše je nepatřičně drahé tak se snažím sem tam nějakou tu kačku ušetřit mimo jiné když jsem viděl 2kg písku v akvaristice za asi 120 kč tak mě málem kleplo a rozhodl jsem se že tudy už teda cesta fakt nepovede.Po chvilce dumání si říkám
tramvajáci sypou krásným bílým pískem no a dneska jsem dal test s octem a nemá chybu k tomu je absolutně vysušený aby jim nezamrzal a za kafe nebo cigára vám ho na konečný každej tramvaják
nasype kolik unesete.
Starší reakce
africké cichlidy potřebují jemný písek protože jím pomáhá s trávením. Ale já je nechovám, určitě se ozve někdo fundovanější
Osobní zkušenost s tak jemným pískem nemám, ale nemyslím, že by to mohlo něčemu vadit. Jen nedávej příliš silnou vrstvu, aby ti nezačal časem odspodu zahnívat. Od 2 do 5cm bude stačit.
no myslel som ci nieje potrebne tam primiesat aj iny piesok lebo tento je len do 0,8 mm
Já mám například velikost zrn asi od 1mm do skoro 1cm, s tím, že drobná zrna převažují. Rozhodně to není ideální, mám to jako pozustatek předešlého akva, ale rybám to nijak zásadně nevadí. Nicméně ho také časem vyměním za jemnější, cca 1-3mm. A co bys si chtěl do písku přidávat?
zdravim. moc se zde zatim nevyznam. hledam nejake vlakno, kde by se resily barvy pisku,ci sterku. cerny versus bily. pro a proti. nehodil mi nekdo prosim link? diky. p.
Zdravim
Bol by vhodny tento substrat pre africke cichlidy ?
Frakcia 0,3 až 0,8mm
pripadne je potrebne zamiesat aj nieco ine ? alebo staci v akvariu ciste len tento jeden druh piesku ?
Starší reakce
tak to je jednodušší vratit písek...já ani netušil, že by to rybám vadilo,spíš jsem myslel, že to může omezovat rostliny v růstu.
Buďto zkusit písek vrátit nebo přizpůsobit výběr rostlin a ryb tvrdé a zásadité vodě.
já jsem taky vracela štěrk,který vypadal dobře a doma mě šuměl.Ošívali se,ale vzali ho zpátky.Hlavně si připrav argumenty,proč ho vracíš.Jen to zkus.
hodně štěstí
no někde jsem četl,že je nejlepší 2-4mm. Ty větší kamínky chci dát nad ty 1mm.Jo šumí v octě.Co to znamená když budu mít vyšší ph a tvrdost?nevím zda to mám vratit do prodejny,pokud mi to teda vezmou zpět
Šumí pokud ho pokapete octem ? Pokud ano, písek nejspíš obsahuje uhličitan vápenatý. CaCO3 Vám bude zvyšovat tvrdost vody v akváriu, nejspíš to také časem povede k vysokému pH v akvarijní vodě. Co se týká zrnitosti, tak jako optimum se uvádí frakce 2-5 mm.
Rostlinám se častěji lépe daří v 1 mm než 5 mm hrubém písku.
0 07.11.2011 19:18 Pavel Ahojte, dneska jsem koupil v akvaristice písek a šumí.co s tím? Nejsem moc znalec,ale vím že by neměl šumet,ale nevím proč.V akvariu mám uý písek který nešumí,zrnitos 1mm a chtěl jsem dokoupit větší zrnitost 5mm aby se rostlinkám lépe dařilo.
díky za odpovědi.
Starší reakce
jé, ten je hezký, už vím, co pořídím do 325, konečně něco co nevypadá uměle.
no ten hnědé se mě celkem zamlouvá kolik bych si ho měl objednat do 63l akva chtěl bych mět tak 4-5cm vrstvu
jo klidně, jestli nechceš bílej tak koukni na flexiobklady. Já mám oba druhy i ten jemnější a kytky v něm rostou v pohodě. Když se akvárku daří tak to zahnívat nebude (a to tam ani nemám piskořky)
takže písek o cca 1-2mm ?
JJ, nebo Piskořky, ty také rádi jemný písek a hrabou o 106.
Pancéřníčci uvítají co jak nejjemnější písek. Dobrý je například písek do bazénových filtrací (0,6÷1,2mm), ale nedrží v něm rostliny a je nutné mít ryby, co budou dno prohrabávat, aby nezahníval.
Starší reakce
ten flexiobal se mi libi. ten jejich cerny.mam dobrou nabidku na 30kg. tak dotoho asi pujdu a vyprdim se na dennerle.
nebo spočítat objem (učivo základní školy) a vynásobit 1,6 v případě flexi. Každej písek asi bude vážit trochu jinak tak na to jedna tabulka moc stačit nebude, jen orientačně
Ta tabulka je faj, ale třeba u písků z Flexiobkladů je třeba připočítat asi 1,25 kg k 10 kg spočítaným.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 8
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 11528x