LED reflektory ve sladkovodní akvaristice
Budu zakládat krevetárko, tak ten 10W reflektor zatím zkusím tam.
Starší reakce
rybicky.net/nadrze/9213
Přesná adresa na jeho akvairum
už jsem ho jednou viděl a je tam moc užitečnejch věcí pro ostatních jak stěma reflektorama tak i filtrama atd
No tak tie stoja tiež kolo 30Kč.
Viac na..re drahé pivo a benzín.
Pokud vydrží kondíky ve zdrojích
.
LED čo sa používa v tom reflektore kúpite cez eBay za 1.5$ to je 29Kč.
Pri tejto cene stráca zmysel riešiť životnosť.
12 hodin denně je zbytečně moc, ale je to věc názoru.
Od toho jsou reflektory a čočky, které se k LED prodávaj.
No já bych nejradši svítil světluškama
vyšlo by to nejlevnějc ale čím víc šetříme tím víc to zdražujou. Tak nevim kde je chyba
vše se zdražuje platy nerostou. další chyba
Takže spíš v budoucnosti budem svítit pouze sluníčkem páč na energii jít nebudem
To je asi individuální jak vysoko to bude nad akvariem(já osobně bych to dal tak 15-20cm nad akvarium aby v případě potřeby se tam bezproblémů mohlo líst)a druhá varianta udělat to nějak posuvný na nějaký kladce
. Já pokud bych to dělal tak bych to zasadil do nějaké dřevěné desky udělal tam nějaký čela aby to z toho nevyčuhovalo a vypadalo to dobře a hořek nechal bez krytu aby to mohlo větrat a mohlo se to dobře ochlazovat.
Kdyby to vydrželo těch 11 let, tak by to byla paráda. Co víme, čím budeme svítit za 11 let, že
Jak vysoko by to muselo být nad akva ?
takže s mýma 16h denně to zjistim nejdřív...
Tak né každý svítí 5,5 hodiny denně spíše svítí cca 12 hodin takže životnost je 11,5 let. Ale i tak si myslim že to je slušné. Pokud to člověk slušně udělá zachytí na stropu lankami vypadá to i velmi efektivně.
Za tu cenu se to vyplatí. Jediný problém v tom vidim mě osobně by vadilo to že když to je nad akvariem zavěšené nebude to jen osvětlovat akvarium ale i místo okolo.
při svitu 2 000 hodin ročně to zjistíš za 25 let
Takže to ještě nikdo nezjistil, jenom číňani.
Je reálná udávaná životnost led 50.000 hod
Před časem jsem instaloval led reflektory 10w v nádrži viz foto v deníku:
rybicky.net/nadrze/3242
Zatím jsem absolutně spokojen, oproti předchozím reflektorům s žárovkami R7 je lepší svítivost a pochopitelně minimální spotřeba. Můžu doporučit.
A věř tomu,že kytky pak budou šílet-porostou doslova "jako z vody"
Zo 2ks - vzhladom na to že je akva 60cm dlhé.
Dva kousky.Protože by světlo bylo jen jako kužel a kouty akva by byly ve stínu.
Stačilo by to na akva 60x30x30?
Starší reakce
Nebyla by fotečka?
Ony ty pásky bejvaj bohužel dost často nekvalitní.Já doporučuji i ty zalité v silikonu ještě po stranách silikonem přetáhnout.
0 30.07.2013 21:17 Mira – LED žárovky
Ahoj, já mám zatím výborný zkušenosti s těmito svítidly:
www.svicenilevne.cz/…
Mám je tam už půl roku a velká spokojenost.
Starší reakce
Když bude světla 15lm/l čistého objemu, tak to bude stačit. S CO2 klidně světla víc.
0 24.03.2013 06:27 Radek – led svetlo
ahoj, může mi někdo poradit...dělám akva o rozměrech 200x50x50 a chtěl bych to udělat světlo z LED pásku -- má někdo zkušenost jaké použit, popř. jaké množství. dík
Starší reakce
Tak cena je suprová(v GME za 1Om 83-kč).Pokud je dost vysoko nad hladinou,tak jo,já tu pásku dal na přední krycí sklo(mám ho rozdělěný na dvě části,posunovatelné v liště) a po cca dvou měsících trochu začíná korodovat-tedy hliníková vrstva je místy taková nahnědlá,ale jinak v pohodě-rybám ani vodě to nevadí.Rozhodně to je super na vylepení odrazové plochy u zářivky.
Starší reakce
Starší reakce
Zdravim panove a damy.
Potreboval bych poradit ohledne osvetleni biorbu co mam v prezentaci. videl bych to na nejaky led reflektor.
Do svetla chci dat cca 1200kc a potrebuji rozmer 15x15cm ci podobne rozmery nebo kruh o prumetu 11,5cm. Jakou mam zvolit teplotu barvy? Kolik lumenu? a je lepsi jedno cipove ci vice? wataz tak 20W. Ci si mam priplatit na 30W? bude dostacujici na prosvetleni 60L s 50cm vodnim sloupcem? Uhel co nejvetsi, osvetluji hladinu ze 7cm. Dekuji za rady...
P.S. je vyhovujici neco takovehoto?:
aukro.cz/…
aukro.cz/…
Starší reakce
Koupil jsem ten flood light 20W cool white (neboli denni svetlo ~ 6000K) co uz se tady mnohokrat objevil z eBay (ja ho mam sice pres amazon.com, ale taky poslany z Ciny). Ale musim rict, ze na sucho se sice zda, ze to sviti hodne, ale jak jsem to dal nad akvarko, nic moc :( Tak to odpovida mozna ~20W T5HO. Na svoje 60cm akva bych potreboval aspon 3 a to uz se nevyplati. Mozna to staci tak na low/medum light, ale ne na high-tech/high-light akvarium.
Moc nadseny nejsem. Nejspis pujde na terasu a bude fungovat jak vyrobce zamyslel - jako flood light.
Starší reakce
Omlouvám se za double z jiného vlákna, ale patří to sem.
Za 270,- + poštovné zdarma na eBay
www.ebay.com/… (navolit napětí, teplotu světla, stmívatelnost - s tou je o něco dražší), v jiném vlákně stejného prodejce i v černé barvě.
Zdravím, nemá to být reklama, ale já mám LED osvětlení Sirius Aqua Zonic. Takže už možná neni třeba si hrát s drátky.
Hledám spíš zkušenosti, jak komu jdou pod LED osvětlením rostliny.
U mě to s rostlinama nic moc, tak hledám jak to zlepšit, kde dělám chybu...
Starší reakce
už ho mám taky a hladina je vážně super čistá, doporučuji
jsem měl taky na hladině nějaký film začal jsem čeřit hladinu a od té doby dobrý
Starší reakce
...Jelikož rostliny a možná i ryby právě UV záření potřebují?
K čemu potřebují rostliny UV záření?
Zdravim o LEDky se docela zajímám a dal bych si zde trošku pozor konkrétně
www.naitech.eu/… mi příjde dost nereálná uvádějí u mléčného krytu 2850lm při 22W. Jelikož mléčný kryt bere cca 20% svítivosti vycházelo by to na 3420lm což je účinost LED čipů 155lm/W čehož u LED trubic v současné době podle mého názoru nelze dosáhnout. Navíc si dejte pozor na vodotěsnost jelikož klasické trubice jsou více méně vodotěsné ( skleněný válec), ale LED trubice se skládají z hliníkového profilu a pouze nasunutého plastového krytu. (rozhodně ne vodotěsného). Jednak ti to pak neuznají na záruce což bych bral jako menší problém a jednak bych se bál zkratu a následných problémů. jelikož kompletní elektronika (230V) je uvnitř trubice a vlhkost a 230V dohromady moc nejdou....
1 09.12.2012 11:54 BR – UV LED
LED zářivky nevyzařují UV záření. Což je pro použití v kancelářích kde pracují lidé velmi dobrá vlastnost. Ale není náhodou právě toto u akvárií kontraproduktivní? Jelikož rostliny a možná i ryby právě UV záření potřebují?
0 09.12.2012 11:37 MartyD [1] - Asie Kolegové, nepozorovali jste někdo po výměně zářivek za LED pásky nějaké problémy s vodou? Konkrétně něco jako slepou hladinu. Ptal jsem se na to ve vlákně vedle:
rybicky.net/forum/6671-slepa-hladina…
Jsou tam i fotky - uvítal bych radu. Trvá to už skoro dva týdny a začínám z toho být zoufalý a zvažuju návrat k zářivce... :(
Starší reakce
Budu obednavat zarivky na nove akva u fa Naitech.
www.naitech.eu/…
Trubice 5630 máme v akci: 60cm - 30ks - 380 kč vč. DPH, 120cm - 10ks - 499
kč, 150cm - 20ks - 650 kč.
Prodaji me to i po kusech jestli ma nekdo zajem.Ja jsem tam jiz nakoupil jednu a jsem nax spokojen.Kdyztak se ozvete do vzkazu.Budu to obednavat komcem tohoto tydne.Jinak jak to sviti muzete videt v me prezentaci hlavni foto.
Starší reakce
ja mam a uspesne v prezentaci hlavni foto
Jo, já to po Vánocích prubnu s těma dvěma, než je nějak nainstalujeme nad ty prcky. A dám pak vědět
No hrubě orientačně u T8 bez reflektoru uvažuju, že stačí ca poloviční výkon LED, takže místo T8 2x18W si myslím 2x10W LED reflektor by mohl stačit, pokud osvětlí +/- čtvercovou plochu, na těch mých setových 80x35cm bych řekl že budou OK. Vyzkoušej, když už je budeš mít, třetí jde dokoupit vždycky
.
Já už naťukla manžela-Ježíška, tak na Vánoce bych ty dva 10W reflektory měla mít ke dvěma menším akvárkům. Koukám, že Ty máš taky 112l akvárium - vážně by na to stačily jen dva kusy? Já tak nějak plánovala, že kdyby se mi u malých akvárek osvědčily, že bych na 112 pořídila tři, ale kdyby stačily dva, tím líp
Mě se z tohodle eshopu líbí tyto:
www.svicenilevne.cz/…
Bastlím už nějaký čas z různých čínských ledek, ale prostě pěknej hliníkovej leštěnej kryt neudělám a tyhle vypadaj pěkně.
Asi ano... jinak odkazem na tenhle e-shop vlákno začíná
. Kdybych neměl set ale zabudované akva, kde se ty reflektory schovají, asi bych do 2 kousků šel.
Starší reakce
Starší reakce
Už mně nebavilo pořád honit kalkulačku, tak jsem si cvičně spíchnul
Excelovský soubor - počítá
světelný výkon lineární trubice a bodového zdroje
s reflektorem + přepočítává u LED svítidel
efektivitu čipů a převádí oblíbený údaj v datasheetech
kandely na lumeny. Pokud si někdo myslí, že jsem úplnej debil a všechno je blbě, nechť je mu inspirací k vlasnímu dílu
rybicky.net/soubory/90.xls .
Starší reakce
Nevím, proč jsem ho předtím přehlédl, ale prodejce za stejnou cenu US $15.38 i s dopravou nabízí i obě verze na 230V
www.ebay.com/… www.ebay.com/… . Je to přece jen praktičtější a bez dalších nákladů. Jen pro úplnost nabízí i bezpečnější proudový zdroj k těm reflektorům 12V.
Přidat reakci
1 ...... [16] 18
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 25008x