Přihlásit se RYBICKY.NET »

Vhodný písek

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Vhodný písek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AK47
Mohu se zeptat na octovy test ? Koupil jsem cerny kremicity pisek u mistral paints (davaji ho na fasady) a pri testu octem ve sklenici:
Se kazde zrnko pisku obali jednou vzduchovou bublinou ale dale nijak nesumi, bubliny nestoupaji k hladine.
Nepoznam tak, zda mohu pouzit pro rostlinne akva, ci nikoliv. Docela me to stve, mam ho doma 25kg :-(

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: eXe
Když odhlédnu od toho octovýho testu, tak ten štěrk na mě dělá dojem, že je kapánek větší frakce a bude zřejmě i ostřejší a to je nic moc kombinace. Dna tohoto typu bývají za čas problematická, neb ten bordýlek produkovaný rybama mezi ty kamínky pěkně zapadne a může docházet k jeho nesprávnýmu rozkládání a při odkalování nemusí dojít k tak efektivnímu odstranění, jako u jemnějších štěrků, jenž jsou tvořeny kulatějšíma kamínkama. Případná ostrost je taktéž méně vhodou pro ryby dna, např. pancéřníčky. Takže výstup z mého příspěvku by měl být, zamyslet se nad použitím tohoto štěrku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eXeRe: Kubasix
Dnes jsem lepil AQ, takže tak pozítří začnu dávat vnitřek, až to pořádně zaschne. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: eXe59
Neboj se toho za 24 hodin ti to filtr krasne vycisti. Az to budes mit zitra nebo kdy to tam das cisty tak mi dej palec. palec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eXeRe: Kubasix
Taky mi právě při proplachování barví vodu trochu. Tak jsem si sním nebyl jistej. Uvidíme :) Diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: eXe59
Já mám myslím ten samý v akva, ale hnedy. Jenom jsem ho proplachnul v horky vode a v akva jsem ho mel jen na zakryti ricniho pisku( zdal se mi svetly) a voda pak byla trochu zbarvena ale do rana to filtr vycistil. Ja jsem spokojen a na nezive veci je hornbach celkem fajn ale zive to uz je o poznani horsi.
Ps. : Omlouvam se za carky a hacky, pisu z mobilu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eXeRe: romant
Fotka k příspěvku Takze skusim vratit.. pokud to pujde. Ale pochybuju. Na sacku nic neni, z ceho to je nebo tak. Tak nevim, skusim jeste napsat mail vyrobci a uvidim. Jinak diky :)

Nemá někdo zkušenost s tímhle pískem z hornbachu?

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: eXe59
Tak se podívej na Flexiobklady, to by Tě mohlo uspokojit. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eXeRe: romant
Je to prave cervenej dekorativni, z Hornbachu. Ten si bohuzel nenakopu :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: eXe59
Nepřidělával bych si zbytečně starosti a to co máš do akva nedával. Zítra se mrkni ve stavebninách po písku betoňáku a budeš mít klid a nebo zajdi někam k řece, nebo k písáku a nakopej si kolik potřebuješ.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eXe
zdravim, zakoupili jsme akvarijni a terarijni sterk. Po naliti octa hodne sumi a barv vodu, muzeme ho dat do akvaria?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nehygienix – :(
Zdravim potreboval bych poradit zda si na dno vzit pisek od jkanimals uplne jemnej cernej takove obal http://rybicky.net/k/clanky/n/586_5.jpg a nebo mi nabizel nejaky hnedy ale ze to neni pisek ale funguje to jako nejaka filtrace ci co nazev byl na R ale uz nevim co :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte
Budu kupovat JBL manado a pod to dám JBL florapol. Jak zamezit sesypávání svahu, který se hodlám udělat? Bude se manado sesypávat? Co taková terasa? Poradíte mi?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikča
chtěla bych se zeptat jestli můžu do akvárka dát obyčejný písek co je v pískovišti.
Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: honzaprouza77
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: honzaprouza77
vypadá to jak akadama nebo něco na bázi jílu a hlíny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzaprouza77
nevíte, co by to mohlo být za substrát? hrozně moc se mi to s konbinaví této rostliny líbí: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča
jinak dám tip pardubákům,v pískovně Dolany mají navážený křemičitý písek 25kg za 50 kč..V nabídce i štěrk,kačírek...(různé frakce)
Vřele doporučuju,s takovým dobrým jednáním a ochotou jsem se dlouho nesetkala ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vlastimil Re: pike
někdy je lepší prostě zajet k řece,,,u nás okolo Moravy je všude jen si nabrat a upravit,,,
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pike
Dá někdo tip kde se dá pořídit vhodný štěrk o frakci 2-4 mm v nějaké tmavší barvě v okolí Ostravy ? Obvolal jsem různé štěrkovny a všude maj jen standardní zrnitost 0-4 nebo 4-8 mm a v te 0-4 je vesměs 90% zrn do 2 mm. V akva obchodech sou tmavé jen drtě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vlastimil Re: solik
Křemičitý písek se používá i v pískovnách strojírenských podniků,a při pokládání průmyslových podlah,,,Mě stál metrák půlčík slivovice,,, :-P
 Reagovat na tento příspěvek 2  - sollik Re: fred69
Kdysi jsem měl za kafe plný kufr a zadní sedačky Škodovky 120 :-D Tramvajákovi to bylo jedno kolik si ho vezmu. Spíš jsem se bál aby to nebylo se solí. (Ten samý písek se dá sehnat v Mountfieldu).
To samé praný písek - z lomu za kafe a ještě mi vrátná vysílačkou zajistila nakladač, který na mě dole čekal a ukázal mi kde si můžu nabrat do kyblíků. Škodovka nekrát lezla domů po kolenou :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: fred69
Tak to moc nerozebírej, jinak bude průšvich.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fred69 – Písek pro pražáky
Zdravím tak jelikož nyní předělávám celé akva a vše je nepatřičně drahé tak se snažím sem tam nějakou tu kačku ušetřit mimo jiné když jsem viděl 2kg písku v akvaristice za asi 120 kč tak mě málem kleplo a rozhodl jsem se že tudy už teda cesta fakt nepovede.Po chvilce dumání si říkám
tramvajáci sypou krásným bílým pískem no a dneska jsem dal test s octem a nemá chybu k tomu je absolutně vysušený aby jim nezamrzal a za kafe nebo cigára vám ho na konečný každej tramvaják
nasype kolik unesete. palec palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: marek21
africké cichlidy potřebují jemný písek protože jím pomáhá s trávením. Ale já je nechovám, určitě se ozve někdo fundovanější
 Reagovat na tento příspěvek 0  - scorpion075 Re: marek21
Osobní zkušenost s tak jemným pískem nemám, ale nemyslím, že by to mohlo něčemu vadit. Jen nedávej příliš silnou vrstvu, aby ti nezačal časem odspodu zahnívat. Od 2 do 5cm bude stačit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek21 Re: scorpion075
no myslel som ci nieje potrebne tam primiesat aj iny piesok lebo tento je len do 0,8 mm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - scorpion075 Re: marek21
Já mám například velikost zrn asi od 1mm do skoro 1cm, s tím, že drobná zrna převažují. Rozhodně to není ideální, mám to jako pozustatek předešlého akva, ale rybám to nijak zásadně nevadí. Nicméně ho také časem vyměním za jemnější, cca 1-3mm. A co bys si chtěl do písku přidávat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - WW2collector – cerny,nebo bily pisek ? pro a proti.
zdravim. moc se zde zatim nevyznam. hledam nejake vlakno, kde by se resily barvy pisku,ci sterku. cerny versus bily. pro a proti. nehodil mi nekdo prosim link? diky. p.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek21
Zdravim

Bol by vhodny tento substrat pre africke cichlidy ?

Frakcia 0,3 až 0,8mm

pripadne je potrebne zamiesat aj nieco ine ? alebo staci v akvariu ciste len tento jeden druh piesku ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavelRe: Tudy
tak to je jednodušší vratit písek...já ani netušil, že by to rybám vadilo,spíš jsem myslel, že to může omezovat rostliny v růstu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: Pavel
Buďto zkusit písek vrátit nebo přizpůsobit výběr rostlin a ryb tvrdé a zásadité vodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: Pavel
já jsem taky vracela štěrk,který vypadal dobře a doma mě šuměl.Ošívali se,ale vzali ho zpátky.Hlavně si připrav argumenty,proč ho vracíš.Jen to zkus. ;-) hodně štěstí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavelRe: Tudy
no někde jsem četl,že je nejlepší 2-4mm. Ty větší kamínky chci dát nad ty 1mm.Jo šumí v octě.Co to znamená když budu mít vyšší ph a tvrdost?nevím zda to mám vratit do prodejny,pokud mi to teda vezmou zpět:-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: Pavel
Šumí pokud ho pokapete octem ? Pokud ano, písek nejspíš obsahuje uhličitan vápenatý. CaCO3 Vám bude zvyšovat tvrdost vody v akváriu, nejspíš to také časem povede k vysokému pH v akvarijní vodě. Co se týká zrnitosti, tak jako optimum se uvádí frakce 2-5 mm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Pavel
Rostlinám se častěji lépe daří v 1 mm než 5 mm hrubém písku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavel
Ahojte, dneska jsem koupil v akvaristice písek a šumí.co s tím? Nejsem moc znalec,ale vím že by neměl šumet,ale nevím proč.V akvariu mám uý písek který nešumí,zrnitos 1mm a chtěl jsem dokoupit větší zrnitost 5mm aby se rostlinkám lépe dařilo.
díky za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukis Re: Rounce
www.e-akvaristika.cz/…

dostatecne vhodny :) JK animals natural gravel 1-3
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: katterinecka
jé, ten je hezký, už vím, co pořídím do 325, konečně něco co nevypadá uměle.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rounce Re: katerinecka
no ten hnědé se mě celkem zamlouvá kolik bych si ho měl objednat do 63l akva chtěl bych mět tak 4-5cm vrstvu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Rounce
www.flexiobklady.cz/…
Ten terarijní bude nejspíš příliš jemný a navíc ta cena

jestli chceš hnědý tak tady mám ten H1 rybicky.net/nadrze/13066
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rounce Re: katterinecka
já bych spíš chtěl nějaké tmavší
www.sklorex-akvarium.cz/… tento by se tam hodil ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Rounce
jo klidně, jestli nechceš bílej tak koukni na flexiobklady. Já mám oba druhy i ten jemnější a kytky v něm rostou v pohodě. Když se akvárku daří tak to zahnívat nebude (a to tam ani nemám piskořky)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rounce Re: NHKG
takže písek o cca 1-2mm ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: NHKG
JJ, nebo Piskořky, ty také rádi jemný písek a hrabou o 106. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Rounce
Pancéřníčci uvítají co jak nejjemnější písek. Dobrý je například písek do bazénových filtrací (0,6÷1,2mm), ale nedrží v něm rostliny a je nutné mít ryby, co budou dno prohrabávat, aby nezahníval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rounce
zdravím chystám si udělat akva a chcu do něho dát pancéřníčky konkrétně drobný a chtěl bych se zeptat jaký písek je nejvhodnější i ohledně rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dair Re: Semtex
ten flexiobal se mi libi. ten jejich cerny.mam dobrou nabidku na 30kg. tak dotoho asi pujdu a vyprdim se na dennerle.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - katterinecka Re: Semtex
nebo spočítat objem (učivo základní školy) a vynásobit 1,6 v případě flexi. Každej písek asi bude vážit trochu jinak tak na to jedna tabulka moc stačit nebude, jen orientačně
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: romant
Ta tabulka je faj, ale třeba u písků z Flexiobkladů je třeba připočítat asi 1,25 kg k 10 kg spočítaným.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 8

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 11552x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2137-vhodny-pisek?od=151