Tam bych s dlouhým časem neměl šanci, bylo by to rozmazané.
Bych šel asi do tý Sigmy z důvodu lepší světelnosti a širšího oka... A jestli to dobře kreslí, což vypadá že jo: www.megapixel.cz/… 
No jooo, jenže když se objekt hejbe jak vzteklej, nebo fouká vítr, tak potřebuješ ten čas rychlej, jinak se ti to rozmaže pohybem. 

Focení čehokoli živého je v podstatě sázka do loterie Makro režim toho hloubkově moc nezaostří. Tyhle jsou foceny z ruky Canon 600D na režim Portrét. Co se nehýbe dávám stativ, AV, nastavím ISO a „f“ dám samospoušť 2 nebo 10 sekund, ručně po vypnutí AF zaostřím na nejbližší bod foceného objektu a mačkám spoušť. Jak píše ManuChavez chce to najít ten kompromis co komu (cvakátku i cvakajícímu) vyhovuje.

Tak já fotím spíš opak max čas a clona aby rostliny byly ostré na celé fotce. Asi 2-3 roky fotím vážky a dostal jsem se na facebook do jejich skupiny, mají teda na to jiné sklo než já ale ty časy co používají tak to hrozný. Ta 3 fotka tak ta je focená s použitím mezikroužku. 

Já si rád přečtu, jak to dělají ostatní.
Chce to najít kompromis pro daný stroj, aby to ještě moc nešumělo (vysoké ISO) a ani aby to už nebylo rozmazané pohybem (moc dlouhý čas).

Já mám Nikon D7500 a makro fotím s objektivem Nikon 85mm f/3,5 AF-S G DX Micro VR
Makro objektiv bohužel nemám, ale i s 18-55 se dají udělat zajímavé detaily. Tlapka mini želvy ozdobné (6 cm)
Výborné téma, s dovolením se přidávám. Makro jsem nikdy nijak zvlášť nefotila, ale u rybiček mu přicházím na chuť
Tak určitě 

V poslední době mě baví pořizovat detailní fotky akvarijních živočichů, tedy fotit makro.1 ...... ...... [15]
Zpět na obsah sekce Focení a úprava fotek • Zobrazeno 47627x